Şimdi Ara

Trafik sigortası ve gecikme cezası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yıl Isuzu kamyonumun trafik sigortasını 4 ay geç yatırım. Haliyle aylık %10 olmak üzere %40 faiziyle yeniledim. Buraya kadar herşey normal. Bu yıl yine bittiği için yenilemeye gittiğimde daha öncekini %40 gecikmeli olarak ödediğim halde bu yılkinede %30 gecikme faizi alıyorlar. Nedenini sordugumda ise önceki gecikmeden dolayı bunun olduğunu ve yapılacak birşey olmadığını söylediler(14 yıldır aynı şirkete yaptırıyorum).
    Şimdi ne yapmak gerekir 4 yılda 1 sıgorta parası fazla ödemek zorundayım. Acaba benden hadı %40 alındı ona itiraz etmiyorum ama diğer %30+20+10 neden alınacak onu merak ediyorum.
    Ama burası Türkiye onunda çaresi var. ya bu şekilde ödeyip devam edicem 4 yıl sonra normal değerinden ödemeye başlayacağım.
    Bence bu şekildeki vergi-sigorta-ceza sistemine yapılacak tek işlem var. Aracı satış yapıp yeniden sigorta yapıp devam etmek. Çünkü şuanki sigorta bedelim 430 ytl+faizleri
    Ben bu dediğim şekilde yapsam suçlu benmi olurdum yoksa vergi sistemimi







  • sen dua et o boşlukta polis yakalamamış.sigortası geçmiş araca acımıyolar :)

    açıkça bişi söylemem gerekirse devlet memurlarının da bazıları yaptıkları işlerin mevzuatları hakkında gerçekten cahil oluyorlar.anlamadığım yerleri sorduğumda "yasa böyle" diyip geçiştiren, "ödemeniz lazım burda öyle görünüyo" diyip ört bas eden cahillerle çok karşılaştım...

    bazıları anca yanındakiyle muhabbet edip salla başı al maaşı stilinde çalışır.

    umarım size böylesi rast gelmemiştir...

    keşke orada başı daha müsait bi memura durumu izah edip açıklama yapmasını isteseydiniz :)


    quote:

    Orjinalden alıntı: extremeenvy

    evet gerçekten niye lafı ters tarafımdan anlamışım :S

    teşkkürler yuci.sanırım mesajı yazarken farklı şeyler düşünüyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 30 Nisan 2008; 18:53:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: extremeenvy

    sen dua et o boşlukta polis yakalamamış.sigortası geçmiş araca acımıyolar :)

    açıkça bişi söylemem gerekirse devlet memurlarının da bazıları yaptıkları işlerin mevzuatları hakkında gerçekten cahil oluyorlar.anlamadığım yerleri sorduğumda "yasa böyle" diyip geçiştiren, "ödemeniz lazım burda öyle görünüyo" diyip ört bas eden cahillerle çok karşılaştım...

    bazıları anca yanındakiyle muhabbet edip salla başı al maaşı stilinde çalışır.

    umarım size böylesi rast gelmemiştir...

    keşke orada başı daha müsait bi memura durumu izah edip açıklama yapmasını isteseydiniz :)


    burada sigorta şirketinden bahsediyor memurla alakası nedir anlamadım
  • aynı durum benimde başımda , bu trafik sigortasında kademe diye bir olay varmış . ilk başta 4 ten başlanıyormuş, bir altı ve üst %10 arma -eksiltme yapılıyormuş . bende geciktiğim için %10 fazla ödeyecekmişim. seneye zamanında yaptırırsam (tabi kazasızsam ) bir alta inecekmişim (yani normal tarifeye), ondan sonraki sene kaza olmaz ve zamanında yaptırısam o zaman güncel bedelden %10 indirim alacakmışım vs vs.

    tamam indirimi anladık , kaza yok , sigortadan para kullanmadık . ama arttırımın mantığı nedir . 1 gün bile geç yapılsa zam. sigortasız dönemde yapılan kazada ben milyarlarca zarara gireceğim belki , onlar devletin 2 günlük faiz kazancının peşindeler... İkincisi de , diyelimki arkadaşımında benim arabamın aynısından var o yeni aldı bu sene, sigortayı yatırdı , bende gecikmeli %10 fazla yatırdım. ikimizde kaza yapmadık . seneye o yine benden az ödeyecek , eşitlik nerde bunda..

    - nasılsa unutur bunlar , bizde kanuna böyle madde ekler kerizleriz milleti mantığıyla yapılmış. aranızda trafik kazasına maruz kalıpta tedavi- hastane giderini bu trafik sigorta fonundan karşılayan oldu mu?. söz konusu vatandaşın hakkı olunca , çok güzel uyutuyorlar..




