Şimdi Ara

En iyi diş macunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
5
Favori
195.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • florür içeren macun yaramaz.
  • Diş fırçalamada önemli olan mekanik temizliktir.Macunun etkisi yüzde 5 ya da 10u geçmez..bana kalırsa en iyisi misvaktır.100'ün üstünde faydası da ıspatlanmıstır..
  • Sevgili arkadaşlar, forumda gördüğüm kadarıyla bir çok kişi hangi diş macunu iyidir sorusuna, hangisinin flörür miktarı fazla ise o iyidir diye cevap vermişler, hatta bunu söyleyen diş doktorları bile var, ancak ortada büyük bir yanlışlık var, şöyle ki ; flörür dişleri beyazlatır ve korur ancak, aynı zamanda beyne en fazla zarar veren maddelerin başında gelir, yani dişimizi koruyalım derken beynimize en büyük zararı kendi ellerimiz ile veririz, ben bu foruma hangi diş macunu flörür içermez araştırması yaparken tesadüfen girdim ve yazılar tavsiyeleri görünce çok üzüldüm, o yüzden bu uyarıyı yapma gereği duydum,
    Not: flörür içermeyen çok fazla diş macunu yok, hatta benim bulabildiğim piyasada tek markanın tek ürünü mevcut burada marka verip reklam yapmak niyetinde değilim, amacım sadece flörür maddesini beyne zararları hakkında uyarıda bulunmak idi, son söz dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın :)




  • Farelere Diş Macunu

    iyibilgi diş macununun ipliğini pazara çıkardı. Yazıyı aynen aktarıyoruz ve uyarıyoruz: Okurken dehşete kapılacaksınız!

    Üstelik floridli… Bu cümleyi diş macunu reklâmlarında mutlaka duyarız. Beyaz ve sağlıklı dişler için, içinde florid olan diş macunlarına ihtiyacımız vardır. Televizyon ekranlarındaki beyaz önlüklü diş hekimleri hep böyle derler. Amerika’da ise florid içme sularına sa karıştırılıyor. Avrupa’da yasak olan bu işlemi gerçekleştiren ABD’de her yıl 143 bin ton florid ‘’ ağız sağlığı, temiz içme suyu ve su borularının hijyenliği’’ adına Amerikalıların musluk sularına tatbik ediliyor. İngiltere ise floridli musluk suyunun yasaklanmadığı tek Avrupa ülkesi.
    ‘’ Thamoo Water’’ 2000 yılında ABD uygulamasını örnek alarak İngiltere’de musluk sularına florid karıştırmak için yasa önerisini Londra’daki Parlementı’ya vermiş bulunuyor. Yasa önerisine İngiliz kamuoyunun tepkisi oldukça büyük oldu. Anti-Florid Kampanyası’nın yoğun çalışmaları sonucunda başta Boots, Sainsbury ve Safeway gibi büyük market zincirleri ‘’floridsiz diş macunları’’nı üretip raflarına yerleştirmek zorunda kaldı.
    Floridli diş macunlarının üzerindeki büyü kalkarken kamuoyu florid denen ve iyi bir şey zannedilen kimyasal maddenin bir zehir olduğunu öğrendi. Ve çok daha ürkütücü bir bilgiyle karşılaştı. Kitlesel düşünce kontrolünde floridin kullanıldığını.

    Sodyum florid ya da fare zehiri:

    19. yüzyılda yaygın deyimle ‘’şeytan zehiri’’ olarak bilinen sodyum florid fare zehiri olarak kullanılıyordu< bir çok endüstri kolunun atık ürünü olan ve sodyum silikoflorid ile birlikte elde edilen alüminyum üretimi endüstrisinin bir atığıdır. Depolanması oldukça güçtür. Denizlerin dibinde depolandığında milyonlarca balığın ve deniz canlısının ölümüne neden olmakta, eğer toprağa depolanırsa nehirlere ve yeraltı sularına karışmakta ve toprağı zehirlemektedir. Metali yeme özelliği de bulunduğu için sodyum floridin depolanması için üretilen konteynırlar oldukça pahalıya mal olmaktadır. 20. yüzyılın ikinci yarısında kapitalizmin bu zehirli atığın depolarına maliyetinden kurtulmak için ‘ floridli diş macunları’ masalını ortaya atmış, başta ABD olmak üzere dünya çapında bir dizi üniversitenin diş hekimliği ve halk sağlığı bölümlerinde diş sağlığı için floridin faydaları üzerine araştırmalar yönlendirmiş ve sonuçta her ülkede floridli diş macunları diş hekimleri kuruluşlarının onayını almıştır.

