Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.220
Cevap
63
Favori
2.274.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psikomanyak

    fiorino qubo modeli var binek olarak geçiyor. emotion modelinin aynısı.henüz türkiyeye gelmedi.



    bana gubo nun
    Turkiyeye gelmeyeceğini onun yerine emotion olacağını söylediler yetkililer doğrumu acaba
  • aracın vergisi yıllık 630 tl ,ruhsatta 4 kişilik yazıyor ve panelvan olarak geçiyor ,binek otomobillerle aynı özelliklere sahip hatta fazlası bile var,fio da jip havası var diyebilirim,emotion al bence,fiyat olarak 27 civarına bulabilirsen düşünme,şimdiden hayırlı olsun diyorum aramıza hoş geldin
  • Açıkçası ciddi ciddi düşünüyorum bu aracı almayı. 20-25 bin TL'ye 2. el araba alacağıma giderim sıfır kilometresini çekerim altıma daha iyi değilmi yani. Araç belki A sınıfı değil ama kullanılmamış sıfır kilometre diye düşünüyorum. Geçen gün 25 bin TL'ye 2005 Toyota Corolla SOL pazarlığı yaptık. Bana göre kullanılmış bir aracın bence fiyatı pahalı. Garantisi devam etmiyor. Hava yastıklarının açılıp açılmayacağı belli değil. Araç bide 1600 motor benzinli. Çok yakar bu araba. Tamam herkes söylüyor bu araç çok iyidir, masrafsızdır, başını ağrıtmaz uzun yıllar kullanırsın diyor ama. Sıfır arabayıda 3 yıl boyunca garantili kullanıyorsun. Daha ne olsun. Herşey yeni. Bu araçtada bildiğim kadarıyla 4 hava yastığı var. Belki Toyota'daki konforu bunda bulamayacağım ama aile aracı olarak oldukça iyi.

    2. el arabanın kaç kilometrede olduğu belli değil. 2005 model araba en iyi ihtimalle 50 bin kilometrededir. 50 bin en iyi ihtimal. Yoksa 75-80 bin yapıyor geneli. Az kilometrede olanı bulup, tespit etmek çok zor. Zaten piyasada çok azdır. Zaten öğle bir arabayı buldumu kilometre felan kalmaz. Diğeri ise sıfır kilometre ve garanti kapsamında, gıcır gıcır araba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 2 Şubat 2009; 0:39:16 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: artpoint

    selam
    bende fiorino combi emotion mta otomatik aldım benden daha ucuzunu alan varmı acaba 26500 e aldım hemde otomatik vites acayip memnunum bazı arkadaşlar bu para verilirmi diye endişe ediyorlar bu paraya hem ticari hem binek hemde jip tadında başka bir araç alınamaz çok araştırdım cady lerin arka koltuğunda yolculukta yaptım fiorino ondanda daha rahat ama combi emotion olacak. herkeze tavsiye ederim


    Gerçekten çok iyi fiyat, hemde otomatik fiyat. Bu fiyat beni biraz daha heyecanlandırdı? Araç 2009 Modelmi. Yani şu üzerinde çelik boruları olan. Arabanın rengi nedir? En kısa zamanda aracın fotoğraflarını bekliyoruz burada.

    Bende alacağım galiba bu aracı. Ama sizlerin yardımına ihtiyacım var.
  • bence bu araba bi arkadaşın dediği gibi hadi atla ne duruyon.gidelim der gibi.özellikle turuncu ve yeşil renkleri.almayı düşünüyosan hiç durma siparişi ver derim 2009 model combi emotion.sportif tavan rayı çelik cant bu modelde standart veriliyo.o yuzden emotion derim.yolda gordugunde bile baktırıyo kendine.kafan ister istemez gidiyo
  • Qubo ile combi emotion un arasında fark yoktur.Sadece onun kasa kodu 300 yani binek olarak geçer.Ruhsatında binek yazar.Şu an dış ülkelere giden quboların yüzde 90 ınından daha çok özellik var emotionlarda veya avrupalı tüketici opsiyona önem vermiyor.Mesela doblo ların binek ve ticari versiyonları arasında bağriz ve kayda değer farklılıklar bulunmakta.Örneğin doblo bineklerin ön fren diskleri ve arka kampanalar daha büyüktür.Arka köprüde viraj denge çubukları vardır ve süspansiyon yumuşaktır,zıplatma olayı sıfırdır.Ama fiorinoyo defalarca altını üstünü incelememe ramencombi emotion arasında bir fark göremedim.Süspansiyon üzellkikleri aynı.Yani keşke quboyo bekleseydim diye kimsenin derdi olmasın.Tek fark ruhsattadır.Saygılarımla....
    quote:

