Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (427. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43.724
Cevap
132
Favori
4.505.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sedat ben buna ancak çoraplarımla binebilirim... Ayakkabı, terlik, çıplak ayak bile olmaz buna... Hatta buna binmem, salonun ortasına koyarım. Uzay Yoluna az kaldı, 5-10 yıl sonra arabalar benzinsiz, direksiyonsuz, lastiksiz olur gibime geliyor. Çok teşekkür ederim bu harika teknoloji ve estetik fotoğrafı için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LAZOYI

    bu arızanın belirtileri tam olarak nelerdir. benim arabam da sabahları dizel motor gibi çalışıyor ama biraz sonra düzeliyor. aracımı 2. el aldım aldığımdan beri böyle. bu motorun böyle çalışması normal falan diyorlar. arabama ilk binenler bu araç dizel mi diye soruyorlar. inşallah bi arızası yoktur..



    Merak etmeyin,aracınızda sorun yok.Aynısı bende de oluyor,alırken de böyle olacağı söylenmişti,bilgisayara bağlattım,onda da sorun çıkmadı.

    İlk çalıştığında yaklaşık 30 saniye boyunca yüksek ses oluyor biraz,o sırada motor soğuk ve yakıt tüketimi 2-2.5 lt/h civarında oluyor,sonra ses giderek azalıyor ve yakıt tüketimi 0.5 lt/h oluyor.

    Tahminimce ilk çalıştığında yakıt,enjektörlere yüksek basınçla püskürtülmesinden dolayı (FSI motorun özelliği) böyle bir ses oluyor.

    @Taner Göde

    Güle güle oturun.Dediğiniz gibi en güzeli nakit parayla halletmek işi.Her zaman mümkün olmuyor tabi ki.Artık kredi kartını bile nadiren kullanıyorum,market alışverişlerinde avantajı olursa kullanırım,yoksa kullanmam.
  • sn lazoyi o ses bende de var bazen oluyor .yağ basıncı düştüğünde dengelemek içinaraç ayar çekiyor:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    Sevgili dostlarım,

    Haftasonu yeni evime güneş enerjisi taktırdım. Daha inşaat tam olarak bitmemişken koca binaya bir canlılık geldi. Damdan İskenderun'daki dağlar görülüyor, şimdi oturduğum yerden hiçbiryer görülmüyor, buradan Adana ayaklarımın altında. Bugün saat 11:00'de de tapuyu alıyorum. Darısı taşınmaya. Çok şükür Allah'ıma bu günleri de görebiliyorum. 10-15 Yıl taksit, faiz, mortgage, ipotek, eksper ve banka ile uğraşacağıma 2 yıl kemer sıkıp herşeyi babalarımız, dedelerimiz gibi yapmak gerçekten de daha doğruymuş. Ülkemiz şartları belki herşeyi peşin almaya elvermiyor olabilir ama dostlar, işim gereği aklımın gereksiz konularla rahatsız olmaması gerek, özellikle de her ay sonunda beni yüklü bir geri ödemenin beklediğini bilmek bana iş yaptırmaz, tam tersi tıkar beni. Bu nedenle 1 yıl sırf hesap ve kitap, bir yandan Passat'ım, diğer yandan ev, sonra hanımın beğenmesi, ayrıca evin özellikleri, yeni olması, kat ve cephe vb. bunun gibi aklınıza gelen veya gelmeyen 1000 husus daha. Kafayı yedirten şeyler bunlar, özellikle yeni evlenen, ev alan ya da alacak olanlar bilir.

    Şimdi geriye sadece taşınmak kaldı. Dün eşimle konuşurken dedim ki, "aslında biz yeniden evleniyoruz, sadece düğünümüz eksik" çünkü eski evdeki eşyaların çoğunu da hibe edeceğim veya satacağım, beraber götüreceğim eşya az sayılır.

    Adana'da müşterilerimin fazlalığı nedeni ile sınırlı olan arkadaş çevremin bu forumda sizlerle güçlendiğini görmek emin olun ki bana kuvvetli destek verdi hep. Özellikle Gümüş Gölge'nin satılmaması benim için ön şarttı. Evimin olması ama Passat'ımın olmaması beni üzerdi. Şimdi ikisi de var ve çok mutuluyum.

    Allah hepinizden razı olsun, sevgiler ve selamlar,

    Taner Göde


    Taner abim,

    yeni evin tekrar´dan hayirli olsun. Insallah yavas yavas yeni evine tasinirsiniz. Esya cok olmazsa ve daha sonradan yenisi alinirsa Tasimasi daha kolay oluyor .