    Arsenikten 15 kat daha kuvvetli

    Anti Florid kampanyası’nın önde gelen sözcülerinden Massachusers Tıp Merkezi’nden Dr. Bush, sodyum floridin arsenikten 15 kat daha kuvvetli olduğunu belirtiyor. Dünyadaki kanser oranının en yüksek olduğu Amerika’da içme sularına florid tatbik edilen bölgelerde kanser oranının iki hatta üç kat daha fazla olduğu ve bu oranın nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı ile eşdeğer olduğu da açıklanan bir diğer bilgi. Sodyum florid, diş macununun yanı sıra bir de içme suyu ile alındığında vücutta büyük bir tahribata neden oluyor. Damarlar, sinir sistemi, kemik yapısı ve dişlerde ağır bir tahribat gerçekleştiriyor. ABD’de uygulamanın, kısa adı EPA (Environmental Protection Agency Çevre Koruma Örgütü) olarak bilinen kurum aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve EPA’nın içme sularında florid kullanılmasına ilişkin tavsiye raporları verdiğini de hatırlanmak istiyoruz. EPA hazırladığı bu ‘’tavsiye’’ raporlarında endüstri kollarına atıklarını değerlendirmenin ve atıklarından para kazanmanın yollarını gösteriyor. Bu atıkların başında ise sodyum florid geliyor. İçme sularına florid karıştırılması yasa maddesi böylece devreye giriyor. Amerikalıların ‘’çevre’’ koruma kurumu, sermayeyi koruma kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

    Florid Nazi kamplarında

    Florid kullanımının karanlıkta bırakılmış ilişkiler ağında ise çok daha ürkütücü bilgilerle karşılaşıyoruz. Florid, semap olarak bilinen ilaç üretiminde kullanılan bir malzemeyi içeriyor. Bu ise floridin üretimiyle, sarin ve soman olarak bilinen sinir gazlarının üretimini mümkün kılıyor. Bu üretimin geliştirilmesi ise 2. Dünya savaşı sırasında Hitler Almanyası’nda Yahudileri yok etmek için Zyklon B adındaki gazı üreten Alman kimya fabrikası LG. Farben’de gerçekleştiriliyor.
    LG: Farben, sodyum floriden sinir gazı üretim teknolojisini 1939 yılında ALCOA adlı Amerikan alüminyum şirketinden alıyor. Nazi bilim insanları floridin içme suyuna karıştırılması için ilk deneyleri gerçekleştiriyor. Bu deneylerde içme suyundaki floridin beynin belli bir bölgesini uyuşturduğunu ve bireyin direnme gücünü kırdığını tespit ediyorlar. Bu keşiften sonra florid, Nazi toplama kamplarındaki içme sularına karıştırılıyor.




  • yaa arkadaş herkes birden cahil olabilir mi yaa, yuh diyorum, hiç birinizin internete girme imkanınız yok mu arkadaşlar bir araştırın lütfen...
    Bu diş macunlarının nasıl zehirli ve tehlikeli olduklarını bilmiyor musunuz ???

    CAHİL CAHİL birbirinize zehir tavsiye ediyorsunuz !!!


    ...
  • Beyler ben diş fırçası na bal ve yoğurt sürerek fırçalıyorum.misvak ve diş ipi kullanın. Tamamen doğal yol. Kimyasal yollarla boşuna diş beyazlatmaya uğraşmayın. İnsanın orjinal diş rengi zaten kötü gözükmez. Ve dişinizi şimdi güzelleştir se bile geleceğinizi zehirler. Bence direk doğal yollarla işinizi görün.
  • Tavsiyesi olan yok mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pspcü

    sensodyne iyi sanıyorum bu konuda.


    Sakın sensodyne kullanmayın.
    Hayatımda o kadar igrenç bir macun görmedim
  • Hangisi ne kadar sağlıklıdır bilemem ama beyazlık için Clinomyn Jel tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    Misvaklı diş macunu biraz hikaye, yapanı tanıyorum. Peygamber çağında yaşamıyoruz, misvak o zaman en iyi çözümdü belki, şimdi en kötülerinden. Fırça var şimdi.
    Macunların en iyisini aramak çok önemli değil, zira sadece suyla ama düzgün fırçalarsanız bile &80 iş görüyor, dolayısıyla sade herhangi bir macun le en süperi arasında fark azdır.


    misvaklı macun hikaye ama bu misvağın kötü olduğu anlamına gelmez. Ben doğal misvak kullanıyorum hiçbir macun böyle parlak ve beyaz yapmıyor... Doğal misvak kullanın sonra karar verin. Ayrıca misvağı istediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz. aklınıa geldikçe kullanın yani. ama tek başına çözüm olamaz tabi. Dişlerin üst kısmınıda ttemizlemek lazım buda ancak fırçayla oluyor.
    colgate total çok iyi ben onu kullanıyorum.

