Şimdi Ara

epilepsi ve askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
16.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bundan 10 sene once falan bir gece uykuya daldim ve gozlerimi bir hastanenin acil servisinde actim.sonra bir daha uyudum ve gozlerimi bir hastane odasinda actim.uykumda epilepsi nobeti gecirmisim,benni hastaneye kaldirmishlar.

    2 hafta boyunca beni onlarca makineye baglayip test yaptilar vede epilepsi tanisi koydular , tegretol denen bi ilac verdiler.ilaci aslinda hayatim boyunca kullanmam lazimdi ama 1 sene sonra kendi kendime biraktim(yan etkilerinden).hayatimda sadece 1 kere nobet gecirdim oda ilk nobetim.onun disinda basimda acaip agrilar oluyor 10 sene gecmesine ragmen.

    simdi birde askerlik geldi,bi yandan korkuyorum bir yandan gitmek istiyorum.ya askerde birsey olursa.....

    yani bu olayi anlatmasam hayatta haberleri olmaz ve askere giderim.anlatsam askere gitmemek icin yeterli bir neden mi bu?



  • tıbbı yönden konuya tam vakıf değilim fakat bizim kışlada da vardı öyle bi arkdaş. hatta nizamiyeye dikmişlerdi. kışlada çok kalmadım ben ama hiçte duymadım bi sorun yaşadığını.. asteğmenin dediği gibi katılış muayenesind kullandığın ilaçları hastalıklarını sorarlar zaten. belirtirsen dağıtımında göz önünde bulundurular. ne seni ne kendilerini zor durumda bırakmak istemezler.
  • eger son yoklamani yaptirmadiysan, yoklama sirasinda sana sorucaklar bi hastaligin var mi diye. Soylersin epilepsi oldugunu. Muhtemelen seni askeri hastaneye sevk ederler. Orada bakarlar kurul raporu cikar ve ona gore karar verilir. Acemi birliginde bizde birisi soylememis hastaligini yoklama esnasinda. Acemiligin dorduncu gecesi cocuk nobet gecirdi. Kogus nobetcisi son anda farketmisdi durumu ve cocuk revire gitmisti. Oradan askeri hastaneye ve kurul raporuyla terhis edildi. Sana diyecegim, kimse seni zor durumda birakmak istemez. Icin rahat olsun.
  • arkadaşlar,

    bu epilepsi olayı çok basit değil.
    eğer sivil hayatta etrafında ilgilenen biri varsa askerde bunu bulamayabilirsin.
    ilaçların düzenli gelmeyebilir, koğuşta tek başına yatarken kimse olmayabilir etrafında.

    ben hudut birliğindeyim ve bir askerimizde epilepsi var.
    çocuğu kaç defa mosmorken hayata döndürdük. yani biz terhis etmeye çalıştık ama garip bir şekilde edilmiyor adam.

    zor bi karar
  • bizde bi kişi cürük aldı öyle..
  • Selamlar, Yanlış anlamayın arkadaşlar askerden kaçma gibi bir niyetim kesinlikle yok ancak durumum nedeni ile askerde mağdur olmamak istiyorum,

    FMF (Akdeniz ateşi) hastasıyım, belli dönemlerde şiddetli eklem ve karın ağrıları ile yüksek ateş rahatsızlıkları yaşıyorum ancak bulunduğum ilde bu konuda sadece kabaca bir tanı koydular ve şu aralar ilaç kullanımıyla ilgili hacettepeye sevk edilmem gerekiyor,

    diplomamı aldıktan sonra yedek subay adaylığı için son muayenemde hastalıklarımla ilgili hiç bir şey söylemedim daha doğrusu ilgilenilmediğinden doktor yüzüde görmediğimden evraklarım onaylandı ve ertelettim ancak şimdi o dönem sadece FMF hastası olduğumu biliyordum.

    Her neyse son muayeneden sonra burdaki tıp fakültesinde bahsettiğim fmf tanısı konulurken karaciğer ve dalakta anormal büyüme ve safrada taş oluşumu teşhisi koydular. Safradan ameliyat oldum. FMF ile ilgili dediğim gibi hacettepeye gitmem gerekiyormuş.

    3 ay önce FMF yüzünden oludğunu sandığım bacak ağrılarım nedeniyle gittiğim hastanede çekilen MR sonrasında bel fıtığı belasının olduğu üstelik TAM 3 Tane fıtık oluştuğu ve 2 sinin ilerlemiş durumda olduğunu öğrendim, ayrıca bel düzleşmeside cabası. Bunları Rapor olarak aldım. fizik tedavi gördüm ancak durumu daha kötüleştirdi maalesef, şu an oturamıyorum yatamıyorum doğru dürüst, elimden geldiği kadar spor yapmaya koşmaya çalışıyorum şu aralar form tutmak istiyorum gitmeden ancak orda ne olur bilemiyorum.


    FMF ile ilgili rapor var elimde,
    Bel fıtığı ile ilgili rapor ve mr sonuçlarıda var.