    Bu arada bende senin gibi düsünüyorum bu Forum sayesinde sizlerle tanistigima cok memnunum. Almanya´da malesef dostluklar böyle Türkiye´deki gibi olamiyor. Sizlere tanidigim icin bende cok sansliyim

    Saygilar Yasin
  • tikirti seslerini önlemek icin bir Formül , minimuma iniyormus sesler bunu yaptiktan sonra !!!


    Sercan bu senin tikirti geliyor dediyin bölge !!! Benimde buradan geliyor
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


    Resimde gördüyünüz gibi ses yapan yerleri "FLAUSCHBAND" (Taner abi tercüme edersen sevinirim) ile yapistiriyor. Flauschband Textilden olusuyor ve yapistiriliyor. Böylelikle ses aracta azaliyor.

    Saygilar Yasin
  • Komfort Kontrol Ünitesi (Parca no: 3C0 959 433 R), torpido gözünü söktükten sonra meydanda görünüyor. Komfort Kontrol Ünitesi ne ise yariyor diye soracak olursaniz, Komfort Ünite elektrikli Camlari, Merkezi Kilitli Kapilari, Yagmur Sensörü vs... kontrol ediyor. Bir kac tane bos yer var ve onlar ise Teker hava basinci vs.. icin bos yerler sonradan takmak icin yerleri hazir (dikkat 2008 Model öncesindeki Kontrol Ünitesi ayridir!!! )


     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü



    Saygilar Yasin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VW_Passat

    tikirti seslerini önlemek icin bir Formül , minimuma iniyormus sesler bunu yaptiktan sonra !!!


    Sercan bu senin tikirti geliyor dediyin bölge !!! Benimde buradan geliyor
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


    Saygilar Yasin

    Evet ordan geliyor gibi.Zaten fazla bir ses değil bozuk mıcırlı yollarda sses geliyor o da çok az, tüm passatlarda kronik bir sorunmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 2 Haziran 2009; 20:45:24 >
  • İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

    İnşallah yarın alcaz aracı..

    Kazasız belasız günler,hayırlı akşamlar..
  • izlanda grisi..
    passat 2009 comfortline 1,4 tsı

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nerki

    izlanda grisi..
    passat 2009 comfortline 1,4 tsı

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü





    nerki cok sükür ya, seni bulmusken sorulara geceyim hemen .

    Renk´ten memnunmusun ???? Cizik konusu nasil cok belli oluyormu ???? Toz fazla gösteriyormu ??? Kisaca bir Izlanda Grisi sahibi olarak biraz Rengi aciklarsan sevinirim, nede olsa yeni bir Variant Izlanda Grisi sahibi olacam allah in izniyle

    Saygilar Yasin
  • Sevgili DH-Alemdar,
    Geçmiş olsun. Cana gelmesin, sağlık olsun...
  • Re: Discriminant

    Selamlar, geçenlerde ben de aracımı 30.000 bakımına verdim Yunanistan'da. Sadece benzin, yağ filtresi, motor yağı, polen filtresi değiştirdiler. Benim lastik rotasyonu yapılması ricam üzerine, ön ve arka lastikleri yer değiştirdiler (çapraz değiştirmiyorlarmış, her aracın aksında belli bir açı varmış, ön-arka lastikler ona göre aşınıyormuş, çapraz değiştirince sorun çıkabililyormuş vs. vs.). Lastikler yer değiştirince mecburen rot-balans ayarına bakıldı, onda da yalnızca ön lastiklere bakılıyormuş normalde, arkalara da bakılsın diye özellikle rica ettim. Sonuç, sol taraftan çukura falan mı düştünüz dediler, balans ayarını denk getirmek için sol lastik cantlarının içine bir sıra (abartmıyorum yan yana 5-6 tane) ağırlık yağıştırmışlar. Halbuki öye cantı yamultacak bir düşme benzeri olay hatırlamıyorum. Siz nasıl ayarlattınız rot-balansı? Bir şekilde hallettik demişsiniz de....

    Bu arada buji değişirmediler, biraz erken değil mi 30.000 buji değişimi için?

    İyi sürüşler

    Not: Park yerlerine ve vapur benzeri rampalara çapraz çıkarken sütünlarde gelen "çıtırtı" golfte de var maalesef. Emniyet kemerinin içinden de ses geliyor ama bulamayız dediklerinden hiç açtırtmadım.

