Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
956
Cevap
13
Favori
206.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow555

    Öncelikle Xenon merceğe verdiği bilgilerden dolayı teşekür ederim.
    Hocam forumda bilgilendirmelerenizi ve tavsiyelerinizi takip ettim sitenizi inceledim.
    2005 model audi a3 sahibiyim aracıma sis dahil xenon veya bi-xenon hangisi uyarsa ve daha iyise taktırmak istiyorum.
    xenondur bi-xenondur çok anlayan biri değilim.
    aracımda orjinal farları mevcut olup ben linkte gönderdiğim farları alıp üzerine xenon taktırmayı düşünüyorum.
    Benim sorum linkte görülen farlara mercek yapmaya gerek varmı (gördüğüm kadarıyla mercekli)
    Bu farlara xenon mu olur bi-xenon mu?
    Ben mevcut far sistemini linkte gönderdiğim far üzerine xenon uygulayarak (şayet oluyorso ve orjinaline en yakın uygun) kaliteli bana sorun çıkartmayacak bir şekilde değiştirmek istiyorum.
    en uygun hangi kitleri almalıyım (kısa-uzun-park (parklar sanırım ledli oluyor) sis)
    tavsiyenizi yorumunuzu ve tahmini fiyat bedelini öğrenmek istiyorum.
    istanbul anadolu yakasında yaşıyorum adresinizide aldım.
    tavsiyeniz üzerine değerlendirme yapacağım.
    teşekürederim.

    http://www.modifiye.com.tr/tuning/4029-230-Audi-A3-2003-2009-Ledli-Far-FK-DEPO.aspx

    Merhabalar
    Linkteki farlardan alırsanız yapmanız gereken ilk iş merceklerini değiştirmek olmalı :)
    Çünkü bu tip FK SONAR JUNYAN gibi farların hepsinde mercekler son derece kalitesiz oluyor. bazı dönemler mercek montajından fazla angel/ledli farda mercek değişimi yapıyorum. içinden çıkan merceğin tipine göre yerine uyacak merceği ancak karar verebiliriz. xenon kitide bu takılacak mercek tipine göre alırsınız zaten. Farlarınızı aldığınız zaman bana gelirseniz yardımcı olurum.

    Mercek değişimini mercek ücretide dahil 150tl ye yapıyorum. Uygun xenon kitide 150tl den verebilirim. Sis için olan xenon kitte aynı ücret 150tl dir. Park ledine ihtiyacınız yok zaten bu farlar ledli far.
    Uzun fara herhangi bir işlem yapılmaz. O standart olarak kalacaktır.

    Gelmeden önce muhakkak email ile ulaşın. Tek olduğum için her işimde dükkanı kapamam gerekiyor.




  • Teşekürederim verdiğiniz bilgi için.
    Sonar-junyan v.s. markaların merceklerinin kalitesiz ve değişmesi gerektiğini belirtmissiniz.
    Peki piyasada bildiğiniz merceği kaliteli değişime ihtiyaç duyulmayan a3 için ledli far takımı markası varmıdır tavsiye edebileceğiniz?
  • Arkadaşlar merhaba, 2005 Astra arabama Bi-xenon mercek uygulaması yaptırmak istiyorum. Bu işi İzmirde yaptırabileceğim güvenilir ve işçiliği düzgün bir yer adı verebilir misiniz? Yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow555

    Teşekürederim verdiğiniz bilgi için.
    Sonar-junyan v.s. markaların merceklerinin kalitesiz ve değişmesi gerektiğini belirtmissiniz.
    Peki piyasada bildiğiniz merceği kaliteli değişime ihtiyaç duyulmayan a3 için ledli far takımı markası varmıdır tavsiye edebileceğiniz?



    öyle bir far yok malesef :)
    zaten olmasıda beklenemez. neticede farın orjinali hella ise örneğin hellanın fabrikası gibi fabrikası olacakkki o merceği o şekilde üretebilsin. onu yaparsada zaten o fiyata alamazsınız.
    tek şansınız orjinal mercekli farı almak olabilir onlarda tahminim 1000tl civarıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadusum

    Arkadaşlar merhaba, 2005 Astra arabama Bi-xenon mercek uygulaması yaptırmak istiyorum. Bu işi İzmirde yaptırabileceğim güvenilir ve işçiliği düzgün bir yer adı verebilir misiniz? Yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

    İzmirde biryer yok ama İstanbul içi bile olsa zaten araç yattığı için müşterilerim genelde farını kargo ile gönderir yapar yollarım.

