Şimdi Ara

Fırçasız/Köpüklü/Cilalı oto yıkamanın zararı var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
32.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    önümüzdeki hafta newyork'a gidiyorum bütün megiuars ürünlerini toplayip getiricem

    en iyisi
    http://www.meguiars.com.tr/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pluripotent




    Yıkamacıların bazıları zararı olur,bazıları da olmaz diyorlar.Zararı olmaz diyenler kimyasal içeriği hakkında bilgileri yok.Sadece zararı olmaz diyorlar.Bazen düşünüyorum;sünger ya da fırça ile çamur,kuş pisliği vs. gibi kirleri çıkartmak için ne çok uğraştığımızı..Bu fırçasız/köpüklü yıkama da nasıl bir kimyasal madde var ki 5 dakika hallediyor.

    Sizce fırçasız/köpüklü yıkamanın zararları nedir?
    Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.




    Zararı şöyle olur, bazı yıkamacılar kuyu suyu dedikleri türden su çektikleri ve bu suyu filtre etmedikleri için aracınızı iyi kurulamazsanız,
    Sudaki kireç ve mineraller boyanızın verniğine zarar vericektir.




  • tavsiye üzerine
    tıkla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faithful Departed

    Eski kafa
    Eski tas
    Eski hamam





    Yıkamacı demiştir, lan adam bizi çekiyor bari özenli yıkayayım diye

    Ben araç şampuanını kendim alırım. Kovanın içindekini döktürür yeni su koydururum. Ardından 2-3 kapak ölçüsünde şampuan tamamdır. Ama şu bir gerçek, adam gibi araç yıkayanına denk gelmedim hala. Kapıları açarlar, tazyikli suyu kenarlarına tutarlar, koltuğu ıslatırlar. Bunlara müdahale edin derim, çok zor değil, bezle silersin..




  • Köpükten ziyade basınçlı su boyada dalgalanma yapabiliyor , ben yıkatırken çok yakından vurmamalarını söylüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerf

    Fırça sürmezsin araca ister süngerle yıkat ister köpük sıktır sonuçta araba boyadır solarsa gider cilalarsın ilk günkü gibi olur bu kadar takmaya gerek yok diye düşünüyorum.Sonuçta insanlar araçları ulaşım kolaylığı ve verdiği keyif için alıyor bu kadar dert etmemek lazım.Amaç değil araç olsun

    çok doğru söylemişsin kardeş bu kadar ince düşümemek lazım çizikten korkarsınız bi bakarsın araç sürtmüş başımıza gelmedi değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meganers

    Bugun yikamacida sira beklerken gunesin alninda " kullanim klavuzunda da yazdigi gibi en iyi sonucu almak icin araba kirliyken arabaya siktigim SONAX HİZLİ CİLA" kurudu ve 3 kere arabayi yikattigim halde gecmedi leke kaldi! Cok tirstim boyada iz yapicak diye götürdüm aletli cila attirdim. Aman aklinizda bulunsun boyle birsey yapmayin yanliz hizli cilada boyaya tesir etmis olsa gerek yaptirdigim ciladan sonra araba yaniyo. Showroom'dakinden parlak oldu

    gerçekten dediğiniz kadar oldu
  • yıkamacım ph 8 köpük kullanıyordu, geçen gittim fırçasız köpükle değiştirmiş.. 2 kere yıkattım ama içime sinmedi, aldım biraz ve evde ölçtüm, ph 11 civarı..
    ünlü italyan markasının (ma-fra) az önce kendi ürünlerini anlatan yazıyı okudum, ph 12 civarı olan ürünlerini boya soğukken kullanılmalı ve püskürttükten hemen sonra durulanmalı diyor. yıkamacı ise kir aksın diye 5 dk bekliyor. abi ölçte bize söyle dedi, bir dahakine söyleyeceğim, bu köpükle bu arabalar yıkanmamalı diye. en iyisi kendi oto şampuanınızı götürün. benim gibi kıl müşteri olup ph ölçerlerle yıkamacınızın köpüğünü ölçün. 5 yılda bir araba değişene birşey olmaz belki ama 10 yıl kullanacaksanız, fırçasız yıkamayı 15 günde bir yaptırıyorsanız, vernik-boya yanığı oluşabilir hele aracınızı gölgeye park edemiyorsanız. bazen arkadaşın bahçesinde yıkarız 3 kişi ortak makine aldık -bosch- sonax turuncu oto şampuan kullanıyoruz.. cilalı oto şampuanlar köpürmez, bu ürün gayet güzel. köpük tabiki iyi ayarlanmalı, azı kiri iyi çıkmamış arabada fırçalama sırasında çizik yapar, çoğu, durulama iyi olmazsa leke bırakır.. hızlı cila ise sonax tavsiye etmem, turtle wax ınkini alın.. gölgede uygulayıp, kurulayın arabayı. bol ıslakken uygulayın, çek çekle çekip uygularsanız leke bırakabilir elbette.




  • Tazyikli su zararlıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otelcenneti

    Merhaba arkadaşlar son zamanlarda Cleanbox isimli bir marka çıktı ve harika memnunuz tavsiye ederim sizlerede yalandan yurt dışına gitmenize gerek yok fiyatıda uygun eski müşterilerine kıyakda yapıyorlarhttp://www.cleanbox.web.tr/ denemini öneririm ;)

    İyi reklam yaptınız.Ama yemezler burda.Dürüst olun ben satıyorum deyin daha çok ilgi çekersiniz
  • Arkadaşlar, başka bir başlıkta da sordum ve yanıt aramaktayım; son birkaç senedir benzinlikteki basınçlı yıkayıcı görevlileri sanırım maliyeti düşük tutmak için kirli, çamurlu yüzeye önden hiç su tutmadan DOĞRUDAN köpük ile başlayıp en son su ile duruluyorlar.

    Yani su-köpük-su güzergahı yerini köpük-su güzergahına bırakmış durumda.

    Bunun zararı var mıdır fırçasız yıkamada?
  • 2lt lik basınclı püskürtme pompasıyla kullanılabilecek yıkama sampuanı veya sıvısı ne tavsiye ederesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende amatör kullanım için oto köpük arıyorum. forumlarda genelde Meguiars marka ürün tavsiye ediyorlar. bilen varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsynkmrl -- 2 Ağustos 2018; 16:30:52 >
  • hsynkmrl kullanıcısına yanıt
    Detailturkey'de araştırma yaparak size uygun şampuanı bulabilirsiniz hocam.Bende bu siteyi öğrenmeden önce meguiars'ı oto yıkama ürünlerinin en iyisi sanıyordum fakat ondan ucuz olup çok daha iyi olan markaların olduğunu buradan öğrendim.
  • Kesinlikle zarar veriyor köpük,vernik tabakası soyuluyor, jantlar kararıyor, plastik yüzeyler beyazlasiyor.isin kötüsü bütün oto yıkama cilar aynı şekilde kopukle yıkama yapıyor.3 veya 4 yıl sonra aracın birçok yerinde vernik soyuluyor.elle şampuan ile yıkamak en iyisi.ama herkesin suya ulaşma şansı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbilge

    Prill'le yıkamanın araca ne gibi zararı olur?
    pril değil de fax sıvı el sabunu ile yıka hiç bir sorun olmuyor ,hızlı çıkıyor durulanıyor. turtlewax ice wax kullanıyorum. waxı hemen söker diye iddia ettiler detail forumlarında inat ettim,aracı 5 aydır yıkıyorum hala araçta wax var. dedikleri gibi boyanın canına okumuyor yani,millet bilmeden sallıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.