Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.939
Cevap
62
Favori
745.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 19 Ekim 2011; 22:14:37 >
  • slm meteg usta

    geçen hafta 2011 insignia 2.0 cdti activeselect otomobil aldım
    bu şanzımanla ilgili kısa orta ve uzun vadede kullanım ve bakımla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir..
  • Orijinalden alıntı: meteg


    sayın sakdeniz,

    sorununuzun şanzıman ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.bence motor elektronik sisteminde veya sensörlerde sorun var.

    Sayın Ustam,
    İlginize ve yanıtınıza teşekkür ederim. Geç kalan teşekkür için de affınızı dilerim. Yanıtınızı ancak bugün okuyabildim. Esen kalın.
  • Mete Bey Selamlar
    Aracım 2006 Model Golf 1.6 Triptonik vitesli 90.000de.
    90bin bakımı için yetkili servise götürdüm. Vites geçişleri belirgin bir şekilde hissediliyordu.
    Bakıldı ve şanzıman hidroliğinin değişmesi gerektiği sölendi....
    Fiyat bi hayli yüksek geldi bana,dışarda yaptırmaya karar verdim.... İstanbulda tavsiye edebileceğiniz servis varmı???

    Teşekkürler...
  • mete hocam mrb bi sorum olacaktı öncelikle konuyla cok alakası yok ama senınde volvo kullanıcısı oldugun ve volvodan anladıgın ıcın sana sorayım dedım.arabam s70 t5 98 model 106.00 de gösterge ekranında abs ışığı yanıyo ara sıra,bazen yanıyo sonra sönüyo bazen uzun sure yanık kalıyo bazen de yanıp 10 dk ıcınde sönuyo ayrıca bazen yolda dusuk hızda gıderken frene cok az bastığım zaman bıle sankı abs devreye gırmıs de ayaga pedal vuruyo gıbı oluyo ve abs ısıgı yıne yanıyo...sorun sensörde mıdır acaba yoksa abs beynınden de olabılır mı?nette bıraz arastırmıstım abs beynınden olsa dıyolar yanar hıc sonmez gıbı yorumlar okudum yardımcı olursan sevınırım tesekkurler sımdıden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deeperblue

    mete hocam mrb bi sorum olacaktı öncelikle konuyla cok alakası yok ama senınde volvo kullanıcısı oldugun ve volvodan anladıgın ıcın sana sorayım dedım.arabam s70 t5 98 model 106.00 de gösterge ekranında abs ışığı yanıyo ara sıra,bazen yanıyo sonra sönüyo bazen uzun sure yanık kalıyo bazen de yanıp 10 dk ıcınde sönuyo ayrıca bazen yolda dusuk hızda gıderken frene cok az bastığım zaman bıle sankı abs devreye gırmıs de ayaga pedal vuruyo gıbı oluyo ve abs ısıgı yıne yanıyo...sorun sensörde mıdır acaba yoksa abs beynınden de olabılır mı?nette bıraz arastırmıstım abs beynınden olsa dıyolar yanar hıc sonmez gıbı yorumlar okudum yardımcı olursan sevınırım tesekkurler sımdıden


    Akunuzu/sarj dinamosunu da kontrol ettiriniz...
  • yanı bı kac ay once sarj dınamosu arıza yapmıstı tamır ettırdım tabe bu arada 20 km kadar sarj dınamosu calısmadan akuyle gıdıldı ara sıra ama cok nadir aku lambası ılk calıstırmada on sanıye kadar gec sonmeye basladı bu arızadan sonra ama baglantı kuramadım neden yaparkı?
  • Merhaba,
    Otomatik şanzımanla ilgili şöyle bir sorum olacak.
    1998 model Proton 315 A/T kullanıyorum. Şanzımanın vites geçişleri vs. çok iyi, yağını da kontrol ettirdim seviyesi de akışkanlığı da iyi.
    Yalnız kafama takılan şu trafikte sıkışınca N konumuna alıyorum zorlanmasın diye ama tabi tampon tampon akan yürüyen trafikte D konumunda kalıyor çünkü kısa kısa da olsa ilerlemek gerekiyor. N konumunda rölanti seviyesi gayet normal ama D konumunda beklerken vibrasyon rahatsız ediyor. Direksiyondan ve koltuktan titreşim alıyorum. Elbette D konumunda araç gitms istiyor biz frenle tutuyoruz bunu biliyorum ama bu kadar sarsması normal mi ? Sürekli kullandığım 2000 model Honda CRV A/T'de böyle bir durum yok mesela.
    ne dersiniz ? bu bir sıkıntı mıdır yoksa benim evhamım mı ?
    Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
  • Meteg hocam merhabalar.

    Birkaç hafta önce 2001 model 1.9 TDI Passat aldım araç 180.000 km'de. Aldıktan birkaç gün sonra araç şanzımanı kilitledi ve yolda kaldı aracı aldığım galerici bir arkadaşım, sağolsun kendisi şanzıman masraflarının bir kısmını üstlendi ve şanzıman İstanbul Kartal sanayide değişti. İşlerim dolayısıyla çok yoğun olduğumdan araçla ilgilenemedim onarım işlemlerini yine galerici arkadaşım takip etti. Ustanın söylediğine göre aracın şanzımanı daha önce açılmış ve masraf çıkaracağı anlaşıldığı için şanzıman kapatılıp araç satılmış.

