Şimdi Ara

Bütün şehri kapsayan geniş bant internet ağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'nın ilk geniş bant internet ağı, Amsterdamlılara her yerden internete erişim şansı veriyor.

     Bütün şehri kapsayan geniş bant internet ağı



    Avrupa'nın komple kablosuz geniş bant ağına sahip ilk şehri Hollanda'nın başkenti Amsterdam oldu.

    Hollanda'nın yerel internet şirketi Worldmax tarafından uygulamaya sokulan WiMax (geniş/hızlı kablosuz internet erişimi) ile Amsterdamlılar, şehrin neresinde olursa olsunlar, hareket halinde dahi dizüstü bilgisayar, cep telefonu ya da PDA gibi cihazlarla internete bağlanabilecekler.

    Şimdilik Amsterdam şehir merkezinde uygulamaya konulan sistemin zaman içerisinde tüm Hollanda'yı kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması planlanıyor. Firmanın yaptığı araştırmaya göre tüm Hollanda'yı kaplayacak bir WiMax ağı için, cep telefonlarının baz istasyonları gibi milyonlarca dolar değerinde 3 bin dağıtım istasyonu gerekiyor.

    Amsterdamlılar, 1Mbps/128kbps'lik (download / upload) sınırsız kablosuz geniş bant internet erişimi için aylık yaklaşık 60 YTL ödeyecekler.











  • Kablosuz sistemlerin insan sağlına olan etkisi halen bilinmiyor. Etkisi 40 yıl sonra çıkacak. Bence hemen zıplamamak gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    Kablosuz sistemlerin insan sağlına olan etkisi halen bilinmiyor. Etkisi 40 yıl sonra çıkacak. Bence hemen zıplamamak gerekir.

    Dediklerinize katılıyorum, ne zaman yakınımda Wireless'ı açık bir modem veya Wireless üzerinden işlem yapan bir cihaz olsa inanılmaz derecede bir baş ağrısı oluşuyor bende. Bu yüzden sağlık açısından WiMax'e pek de olumlu bakmıyorum, Hollandalıların da muhtemelen şüpheleri vardır..
  • ne yazık ki teknolojinin yararı olduğu gibi zararlarıda var insan sağlığını en olumsuz etkileyecek etkilerden biride bu kablosuz ağ'lar... şuan için bir sorun oluşturmuyo gibi gözükse bile ileride muhakkak etkisi çok ağır bir şekilde kendisini gösterecektir
  • bilinmiyor degil, biliniyor, ancak gormezden geliniyor. hangimiz su an kullandigimiz elektronik cihazlardan vazgecebilir, cep telefonundan, bilgisayarindan, televizyonundan ?!
  • BEnce telekoma olan nefretin yarattığı stresten çok daha az zarar verecektir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 22 Haziran 2008; 0:26:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sniper83us

    BEnce telekoma olan nefretin yarattığı stresten çok daha az zarar verecektir....

    Bu da bir bakış açısı tabi..
  • Aslında bu sinyallerin yaratacağı etkidn bende korkmuyor değilim.Ancak inanın yapacak birşey yok.İstesekte istemesek bu tür sinyallere sürekli maruz kalıyoruz.Laptop unuz varsa hiç yerinizden dahi kalkmadan kablosuz ağ bağlantısı aratın ne demek istediğimi analrsınız.Ben nerede ne zaman aratsam en az 2 adet çıkar..Alışveriş merkezlerinde durum dahada vahim.AMsterdam gibi bir şehirde kullanılmaya başlamasını duymak benim içimi biraz olsun rahatlattı.Bu adamlar klay kolay sağlıklarını riske atmazlar..TAbi bunları söylemek için erken olabilir.
  • wimax tarzı kablosuz internet kaçınılmaz bir teknoloji.
    artık internet bir temel kullanım, ihtiyaç haline geldi/geliyor.

    hatırlarsınız, klimalar seneler önce zenginlik göstergesiydi. kesinlikle kliması olan evler zengin sınıfında idi. bunu çok iyi hatırlıyorum. buna benzer, notebook bilgisayarlar da keza belli zümre insanların kullanımındaydı. şimdi ne oldu... hemen hemen standart.
    bunun gibi evlerde, binalarda kablolara bağımlı internet insanları sanki sınırlıyor, kablolara mahkum ediyormuşcasına bir duruma geldi. hele ki envai çeşit kablosuz aygıt türeyince daha çok ihtiyaç duyulmakta kablosuz bağlantılara... PSP'ler, iphone vari telefonlar, PPC-PDA'lar.... ve dizüstüler...

    arkadaşlar, nasıl ki uydu yayınlarını isteyen çanak ve alıcısıyla izleyebiliyorsa benzeri kablosuz internet yakındır

    şahsen istiyorum




  • Artık çoğalmaya başladı bunlar. Fakat verdiği zararı göz önünde bulundurmamız gerekiyor tabi ama görmezden geliyor millet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.