Şimdi Ara

ÜÇ AYDA ÖĞRENEBİLİNECEK SAVUNMA SPORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
64.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir kişi düşünün bu güne kadar hiç dövüş sporu yapmamış. 20'li yaşlarında, aktif olarak sporla uğraşıyor (yoga, fitness ve vucut çalışıyorum. Üçüde eş zamanlı birbirine destekli bir şekilde ilerliyor.) Kilolu değil, kas yapısı gelişmiş ve buna rağmen esnekliği çok iyi. Evet bu özellikler bana ait.

    Şimdi soru şu ki: 3 Ayda bu adama temel teknikleri öğretip uygular vaziyete getirebilicek dövüş sporu hangisidir?

    Yani farzedinki elinizde böyle bir adam var ve 3 ay sonra sokakta herhangi birisiyle dövüşecek. Öneriniz ne olurdu?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Şuanda ciddi ciddi boks düşünüyorum. Tek düşüncem boks öğrenelim derken burnumuzu kırmayalım. Kask takıyormuşuz ama burun yine açıkta kalıyor.

    Hocalarla konuşup karar vereceğim sanırım. Eğer yüzümün şekli değişmeyecekse boks yapacağım.

    http://www.uzmantv.com/arama?q=boks&search=ARAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 5 Haziran 2008; 0:21:39 >




  • Yukarıda da yazdığım gibi kolay kolay kavga etmem. Öyle ki sözlü sataşmayla bile tahrik olup kavgaya girmem, illaki gelip vurmaları gerekiyor. Tamamen kendimi koruma amaçlı istiyorum. Ancak malesef ülkemizde serseri takımı ve kendini tatmin etmek isteyen oldukça fazla insan mevcut. Lazım olduğunda bu kişileri tatmin edebilmeli.
    Buyrun size memleketimden insan manzaraları:http://resim.donanimhaber.com/m_23758045/mpage_1/key_/tm.htm

    Boks'u üç ayda öğrenilip belli bir yol katedebileceğim en iyi spor olarak görünüyor. Şimdilik tekmelere gerek yok. Sağlam yumruklarım olsun yeterli. Temeli Boks'la atmaya karar verdim. Ancak burnumun kırılmaması lazım bu konuda birşeyler yapmalıyım. Hiç olmadı Amerikan futbolunda kullanılan kasklardan geçiririm artık kafama.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    Yukarıda da yazdığım gibi kolay kolay kavga etmem. Öyle ki sözlü sataşmayla bile tahrik olup kavgaya girmem, illaki gelip vurmaları gerekiyor. Tamamen kendimi koruma amaçlı istiyorum. Ancak malesef ülkemizde serseri takımı ve kendini tatmin etmek isteyen oldukça fazla insan mevcut. Lazım olduğunda bu kişileri tatmin edebilmeli.
    Buyrun size memleketimden insan manzaraları:http://resim.donanimhaber.com/m_23758045/mpage_1/key_/tm.htm

    Boks'u üç ayda öğrenilip belli bir yol katedebileceğim en iyi spor olarak görünüyor. Şimdilik tekmelere gerek yok. Sağlam yumruklarım olsun yeterli. Temeli Boks'la atmaya karar verdim. Ancak burnumun kırılmaması lazım bu konuda birşeyler yapmalıyım. Hiç olmadı Amerikan futbolunda kullanılan kasklardan geçiririm artık kafama.




    Sizi çok iyi anlıyorum ve sizin gibi tanıdığım çok hoca var.Yani fitness hocası olarak.Size tavsiyem kariyeri iyi olan ve tavsiye edilen bir KİCBOKS hocası bulmanız.Siz deseniz ki daha önce hiç dövüş sporuna gitmedim oda deseki gel sana öğreteyim.3.antreman yani vuruş antremanında adam diyecek ki vay be sen nerden geldin nasıl yumruk atıyorsun.Büyük ihtimalle kondüsyonunda iyidir.Boks ile kicboks arasında kaldıysan kickboksa git.Ayaklarını kullanma avantajında varsa bunlardan neden vazgeçiyorsun ki?

    Ayrıca kickboksu normal insan 2-3 ayda siz ise 1 ayda öğrenirsiniz çünkü kickboks için istenen özelliklerin çoğu sizde var.İyi yumruk tekme atan öğrenciler sırf kondisyon ve esneklik az olduğu için çok sorun yaşıyorlar.Bundan dolayı kickboksta zaten toplam 12 hareket var ve bunları ilk ayda kaparsınız ondan sonra ise hızlanma güçlenme ve refleks.Ayrıca size tavsiyem burun kırılmaması için en iyi yol orayı korumak :D Bİrşey daha genelde yeni öğrencilere hocalar 1 yıldan önce dövüştürmezler ama siz mutlaka hoca ile olsun yda başka birileri ile müsabaka ayarlamasını söyliyin ki tecrübneiz varsa heyecanını yenmenizi sağlasın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Draugnar

    quote:

    @Draugnar dostum burayı anlamadım. Yani bu konuda birşeyler öğrenmek beni nasıl daha zor duruma sokabilirki. Tabi havaya girip bıçağın üstüne atlamadığım sürece.


