Şimdi Ara

PETLAS AL TÜRKİYE KAZANSIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
849
Cevap
5
Favori
137.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya desteksiz sallayıp durmayın..

    mesala michelin de energy saver lastikleri var..%10 yakıt tasarrufu sağlıyor..hadi göster petlas ın böyle bir lastiğini alalım..

    siz Allah aşkına petlas mı kullanıyorsunuz..?....ne avukatlığını üstlendiniz anlamadım gitti..
  • Ben bir ürün almadan önce sikayetvar.com diye bir adres war. Önce oraya bakarım. Ünlü markaların tüketiciyi nasıl mağdur durumda bıraktığını sizde görün, kararı siz verin. Bir tanede değil onlarca şikayet war. Buyrun birkaç örnekhttp://www.sikayetvar.com/bc-sikayet_oku-co-Detial-0-739-0-0.html:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 6 Eylül 2008; 13:49:47 >
  • demin ölmezseniz bizde alalım dı, şimdi şu özelliği var mı bu özelliği var mı oldu bu konuda daha öncede yazmıştım, şuanda ihtiyacım yok ama önümüzdeki kış sezonunun ardından lastik almam gerekecek ve fiyatı uygun olursa petlas alacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suicide

    demin ölmezseniz bizde alalım dı, şimdi şu özelliği var mı bu özelliği var mı oldu bu konuda daha öncede yazmıştım, şuanda ihtiyacım yok ama önümüzdeki kış sezonunun ardından lastik almam gerekecek ve fiyatı uygun olursa petlas alacağım.

    8 tane al da ertesi kış bir daha kullanırsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TIMERIDER

    kılı kırk yaranlar ve marka saplantısı olanlar zaten almazlar.Her zaman ucuzu kötüleyip pahalıyı övmeyi beceri sanırlar.Burada kimseye laf sokmuyorum forum içinde arabası dahi olmayıp babasından duydukalarını burada satan çocıuklara diyorum.

    o çocuklar yaş itibari ile okullarda eskiden yapılan yerli malı haftasına yetişememiş sanırım, mazur görmek lazım acayip bi nesil yetiştiriliyor. çokça tüketip nasıl tükettiğinin farkında bile olmayan...
  • Bide arkadaş iki de bir "petlas al türkiye kazansın" şeklinde başlık açılıyor. (bu benim bildiğim 2. başlık.)

    Arada 2 3 arkadaş değinmiş lassa da türk diye onu alalım diye.

    Ama başlıklar hep petlas al yerli malı biz kazanalım. O zaman lassa ya ayrımcılık değilmi. Otomobil lastik üretiminde henüz tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz petlası övmek paramız türkiyede kalsın diye reklamını yapmak yerine neden yine yerli üretim olan lassayı ön plana çıkarmıyoruz.

    Sonuçta petlas uçak, kamyon, traktör v.s üretiyor ve bunda popülerse bırakın onlar devam etsin ve türkiye oradan kazanmaya devam etsin.

    Lassada yerli olup otomobil lastiğinde tecrübeli ve iyise ozaman lassada bu alanda türkiyeye kazandırmaya devam etsin.

    En azından türkiyenin ürettiği lastiklerle ilgili başlık açılırken lassanın da adı konsun.

    Ha amaç türkiyenin ürettiği lastik (yada kazanması) değil de sadece petlas ise o zaman ayrı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 6 Eylül 2008; 14:09:29 >




  • ayriyetten lastiğin yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlamasını imkansız görüyorum.Öyle olsa millet envayi çeşit mıknatıslı bilmemnelerle filtrelerle uğraşmaz yada o tasarrufu yaptıran özellik neyse diğer lastikçilerde aynı tekniği kullanır.Michelin en iyi lastiktir sözlerim başka tarafa çekilmesin.
    Buda ayrı mevzu ama yeni ve ucuz bir lastik eski ve sertleşmiş iyi marka lastikten kat kat iyidir.(benim lastiklerim petlas değildir bu arada)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 6 Eylül 2008; 14:43:32 >
  • ben aldım bizim kangoyu yeni aldığımızda 4-5 ay oldu alalı tanesini 60 ytlden almıştım şimdi kaç para bilmiyorum

