Ben daha önce dondurulmuş hazır patates kızartması denememiştim. Genellikle patatesi soyar, doğrar kızartırdık. Dün merak ettim ve aldım. Kızarttığımda gerçekten de McDonalds vs.. patates kızartmaları gibi oldu. Ancak beni düşündüren şey; kızartma yağının içinde önceden kalmış 2 küçük patatesin benim hazır aldığım patatesler kızarana kadar kömüre dönüşmesi oldu! Hazır pateteslerin kızarması çok uzun sürdü, üstelik poşetinde yazdığına göre de daha önceden kızartılmış ve şoklanmış diyor. Acaba katkı maddesi ne derece var bunların içinde? Kanser yapma olasılığı nedir? Bu kadar masum mu bu dondurulmuş gıdalar..
Dondurulmuş gıdaların sağlığa zararı olduğu ve kanserojen madde zengini olduğu bilinen bir gerçek. Uzak durmanı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: fuducuk
Dondurulmuş gıdaların sağlığa zararı olduğu ve kanserojen madde zengini olduğu bilinen bir gerçek. Uzak durmanı tavsiye ederim.
fudu haklı yeme onnarı
quote:
Orijinalden alıntı: egzantirig
fudu haklı yeme onnarı
Alıntıları Göster
Ne alakası var,dondurulmuş gıdalar konserojen madde ihtiva edecek diye birşey yok,insanlar neden besin maddelerini dondurmak ihtiyacı duyarlar,çünkü sıcaklık besin maddelerini bozar,ama dondurursak ilk günkü tazeliğini korur,fuducuk bir araştır bunu nette başka bir yerde ondan sonra bir daha mesaj at,kansorejen madde içermedikçe gıdalar dondurularak muhafaza edilirler,off offf bilmeden yazıyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: WITCHER
Ne alakası var,dondurulmuş gıdalar konserojen madde ihtiva edecek diye birşey yok,insanlar neden besin maddelerini dondurmak ihtiyacı duyarlar,çünkü sıcaklık besin maddelerini bozar,ama dondurursak ilk günkü tazeliğini korur,fuducuk bir araştır bunu nette başka bir yerde ondan sonra bir daha mesaj at,kansorejen madde içermedikçe gıdalar dondurularak muhafaza edilirler,off offf bilmeden yazıyorsunuz.
Alıntıları Göster
Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.
Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...
quote:
Orijinalden alıntı: fuducuk
Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.
Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...
Alıntıları Göster
ya bn bişey sorcamhazır pattes nassıl yaplır örneğin evde yaptığımla mc donald burger king vb. gibi olmuuyo
quote:
Orijinalden alıntı: fuducuk
Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.
Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...
Alıntıları Göster
iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz
Alıntıları Göster
dondurma yiyemicekmiyiz yani?
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz
Alıntıları Göster
Yazmıyalımcı Offline annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim ) evde yapılan olay tamamen doğal ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...
umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder
quote:
Orijinalden alıntı: PanadoL
Yazmıyalımcı Offline annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim ) evde yapılan olay tamamen doğal ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...
umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder
Alıntıları Göster
Bende evde sürekli deniyorum yakında o çıtır çtır kıvama ulaşacağım inşallah
quote:
Orijinalden alıntı: PanadoL
Yazmıyalımcı Offline annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim ) evde yapılan olay tamamen doğal ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...
umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder
Alıntıları Göster
İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,
Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Bitter
İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,
Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
Alıntıları Göster
birkaç kere denemişliğim var o patateslerden...ve buraya mesaj atabiliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Bitter
İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,
Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Bitter
İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,
Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
Bizde bosch no frost var. Derin donduruculu. -24 'e kadar çıkıyor derece ayrıca bide SUPER tuşu var oraya basınca özel bölmesinde yiyeceği 10 dk da donduruyo yani yavaş yavaş değil. Bunlarda da yiyeceğin yapısı bozuluyor mu
Patates kesip koymuştum o özel bölmeye 15 dk sonra taş gibi olmuştu ama tabi kırzartmalık kesilmiş biçimdeydi öyle komple 1 patates koymadım
Yalnız çok elektrik çekio namusuz
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Orjinalden alıntı: Bitter
İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,
Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
Bizde bosch no frost var. Derin donduruculu. -24 'e kadar çıkıyor derece ayrıca bide SUPER tuşu var oraya basınca özel bölmesinde yiyeceği 10 dk da donduruyo yani yavaş yavaş değil. Bunlarda da yiyeceğin yapısı bozuluyor mu
Patates kesip koymuştum o özel bölmeye 15 dk sonra taş gibi olmuştu ama tabi kırzartmalık kesilmiş biçimdeydi öyle komple 1 patates koymadım
Yalnız çok elektrik çekio namusuz
Alıntıları Göster
Yazılımcı Online bn evde patates dondurdum aynı olmuyo ya on kere denedim yinede onundada olmadı
quote:
Orijinalden alıntı: sez98
Yazılımcı Online bn evde patates dondurdum aynı olmuyo ya on kere denedim yinede onundada olmadı
Alıntıları Göster
bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..
yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus . cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi. ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.
quote:
Orijinalden alıntı: egzantirig
bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..
yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus . cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi. ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.