    İş bir silaha karşı savunmaya geldimi olay çok farklı bir hale geliyor. Saplama veya kesme hareketi yapabilir. Bıçağın iki keskin yüzü olabilir. Bir teknikle karşılamayı düşünürsün ama sadece saplama hareketine odaklanmış olursun, potansiyel olarak karşındaki adamın seni hala kesebileceğini tahmin edemezsin . Tek elle blok yapmaya çalışırsın ama yeterli bir engel olmaz. Çok değişik senaryolar mevcut. O yüzden bu tarz konularda, şu daldaki falanca hareket bunun için kullanılabilir yerine. Üzerinde iyi düşünülmüş sadece bıçağa karşı defansa yönelik bir bilgi daha faydalı olacaktır. Ayrıca şunu da söyleyeyim, hiç bir teknik %100 değildir bu tip durumlarda. Karşılık verdiğin sırada ne kadar tecrübeli olursan olan büyük bir tehlike alıyorsun. Özellikle silah konusunda. Ama tabii mecbur kalınca yapıcak bir şey yok.

    Örneğin, bazı ustaları görüyorum youtube'da rakibin silahını almayı gösteriyorlar mesela. Fakat, yaptıkları hareket sonucunda hala silahın namlusu vücudlarına yönelik duruyor. Silahın namlusunun çizdiği yay göğsünden suratına kadar her ölümcül noktayı izliyor. Bu arada kaza eseri bir ateş alma olabileceği veya adamın elinin tetikte olabileceği falan kimsenin umurunda değil gibi.

    Demek istediğim, aikido, kung fu, kick boks her ne dal olursa olsun böyle bir sporda tecrübesi olan birinin bıçak veya silah hakkında yeterli bilgisi olmadan şu taktik şöyle kullanılabilir gibi hareketler göstermesi çok tehlikeli.

    Off, yine ne çok yazdım ya.


    Açıklama için teşekkür ederim. Dostum izlenimlerin 10 numara. Özellikle silahı etkisizleştirirken namlunun sana dönük olarak yay çizmesini ben de gördüm. Belkide aynı videoyu izlemişizdir benim izlediğimde tabanca ahşaptı.
    Gerek saplamaya gerekse kesmeye yönelik olsun bu konuda gerekenleri öğrenmek niyetindeyim. Allah kimseyi bu gibi bir durumla karşılaştırmasın. Açıkçası böylesine bir mücadeleye sadece mecbursan girersin. Yoksa yukarıda da söylediğim gibi kaçmak en doğrusu. Kaldıki beni kovalayıp yakalayacak adamda kolay kolay bulunmaz.


    WT'nin aşamalarını Türkiye ana sayfasında gördüm. Eğer bir yanlışlık varsa uyaralım düzeltsinler.http://wingtsun-turkey.com/index.php?page=146 http://www.bilkent.edu.tr/~serkan/wt.html


    quote:

    Orjinalden alıntı: CowboysFromHell

    Klasik (otantik) olan yaklaşım Wing Chun olmaktadır , Şu an mevzu bahis olan '' Wing Tsun '' otantik ''Wing Chun'' dan, biraz daha farklı ,geliştirilmiş bir yorum. Söylendiği gibi 4 prensipte 5 mesafede uygulanmaktadır.
    Tekme - yumruk mesafesi fazlasıyla damar bir nokta ? Eğer görmediyseniz ilerde yapacağınız çalışmalarda göreceksindir tahminim... Hocanız bolbol ''rakip geri kaçtı heyheyhey tekme mesafesini koru ön tekme ile takip et'' diye uyaracaktır.Yani Otantik Wing Chunda yapsanız kesinlikle eğitiminiz 4 prensip 5 mesafe kuralı üzerine inşa edilecektir.
    Bu arada neden 3 ay ? sakın yanlış anlaşılmasın kalp kırmak istemem ama 3 ayda hakkıyla ip atlamak bile imkansız desem...
    Yinede eğer başlık 3 ay 5 ay diye bir kısıtlama ile açılmışsa WT yapan biri olarak bu işin 3 ayda 6 ayda yapılamayacağı konusunda açıklama getirmek yerli olur sanırım.




    Neden 3 ay? Bir çok sebebi var. İlk olarak önümüzdeki 3 ay boyuca kurslara gidebilecek kadar boş zamanım olacak. Biliyorsunuz bunu öğrenmek için emek, zaman ve para harcamanız gerek. Bunun karşılığında en kısa sürede en hızlı ilarleyebileceğim branşın eğitimini almak en akıllıcası diye düşünüyorum.Şuanda bu amaca en yakın Boks ve Kickboks görünüyor. Zaten sokağa hazırlanmak için ilk aşamada yumruk, tekme yeterli olacaktır. Ve bunları en iyi öğreten de kendi branşlarıdır. Kimse sokakta herhangi bir şey olursa diye yıllarını verip harcamak istemez. Benim amacımda sokak.