    --------------------------
    Discriminant
    dün servise gittim.30.000 bakımı yapıldı.
    direksiyonda titreme vardı.balans tutmadı araç baktık jant eğrilmiş.çukura düşmüştüm zaten.neyse hallettik bi şekilde.
    araç çok yakıyordu.bakımdan sonra düzeldi.bujiler benim araçta servis programında 90.000 de değişecek görünüyormuş(serviste şaşırdı).ama ben 30.000 de değiştirdim.
    kalorifer motoru garantiden değişti.kapıdan gelen ses vardı o yapıldı.ancak ön torpidan gelen tıkırtılar düzelmiyor.tüm passatlarda var sebebide sert plastik.
    gizli birkaç özellik vardı.mesela uzaktan kumanda ile kapıları açarken bip bip sesi vb..serviste bunları açamadılar.servisteki bilgisayar devamlı almanyadaki kanuni düzenlemelere aykırıdır diye uyarı verdi.
  • Sevgili Taner

    Yeni evin hayırlı olsun, ailenle birlikte çok güzel günler ve anılarla dolsun
  • Günaydın İlker hocam,
    Nihayet, dün Ender Elektronik'e uğrama fırsatım oldu.
    Metin Bey navigasyon konusunda bilgili Türkiye'deki çok az kişiden biri.
    RNS 510'nun tam hakkını veremediğim için kendisine uğradım.
    Cihazın yazılımı güncelleştirildikten sonra Tr haritası yüklendi.
    Yazılım güncelleme + harita yükleme yaklaşık 1.5 saat sürdü.
    Metin Bey'in daha önce uyardığı gibi hard diske yüklü olan müzik arşivim silindi.
    Ama 40 tane olan FM radyo istasyon ayarım
    ve daha önce navigasyona kaydettiğim adresler aynen duruyor.
    Navigasyon Tr haritası kusursuz çalışıyor ama yönlendirmeler Türkçe değil.
    Detaylı inceledikten sonra fotoğrafları eklerim.
    Metin Bey'i önerdiğin için tekrar teşekkürler.
    Kolay gelsin.
  • Tüm forum katılımcılarına merhaba,

    ÖTV indirimi bahanesiyle aracımızı yenileyerek Mart ayı sonu itibarıyla bir 2009 Passat TSI 122 hp DSG Comfortline, refleks gümüş sahibi olduk. Arkadaşlar vasıtasıyla da forumunuzdan haberdar oldum. Faydalı bilgilerin verildiği, içten bir ortamın olduğu hemen göze çarpıyor. Tüm katılan arkadaşlara paylaştıkları değerli bilgiler için teşekkürler. Kabul ederseniz ben de aramıza katılmak, fırsat buldukça katkıda bulunmak isterim. Selamlar
  • Arkadaslar merhaba

    istanbulda her sokakta bir passat görür oldum istisnasız.Ve cok fazla sayıda da bayan kullanıcı var.

    Artık acaba forumdan birimi diye düşünmektense bundan sonra gördüğüm passatların plakalarını hatırladıgım kadarıyla buraya yazıcam.sahibi cıkar cıkmaz o ayrı. ama herkes yapsa bunu valla beni yazan olursa ben sahip cıkarım.

    mesela şu anda tam kapımın önünde 54 YC 144Gümüş bir passat duruyor.

    saygılar
  • beyler bendede 2006 tdi highline var bu aralar çok mu dikkat ediyorum bilmiyorum ama ahşap kaplamadan gıcırtı gibi bişi gelio bu sıcak soğuk dengesizliğindenmi acaba servise götürdüğüm zaman gacırdamadı lanet şimdi bi kulağım orda böyle bir problemi olan varmı acaba...?
  • çok teşekkür ederim

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay


    quote:

    Orjinalden alıntı: hayalbert


    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay


    quote:

    Orjinalden alıntı: hayalbert

    Benim arabadaki zamanlayıcı arızası hortladı gene,
    sabah veya herhangi bir zamanda motor soğukken kontağa bastığımda dizel araba gibi garip bir ses çıkıyor,
    sürekli gittiğim servis bu tür şeylerde 36 aya kadar garanti kullandırdıklarını söyledi ama
    bakalım görecez...



    Konumlandırıcı olmasın ?



    evet


    Dostumi seni çok iyi anlıyorum oldukca can sıkıcı bir durum. Ama araba garanti dahilindeyse 2 saatlik işi var parça gelicek ve değişecek o kadar. Benimki değişti bir daha da tekrarlamadı çok şükür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turkwell.com

    Arkadaslar merhaba

    istanbulda her sokakta bir passat görür oldum istisnasız.Ve cok fazla sayıda da bayan kullanıcı var.

