Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.495
Cevap
103
Favori
880.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadasşlar MİCRA'sı olanları buraya toplama istiyorum. Herkesler gelsin danışaıl paylaşalım...

    NİSSAN MICRA 1,2 MOOD 2006 MODEL SİYAH



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berto -- 4 Temmuz 2008; 15:43:01 >



  • vocal_house V kullanıcısına yanıt
    aracımın altına 3. yılında komple kauçuk meges yaptırdım. sesi azalttığı kesindir. ayrıca paslanmaya karşı etkilidir. yaptırırsanız aracınızın faydasınadır. yeni araç alsam aldığım gün götüreciğim yer megescidir. faydası yoktur diyenler delilsiz atıyorlar. daha 2-3 yaşında araçların tabanlarında özellikle eklenti ve kaynak yerlerinde paslanmalar başıyor. bu güne kadar çok arabanın altını inceledim. bu iş şart olduğu için fabrikasında zaten yapılmaktadır. ama çok detaylı şekilde yapılmamaktadır. ses olayını azalttığına inanmayan gelsin benim micraya binsi yanıldığını anlayacaktır. aracın altına 20 kğ meges yapıldı. artık kuruduğu zamn kaç kğ kalıyor bilmiyorum.2.el olsun 0km. olsun araç alacak olsam yine meges yaptırırım. 2011 de 98 model araç aldım ve altına meges uygulattım. aynı sonuç ondada var ses nerdese yarıya düştü. ama motor sesine bir şey yapamıyorsunuz.
  • herkese merhaba

    Eşim için 20000 km'de 2011 Tekna CVT alarak aranıza katıldım. Bir önceki arabamız 2005 Daihatsu YRV AT idi, 4 yıl yaklaşık 40.000 km kullandık ve çok memnunduk ama daha genç bir arabaya geçelim diyerek aşağı yukarı aynı temel özelliklere sahip ve daha donanımlı olan bu Micrayı aldık. henüz bir hafta oldu şimdilik memnunuz.

    Bu başlığı K13 kasa aldığımdan, 2010 yılında yazılmış olan mesajlardan itibaren son mesaja kadar üşenmeden tek tek okudum, sanırım bir haftamı aldı. Paylaşım yapan herkese teşekkürler yeterince bilgi sahibi oldum.

    Tespitlerime göre K13 lerde en çok konuşulan konu yakıt tüketimi ki anladığım kadarıyla kullanıcı şartlarına göre değişken bir ortalama var. Önceki arabamız (K3V3 1.3 16V Toyota motorlu 87 Hp tam otomatik) şehir içinde 7,5 lt/100 km civarında yakıyordu (yol bilgisayarı yoktu, kendi hesabım bu) Micra için henüz bir şey söyleyemeyeceğim ama aynı şartlarda kullanacağımızdan yine en çok 7-7,5 lt/km tüketeceğini tahmin ediyorum. 7'nin altına düşmesi beni tatmin eder, 7,5'u geçmesinden rahatsız olabilirim ama göreceğiz.

    K12'lerde sanırım elektroservo direksiyon sistemi ile ilgili sık karşılaşın sorunlar var ama anladığım kadarıyla bu K13 kasalarda o kadar sık değil. demek ki üretici geliştirme yapmış olabilir. Türkiye çapında en büyük markalardan birinin bulunduğum ildeki yetkili servisi olan bir arkadaşım kendi markasının araçlarında da kullanılan bu sistemin en sık ani ters yönlü manevra yapılması gibi durumlarda (çukurdan kaçma manevraları veya seri kullanım halinde yapılan manevralar) bilgisayarın komutu sapıtması ile çok ısınarak arızalanmasından şikayet aldıklarını ve bununda aslında üretici tarafından karşılanması gerektiğini söyledi (kendisi aynız amanda profesyonel ralli pilotudur ve teknolojiyi yakında takip eder). Zaten sistem motordan güç desteği almadığı için bir nebze de olsa yakıt ekonomisi sağlamak ama en önemlisi şehir içi kullanımda konfor amacı ile üretilmiş. Bence limitleri zorlanmazsa sıkıntı olmaz (inşallah yani).