    Ben montaj yapıyorum. Özelden ulaşabilirsiniz.
  • slmlar aracım 2011 ford fiesta titanium,aracımda mercekli far sistemi ve h7 tipi halojen farlar var ben xenon taktırmak istiyorum,servise gittiğimde bana bu merceklere xenon ampül taktıramayacağımı ancak çakma xenon taktıracağımı eğer gerçek xenon istiyorsam komple merceğimin değişmesi gerektiği söylendi ben internette biraz araştırma yaptım bunun aksini söyleyenlerde oldu onaylayanlarda oldu,bu forumu komple okudum ve bana en iyi tavsiyeyi siz verirsiniz gibi geldi bana yardımcı olabilirmisiniz xenon mercek????
  • Bende 2006 Avensis var.Aracım xenon farlı.Farklı yerlerden duydum zamanla far ömrünü bitiriyormuş.Anlatmak istedikleri sanırım merceğin kararması.Avensisin farının teki 1290Tl. imiş.Siz bu tamir edebiliyor musunuz?Maliyeti ve tamiri nasıl oluyor?
  • sayın xenon mercek (ahmet bey) forumdaki ilk mesajınızı ve sitenizi inceledim bende bora 2004 pasifik var ben aydınlatma konsunda sorun yasıyorum gecelerı sankı hıc far yokmus gıbı gıdıyorum halojen ampul işine girmek istemiyorum sağlam ve uzun yıllar kullanabılecegım bısey yapmak ıstıyorum farlara izmirde yasamaktayım.Bana yardımcı olursanız cok sevınrıım hangi mercek hangi xenon kitini önerirsiniz ayrıntılı bır sekılde yazarsanız cok sevınırım tşkler saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pascal1980

    slmlar aracım 2011 ford fiesta titanium,aracımda mercekli far sistemi ve h7 tipi halojen farlar var ben xenon taktırmak istiyorum,servise gittiğimde bana bu merceklere xenon ampül taktıramayacağımı ancak çakma xenon taktıracağımı eğer gerçek xenon istiyorsam komple merceğimin değişmesi gerektiği söylendi ben internette biraz araştırma yaptım bunun aksini söyleyenlerde oldu onaylayanlarda oldu,bu forumu komple okudum ve bana en iyi tavsiyeyi siz verirsiniz gibi geldi bana yardımcı olabilirmisiniz xenon mercek????


    Merhabalar
    kesinlikle mercekleri değiştirmeniz gerek diye bir durum yoktur. Çakma xenon dedikleri mercek olmayan fara direk xenon kiti takıp herkesin gözünü alma olayıdır. Aracnız orjinalden mercekli fara sahip. Şanslı kullanıcılardan birisiniz. 2011 fiesta h7 ampul diye hatırlıyorum. h7 xenon kit montajı ile mercekli xenonlu aydınlatmayı yakalamış olursunuz. orjinal xenon merceği olan bir fara takılı xenon ile, h serisi halojen merceği olan fara takılı h serisi xenon arasındaki farkı yanyana koymadan ayırt bile edemezsiniz.
    kit için özelden ulaşabilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: can6

    Bende 2006 Avensis var.Aracım xenon farlı.Farklı yerlerden duydum zamanla far ömrünü bitiriyormuş.Anlatmak istedikleri sanırım merceğin kararması.Avensisin farının teki 1290Tl. imiş.Siz bu tamir edebiliyor musunuz?Maliyeti ve tamiri nasıl oluyor?


    kararan merceğin malesef hiçbir telafisi yok. çıkma olanlarıda genelde kararmış çıktığı için bazı araçlarda bu durum kronik bir sorun. eski kasa mondeo, vectra ve sizin aracınızda bunlardan biri malesef. eğer çok kullanmıyorsanız 2006 far daha tam kararmaya başlamamıştır.

    bu arada verdiğiniz fiyat farın komple xenon ampulunden balastına kadar herşeyi dahil olan halinin fiyatı. böyle bir durumda sadece farı almanız yeterli olur. parçacılardan yarının altı fiyatına alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakkan84

    sayın xenon mercek (ahmet bey) forumdaki ilk mesajınızı ve sitenizi inceledim bende bora 2004 pasifik var ben aydınlatma konsunda sorun yasıyorum gecelerı sankı hıc far yokmus gıbı gıdıyorum halojen ampul işine girmek istemiyorum sağlam ve uzun yıllar kullanabılecegım bısey yapmak ıstıyorum farlara izmirde yasamaktayım.Bana yardımcı olursanız cok sevınrıım hangi mercek hangi xenon kitini önerirsiniz ayrıntılı bır sekılde yazarsanız cok sevınırım tşkler saygılarımla


    halojen ampul olarak tak yapılabilecek osram nbr ampul takmak olur fakat uzun yıllar kullanılacak şekilde kalıcı bir çözüm olmaz. mercek montajı ve xenon kit ile bu istediğinizi yakalarsınız. Bora farına daha önce montaj yapmıştım zaten. Teknik bir aksaklıktan en son halinin resmi silindi ama montaj aşamasından birkaç resim aşağıda mevcut. Bora farına bosch mercek sığmıyor. hella bixenon ile modifiye yapmıştım.

    http://xenonmercek.com/modifiyeler2009_11.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon Mercek -- 8 Aralık 2010; 22:14:00 >




