Şimdi Ara

Dondurulmuş patates kızartmaları sağlıklı mı yoksa zehir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
25.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben daha önce dondurulmuş hazır patates kızartması denememiştim. Genellikle patatesi soyar, doğrar kızartırdık. Dün merak ettim ve aldım. Kızarttığımda gerçekten de McDonalds vs.. patates kızartmaları gibi oldu. Ancak beni düşündüren şey; kızartma yağının içinde önceden kalmış 2 küçük patatesin benim hazır aldığım patatesler kızarana kadar kömüre dönüşmesi oldu!
    Hazır pateteslerin kızarması çok uzun sürdü, üstelik poşetinde yazdığına göre de daha önceden kızartılmış ve şoklanmış diyor. Acaba katkı maddesi ne derece var bunların içinde? Kanser yapma olasılığı nedir? Bu kadar masum mu bu dondurulmuş gıdalar..



  • Dondurulmuş gıdaların sağlığa zararı olduğu ve kanserojen madde zengini olduğu bilinen bir gerçek. Uzak durmanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Dondurulmuş gıdaların sağlığa zararı olduğu ve kanserojen madde zengini olduğu bilinen bir gerçek. Uzak durmanı tavsiye ederim.
    fudu haklı yeme onnarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egzantirig

    fudu haklı yeme onnarı

    Alıntıları Göster
    Ne alakası var,dondurulmuş gıdalar konserojen madde ihtiva edecek diye birşey yok,insanlar neden besin maddelerini dondurmak ihtiyacı duyarlar,çünkü sıcaklık besin maddelerini bozar,ama dondurursak ilk günkü tazeliğini korur,fuducuk bir araştır bunu nette başka bir yerde ondan sonra bir daha mesaj at,kansorejen madde içermedikçe gıdalar dondurularak muhafaza edilirler,off offf bilmeden yazıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WITCHER

    Ne alakası var,dondurulmuş gıdalar konserojen madde ihtiva edecek diye birşey yok,insanlar neden besin maddelerini dondurmak ihtiyacı duyarlar,çünkü sıcaklık besin maddelerini bozar,ama dondurursak ilk günkü tazeliğini korur,fuducuk bir araştır bunu nette başka bir yerde ondan sonra bir daha mesaj at,kansorejen madde içermedikçe gıdalar dondurularak muhafaza edilirler,off offf bilmeden yazıyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.

    Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.

    Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...

    Alıntıları Göster
    ya bn bişey sorcamhazır pattes nassıl yaplır örneğin evde yaptığımla mc donald burger king vb. gibi olmuuyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Dondurulmuş gıdaların ömrü uzun olsun diye birçok kimyasal madde ilâve edilir. Zaten dondurulmuş gıdalar bir süre sonra içinde zararlı maddeler biriktirir. Burda bahsi geçen dışarıdan satın alınan dondurulmuş gıdalardır.

    Bilmediğim bir konu olsa zaten yazmam. Bildiğimin de arkasında dururum. Bildiğim birşeyin yanlış olduğunu düşünüyorsan en azından üslûba dikkat etmelisin ki güzelce doğrusunu bulabilelim. Vesselam...

    Alıntıları Göster
    iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz

    Alıntıları Göster
    dondurma yiyemicekmiyiz yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    iyide bizde evde dondurulmuş gıda yapıyoz bekletiyoruz sene içinde çıkarıp yiyioruz

    Alıntıları Göster

    Yazmıyalımcı Offline
    annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim )
    evde yapılan olay tamamen doğal
    ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...


    umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanadoL


    Yazmıyalımcı Offline
    annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim )
    evde yapılan olay tamamen doğal
    ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...


    umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder

    Alıntıları Göster
    Bende evde sürekli deniyorum yakında o çıtır çtır kıvama ulaşacağım inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanadoL


    Yazmıyalımcı Offline
    annelerimizin yaptığı dondurulmuş yiyecek olayıyla büyük marketlerde satılan çuval gibi julien usulü doğranmış patates(patatesi severim ondan bu örneği verdim )
    evde yapılan olay tamamen doğal
    ama o verdiğim örnekte yiyecekler daha uzun süre dayansın diye katkı maddeli...


    umarım anlatımda başarılı olmuşumdur beni dinlediğiniz için teşekkür ederim edersin eder

    Alıntıları Göster
    İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,

    Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bitter

    İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,

    Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.