    artık kızılcahamamda üretiliyormuş kızılcahamamlı birisi satın almış herhalde

    lastik hakkında fazla yorum yapamayacağım çünkü benim araba 2001 kango abs falan yok savuruyor doğal olarak lastiğin ekstradan etkisi varmı bilmiyorum... kırmızı ışıklarda kalkışlarda çok fazla patinaj yapıyo gibi geldi bana yere iyi tutunmuyo gibi... tabi bunu tamamen lastiğe maletmek istemem benimde hatam olabilir...
    fakat sert hamurlu bir lastiğe benziyo (uzun ömürlü, yol tutuşu az gibi)

    lassada kullandım daha önce kamyonet lastiği olarak oda gayet güzeldi hatta petlastan daha kaliteli diyebilirim...

    asıl sunucu birkaç ay sonra alırım herhalde şu yağmurlar falan bi başlasın anlarız yol tutuşu falan nasıl çok değişme oldumu... şimdilik memnunum yani...
  • Lastik Yüzde 10 a varan yakıt tasarrufu sağlayabilir arkadaşlar bu doğru.

    Biz yakıtın büyük çoğunluğunu, yer sürtünmesini yenmek için için harcıyoruz.

    İyi bir lastik yüzeyi, yüzde 10 a varan yakıt tasarrufu yapabilir.


    Birden bire benzinciye gittiğinizde, km de 20 kuruş yakan aracınız 22 kuruş yaktıysa, en basitinden lastik havalarınızı kontrol edin ilk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kedhy
    Ha amaç türkiyenin ürettiği lastik (yada kazanması) değil de sadece petlas ise o zaman ayrı...

    evet petlas benim zaten ondan böyle diyorum tövbee
  • Ah be kardeş burada bu konuya cevap yazan bi sürü insan var neden sen üstüne alındın ki.

    Dediğim gibi bu konu ilk değilki.

    (hayır konuyu sen açsan bu yüzden alındın dicem konuyuda sen açmadın...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 6 Eylül 2008; 20:11:44 >
  • ya iyide arkadaşım sana mantıklı geliyor mu samimiyetsiz bi şekilde bu markanın adının geçmesi burda? kimse kimsenin gırtlağına basmıyor zaten, sadece böylede bişey var deniyor. sadece ben değil burdaki kimsenin petlastan bi çıkarı yoktur heralde dimi.
  • Hocam yokturda sen mesajın tamamı yerine son satırına takıldın kaldın.

    Ben eğer türk lastik firması kazansın isteniyorsa sadece petlas demek yalnış yanına lassa da denmeli diyorum.

    Konu yerli üretici ise petlas kadar lassa da yerli. neden habire petlas. sadece onu diyorum.

    Bunu nasıl anlarsın artık bilmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 6 Eylül 2008; 20:25:05 >
  • belki sabancıya uyuz olanlar vardır neyse iyi akşamlar, saygılar hocam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suicide

    belki sabancıya uyuz olanlar vardır neyse iyi akşamlar, saygılar hocam.





    Şimdi oldu kardeş....


    Saolasın sanada iyi akşamlar....
  • Bu nasıl bir mantıktır.. Almanyada yaşayan bir Türkün sırf Türkler kazansın diye alacağı malı yanındaki Türkten almasına benziyor..

    Ben Petlasa kötü demiyorum diyemiyorum.. Neden peki, çünkü hernekadar Uçaklar ya da ağır vasıtalar için lastik üretse de bu demek değildirki otomobillerde de başarılı olsun.. İki grup da çok farklı kulvarlar.. Bunu nasıl birbirine benzetir de uçağa üretiyorsa gözüm kapalı alırım arkadaş mantığında düşünebiliyorsunuz..



    Bir arkadaşın da söylediği gibi birçok lastik firmasının ürettiği her model bile birbirini tutmazken yani bir modeli kaliteli diğeri kalitesizken sadece uçağa lastik üretti diye otomobillere de iyi lastik üretebilecek konumda olmayabilir..

