Şimdi Ara

FİAT MAREA ABS ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
9
Favori
95.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.2004 model Fiat Marea Liberty aracım var 5-6 ay önce abs lambası ve el freni lambası aynı anda yanmaya başladı. Abs ve el freni ışığı sürekli olarak yanmıyor arada sırada yanıyor ve kontağı kapatıp açtığım zaman sönüyor.Işıklar yanık değilken abs de bi problem yok gayet normal çalışıyor ancak ışıklar yandığında abs devre dışı kalarak çalışmıyor.Servise götürdüğümde bilgisayara bağladılar ve çıkan hata ABS VALF RÖLESİ arızası dediler.Abs beyninin değişmesi gerekiyormuş.Benim anlamadığım beyinde bir arıza olsa ışıklar sürekli olarak yanmazmı?Servistekilere sorduğumda onlarda cevap veremediler.İçimizde bu işten iyi anlayan arkadaşlar vardır.Bir de sizin görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.



  • İzmir'deki servisler bunlar olarak gözüküyor. Umarım yardımı dokunur.
    İzmir Bosch Araba Servisleri
  • ABS Sorunlarınız için beni arayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_19420424/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    ABS Sorunlarınız için beni arayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_19420424/tm.htm



    Hakan Usta telefon ile ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım size. 2003 model Marea Exclusive 1.6 16V aracımın daha öncede karşılaştığınızı okudurğum ABS ve EBD ışığımın yanması problemi var. Kontağı kapattığımıda ışık sönüyor ama bir süre sonra tekrar yanıyor. Işık yanmadığı zamanlar ABS devreye giriyor ancak yandığı zamanlar devreye girmiyor. Ankaraya yanınıza gelmeyi düşünüyorum ama şehir dışından geleceğim için öncelikle iş programınıza göre randevu almak ve de yaklaşık tamir süresini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşşekkür ederim. Görüşmek üzere.




  • Fiat Marea ABS arızası çözüldü.

    http://www.fiatfunclub.com/marea_arizalari-t62.0.html
  • Atatürk'ün Orijinal el yazısı Font'unu indirmek için:http://www.artikel.com.tr/atafont/atafont.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damlaltd

    quote:

    Orijinalden alıntı: byati81


    quote:

    Orijinalden alıntı: serseri1970

    selam arkadaşlar..epeydir foruma girip çıkıyordum ama üye degildim,bugün oldum..üyelik sebebim teşekkür etmek vede sizlere katılmak..aracım marea ve benimde abs ve el freni sorunum vardı..burada okuduklarımdan sonra abs merkezini sökmeye karar verdim..byati81 arkadaşın dediklerini harfiyen yaptım..ve parçayı tekrar taktım arabama..bu işi yapalı 1 hafta oldu,şuan herşey çok normal..lambalar söndü..yardımlarınız için çok teşekkürler..umarım arıza tekrarlamaz..Allah'a emanet..

    not:resim ekledim ama umarım çıkmıştır..




    Hayırlı olsun hocam. Sorunsuz kullanmanız dileğiyle.

    Resimde üzerinde 95 yazan entegre yanındaki kristalin değeri konusunda bilgi verebilecek biri varmıdır? Yada o parçanın daha net okunabildiği bir resim varmıdır?

    O entegre beynin işlemcisidir.Kristal işlemci için sayıcı görevini yapmaktadır.Çok arıza yapan bir eleman değil. bu tarafındaki 24C02 eprom, sol tarafındaki küçük kare entegre ise DAC (Digital Analog Converter). TRW marka bu abs beyninden beş tane tamir ettim ama o kristale dikkat etmedim hiç.


    www.otodijital.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byati81 -- 11 Haziran 2013; 23:06:28 >








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.