    Orjinalden alıntı: artpoint


    quote:

    Orjinalden alıntı: psikomanyak

    fiorino qubo modeli var binek olarak geçiyor. emotion modelinin aynısı.henüz türkiyeye gelmedi.



    bana gubo nun
    Turkiyeye gelmeyeceğini onun yerine emotion olacağını söylediler yetkililer doğrumu acaba




  • ben de bipper düşünmüştüm önceleri. çünkü takastaki aracımı daha iyi fiyat alıyorlardı ve daha ucuza veriyorlardı arabayı ama test ettikten sonra büyük hayal kırıklığı yaşadım. çünkü bipper' ın motoru bence kötü. aslında multijet çok daha iyi desem daha doğru olur. hem bariz daha sessiz ve bariz daha seri. özel bir sebebi olmayan tüm arkadaşlara sesleniyorum, kesnlikle fiorino!!
  • Bipper,nemo bunlar fiorino ile aynıdır sadece aralarında opsiyon farklılıkları vardır.Bipper ve nemonun motoru kötü dememiz yanlış olur çünkü bu motor yıllarca 206 hdi,ford fiesta tdci gibi araçlarda kullanıldı ve sorunsuz motorlardır fakat multijetle kıyaslandığında multijet baya bir öndedir.Multijetlerin bakım maliyetleri daha düşüktür.Multijetin torku daha yüksektir 190 nivton.Biperların 160 nivton.Acıkcası bu araçarın hiç biri sizi asla pişman etmez.Hangisi avantajlı geliyorsa onu alın derim.
  • bipper, nemo ve fiorino kendi aralarında aynı ama bunlar 206 veya fiesta ile ağırlık bakımından çok farklı. bunlarda kullanılan hdi motorlar elbetteki başarılı ama bipper ve nemo' yu çekerken zorlanıyorlar bence. çünkü 206 ile bipper arasında (ki fiorino da aynı kilo) 200 kg fark var. yani mukayese yanlış olur. bu da performansa ciddi şekilde yansıyo hatta yansımış. kimse bipper ya da nemo fiorinodan daha iyi gidiyo diyemez. bunların yanında da multijet fiorinoya cuk oturmuş. bir de ses olayı var.bence, küçük hesaplara bakarak fiorinodan vazgeçmemek lazım. ama çok fiyat farkı olursa da yapacak bişey yok.
  • Şimdi bulunduğum şehirdeki Fiat Yetkili Bayiinden geliyorum. Araca şöyle bindim. İçine dışını inceledim. Araç hoşuma gitti aslında. Burada baktığım araç otomatik vites Fiorino Combi Emotion otomatik vitesli modeli. Ben aile arabası olarak düşünüyorum demiştim. Yani bu aracı eşiminde kullanabilmesini istiyorum. Araba bir bayanın kullanabileceği şekilde oldukça kibar görünümlü.

    Sadece beğenmediğim tarafı Plastik aksamının set plastikten yapılmış olması. Bu sert plastik zamanla dahada sertleşip çatlamalar ve tıkırtılar yapması muhtemel.

    Araçta Klima, Elektrikli aynalar, Direksiyondan kumanda, 4 hava yastığı vs. özellikler var. Hız sabitleyici yok arabada ama opsiyonel olarak yaptırılabileceğini söyledi satış elemanı.

    Birde bu araç full versiyon olanıymış. Aracın fiyatına 31000TL olarak söyledi. Bende fiyatlarla bir değişiklik olursa beni arayın dedim. Bu fiyat biraz yüksek açıkçası. Fiyat daha aşağıda olması lazım.

    Bu forumda bu aracı 26500'e alındığını duyunca ben bu arabaya mümkün değil 31000 vermem.

    Ama makul bir fiyat verirlerse alınabilecek bir araba. Yani arabayı beğenmeme rağmen fiyat olarakda beğenmek gerekiyor tabiki.




  • şahıs üzerine olacaksa 29500 gibi ama eğer şirket üzerine olacaksa da ve başka şirket arabaları hele hele tofaş grubuysa filo indiriminden 28500'e kadar inebilirler.
    26500'e alan arkadaş aralık ayında almış yalnız. ondan sonra zam geldi arabaya bildiğim kadarıyla 2 defa hatta. yani o fiyatlar şu anda imkansız bence. ben de çok araştırdım.
  • Evet dediğiniz gibi şu sıralar. Beklemekte fayda var. Şu kriz ortamında en iyisi beklemek. Bu arac güzel ama bu kadar para etmez. Sonuçta 1300 motor, Dizel arabalar bence 1500cc'nin altında olmamalı.
    Şirketler için bu araç ideal ama bireysel kullanıcı için bu aracın fiyatı bana göre pahalı.