    Alıntıları Göster
    birkaç kere denemişliğim var o patateslerden...ve buraya mesaj atabiliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bitter

    İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,

    Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Bitter


    İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,

    Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.


    Bizde bosch no frost var. Derin donduruculu. -24 'e kadar çıkıyor derece ayrıca bide SUPER tuşu var oraya basınca özel bölmesinde yiyeceği 10 dk da donduruyo yani yavaş yavaş değil. Bunlarda da yiyeceğin yapısı bozuluyor mu

    Patates kesip koymuştum o özel bölmeye 15 dk sonra taş gibi olmuştu ama tabi kırzartmalık kesilmiş biçimdeydi öyle komple 1 patates koymadım

    Yalnız çok elektrik çekio namusuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    quote:

    Orjinalden alıntı: Bitter


    İşin ilmini okumuş biri olarak söyleyeyim,

    Evde kullanılan dondurucu tiplerinin çoğu verimli donduramaz. Yani besin değerlerini katlederler. Çünkü dondurma işlemini şoklama şeklinde değil de yavaş yavaş gerçekleştirdiklerinden besinlerdeki hücre zarını çatlatarak dondururlar. Soğanın cücüğü misali dağılan özden artık hayır gelmez. Gazete kağıdından tek farkı sürmanşet olmayan gıdalarınızı afiyetle tüketiniz.


    Bizde bosch no frost var. Derin donduruculu. -24 'e kadar çıkıyor derece ayrıca bide SUPER tuşu var oraya basınca özel bölmesinde yiyeceği 10 dk da donduruyo yani yavaş yavaş değil. Bunlarda da yiyeceğin yapısı bozuluyor mu

    Patates kesip koymuştum o özel bölmeye 15 dk sonra taş gibi olmuştu ama tabi kırzartmalık kesilmiş biçimdeydi öyle komple 1 patates koymadım

    Yalnız çok elektrik çekio namusuz

    Alıntıları Göster
    Yazılımcı Online bn evde patates dondurdum aynı olmuyo ya
    on kere denedim yinede onundada olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sez98

    Yazılımcı Online bn evde patates dondurdum aynı olmuyo ya
    on kere denedim yinede onundada olmadı

    Alıntıları Göster
    bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..

    yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus .
    cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi.
    ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egzantirig

    bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..

    yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus .
    cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi.
    ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.

    Alıntıları Göster
    alo cevap yokmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egzantirig

    bu aksam tv de izledim kanserle ilgili araştırma yapan doktor söyledi..

    yagın aşırı kızdırılıp içine kızartmak icin atılan yiceklerde kanser hücresi oluyormus .
    cok kızgın yagda kızartma yemeyın dedi.
    ayrıca aşırı demli çay icmek cok tuzlu et yemek mide kanseri yapıyormus.

    Alıntıları Göster
    Bir kere caiz değil...

    Haram!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jOkErGuEsT

    Bir kere caiz değil...

    Haram!

    Alıntıları Göster
    ya benim soruma hiç kimse cevap vermicekmi? bn yaıyom yazıyom yine hiç kimse cevap vermiyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jOkErGuEsT

    Bir kere caiz değil...

    Haram!

    Alıntıları Göster
    Çok sıcak ve çok soğuk herşey zararlıdır. Çay vs konularda bilim adamları bir sürü atıp tutuyor. Bunlara bilim adamı demek bir türlü dememek bir türlü. Adam bir araştırma yapıyor, bi sonuç buluyor sonra hemen yazacağı makalelerin hayaliyle atlıyor meydana. Biraz daha araştırınca bakıyor ki bir şeyleri gözden kaçırmış veya yanlış bulgularmış ulaştıkları. Sonraki yazdıkları öncekileri yalanlıyor. Yahut biri birşey buldum diye fırlıyor şu zararlı bu yararlı diyor, başka biri çıkıyor o da kendi bulgularını açıklıyor birinin zararlı dediğine diğeri yararlı diyor.