    hac malzemeleri satan bir yerden gidip alın 1 tane misvak deneyin mükemmel sonuç alacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmac**

    hepsi ecnebi icade siz en iiyisi yerlimalı misvak:D:D kullanın.cuma cıkısları caminin önünde satan amcalardan alabilirsiniz ama cıkan problemler size aittirr :D:D geri kafalı adamlar kullana bilir


    şimdi bu yazıyı okuyup doğru olduğunu içinden kabul eden ama dışa vuramayan arkadaşlar bana edebiyat yapma diyecek ama olsun ...

    paşam geri kafalı falan yazmışsın cahilliğine veriyorum ...
    ve senin misvağın çalışma prensibinden haberinde yoktur şimdi ve neden serçe parmak boyutuna gelince değiştirilmesi gerektiğinin sen ve senin gibilere göre dine yakın olan herşey gerici ama size şunu söyleyeyim burada özene bözene sözünü ettiğiniz diş macunlarının yararından çok zararının olduğu bazı bilim adamları tarafından kanıtlandı ufak bir araştırma ile bunu öğrenebilirsin veya şöyle mantıklı olarak bi düşün dişmacunu reklamlarında yeni ürün eski ürünlerin hep kötü eksik olduğunu gösterir sence daha yenisi çıkınca daha önce eksiksiz olarak belirtilen macun kötülenmeyecekmi ?

    konuda da bahsi geçen diş beyazlatma konusunda da şunu söylemek isterim her insanın dişleri saf beyaz değildir genetik yapıya bağlıdır eğer siz gerek kimyasal gerek ışınlarla dişi beyazlatmaya zorlarsanız büyük ihtimalle yüksek fiyatlar ödeyerek bunu başarırsınız ama dişlerinizi zayıflatmış ve dengesini bozmuş olacaksınız

    ve hala Hz. Muhammed (sav) söylediklerini, tavsiyelerini gericilik olarak gören bir toplum var bütün dünya iman etsin etmesin doğruluğunu kabul eder tavsiyelerinin hala hayatı kolaylaştırdığını söylemekte

    ama boşverin çağdaşlık varken bunların ne önemi var ...


    http://tr.mydearbody.com/sifali-bitkiler/misvak-agaci.html
    http://www.webhatti.com/genel-sohbet/35958-misvakin-faydalari.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TKAY -- 22 Mart 2011; 3:25:38 >




  • Glisterin içeriği:
    Aluminum Silicate, Water (Aqua), Glycerin, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose Gum, Flavor (Aroma), Sodium Phosphate, Sodium Fluoride, Sodium Citrate, Magnesium Aluminum Silicate, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Saccharin, Titanium Dioxide (C.I. 77891), FD&C Blue No. 1 (C.I. 42090).

    SLS,PARABEN,FLORİDE tüm zararlı kimyasallar içersinde...
    Organik diş macunu kullanalım...ciel dazur gibi
  • Kolay bulunanlar arasında Colgate. Tadından bile belli ediyor, lezzetli meret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalixx

    dünyanın en iyi diş macunu üretildiğinden beri 1. cliğini elınden bırakmayan ve rakiplerine artık yarışa girmekten vazgeçiren ancak ismini duymadığınız reklamını göremdiğiniz bir ürün var reklamının olmamasının sebebi ise network sistemiyle çalışılmasıdır. Bu diş macunun adı ise forever bright dır
    İÇERİ: ALOE VERA JEL, BEE PROPOLİS VARDIR

