Şimdi Ara

Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
3
Favori
56.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geopolitical simulator daha iyi onu oneririm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilan

    Oyunu daha önce de denemiştim ama bazı yönleri hoşuma gitmemişti. Son bir şans daha verdim ve bu sefer oynamadan önce orjinal forumlarına ve wiki sayfasına iyi bir baktım.
    Oyun gerçekten çok detaylı ve zor. Ama yapılması gerekenleri anlatmışlar. Ben de ordan okuduklarımdan aklımda kalanları ara ara sizlerle paylaşıcağım arkadaşlar.

    Öncelikle oyunun başında seçtiğiniz ülke çok önemli. Orta karar bir ülke almanız en iyisi, sitede Brezilya önerilmiş, kısaca hızlı bir şekilde gelişmekte olan bir ülke almalı.

    Unutulmaması gereken bir şey var, bu bir savaş oyunu değil, yani bismillah başlar başlamaz ona buna savaş açarsanız başarısız olursunuz.
    Bu yüzden oyunun başında askeri harcamaları sıfıra indiriyoruz ve kitliyoruz ki bakanımız değiştirmesin ayarları.
    Daha sonra sosyal harcamalara el atmamız gerekiyor. Health çok önemli, onun harcamalarını sonuna kadar çıkarmamız iyi olur ve bir inf..' le başlayan var, onu da köklüyoruz Diğer sosyal harcamaları sıfıra indiriyoruz çünkü çok para gidiyor onlar için. Halk mutsuz olur diye çekinmeyin çünkü tüm Vergileri %5 aşağı çektiğimizde bu mutsuzluğu unutuyorlar

    Oyunda boş yere uğraşmamız gereken bir diğer olay Research. Boş yere kaynak ayırmanıza gerek yok, sebebini anlatacağım ama tüm research değerlerini SIFIR' a çekiyoruz.
    Diğer ayarları da hep kilitliyoruz ki bakanlar değiştirmesinler kafalarına göre.

    Bu ayarları bitirdikten sonra sıra geliyor üretime. Öncelikle amacımız kendi kendimize yetmek.
    Sol tarafta production' ı seçtiğimizde tek tek görüyoruz değerleri. Water- Timber- Oil vs...

    Oil- Electricity - Consumer Goods satış fiyatlarımızı full yapıyoruz.
    Food- Water- Tiber ' ı ise %20 civarına getiriyoruz (Price)
    Exports' u seçim Automated Sales' i kapatıyoruz (OFF)

    Şimdi yapmamız gerek kendi ihtiyaçlarımızı karşılar duruma gelmek.

    Örneğin WATER' ı seçtiğimizde, sağ tarafta üretimimizi, ve ihtiyaç duyduğumuz rakamı görebiliyoruz. Stoklarımızı da aynı ekranda görebiliyoruz.
    Water' ın yanında zaten barları göreceksiniz. Birinci bar üretimimiz ikinci bar ihtiyacımız.

    Mesela Türkiye' nin su kaynakları bol olmasına karşın kendi su ihtiyacını karşılayamadığını görüyoruz ve hemen gereken binaları yapıyoruz. Sakın bir seferde bir sürü inşaata başlamayın çünkü bu paramızı ve kaynaklarımızı bitirecektir. Bu oyunda önemli bir unsur da sabır unutmuyoruz bunu. Yavaş yavaş binalarımızı yapıyoruz ve örnekte olduğu gibi su ihtiyacımızı karşılar hatta fazlasını satabilecek duruma geliyoruz.

    Arkadaşlar su çok önemli, çünkü Suudi Arabistan sürekli su alımı yapıyor. Su karşılığı Petrol anlaşmasını Suudilere öneriyoruz, anlaşma penceresinin ortasında ki renk bize yardımcı oluyor. Yeşil ise anlaşma kabul edilecektir. Sarı ise karşı öneri gelecektir. Sarı ile vakit kaybetmeyin ve direk yeşili yakalayıp anlaşmayı yapın.

    Aldığımız petrolü satacağımız başlıca ülke ABD tabi ki. ABD para karşılığı iş yapar unutmayın. Yani petrol verip başka şeyler istemeyen boşuna, para isteyin, fazlası ile vereceklerdir.

    Çevremizde ki ülkelerle de ticaret yapın, ayrıca Rusya, Japonya, İngiltere, Fransa gibi güçlü ülkelerle sürekli ticaret ilişkisinde bulunun. Her ay bu güçlü devletlere ile müttefik olmak için öneride bulunun, ticaretiniz geliştikçe kabul etme oranı yükselecektir, rahatlıkla müttefik olabilirsiniz. Dikkat edin, tüm dünyaya savaş açmış bir ülke ile müttefik olmayın

    Daha önce research' ü kapatmıştık, işte neden olduğunu burada anlayacağız. Müttefik olduğumuz güçlü ülkelerden, kırk yıl uğraşsak bulamayacağımız teknolojileri rahatlıkla alabiliriz.