    Artık acaba forumdan birimi diye düşünmektense bundan sonra gördüğüm passatların plakalarını hatırladıgım kadarıyla buraya yazıcam.sahibi cıkar cıkmaz o ayrı. ama herkes yapsa bunu valla beni yazan olursa ben sahip cıkarım.

    mesela şu anda tam kapımın önünde 54 YC 144Gümüş bir passat duruyor.

    saygılar

    Siz kendi arabalarnızın fotoğrfalarını yayınlarken arabalarınızın plakalarını kapatıp tanımadıgınız, bilmedigıniz insanların araç plakalarını burada yazmak doğrumu ? ve bu neye hizmet edecek bir işe yarayacak faliyet olsa gam yemem.Aracının plakasının burada yayınlandığını gören araç sahibi ne derse desin azdır.
  • Arkadaşım soyledigin seyle ne alakası var ya.Bak sen kendin soyluyorsun tanımadıgımız bilmedigimiz insanalar diyosun.eger ben plakamı verirsem tanımadıgın bilmedigin olmaz.Forumdan sedat olur çaktınmı.
    düşünmeden bişeyler yazmak için yazmayın rica edicem.bak canım horozkardeşim, burda yazan foruma katılan birinin plakasını versem dogrusun. şimdi şöyle anlatayım.Horozkardeşin plakası atıyorum 99 cc 0010 desem haklısın. ama ben gordugum plakaları yazıyorum.senin dediğinle ne alakası var.ben plakayı yazarım sahibi susarsa sorun cıkmaz.yada bana özelden ya o benım bende orda oturuyorum goruselim dese kotumu olur.
    ben kimsenin ismini nickini veya herhangi bir bilgisini vermiyorum sadece plaka yazıyorum. plakayı bilsen nolur bilmesen nolur.De bakayım bana.
    sokaga çık sende görürsün bi plaka zor degil.dene

    peki o zaman şimdi ben aşağıdaki gibi yazsam bunun kime zararı var.

    31 ss3455 ferrari
    27 ff324 aston martin
    01 kk344 scania
    88kı765 volvo
    16yy5664 ford


    salladım şimdi bunları.noldu.plaka zaten aracların dısında yazan aleni birseydir. ben aracın gizli bir bilgisini paylasmadımki.Kazalı bir aracın plakalısı yazmak yanlşıstır.ama sokakta gordugum bir aracın plakasını yazsam bunu sadece benmi gorebiliyorumki.

    ben kimsenin nicki ismi veya adresi veyahutta resmini ile plaka ilan etmiyorumki.

    He plakanın sahibi ne dese az demişsin.Eger salak olup buraya yazarsabenim plakam diye, o onun dangozlugu.ha ben yazmışım he sen sokakta görmüşsün.ne farkı var.

    LÜTFEN BİR ŞEYLER YAZMAK UGRUNA MANTIKSIZCA SACMALAMAYALIM.BENİM SİZE OLAN SON YAZIMDIR.
    VE BEN GENE GORDUGUM ARACLARIN PLAKALARINI YAZARIM.SAHİPLENEN ÇIKARSA KENDİ BİLİR.


    GENE DE SAYGILARIMLA

    quote:

    Orjinalden alıntı: HorozKardes


    quote:

    Orjinalden alıntı: turkwell.com

    Arkadaslar merhaba

    istanbulda her sokakta bir passat görür oldum istisnasız.Ve cok fazla sayıda da bayan kullanıcı var.

    Artık acaba forumdan birimi diye düşünmektense bundan sonra gördüğüm passatların plakalarını hatırladıgım kadarıyla buraya yazıcam.sahibi cıkar cıkmaz o ayrı. ama herkes yapsa bunu valla beni yazan olursa ben sahip cıkarım.

    mesela şu anda tam kapımın önünde 54 YC 144Gümüş bir passat duruyor.

    saygılar

    Siz kendi arabalarnızın fotoğrfalarını yayınlarken arabalarınızın plakalarını kapatıp tanımadıgınız, bilmedigıniz insanların araç plakalarını burada yazmak doğrumu ? ve bu neye hizmet edecek bir işe yarayacak faliyet olsa gam yemem.Aracının plakasının burada yayınlandığını gören araç sahibi ne derse desin azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat27 -- 3 Haziran 2009; 16:55:03 >
  • 
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.