  • O anda polisle karşılaşmadığım için elbette şanslıyım
    Yalnız burda devlet memuru değil sigortayı yapan şirketteki memurla muhatap oluyoruz ve sadece ikimiz vardık. yani baştan savma gibi bir durum söz konusu değil. birde benim burda anlatmak istediğim olay olaki bu şekilde gecikme yaşayıp sigortaya faiz ödemek zorunda kalanlara uyarı olsun maksadındaydı.

    Bana olan oldu artık yapacak birşey yok ama bu şekildeki duruma düşenlere akıl olsun.
    Araç hala bizlerde ve kullanılmaya devam ediliyorsa ve sıgorta bedelleri benim aracım gıbı yüksekse oradaki fazladan ödenecek olan 400-500 ytl ile aracın satışını aktarsak daha karlı olacak. Ama bu vergi ve ceza sistemine ben bunu yapmış olsaydım vergi kaçırmış olurmuydum.

    Sevgili forumdaşlarım siz siz olun benim yaptığım gibi bir hataya düşmeyin. Sakın ola bu şekilde gecikmiş sigortalarınızı yeniden yaptırmayın aracın satışını yapın paranız cebinizde kalsın. Ama fazlada sevinmeyin nasılsa bir şekilde geri alınacaktır
    quote:

    Orjinalden alıntı: extremeenvy

    sen dua et o boşlukta polis yakalamamış.sigortası geçmiş araca acımıyolar :)





  • arkadaşım bu normal bir durum gecikmeden dolayı yemiş olduğun ceza kademeli olarak seneler gectikte düşer yani %40 ceza oranın bir dahaki sene 0 olmaz
  • İlk etaptaki cezaya zaten razıyım gerçi diğerinede mecburen razıyım ama bunun matıklı bir açıklaması yokmu neden böyle? Diğerlerini gününde yaptırdığım halde neden cezalı durumda?
    Adalet dedikleri mekanizma bu olsa gerek
    quote:

    Orjinalden alıntı: dogus_83

    arkadaşım bu normal bir durum gecikmeden dolayı yemiş olduğun ceza kademeli olarak seneler gectikte düşer yani %40 ceza oranın bir dahaki sene 0 olmaz
  • eskiden ben de savsaklıyordum, demek ki sigortadan aradıklarında hemen gitmek lazımmış...
  • evet gerçekten niye lafı ters tarafımdan anlamışım :S

    teşkkürler yuci.sanırım mesajı yazarken farklı şeyler düşünüyordum
  • evet bu olay çok can sıkıcı.. benim peder beyde zamanında aracın sigortasını geç yatırmıştı. ve her sene faizli ücret ödüyordu.. hep anlatır anlatır söylenirdi..

    sonra arabayı sattık rahatladık.. şimdi sigorta ödemesini geçirmemeye dikkat ediyoruz çünkü sadece bir sefer gecikme faizi ödemiyorsunuz her sene o şekilde ödemeye başlıyorsunuz.. eee burası Türkiye boşuna dememişler..

    aman dikkat edin bu konuya ..
  • arkadaşlar bi sorum olacak benim bi araç vardı benden önceki adam sigortayı yaptırmıştı ama plakayı poliçede yanlış yazmışlardı bunuda poliçe bitince anladım poliçeyi yenilemek için gittigimde en son 2005 te sigorta yapıldıgını söylediler bana 160 normal 90 da ceza 250 tl poliçe tutarı çıkardı sonra ben yaptırmadım ve 3 ay sonra arabayı sattım ve sattıgım kişiye sigortanın cezası bana ait dedim sonra adam sigortasını yaptırmış ve 480 tlye yaptırdıgını söyledi yani cezası 320 tl benim merak ettigim %200 diye bir faiz var mı sigortada eger yoksa en fazla % kaç faiz olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozo21 -- 24 Temmuz 2009; 15:00:15 >
  • böyle saçmalık olabilir mi ya, her sene bir diğerinden bağımsız bir hükümlülük değil mi sonuçta? ben geciktirdiğim sene faizimi zaten ödemişim, ertesi sene gecikmediğim halde ödediğim faizi neden tekrar ödeyeyim?

    nacizane tavsiyem böyle bir salak uygulama varsa aracı bir yakınınıza(eş, ana, baba) devretme işini düşünün, trafik sigortası şahıs adına kesildiğine göre bu olay ortadan kalkacaktır sanırım. 4 yıl okadar faiz ödemekten ucuza gelir sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.