    Bu şekilde güçlendikten sonra diğer harcamalarınızı açabilirsiniz, orduya para yatırabilirsiniz. Unutmayın savaşlar ülkeyi hiç iyi etkilemeyecektir Fakat zenginliği olan bir ülkeyi alabilirseniz tabi rahat edersiniz, özellikle petrol ve uranium çok para ediyor.
    Gelişim sürecinizde size savaş açan bir ülke olursa, hemen barış teklif edin, üzerine para de verin ki kabul etsinler. Gurur yapmayın İleride güçlenince zaten sizin önünüzde duramayacaklar.


    merhabalar ben de oyuna sardım biraz güzel oyun
    hocam senin dediklerinin çoğunu yaptım şu an amerikayı geçtim 1.yim üretim olarak, brezilyayla oynıyorum, güzel ekonomi yaptım, her kaynakta kendime yetebiliyor ve ihracat yapıyorum hiç açığım yok, dillere destan petrolüm var, bütün petromü bir satsam tüm eknonomim 10a katlanıyor ama doğru düzgün kimseye satamıyorum çünkü bütün ülkelere casusum belli olmuş bütün ülkeler gıcık oluyo bana nedense o yüzden sadece amerika ile ticaret yapabiliyorum, onda da aramız bozuk olduğu için %25 karla anca satabiliom oysaki %130 karla bile satıodum ben zamanında, zaten diğer ülkeler ucuz versem bile almıyor, hatta birine dost olalım dediğimde aramızdaki sorunları diplomasiyle çözemeyiz falan diyorlar bütün ülkelerle casus belli full yani tamamen, hiç bir savaş falan da yapmadım anlamadım neden böyle bu sorunu nasıl çözebilirim??
    müttefik olamadığım için de askeri ve teknolojik yönden biraz zayıfım şu an...amerikadan petrol karşılığında nükleer füze, nükleer reaktör, f22 uçağı ve bir helikopterin planlarını aldım ama sadece reaktörü üretebildim diğer askeri şeyler nerden üretiliyor acaba? bi yardım edin bir de oyun hangi yılda bitiyor?
    teşekkürler




  • @alienlord

    Yazdıklarımın işine yaramasına çok sevindim. Oyunu çözebilen çok az insan var çünkü çok karışık ve detaylı yapmışlar.

    Senin soruna gelirsek, yapman gerek bedava hediyeler vs verip aranı düzeltmen. Amerika ve Japonya ile aranı düzelt petrol için bu ülkeler zaten büyük alıcılardır. Karşılıksız verdiklerin aranı zamanla düzeltecektir. Bundan sonra da ajan yollama adamlara Oyunun kaç yılında bittiğini bilmiyorum, sanırım bitmiyor ama emin değilim dediğim gibi.

    Üretimi de askeri binalar yaparak sağlıyordun sanırım. Gerekli teknolojin varsa olacaktır. Ben askeri yönünü pek kullanmıyorum oyunun.


    Bu arada önce ki sayfadan da bir kaç soru var. İlk olarak yazdığım yazıyı okuyun arkadaşlar, o çoğu soruya cevap veriyor. Petrolü Amerika' ya, Suyu Araplara satacaksınız. Diğerleri ile uğraşmaya gerek yok çünkü Amerika ve Araplar nakit para veriyor, diğer ülkeler abuk sabuk şeyler teklif edebiliyorlar.
    Kıbrısa çıkartma yapan arkadaşım, bunu yaptıktan sonra zaten oyunu kapat gitsin, çünkü bir daha adam olmaz oyun. Kıbrıs Avrupa Birliği üyesi, Yunanistan Nato üyesidir, haliyle tüm dünya sana savaş açar ve game over olursun

    Dediğim gibi saldırgan olursan tüm dünya sana karşı tavır alacaktır. İlk sayfalarda eleştirdiğim bir konu da Azerbaycan ile ilişkilerimiz ile Ermenistan ile olan ilişkilerimiz aynı oyunda. Bu kısımda büyük eksiklik var. Azeriler ile antlaşma yapmak istiyorsan onlarla bol bol ticaret yap, karşılıklı ve tek taraflı ( onların yararına) ticaret ve teknoliji alışverişi yaparsan aranız iyi olur müttefik olabilirsiniz.