    Bunun dışında ses izolasyonu ile ilgili yoğun şikayetler var ama, hem bir önceki Daihatsumuzda hem anneme ait 0 km aldığımız 2011 Honda Jazz Fun+ (en donanımlı versiyondur) da hem de kendime ait 0 km aldığım 2013 Seat Toledo 1.2 TSI Style arabamda aynı dertten muzdaribim. Ford Fiesta ve hatta Focus'larda da aynı sorunun olduğunu, hatta en yakın arkadaşımın 1000 TL gibi bir rakama zebart ses izolasyonu yaptırmak zorunda kaldığını söyleyebilirim. Bunun B veya B+ segmenti araçlarda normal olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen davlumbaz olmayışı gerçekten olumsuz etkili (aslında Honda ve Seat'ımızda var ama kağıt mukavvanın azıcık daha kalın ve plastiğini düşünün, öyle ahım şahım da değil yani). Ama sadece davlumbaz olmayışının değil ayrıca ülkemizdeki asfalt tekniğinin ve kullandığımız lastiklerin kalitesinin daha doğrusu kauçuk sertliğinin de sorunu arttırdığını düşünüyorum. Seyahatlerde nadir de olsa şehirlerarası yollarda bazı kaliteli beton asfalt veya benzeri kısımlara denk geldiğimde yol sesi gerçekten çok azalıyor ve "benim araba bu muymuş" diyorum. Asfaltı değiştiremeyeceğime veya arabama davlumbaz ürettiremeyeceğime göre kaliteli lastik kullanıp yetinmek gerek diye düşünüyorum. Yinede ufak bir nebze fayda sağlar umuduylahttp://www.aliexpress.com/item/FIT-FOR-2010-2013-NISSAN-MICRA-MARCH-K13-MUD-FLAP-FLAPS-SPLASH-GUARDS-MUDGUARDS-CX/1689813923.html linkindeki ürünü sipariş ettim. Bunun yanında sesle ilgili değil ama koruma amaçlı olarakhttp://www.aliexpress.com/item/New-style-FOR-Nissan-Versa-sunny-Sylphy-Livina-Qashqai-Teana-March-Tiida-Xtrail-Murano-carbon-fiber/32254062052.html vehttp://www.aliexpress.com/item/4PCS-Car-Door-Stopper-Cover-For-Nissan-Sunny-Almera-Tida-Livida-X-Trail-Qashqai-Teana-March/32258098959.html linklerindeki ürünleri de alıyorum.

    Ayrıca anten biraz uzun geldi gözüme onun yerine de şunun gibi bir şey düşünüyorumhttp://www.aliexpress.com/item/Black-Carbon-Fiber-Short-Antenna-For-Nissan-TIIDA-LIVINA-Ford-Focus-Fiesta-Kuga-KIA-RIO-Toyota/2052652144.html

    Tam karar vermedim ama sustalı anahtara da geçebilirim o da şöyle bir şeyhttp://www.aliexpress.com/item/Keyless-Entry-2buttons-Flip-Fold-Key-Shell-Romote-Fob-Case-for-Nissan-Qashqai-Micra-Note-Juke/2047399765.html fakat bu iç aksamsız ve logosuz satılıyormuş orijinal anahtarları parçalayıp aktarma yapmak konusunda kararsızım, içime sinmiyor. Sustalı anhatara bakarken bir de şunu gördüm, akşamları işe yarayabilir diye düşünüyorumhttp://www.aliexpress.com/item/Nissan-New-Sunny-2011-2012-Tiida-Sylphy-March-X-trial-Qashqai-ignition-switch-cover-stickers-key/1543157975.html

    Bir de SD kart okuyucu düşünüyorum ama bizim arabalara uyup uymadığına emin değilim.http://www.aliexpress.com/item/YT-M06-for-Pion-radio-stereo-Car-Digital-CD-Changer-USB-SD-AUX-adapter-kit-interface/2042584589.html linkindeki ilanda denildiğine göre direksiyondan kumanda sistemine de uyumluymuş ama arabadaki orijinal ünitenin arkasında bunun kablo ucundaki soketin girişi var mı bilmiyorum. Böyle bir bilgiye sahip olan var mı aranızda? Yani daha önce üniteyi söküp bakan veya üzerindeki ünitenin üretici marka ve modelini bilen?