    PEKİ BUNLAR NEDİR? ALOE VERA: VERİM VE İÇERİK BAKIMINDAN DÜNYANIN EN ZENGİN BİTKİSİDİR. VE BEE PROPOLİS İSE ARI KOVANINDA BULUNAN MACUNSU BİR MADDEDİR. ARI KOVANINDA BAKTERİ OLMAYIŞI BİLİM ADAMLARININ DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİR, DÜŞÜNÜN KOVANIN İÇERİSİNDE GÜNEŞİN ANNINDA DURMASINA RAĞMEN HİÇ BİR BAKTERİNİN ÜREMEYİŞİ NE KADAR GARİP DİMİ BUNU YAPAN ARILARDIR ALLAHIN BİR HİKMETİ VE BÖYLECE İNSAN SAĞLIĞINA NASIL UYARLARIZ BU MADDEYİ DİYEREK BİTKİSEL OLARAK DA ALOAVERAYI EKLEMİŞLERDİR MÜKEMMEL BİR KARIŞIMDIR BUNU BEN SÖYLEMIYORUM İSVİÇRE VE ALMANYA DERMOTOLOG LAR DİYOR EN İYİSİDİR DİYORLAR. AYRICA DEDİĞİM GİBİ ALOE VERA OKADAR İÇERİ GÜÇLÜDÜR Kİ ALOE BİLİM KONSEYİ KURULMUŞTUR. BİR BİTKİ İÇİN BİLİM KONSEYİ KURULMUŞ OLAĞAN ÜSTÜ BİR DURUM. AYRICA DUNYA SAĞLIK ORGÜTÜ FDA ONAYLIDIR. KONSANTREDİR 1 YIL KULLANIRSINIZ 130 ML . MERCİMEK TANESİ KADAR ALMANIZ YETERLİ . VE İÇERİSİNDE FLORÜR YOKTUR.
    ŞİMDİ GELELİM DİĞER ÇOCUKLUGUMUZDAN BERİ KULLANDIGIMIZ VE MAALESEF BİLMEDİĞİMİZ ACI GERÇEKLERE SEVGİLİ DOSTLAR:
    İÇERİĞİNDE FLORUR OLAN ve dişlerimizi parlatmak için cam partükülleri kullanılan korkunç zımpara yapan dişlerimizi eriten piyasa macunlarıdır piyasa macunlarını alın paramğınıza plastik bir bardağa 2 dakıka masaj yapın yıkayın ve kurulayın. masaj yaptığınız yere dıkkatlı bakmanıza gerek bile yok bardak buğulanmıştır yani çizikler içindedir. ama forever diş macununda söz konusu değildir içeriğin de florür olmamasının sebebi ise zamanla insanları kanser yapar. kucuk çocukar için kullanılmaz sebebi ise onların florüre ihtiyacı vardır. yaa arkadaşlar piyasadaki kimyasal maddeler okadar hayatımıza girmiştir ki ruhumuz duymuyor oysa size anlatmaya çalıştığım diş macunu %100 organiktir. bunu bitirene kadar üç tane piyasa macunu bitirirsiniz yiyebilirsiniz o kadar doğaldır yenıldıgınde ses kısıklıgını giderir ve gelelım maddiata bu kadar uzun süre kullanıpta ne kadar olmasını beklersiniz ???

    Konu cok eski ama zamaninda arastirma yapmistim

    Aloe veranin agizdan alinmasinin da zararli oldugu iddia ediliyor


    Florur dis curumelerine ve dis minesinin korunmasinda etkili olan bir madde ters etkileri de tartisiliyor


    Sonuc olarak ne kadar arastirirsan ogrendikce bir digerinin de yanlis ve eksik yonleri ortaya cikiyor

    Nasil dogada her sey tersi ile varsa bu konuda da ayni




  • size forever bright toothgel i tavsiye ederim çünkü diş minesini çizmeden beyazlatır
  • hiç kullanmamak en iyisi hiç değilse tonla kimyasal zehir alımı olmaz
  • Florür ve kimyasal katkı maddesi içeren macun değilde helal sertifikalı macun alın. Aloe veralı iyidir
  • Forever'in ürününü aldım maksat denemek. O da iyi değilse misvak arayacağım gerçek misvak.
  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    İyide misvağın kendisinde flörür var zaten :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DnzIrmk

    Misvak yeterli değil diş bakımında. (dişçime sorduğumda güldü ne misvağı der gibisinden ki Türkiyenin en iyi diş hekimlerinden kendisi) Geçmişte yetişen birçok coğrafyada kullanılmış olması etken değil. Sonuçta diş ve ağız bakımı komplike bir bakımdır. Dişlerin aralarına iyi giren yumuşak uçlu bir diş fırçası, bakteri oluşumunu azaltan bir diş macunu, diş taşı için mutlaka diş ipi, ağız kokusu içinse mutlaka dil fırçalanmalı. Diş fırçası olarak şiddetle Curaprox'u öneririm. İsviçre malı, kılları özel bir maddeden ve çok yumuşak.



    Misvak fazlasıyla yeterlidir. Karşı olan Diş hemiklerinin görüşleri gerçeği yansıtmıyor, bilimsel bir görüş değil, işlerine gelmediği için, ideolojik olarak karşı çıkıyorlar. Ayrıca tabi misvak kullanılması işlerine gelmiyor, çünkü o zaman diş fırçası ve diş macunu satılamaz! :)) Ayrıca sağlıklı dişleri kim ister? Dişler bozulsunki diş hekimlerine iş çıksın ve para kazansınlar. Misvak ucuz olduğu için, diş fırçalarını üretici firmaların destek verdiği Diş hekimleri öneriyor.

    Misvak lifleri dişlerin arasına kadar girebiliyor ve iyi bir temizlik yapıyor, ve kendi macun yerine geçen dişlere son derece yararlı kendi salgısın salgılıyor, yutulsa bile sararı yok, ve heryerde su ihtiyacı olmadan cebinizden çıkarıp fırçalayabilirsiniz.

    Belirttiğiniz Avrupadan gelme diş fırçalarının çoğunda domuz kılı kullanılıyor, iyice araştırmadan kullanılmaz!




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.