    Bu arada oyunun savaş kısmı aktif olan senaryoları da var. Bu senaryolar fazla uzun sürmese de hemen savaşlar çıkıyor ve savaşa girebiliyorsunuz. Tabi ki yine de kafanıza göre savaş açamıyorsunuz, senaryoya göre ilerliyorsunuz biraz. Onları da deneyebilirsiniz.




  • oyunun 5.4.1 patchi çıktı ama hala 5.3.2 pathini demo sorunu yüzünden oynayamayan varsa(özellikle vista kullananlar);http://rapidshare.com/files/138440578/Supreme.Ruler.2020.v5.3.2.Keygen_Crack.rar alın bu linkten 5.3.2 crack'ini kullanın, ben denedim demo sorunu ortadan kalktı..ha eğer 5.4.1 crack'ini bulursam onuda yazarım heralde..bu arada, demo sorunu olmayanlar için buda 5.4.1 patchi;http://www.gamershell.com/download_34298.shtml ha niye veriyorum bunu çünkü AI 5.4.1 patchinde geliştirilmiş, veteran oyuncuların hoşuna gidebilir.




  • bu oyunu nereden bulucaz p.m.'den atar mısın
    quote:

    Orjinalden alıntı: red_alert22

    geopolitical simulator daha iyi onu oneririm
  • evet saol walla senn bilgiler baya işime yaradı
    oyunun çoğunu çözdüm kolay gelişiyim diye brezilyayı aldım ilk başta ilk 3 senede amerikayı solladım zaten, hazine trilyonlara vurdu direk ama sonra dediğim casus belli olayı çıktı onu da abdye para karşılığı dost olarak aştım artık abartısız 8-10 kat karla satıyorum, hatta bi deneme maksatlı gittim abdye 20M petrol karşılığında 100M petrol istedim onu bile kabul ettiler nasıl yapay zeka anlamadım ondan sonra suudilerle dost oldum dediğin gibi su petrol takası yaptım onlarla da 1 verip 5 aldım..ekonomi coştuktan sonra abdden petrol karşılığı çok cuzi bir ücrete bütün teknolojileri ve en iyi askeri dizaynlarını aldım kendim yapsam çok daha tuzlu olurdu kesin.. artık ordu kasmanın zamanı geldi dedim, orduda da 2 sene civarında abdyi katladım sonra komşum olan bi ülkeye girdim, ilk başta herşey normaldi ama sonra oyundan boru sesleri yükselmeye başladı bir de baktım mesajlara, boydan boya bana savaş ilanları oku oku bitmio gerçi herkes savaş ilan etti ama doğru düzgün bi saldırı yapmadılar yapanları da anında püskürttüm zaten...bu olaylardan sonra amerika da benim yüzümden gözünü kararttı ve önüne gelene savaş ilan etmeye başladı şu anda amerika ile birlikte suudi arabistan hariç dünya üzerindek bütün ülkelerle savaştayız ama tabi sadece kağıt üzerinde bir icraat yok yani. yapay zeka çok zayıfmış yani oyunda. gerçi zaten oyun savaş üzerine kurulmamış hem bissürü kişi sana savaş ilan ediyor, ne kadar güçlü olsanız da savaşta ciddi askeri kayıplar oluyor hem de, hem de hiç kimseyle savaşmasan bile defcon3 olduğun için orduya çok para gidiyor savaş yüzünden 1 senede ekonomim %25 civarı küçüldü yeni yeni toparlıyorum... sürekli ekonomi kasmak da bir süre sonra sıkıyor aşağı tükürsen saka yukarı tükürsen bıyık misali

    bu arada nükleer füze nasıl atılıyor yahu nükleer füze kullanımına izin verdim ama nasıl atıcağımı bulamadım bi türlü




  • Bu oyunda nükleer nasıl atılıyor
  • ben buldum anlatıyım
    ilk önce nükleer silah kullanımına izin vermeniz gerekiyor defence bölümünden, ondan sonra yine defence bölümünde ''deploy'' yani yerleştirme kısmına geliyoruz...burda ürettiğimiz füzeleri uçak, gemi, denizaltı ve çeşitli füze atabilen kara birimlerine yüklememiz gerek. orda deploy all missiles diye bir seçenek olması lazım ona tıklayınca bütün füzeleri yükler.Sonra 'unit command' bölümünden füze yüklediğiniz bir birimi seçiceksiniz(füze olan birimde füze resmi çıkar yanında) sonra atmak istediğiniz yere sağ tıklayıp 'fire missle' a tıklıycaksınız nükleer füze atınca ekran 1 sn kadar bembayaz oluyor ordan anlarsınız, ayrıca nuke kullanmak UN ile ilişkileri çok kötü bozuyor ve her ülkeye sizin için casus belli hakkı veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alienlord -- 13 Şubat 2009; 16:58:36 >




  • Oyunun global crisis paketini yükleyip oynayan var mı ?