    Askerliğimi yapmak istiyorum ancak dediğim gibi acilde sabahlamama sebep olan çok şiddetli geçen ateş ve ağrılar olabiliyor (kollarımı hareket ettiremeyecek derecede sancım oluyor) Gittiğimde Ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 6 Temmuz 2008; 16:06:53 >




  • Bence durumunu kesinlikle söyle, sağlık herşeyden önemli. Askerliğini yine yaparsın ama gözetim altında olursun en azından, rahatsızlığını tetiklemeyecek bir görev verirler..
  • sorun değil dostum kendine inan ve gerisine karışma allaha yardım etmesi için dua et bende epilepsi hastasıyım ama allaha şükür sağsalim bitirdim askerliğimi kimseyede bir şey demedim ilaçlarımı düzenli olarak aldım.ilaçlarımı nasıl bulabildim dersen oda bana kalsın
    sana iyi şanslar
  • epilepsinin bir sürü çeşidi var

    eğer semptomlar MR,tomografi,EEG,EKG falan gibi cihazlarda ölçülemiyorsa sanırım alıyorlar

    fakat benim bir yakınımda da vardı ve muayeneye giderken yanında 5-6 yıla ait rapor ,acil servis formları...falan götürdü ve çürüğe çıktı , yani doktorun/kurulun ikna olması halinde cihazla ölçülmese bile oluyor
  • askeri hastahaneye sevk al, muhtemelen askerliğe elverişşizdir raporu alırsın.....
  • bizde de epilepsi hastası vardı çocuk koğuşcuydu nöbet eğitim yoktu belki bi ihtimal çürük alırsın allah yardımcın olsun geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TopcuAtgm

    tırsma bişey olmaz. ilk gittiğinde revire göndericekler katılış muayenesi için.orda anlatırsın durumu, bi kontrol için en yakın askeri hastaneye gönderirler, orda kontroller yapılır ilaç tedavisine gerek varsa verilir ve askerlik hayatın normal devam eder.epilepsiyle ve hele de durumun anlattığın gibiyse askerden kaçış şansın bulunmuyor..sara hastası 2 askerim var,periyodik kontrolleri yapılıyo, ilaç kullanıyolar ve canavar gibi vatanına hizmet ediyolar..sen de ediceksin herkes gibi, bence korkunu hastalığa yamamaya çalışma..askerlikten korkulmazzz


    Bu rahatsızlığı yaşasaydın böyle diyebilecek miydin? HAYIR!
    En ufak bi açlık ve uykusuzlukta nöbet geçirirken askeriyenin yemekleri ve nöbetleri bi epilepsi hastasını ne hale getirir? O beyin sonunda beyin olmaktan çıkar! İlacı tek tek gidip almak zaten ayrı sorun.
    Bakalım nasıl bi askerlik geçiricem çok merak ediyorum....




  • 1 sene olmuş konu açılalı ne yaptı acaba
  • yaşıyordur umarım
  • Konunun sahibine p.m atmak lazım bilgi almak için çoktan unutmuştur herhalde açtığı konuyu ya da belki bi ara gelir cevap verir .
  • merhaba arkadaşlar ben epilepsi hastasıyım 2003 den beri tegretol kullanıyorum ( bir kaç sene kepra tam hatırlamıyorum ama onu kullandım) acaba ne askeri hastanede ne yapıyorlar nasıl uygulamalardan geçiyoruz?
  • merhaba arkadaşlar ben bundan 4 yıl once bi bayılma geçirdim sonra epilepsi teşhisi verdiler ve 4 yıldır düzenli depakin chrono ilacını kullanıorum ve 4 senede herhangi bi nöbet falanda geçirmedim. Nisan ayındada kısa dönem askerlik yapmayı düşünüorum şimdi acaba bi sorun çıkarmı çürük raporu falan verirlermi benim korkum o askerliği yapmayı istiorum bi yandanda korkum muaf raporunun çıkması sizce bi sıkıntı olurmu
  • epilepsiden bırakın askerliği nöbetten bile kurtuluş yok hiçbir sorun olmaz çürük falan almazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet2091 -- 16 Aralık 2012; 0:20:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de epilepsi hastasıyım, 2003 yılında teşhis koydular ve ilaca başladık. 2007'de okuldan mezun olunca askerlik yoklaması için gittiğimde hastalığımdan bahsettim şubedeki kurula. Beni GATA'ya sevk ettiler hemen. 4 yıllık tedavi süresince elimdeki evrakları da götürdüm tabi. GATA'da uzman nörologlar muayene ettiler, EEG'ler çekildi. Kurul için gittiğimde, Askerliğe Elverişli Değildir raporu verdiler hemen. (Ben özellikle gitmek istediğimi, sadece orada sıkıntı olmasın diye söylediğimi belirttim ama almadılar yine de)

    Rapor almak zor olmadı ama sonrasında hem askerlik yapmamış olmanın psikolojisi hem de iş ararken yaşadığım sıkıntılar, askerliğe gitmek istemekte ne kadar haklı olduğumu gösterdi.

    Benim tavsiyem, eğer çok ağır bir epilepsi hastası değilseniz (benim nöbetlerim senede 1 sefer, hatta 3 sene olmadığı da olmuştu) bir şekilde askerliğinizi yapmanız. Hem görevinizi yaptığınız için daha huzurlu olursunuz (tabi bu da bakış açısı) hem de ileride iş başvutularında askerlik sorulduğunda (Önyargılı işverenler için konuşuyorum) hastalığınızı söylemenize gerek kalmaz...




  • selamlar ben üç büçük ay askerlik yapıp sonra nöbet tutarken bayıldım hastanede askelihe erverişli degil raporu verdiler 2015 de ama şimdi uzman olup gitmek istiyorum durum da çok iyi allaha şükür ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.