    Kesinlikle kalbim kırılmaz, her türlü görüş ve öneriye açığım ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. WT çok daha teferruatlı. 5 mesafede dövüş için bir çok branşdan onlarca hareket var. Bir yerde okumuştum. Dövüş esnasında vücut yaydığı adrenalin hormonunun etkisiyle kımıldayamaz hale geliyormuş ve bu aşamada sadece refleksleri kadar iyi bildiklerini uygulayabilir diyordu. Bence çok doğru ve bu sebepten dolayı az ama öz hareketleri öğrenmek daha mantıklı. Genel kanı WT nin sokakta daha iyi olduğu yönünde, bu nekadar doğru bilmiyorum ama bunca hareketi sokakta kusursuz, refleks gibi yapabilmek için en az 5-10 yıllık ciddi bir eğitim şart gibi göründü bana. Kimse sokakta uğursuzun birine raslarsam diye bukadar süre emek, zaman ve para harcamaz.Benim görüşüm 3 ayda temelini öğrenip devamını evimde kum torbasında yapmak. Belki bir yıl sonra bir 3 ay daha ayırırım.

    Ben gelen yumruğu nasıl tutarsın ve yanıtını verirsin gibi uzun uğraşlarla vakit kaybetmek yerine en iyi yumruk nasıl atılır onun üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Mademki en iyi savunma hücumdur, ben de en iyi yumruğu atayımda varsın karşı taraf onu nasıl yakalayıp çıkaracağını düşünsün ve bunun üzerine zaman harcasın.

    Ayrıca sokak için bir tüyo da benden. Vücut çalışın arkadaşlar. Çok az insan t-shirt'ünün altından koca koca görünen triceps kasları olan birisine bulaşmak ister. Tarafımdan test edilip onaylanmıştır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wtcancan

    Arkadaş zaten klasik olandan bahsetmemiş klasik olan wing chun olarak yazılır ama arkadaş wt(wing tsun)'den bahsetmiş sanırım.Ebmas ve Avcı gibi organizasyonlarda bu 5 mesafenin hepsi var. Bu 5 mesafeyi daha önce hiç duymadığına göre sen sanırım klasik wing chun yapıyorsun.



    Evet, Wing Chun yapıyorum.Aslında WC ve WT aynı şeyler.Okullar arasında ufak tefek farklılıklar olabiliyor.Benim öğrendiğim Wing Chun Yip Man kuşağından gelen Sifulardan değil.Tam olarak türü yazmak gerekirse; "Mai Gei Wong Nim Yi Wing Chun Kuen".Şu anda bu sitilin başında Wong Nim Yi var.Kendisi ben WC'ye başladığımdan beri 1 kere okulumuzu ziyarete geldi.Bu aralar yine gelecek.Babası Çin'in Kanton eyaletinde çok meşhur birisiymiş.Stili şekillendiren kişide O imiş.Yaptığı 300 müsabakanın/dövüşün hiç birini kaybetmemiş.Mai Gei isminide sitile veren yine aynı kişi.Mai Gei, İngilizce'de "rise machine" anlamına geliyor.Çinliler tarafından yukarıda bahsettiğim kişiye çok hızlı olmasından dolayı verilen lakap.

    Bahsettiğim kişi: Mai Gei Wong (Gerçek adı: Wong Fu Kong) Guangdong Eyaletinde "yenilmez savaşçı" olarak anılıyordu.
    Oğlu(şu anda stilin başında olan kişi): Wong Nim Yi (4 yaşından beri WC yapıyor)

    Soy ağacı:


    Ayrıntılı bilgi isteyenler için:
    http://www.wcarchive.com/html/sifus/wing-chun-sifus-other.htm#Yuen_Kay_San_and_Mai_Gei_Wong_Sifus


    @CowboysFromHell

    Yazdıklarından anladığım kadarıyla mesafe ve gardı korumadan bahsediyorsun.Benim Sifum 5 mesafeden bahsetmedi.Ama rakibin istediğimde dibine girebileceğim ve aynı zamanda da beni onun tekmelerinden bile koruyacak(gardım sayesinde) mesafede olmam gerektiğini öğretti.Yani farklı yollardan hemen hemen aynı şeyler aslında.




  • kaynak sormuşsunuz kaynak tabiki internet he sen bu bilgiler güvenilirmi diye soruyorsan o zaman kendinde araştırabilirsin aşşagidakide baska bir site ordada ayni seylerden bahsediyor

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun
  • --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar istanbul Beşiktaş'ta KungFu derslerimiz başlamıştır.Haydar Güner Spor Klübünde Hafta sonları 17:00-18:30 arasında derslerimizi yapmaya başladık.

    Ayrıntılı bilgi için:http://www.siaklakhang.com/

    Haydar güner spor külübü beşiktaş meydandaki balıkpazarının hemen arka sokağında bulunmaktadır.
    İlgilenenler mail yoluyla ulaşabilirler: alper_egitmen@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.