    Şimdilik yorumlarım bu şekilde ilerleyen zamanlarda arabayı tanıdıkça paylaşım yapmaya devam ederim inşallah...




  • schumi41 S kullanıcısına yanıt
    kontak ve farlar kapalı sürücü kapısı açık iken selektör yapınca yanar eğer kolu bir daha çekerseniz süre 30 sn uzar iki dakikaya kadar süre uzatılabilir
  • Herkesin ramazan bayramı hayırlı olsun
  • aysuda78 A kullanıcısına yanıt
    Micra'ların yılına göre alt versiyonlarının isimleri sürekli değişiyor. Bunları kendi içinde gruplarsak;

    a- Tekna > Mood,
    b- Platinum > Tekna > Punch > Passion,
    c- Match > Street,

    gibi yazabiliriz. Bu grupları da şöyle düşün x-y yılları arasında Micra'nın alt versiyonları a grubundaki isimler ile anılırken, y yılından sonra b grubuyla sonraki yıllarda ise c grubuyla anılıyor. En düşük alt versiyonda genelde sis farı ve otomatik klima olmuyor. Bir de jantlar farklı olabilir. Farklar elbette yıldan yıla değişebilir. Şu an güncel alt versiyon isimleri desire > match > street olarak geçiyor. Ancak en düşük alt versiyonda en belirgin fark kesinlikle otomatik klima olmaması. Match'de ise sis farı, otomatik klima mevcut. Biraz üst sınıfa kaçan desire'da ise match'teki özelliklere ek olarak lcd ekran, park asistanı vs gibi ekstra özellikler var.

    Puch ise sanırım çok ara bir alt versiyon ve 2012 yılı civarında vardı. Yanlış değilsem koltuk ısıtması var ama hız limitleme ve cruise control yoktu. Sonra ona alternatif olarak Passion çıktı. Platinum'da en belirgin fark araçta cam tavan olması. Ona ek olarak otomatik klima ve cruise control var.

    Ben de uzmanı değilim ama daha iyi bilenler ekleme yapar ya da düzeltirler.




  • umut_MİCRA U kullanıcısına yanıt
    umut bey,
    micraya yeni lastik aldım, markası falken. uzun araştırmalar sonunda karar kıldım . micrada conti, daha sonra yokohama sonrada falkene geçtim. her yönden harika. fiyat/performas süper.
    n11 den 100 tl altına aldım. michelinden daha iyi diyebilirim. sessiz, yumuşak, değerleri yakıt c, ıslakta a, ses 69 db. değerler iyi. üstelik japon teknolojisi ve çankırı üretimi.şiddetle tavsiye ederim. japon dururken kore çin alınmaz. 185 ölçü tavsiye etmem. micranın en rahat hareket ettiği ölçü 165 tabandır. orjinal ölçüyü alın 175/60-15. ben jantları küçülttüm 14" yaptım. 165/65-14 aldım. 15" ten daha avantajlı. benim kışlıklar 165 taban çok daha rahat gidiyor. boşuna 185 yapmayın. yakıt artar ilk hareket zorlanır. orjinal ölçüden şaşmayın. o da olmazsa bari 175/65-15 alın.
  • Merhaba,

    6000 km de aldığım 2012 Micra K13 passion CVT otomatik aracımla 45000 km ye yaklaştım.

    Uzun dönem testi gibi belli aralıklarla deneyimleri paylaşıyorum umarım fikir verici olur .

    Genelde şehir içi kullanıyorum.İzmir merkezde oturuyorum.

    Yakıt tüketimi 4,7-6,2 lt/ 100km.
    Araç şimdiye kadar hiç problem çıkarmadı .
    Periyodik bakımları hep yetkili de yaptırdım.
    1 kere vizeye girdim.
    Far ampulleri 1 takım değiştirdim çünkü orjinalleri kalitesiz bozuluyor.