    Şuan sorunum ise vites D konumundayken ayağım frende beklediğimde araç zorlanıp titriyor. 5-10 saniye için bile olsa durduğumda vitesi N konumuna almak durumunda kalıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm için neler yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
  • sayın arkadaşlar,


    bir süre sorularınıza cevap veremeyeceğim.. Ege ünv hastanesinde görmem gereken bir tedavi var. bu yüzden lütfen ben dönene kadar kimse soru yazmasın.. çünkü aşırı birikme oluyor...


    yakında görüşürüz umarım..
  • acil şifalar ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
  • Allah sağlık,sıhhat,afiyet versin kardeş.İnşallah tez zamanda iyileşir dönersin.
  • geçmiş olsun meteg yarbay...umarım bir an önce sağlık ve afiyetle aramıza dönersin.
  • slm meteg bey benim 99 model passat 1.8 t otomatik triptonik var son zamanlarda araç giderken bir ugultu böyle difransiyel ötmesi gibi ses gelmeye başladı ustalar teker bilyası dedi degiştirdik bilyaları ama kesilmedi ses kimiside şanzımandandır dio ben alalı 15.000 km oldu şanzıman yağını hiç degiştirmedim olabilirmi acaba hangi yağdan koymamız gerekli bilgi verirseniz sevinirim saygılar komutanım
  • Merhaba Arkadaşlar ;
    Arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce 2005 model 1,7 CDi otomatik mercedes vaneo satın aldım.Benim sorunum şu , zaman zaman aracımı çalıştırmak istediğimde her ne kadar kontağı çevirsemde araç çalışmıyor anatarı çevirdiğim de tık demiyor.Konsol ışıkları vs hepsi yanıyor ama çalışmıyor.O esnada bende var olan Xetec sanırısam marka tv nav yonlu oto teybi kendi kendine açılıp kapanıyor. kumanda ile kapadıktan sonra .Anahtarı çevirdiğimde araç çalışıyor.
    2-Aracımın aküsünü bir türlü bulamadım nerede bilmiyorum yardımcı olursanız çoksevinirim. İyi günler,koltuk altlarınıda kontrol ettim ama nafile acaba gözden mi kaçırdım.
  • Selamlar, 2. el 1991 honda accord 2.0 otomatik vites araç bakıyordum. vites sadece 3 ten 4 e geçerken 1sn gecikiyormuş. Yağ değişince düzelir diyenler var forumda. bu araç alınır mı ne dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kestamit

    Selamlar, 2. el 1991 honda accord 2.0 otomatik vites araç bakıyordum. vites sadece 3 ten 4 e geçerken 1sn gecikiyormuş. Yağ değişince düzelir diyenler var forumda. bu araç alınır mı ne dersiniz?

    Gecikmenin bir sürü sebebi olabilir. Yağ değişiminde düzelebilir, ama başka bir sebeple ki özellikle basınç kaybından yapıyorsa kesinlikle şanzımanın revizyon görmesi veya değişmesi gerekebilir.
  • 1986 model golf II otomatik vites benzinli için önerisi olan kullanımla alakalı ve vites kullanımıyla ilgili...şimdiden teşekkür ederim...
  • selamlar bende 2003 laguna II 3.0 v6 arac var aynı şikayet benimde başıma geldi ilk seferde uğultulu bir ses olarak geliyor kale almıyosunuz daha sonraki evrelerde ses çatır çutur gibi kalınlaşıyor sorun bilya vs.vs değil sadece volant arızası volantın içinde bulunan dişli zamanla çatlıyomuş ve ses insanı çıldırtıyor bende dün öğrendim sorunun neden kaynaklandığını şimdi arıyorum parçayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihv6

    selamlar bende 2003 laguna II 3.0 v6 arac var aynı şikayet benimde başıma geldi ilk seferde uğultulu bir ses olarak geliyor kale almıyosunuz daha sonraki evrelerde ses çatır çutur gibi kalınlaşıyor sorun bilya vs.vs değil sadece volant arızası volantın içinde bulunan dişli zamanla çatlıyomuş ve ses insanı çıldırtıyor bende dün öğrendim sorunun neden kaynaklandığını şimdi arıyorum parçayı.

    SAYIN LAGUNA II ARACLARDAN ANLAYAN ÜSTATLAR 3.0 V6 ARACIMIN VOLANTI KIRILMIŞ ARTIK NEDENSE ONU BİLEMİYORUZ BU PARCAYI BULABİLECEĞİM BİLDİĞİNİZ BİR SERVİS VEYA ÇIKMACI VARMIDIR ACİL OLARAK İHTİYACIM VAR BİLGİ DAR AĞACINI PAYLAŞAN DEĞERLİ ÜSTATLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM SAYGILAR........
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.