    Buradan bizim anlamamız gereken şu. Bilim durağan değil ilerleyen bir şey. Ve bugün bilinen şeyler yarın değerini yitirebilir. Fakat değerini yitirmeyecek şeylerde var. Mesela makul olmak, temiz olmak. Soğuklukta ve sıcaklıkta ve bunların tüketim miktarında dikkatli olmak. Herşey kullanım şekline ve miktarına göre fayda verebilir veya zarar verebilir.

    Gelelim dondurulmuş gıda olayına. Bu bahsi geçen şeyler köfte patates cipsi gibi şeylerde ortaya çıkıyor genellikle. Benim eski iş yerimde de öğle yemeklerini bu şekilde deepfreeze'den çıkan etten yapılan hazır köfte, pizza patates gibi şeylerden seçmek zorunda kalıorduk. Aslında patates kızartmasını seviyorum ama öyle donmuş olunca pek de hoş olmuyor. Ekmek arası ya da tabakta alabiliyorduk. Ben genelde tabakta tercih ediyordum. Ekmek arası olunca yemek zor oluyor. Bir gün çok iştahım olmadığı için ekmek almayıp sadece kızartmayı aldım. Yedikten biraz sonra bir mide rahatsızlığı başladı, soğuk soğuk terledim. Akşama kadar kendime gelemedim.
    Tabi bunda kullanılan yağın da etkisi vardır. Beslenmenizi tamamen bunlara yüklemedikçe büyük ihtimalle hasta olmazsınız ama mümkün olduğu her an kaçmak en iyisi benim naçizane fikrime göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etusch

    Çok sıcak ve çok soğuk herşey zararlıdır. Çay vs konularda bilim adamları bir sürü atıp tutuyor. Bunlara bilim adamı demek bir türlü dememek bir türlü. Adam bir araştırma yapıyor, bi sonuç buluyor sonra hemen yazacağı makalelerin hayaliyle atlıyor meydana. Biraz daha araştırınca bakıyor ki bir şeyleri gözden kaçırmış veya yanlış bulgularmış ulaştıkları. Sonraki yazdıkları öncekileri yalanlıyor. Yahut biri birşey buldum diye fırlıyor şu zararlı bu yararlı diyor, başka biri çıkıyor o da kendi bulgularını açıklıyor birinin zararlı dediğine diğeri yararlı diyor.

    Buradan bizim anlamamız gereken şu. Bilim durağan değil ilerleyen bir şey. Ve bugün bilinen şeyler yarın değerini yitirebilir. Fakat değerini yitirmeyecek şeylerde var. Mesela makul olmak, temiz olmak. Soğuklukta ve sıcaklıkta ve bunların tüketim miktarında dikkatli olmak. Herşey kullanım şekline ve miktarına göre fayda verebilir veya zarar verebilir.

    Gelelim dondurulmuş gıda olayına. Bu bahsi geçen şeyler köfte patates cipsi gibi şeylerde ortaya çıkıyor genellikle. Benim eski iş yerimde de öğle yemeklerini bu şekilde deepfreeze'den çıkan etten yapılan hazır köfte, pizza patates gibi şeylerden seçmek zorunda kalıorduk. Aslında patates kızartmasını seviyorum ama öyle donmuş olunca pek de hoş olmuyor. Ekmek arası ya da tabakta alabiliyorduk. Ben genelde tabakta tercih ediyordum. Ekmek arası olunca yemek zor oluyor. Bir gün çok iştahım olmadığı için ekmek almayıp sadece kızartmayı aldım. Yedikten biraz sonra bir mide rahatsızlığı başladı, soğuk soğuk terledim. Akşama kadar kendime gelemedim.
    Tabi bunda kullanılan yağın da etkisi vardır. Beslenmenizi tamamen bunlara yüklemedikçe büyük ihtimalle hasta olmazsınız ama mümkün olduğu her an kaçmak en iyisi benim naçizane fikrime göre.

    Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.