    Cvt şanzıman şehiriçi konforlu sürüşler için çok başarılı bana göre eşimde bende kullanıyoruz ama kullanmayı bilmek lazım gazı köklemek her otomatikte olduğu gibi bu araçta da zararlı , gaza mumkun olduğu kadar az basıp hızlanmayı vitese bırakmalısınız aksi takdirde verim alamazsınız zamanla alışılıyor. Otomatikte acele yok maalesef. Bu araç en çok İngiltere ve Thailand da populer o açıdan oradaki forumlarıda takip edebilirsiniz.





  • Hocam cok tesekkur ederim,yasadigim sehirden umudumu kestim,artik Ankara veya cevre sehirlerden bir usta edinmeye bakayim ben :)

    Sorunu cozdugumde buraya hangi asamalardan gectigimi,sorunun ne oldugunu,hangi parcalarin denendigini degistigini vs.... detaylica yazarim,ayni sorunu yasayan arkadaslara en azindan biraz referans olur
  • Bugün anahtarsız giriş butonunu monte ettim. 267 tl servis fiyatı. Aklınızda bulunsun bazı servisler sol taraf icin yüksek fiyat söylüyorlar ama sağ tarafta oluyor. Tek fark buton yuvasıyla geliyor sağ taraf butonu anahtarsız, fotodaki parlak gümüş Yeni olan diğeri sol taraf butonu, sol tarafin da çalışmayan butonunu söküp çalışan butonu yuvasına oturtuyorsunuz Yeni buton biraz büyük geldi yuvaya Yuvanın bir kenarını kırdım böylelikle tam olarak






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernan77 -- 6 Kasım 2018; 19:9:40 >




  • H_B_ H kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki birçok araçtan iyi bence eski demek haksızlık olur micraya😊...anahtarsız giriş ve çalıştırma digital klima akıllı anahtar sistemi ve böyle bir şanzıman çoğu 2005 b sınıfında yok. Dün denedim anahtar aracın içinde koltukta idi kapı kolundan kapatmayı denedim kapanmadı.
  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    Sıkıntılı pek tavsiye edilmiyor, alüminyum conta kullanıldığı için belli bir süre sonra yakıyormuş.
  • radiohead71 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. İhtiyacımız olan şey bir adet aux kablosu, 1 adet minik on-off anahtar ve 25-30 cm 0.50 kablo

    Bu resimde cihazın en üst sokette orta kısımda: phone audio+/phone mute/ phone audio- uçları ile sadece işimiz. Phone mute ucundan bir kabloyu teybin gövdeye değdirip ekranda phone yazısının çıkmasını sağlıyoruz. Yazıyı görünce işimiz kolay. Aux kablosunun - ucunu da teybin gövdesine verip 2 adet ses uçlarını da phone + ve - uçlara bağlayınca ses alıyoruz. On-off anahtar ise teybi phone moduna almak için kullanıyoruz. Phone mute ucunu direk şase verirsek cihaz hep phone modunda kalır ve radyoya falan geçmez





  • Yeniden herkese merhaba. Micra tekna ile ilgili kapılardaki anahtarsız giriş butonlarından muzdaripdim( henüz hala öyle :)) sonunda dayanamayıp kapı döşemelerini ve kolları söktüm kurcaladım bir de ne göreyim? 50 kuruşluk buton var içinde 😂 tabi hemen işe koyuldum buton aldım bir kaç güne takacağım tesisat çalışıyor kontrol ettim. Tek eksiğim butonun üstündeki lastik onu da siyah büyük düğmeli eski tv kumandansından aldım ısıyla daralan makaron yardımıyla montajını yapmayı düşünüyorum. Serviste 200 tl verilen fiyatı 100 de 1 oranla çözmek çok güzel oldu bence
    Edit:
    Butonları lehim ile montaj yaptım. Sağlıklı çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut_alpagut -- 6 Ağustos 2019; 22:57:24 >




  • ön ön edit: arkadaşlar sorun aküden kaynaklıymış, akü zayıfladığı için sensörler doğru çalışmıyormuş, aküyü değiştirince düzeldi, boşuna sensörü söktüm parçaladım siz yapmayın