    Daha uygun fiyatlara inerse bu araç düşünülebilir.
  • 31000 fiyat vermeleri gerçekten çok.ancak aralık ayı ve ocak ayının ilk haftasından sonra fiyatlara 1.5-2 şer bin zam yaptılar.biz aralık ayının sonunda sipariş vermiştik 27500 e emotion düz vites.şuanda aynı yerde 29000 diyolar ve daha aşağıya inmiyolar.keşke aralık ayının sonu gibi alsaydınız dicem ama kampanyalı fiyatlar bitti artık.bu sıralar almayı düşünürsenizde 29000den 1lira fazla vermeyin derim.32000-33000 e alabileceğiniz yeni partner tepee ve yeni berlingo var.ancak aldığınız arabanın bide daha satış sonrası, servise gidip gelme olayları var malum.bu konuda 6 yıldır fiattan hiç şikayetimiz olmadı(konya ve ankara bayileri) partner tepee mi fiorino emotion mu gittik geldik 10 gün.sonunda fio da karar kıldık.25 aralıkta siparişini verdiğimiz siyah emotion nihayet geldi.bu akşam tırdan indirdiler.muazzam bi görüntüsü vardı.plaka işlemleri ve diğer işlemler için 2-3 daha beklicez sanırımsadece bakabildik öylece.eğer böyle bi araç alacaksanız emin olun pişman olmicaksınız.yolda diğer ticari araç sahiplerini dahi kafasını döndürüp baktıran çok hoş bi araç.ii akşamlar saygılarımla




  • Merhaba arkadaşlar benimde fiorinom var. 3 ay önce aldım. Arabanın arkasında "fiorino qubo" yazıyor. Anlayacağınız fiorinoyla quba arasında hiçbir fark yok.
  • arkadaşlar, şu an gidin partner tepee 90 hp premium 29000 tl'ye tık para alırsınız.. fio'yla bipper'le nemo'yla uğraşacagına al tepee.. en kralı bence.. fiorino'yu 3 ay boyunca test ettik fakat tepee'nin verdiği rahatlığı vermedi.. çekiş olsun kuvvet olsun hızlanma olsun fevkalade daha iyi fio'dan...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: çitil

    Merhaba arkadaşlar benimde fiorinom var. 3 ay önce aldım. Arabanın arkasında "fiorino qubo" yazıyor. Anlayacağınız fiorinoyla quba arasında hiçbir fark yok.

    Yahu şu aldığınız arabalarınızın resmini görelim şu forumda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkboys

    arkadaşlar, şu an gidin partner tepee 90 hp premium 29000 tl'ye tık para alırsınız.. fio'yla bipper'le nemo'yla uğraşacagına al tepee.. en kralı bence.. fiorino'yu 3 ay boyunca test ettik fakat tepee'nin verdiği rahatlığı vermedi.. çekiş olsun kuvvet olsun hızlanma olsun fevkalade daha iyi fio'dan...


    Tepee'nin Fiorino'ya göre artıları şunlar: ESP, Hız sabitleyici ve sınırlayıcı, 1600CC 90 beygir motor, 4 Tekerlekte disk fren gibi artı özellikler ilk göze çarpanlar. Birde daha geniş bir yapıya sahip olarak görünüyor.

    Fioriono görüntü olarak daha al beni duruyor, Tepee ise özellikler olarak daha albeni duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 3 Şubat 2009; 11:07:00 >
  • yalnız fiorino otomatik viteste 28,000 lere geliyor diğer türlü duz vites dynmc 26.000 ya da alınıyor ama partner tepee nin otomatik vitesi yok
  • Şu anda Fiorino normal viteslisi 28950TL üzerine otomatik vites ekleyince 2000TL daha eklemek gerekiyor ki o zaman fiyat 31000TL yapıyor. Dün fiat bayiinde bana verdikleri fiyat buydu.

    Tabi otomatik vites'in avantajları var tabi ki, diğer taraftan dezavantajlarıda var.
  • ben fiorino dynamic otomatik vitese 28,000TL fiyat aldım izmirde yani. emotion a da 29,500TL
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.