    Oyunda nerdeyse tek çözemediğim nokta diğer ülkelerle aramazın bozulmasını sağlayamıyoruz. Bunu çözebilen var mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bloodpilot

    Oyunun global crisis paketini yükleyip oynayan var mı ?

    Oyunda nerdeyse tek çözemediğim nokta diğer ülkelerle aramazın bozulmasını sağlayamıyoruz. Bunu çözebilen var mı ?


    Ben de var, güzel ek paket ama çok fazla bir değişiklik getirmiyor. Senaryo sıkıntısı çekenler yükleyebilir. Bir kaç ayarlada oynamışlar iyi olmuş.

    Sordun soruyu pek anlayamadım ama? Diğer ülkelerle aranı bozmak istiyorsan casus gönder, teknolojilerini çal, olmadı savaş aç
  • Savaş açan taraf olunca diğer ülkelerle araları bozuluyor. Casus yollayınca hiç bir değişlik olmuyor.
  • Her zaman olur mu bilmiyorum ama ben geçende iran sınırına ordumu yığdım ve iran direk savaş açtı bana bunu deneyebilirsin, casuslara espionage yaptırırsan aranızın bozulması lazım(şöle adamın başkentine 15 tane falan) ama kesin çözüm istiosan sabotaj yaptırtama bu sefer sn suçlu gözükebilirsin tabi, denemedim ben... ayrıca global crisisi yükledim yapay zekadaki bazı saçma sapan şeyleri düzeltiyor 250mb bişi zaten yüklersen daha iyi olur bence
  • Öldünüz mü beyler? Canlansın şu konu biraz..
  • az önce yükledim.osmanlı gibiyim tek gelirim savaş ganimetleri gürcistan-ermenistan-azerbaycan'ın tamamını. iran'ın bir bölümünü topraklarıma kattım.

    Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU]
  • iş yerinde oynayacak bu tarz bir oyun arıyordum bunu deniyim
  • bunun Global Crisis ek paketi varmış yükleyip oynayan var mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DMUKKS

    bunun Global Crisis ek paketi varmış yükleyip oynayan var mı ?


    Ben şuan oynuyorum. Ayrıca bir sorum olacaktı benim ülke zenginleştikçe üretim maliyetleri çok fazla oldu 130 dolara petrol üretip 210'a satarken şuan 211'e üretip 210'a satıyorum Bunu düşürmenin bir yolu yok mu ayrıca enflasyonu nasıl düşürebiliriz son olarak da şu reserve olmayan askeri birlikler çok petrol harcıyor bunları nasıl yakıt harcayamıyacak duruma getiririz???
  • oyunu tam çözemedim.tank-gemi-uçak nasıl yapılıyor.birde şuan sadece kıbrıs benim gemilere tankları yükleyip çıkarma yapabilirmiyim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MALTERDUNKER

    oyunu tam çözemedim.tank-gemi-uçak nasıl yapılıyor.birde şuan sadece kıbrıs benim gemilere tankları yükleyip çıkarma yapabilirmiyim?


    Tank gemi vs. için fabrikalar var onları yapıyorsun, ayrıca asker üretmek için emir vermene gerek yok fabrikalar kendileri zaten uygun olanı üretiyorlar. Asker çıkarmak için transport uçakları falan var onlarla oluyor sanırım ben hiç ihtiyaç duymadım şuana akdar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Revenge*


    quote:

    Orjinalden alıntı: DMUKKS

    bunun Global Crisis ek paketi varmış yükleyip oynayan var mı ?


    Ben şuan oynuyorum. Ayrıca bir sorum olacaktı benim ülke zenginleştikçe üretim maliyetleri çok fazla oldu 130 dolara petrol üretip 210'a satarken şuan 211'e üretip 210'a satıyorum Bunu düşürmenin bir yolu yok mu ayrıca enflasyonu nasıl düşürebiliriz son olarak da şu reserve olmayan askeri birlikler çok petrol harcıyor bunları nasıl yakıt harcayamıyacak duruma getiririz???


    İyi hocam oynuyosan bir şey sorucaktım ben normal oyunu yüklemiştim ama çok bug olduğu için oynayamadım bu oyunun ek paketi olan global crisis oyunu adam etmişmi ? yeni bir şeyler eklemiş mi ?bugları azaltmış mı ek paketin ne gibi getirisi var kabaca anlatırsan sevinirim




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.