    ön edit: sorun sensörden değil, başınıza gelirse benim gibi hemen sensöre saldırmayın, aliexpress den sensör getirtip taktım gene aynı, sabahları araç çalışmadan önce sıcaklığı normal gösteriyor, marşa basınca derece değişiyor 15 derce düşüyor, neyden bilmiyorum paneldenmi biryerde kısa devremi var bilmem yaptırmadım öyle duruyor, boşuna sensörü yerinden sökmekle kaldım


    arkadaşlar 2017 nissan micra dış hava sensörü, dış sıcaklık sensörü, ortam sıcaklığı sensörü ne deniyorsa adına ön plakanın altındaki ızgaranın arkasında, hava sıcaklığını yanlış gösteriyordu araba, internette biraz aradım pek bir bilgi yok, bir yabancı kaynakta ön ızgaraların arkasındadır diye bir tahmin vardı, ordan buldum, elimi ızgaranın içine sokup sensörün önünü parmağımla sildim baya bir çamur birikmiş, çamuru silince sıcaklık düzeldi, burda dursun belki birinin işine yarar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 1 Ocak 2023; 10:22:45 >




  • selamlar

    birşey danışmak istiyorum 50 TL lik benzinle kaç km gidiyorsunuz micra 1.2 ile
  • aracımdaki şanzumandan gelen ses olayını yaptırdım. kartalda bu işi anladığını düşündüğüm ve daha önce de kendisinin de sahip olduğu bir usta olayı çözdü. türbin dedikdileri tork konverktörü içindeki kömürü ve bilyeleri değiştirdiler. bu bölgenin pas tuttuğunu söylediler ve temizlediler. Vites kolunun geçişleri zorluydu ve onlar da yumuşadı. Usta şanzumanı indirmeden önce ne dediyse onları yaptı. başta ne fiyat konuştuysak onu verdim. açalım da bir bakalım fiyatı belli olmaz demedi. şanzuman yağını da değiştirdi.

    otomatik şanzuman konusunda usta ihtiyacı olan PM den mesaj atarsa bilgilerini veririm. Tavsiye ederim fakat sorunun durmuna göre değişebilir. İyi niyetli bir usta olduğunu düşündüğüm ve CVT şanzumandan anlayan usta az olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. Hatta bana çıkmış şanzuman üzerinde teknik bir ders de verdi. Bütün sorularımı net bir şekilde cevapladı.

    Bu ustaya gitmeden önce gösterdiğim usta hem bakmak istemedi hem de çok fahiş fiyat istedi. Fiyatı da aralık olarak verdi. Yani uçu açık herşey çıkabilecek şekilde. Bu ise sürüp tecrübe ettikten sonra hemen teşhis koydu.

    Bir de şanzuman problemleri mutlaka indirilmesi gerektiği için genellikle işçiliği yüksek oluyor. yani işçilik olarak 500 den aşağı pek kabul etmiyorlar. 500 artı yedek parça düşünebilirsiniz. Otomatik ustalarının sayıları da az olduğu için istersen başka yere sor diyebiliyorlar. Otomatik konforlu fakat problemleri pahalı çözülüyor.




  • Bugün müthiş bir mahalle baskısıyla karşılaştım. 'Senin gibi bir adam gidip de nasıl kadın arabası alır?' diye. Tüm gün moralimi bozdular. Ama pes etmedim, kararımdan caymayacağım. Belki rengini değiştirtebilirim. Kararsızım. Bu orange da güzel oysa.
  • WAECO diye bir firma bu işleri yapıyor araçlara özel elektronik uygulamalar linki bu http://www.waeco.com/en/4374.php

    bunun Türkiye distribütörü ELTESAN MOBİL

    » ELTESAN
    Mobil Teknoloji Sistemleri San ve Tic A.S.
    Bayraktar Bulvari, Nutuk Sokak No. 9
    TR - Y.Dudullu 34775 Ümraniye - Istanbul

    Fon +90 216 540 51 51

    Eltesanda Süleyman bey var onunla görüşe bilirsiniz eğer düşünüyorsanız haftaya sipariş açılacak.
    eğer alacaksanız benide bilgilendirirseniz sevinirim bende istiyorum ama fiyat konusunda kararsızım
  • otomatik cam kaldırma modülü taktırırsan kapıları kilitleyince camlar kendiliğinden kapanır. hepsiburada.com dan alabilirsin 25-30 tl civarı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.