    Kimse denek olmak istemez, bu da bu forumda gördüğüm en mantıksız düşüncelerden birisi şimdiye kadar.. Ne yani Petlas kendisini geliştirsin diye biz denek olup Petlas lastik mi alalım.. Bizi denek yerine kullanmak yerine büyük markaların lastiklerini kopyalamakla başlasınlar en basit yöntemlerden birisidir ve çok daha kolaydır..



    Otomobillerimizin yerle bağlantısını sağlayan lastiklerin gözü kapalı alınması taraftarı değilim.. O sizin çok kötülediğiniz Kumho ve Toyo modelleri yurt dışında yapılan birçok testte ucuz ama iyi birer performans latiği olarak yüzlerinin akıyla çıktılar testten.. Tek kötü yanları dört mevsim lastikleri olmadıkları için ıslak zeminde kötü performans göstermeleriydi.. Ayrıca hamurları yumuşak olduğu için daha çabuk tükeniyordu.. Buna rağmen kuru zemin performansları fiyatlarına göre muazzam lastiklerdir.. Özellikle efsane Toyo Proxes T1s.. Ayrıca bu modeldeki kötü ıslak zemin performansı yeni model T1r ile bir nebze de olsa düzeltilmiştir..


    Çoğumuz aldığımız lastiklere dikkat etmiyoruz.. Ver abi ordan 4 michelin diyoruz.. Sanki karpuz alıyoruz.. Model ne ölçü ne hiç soran yok.. Sadece fiyat geliyor aklımıza..

    Her lastik bir değil.. Bir firmanın ürettiği her lastik türü bile birbirinden çok farklı ve özellikler barındırır.. Daha fazla anlatmama gerek yok ama bir lastik üzerindeki desenler ve hamur yumuşaklığı sayesinde diğer lastikten çok daha az yakıt tüketimi gerçekleştirebilir aynı şekilde çok daha sessiz ya da çok daha performanslı olabilir.. Kuru da çok performanslıyken ıslak da berbat olabilir ya da tam tersi de olabilir ya da çok performanslı olduğu için çok daha çabuk tükenebilir.. Okadar çeşitli lastik varki..


    Lafın kısası isteyen istediği lastiği alsın ama almadan önce biraz olsun inceleyin.. Eminim kimse parasıyla denek olmayı istemez.. Madem petlas gerçekten performanslı lastikler üretiyor uluslararası testlere lastiklerini göndersinler ayrıca bolca da reklam versinler zira forumdan da anlaşıldığı gibi sorulan soru şudur: "Petlas arabalara da lastik üretiyor muydu yahu???"




  • belki kaliteli ama reklamı yok,kullananı yok.Burdaki birçok kişi gibi bende tercih etmezdim petlası..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanmerto
    Lastik Yüzde 10 a varan yakıt tasarrufu sağlayabilir arkadaşlar bu doğru.

    Biz yakıtın büyük çoğunluğunu, yer sürtünmesini yenmek için için harcıyoruz.

    İyi bir lastik yüzeyi, yüzde 10 a varan yakıt tasarrufu yapabilir.

    Bence biraz düşünerek yaz.
    Lastiklerin yol-lastik arasındaki sürtünmeyi azaltması değil artırması gerekir.Zaten sürtünme 0 olsa araba gidemez.Buzda kaymasının sebebi de budur.
    %10 çok uçuk hiç olmaz demıyorum ama %4~5 olabilir belki.
  • testlerde %10 yakıt tasarrufu yapmış olabilir ama bunun ülkemiz yolları için geçerli olacağını düşünmüyorum.reklam kokuyo sadece bana göre...
    petlas beğenmeyenler lassa alabilirler.rallilere bile katılıyor artık lassa.kendini geliştiriyor.biz impetus2 aldık çok memnunuz.şimdi yeni lassa revo lar çıkıyomuş galiba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ATTRACTION

    Ülkemizde satışı olan firmalar ile aynı kalitede lastikler üretiyordu da biz mi almadık ??

    Alalım ilk virajda bariyerlere gömelim. Sonra Türkiye kazansın..



    çıkmacılar da kazansın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.