  • Öncelikle cvbınız ve ilginize teşekkür özel msj kısmımda bir sorun olduğu için bu msj ı buradan atıyorum size,sormak istediğim bir kaç soru daha var,benim aracımda far yükseklik ayarı ve otomatik yanan farlar var bu xenon kit takıldığında bu sistemlerin çalışmalarında bir problem olurmu?? forumdan okuduğum kadarıyla bazen arıza ışığı yanma durumu olabiliyormuş böyle bir durumla karşılaşabirmiyim acaba benim aracımda ve durumumda ve son olarakta ben otomobil yedek parçaları ve teknik servisler konusunda çok bilgisizim aracımı ve daha evvelki araçlarımıda hep yetkili sevislere götürdüm bu sebepten bu kit i alırsam siz montajı konusunda yardımcı oluyormusunuz???? teşekkür ederim
  • Evet fazla kullanmıyorum.teşekkür ederim ilginizden dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pascal1980

    Öncelikle cvbınız ve ilginize teşekkür özel msj kısmımda bir sorun olduğu için bu msj ı buradan atıyorum size,sormak istediğim bir kaç soru daha var,benim aracımda far yükseklik ayarı ve otomatik yanan farlar var bu xenon kit takıldığında bu sistemlerin çalışmalarında bir problem olurmu?? forumdan okuduğum kadarıyla bazen arıza ışığı yanma durumu olabiliyormuş böyle bir durumla karşılaşabirmiyim acaba benim aracımda ve durumumda ve son olarakta ben otomobil yedek parçaları ve teknik servisler konusunda çok bilgisizim aracımı ve daha evvelki araçlarımıda hep yetkili sevislere götürdüm bu sebepten bu kit i alırsam siz montajı konusunda yardımcı oluyormusunuz???? teşekkür ederim



    yükseklik ayarı ve otomatik yanma ile ilgili sistemlerde bir değşiklik olmuyor onlar eskisi gibi çalışmaya devam eder.

    2011 model olduğuna dikkat etmemişim. demekki aracınızın garantisi mevcut. servise bir sorun genelde servisler sadece farı garanti dışı bırakıyorki zaten farda garanti olacak bir durum yok. ama nadirde olsa bazı servisler komple elektrik sistemini garanti dışı bırakabiliyor.




  • slm arkadaslar forma yeni üye oldum
    97 model audi a4 aldım buna angel far ve xenon taktırmak istiyorum önerileriniz nelerdir_? marka,fiyat ve kalite.. yardımlarınız bekliyorum..
  • Merhabalar
    öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Angel far alacaksanız farları aldıktan sonra hiç taktırmadan bana gelmenizi öneririm. Çünkü taktırırsanız illaki aydınlatmadan memnun olmayıp mercek değişim için tekrar sökmeniz gerekicek. angel farlar iyi güzel ama mercekleri çok kötü. angel far merceğini valeo mercek ile değiştirdinizmi problemsiz kullanabilirsiniz. hem xenon kitide bu değişen valeo merceğin tipine göre alırsınız kitte boşa gitmez.
  • merhabalar,
    yılbaşı öncesi opel corsa enjoy 111.yıl paketinde araç aldım.şu an plaka işlemleri devam ettiğinden araacı henüz teslim almadım. aracıma bi-xenon far taktırmak istiyorum fakat bu konuda hiçbir bilgim yok.
    opelin servisinde taktırsam arkadaşlarım çok yüksek fiyat çıkartacaklarını söylediler. henüz onları arayıp bir fiyat almadım
    bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
    yazılarınızı okuduğum kadarıyla 4300K almam sanırım benim iyi olacak, bunun dışında nelere dikkat etmeliyim, farlarımın aracı teslim almadığım için henüz bilmiyorum. ilk aracım olacak o yüzden fazla bir bilgiye sahip değilim.
    şimdiden çok teşekkürler
  • Xenon kardeşim Beni araçta (2005 Kia cerato) H4-2 Ztech 6000k Xenon (kısa xenon uzun halojen) var.Kısalar mükemmel uzunlarda iş yok.Bu haliyle arabam muayeneden geçermi? bide ampülleri değiştirsem ve yerine H4-3 ampülü taksam benim balanslarla çalışırmı?Uzunların çok dağıttığını söylüyorlar gerçekten öylemi?
  • merhabalar
    corsanın bixenon farı zaten yok. istesenizde serviste taktıramazsınız. olsa bile 3000tl den aşağı değildir.

    Mercek montajı yapılabilir tabiki. Özelden ulaşabilirsinzi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    Xenon kardeşim Beni araçta (2005 Kia cerato) H4-2 Ztech 6000k Xenon (kısa xenon uzun halojen) var.Kısalar mükemmel uzunlarda iş yok.Bu haliyle arabam muayeneden geçermi? bide ampülleri değiştirsem ve yerine H4-3 ampülü taksam benim balanslarla çalışırmı?Uzunların çok dağıttığını söylüyorlar gerçekten öylemi?


    şu an kısa farlarınız size mükemmel geliyor olabilir ama karşıdan gelenlerin gözünü ne kadar aldığınızıda bir hesaba katın. Farlarınızı yakıp 50 metre ileri yürüyün. Dönüp biraz eğilerek aracınıza bir bakın.
    Merceksiz farlara takılı xenon kitler ilgili sorulara bu konuda cevap vermiyorum. Normal koşullarda muayeneden tabiki geçemezsiniz. Hatta bazı illerde artık bu tip farlara ceza kesilmeyede başlandı. Zaten olması gerekende buydu.




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.