Alıntıları Göster
alo cevap yokmu
quote:
Orijinalden alıntı: egzantirig
bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..
yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus . cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi. ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.
Alıntıları Göster
Bir kere caiz değil...
Haram!
quote:
Orijinalden alıntı: jOkErGuEsT
Bir kere caiz değil...
Haram!
Alıntıları Göster
ya benim soruma hiç kimse cevap vermicekmi? bn yaıyom yazıyom yine hiç kimse cevap vermiyo
quote:
Orijinalden alıntı: jOkErGuEsT
Bir kere caiz değil...
Haram!
Alıntıları Göster
Çok sıcak ve çok soğuk herşey zararlıdır. Çay vs konularda bilim adamları bir sürü atıp tutuyor. Bunlara bilim adamı demek bir türlü dememek bir türlü. Adam bir araştırma yapıyor, bi sonuç buluyor sonra hemen yazacağı makalelerin hayaliyle atlıyor meydana. Biraz daha araştırınca bakıyor ki bir şeyleri gözden kaçırmış veya yanlış bulgularmış ulaştıkları. Sonraki yazdıkları öncekileri yalanlıyor. Yahut biri birşey buldum diye fırlıyor şu zararlı bu yararlı diyor, başka biri çıkıyor o da kendi bulgularını açıklıyor birinin zararlı dediğine diğeri yararlı diyor.
Buradan bizim anlamamız gereken şu. Bilim durağan değil ilerleyen bir şey. Ve bugün bilinen şeyler yarın değerini yitirebilir. Fakat değerini yitirmeyecek şeylerde var. Mesela makul olmak, temiz olmak. Soğuklukta ve sıcaklıkta ve bunların tüketim miktarında dikkatli olmak. Herşey kullanım şekline ve miktarına göre fayda verebilir veya zarar verebilir.
Gelelim dondurulmuş gıda olayına. Bu bahsi geçen şeyler köfte patates cipsi gibi şeylerde ortaya çıkıyor genellikle. Benim eski iş yerimde de öğle yemeklerini bu şekilde deepfreeze'den çıkan etten yapılan hazır köfte, pizza patates gibi şeylerden seçmek zorunda kalıorduk. Aslında patates kızartmasını seviyorum ama öyle donmuş olunca pek de hoş olmuyor. Ekmek arası ya da tabakta alabiliyorduk. Ben genelde tabakta tercih ediyordum. Ekmek arası olunca yemek zor oluyor. Bir gün çok iştahım olmadığı için ekmek almayıp sadece kızartmayı aldım. Yedikten biraz sonra bir mide rahatsızlığı başladı, soğuk soğuk terledim. Akşama kadar kendime gelemedim. Tabi bunda kullanılan yağın da etkisi vardır. Beslenmenizi tamamen bunlara yüklemedikçe büyük ihtimalle hasta olmazsınız ama mümkün olduğu her an kaçmak en iyisi benim naçizane fikrime göre.
quote:
Orijinalden alıntı: etusch
Çok sıcak ve çok soğuk herşey zararlıdır. Çay vs konularda bilim adamları bir sürü atıp tutuyor. Bunlara bilim adamı demek bir türlü dememek bir türlü. Adam bir araştırma yapıyor, bi sonuç buluyor sonra hemen yazacağı makalelerin hayaliyle atlıyor meydana. Biraz daha araştırınca bakıyor ki bir şeyleri gözden kaçırmış veya yanlış bulgularmış ulaştıkları. Sonraki yazdıkları öncekileri yalanlıyor. Yahut biri birşey buldum diye fırlıyor şu zararlı bu yararlı diyor, başka biri çıkıyor o da kendi bulgularını açıklıyor birinin zararlı dediğine diğeri yararlı diyor.
Buradan bizim anlamamız gereken şu. Bilim durağan değil ilerleyen bir şey. Ve bugün bilinen şeyler yarın değerini yitirebilir. Fakat değerini yitirmeyecek şeylerde var. Mesela makul olmak, temiz olmak. Soğuklukta ve sıcaklıkta ve bunların tüketim miktarında dikkatli olmak. Herşey kullanım şekline ve miktarına göre fayda verebilir veya zarar verebilir.
Gelelim dondurulmuş gıda olayına. Bu bahsi geçen şeyler köfte patates cipsi gibi şeylerde ortaya çıkıyor genellikle. Benim eski iş yerimde de öğle yemeklerini bu şekilde deepfreeze'den çıkan etten yapılan hazır köfte, pizza patates gibi şeylerden seçmek zorunda kalıorduk. Aslında patates kızartmasını seviyorum ama öyle donmuş olunca pek de hoş olmuyor. Ekmek arası ya da tabakta alabiliyorduk. Ben genelde tabakta tercih ediyordum. Ekmek arası olunca yemek zor oluyor. Bir gün çok iştahım olmadığı için ekmek almayıp sadece kızartmayı aldım. Yedikten biraz sonra bir mide rahatsızlığı başladı, soğuk soğuk terledim. Akşama kadar kendime gelemedim. Tabi bunda kullanılan yağın da etkisi vardır. Beslenmenizi tamamen bunlara yüklemedikçe büyük ihtimalle hasta olmazsınız ama mümkün olduğu her an kaçmak en iyisi benim naçizane fikrime göre.