Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (457. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.220
Cevap
63
Favori
2.274.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brake

    işlemi bende yaptım , tornavida yardımıyla o plastik parçayı çok basit bir şekilde kırdım.
    gerçekten ayna düzeldi, şimdi istediğim gibi ayarlanıyor.
    fio48 arkadaşımıza teşekkür ederim , sayesinde boyun ağrılarımız biraz geçer heralde


    Rica ederim,
    Dostum,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinogretmen

    Bunu servise de söylesek mi acaba..
    AYNALAR DÜZELİYOR..
    TÜM ARAÇLAR SERVİSE


    Öğretmenim noterden bu işi önce onaylatayım sonra söyleriz.
  • Diyeceksiniz ki;
    Araç kalsın işi çok..
    Yarın alın..
  • ruhsatı yeniliycez devirden dolayı logolu yaptırma istesem masraf ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: racerant

    Valla çok kararsız kaldım nette 3000-5000 km de yüzlerce Fiorino ilanı var içinde sadece ticari olanlar değil memurlar filanda var. Genelde alanlar memnun değil gibi bir durum var.
    Çok kafam karıştı.

  • barisinan ,

    bende alırken senin gibi düşünmüştüm , çünki 3 binde 5 binde çok satan var , ama aldım ,
    çünki o paraya alına bilecek en iyi araç bu bence.Aldığıma pişman değilim severekde kullanıyorum
    hem daha ilk sıfır arabam , satanların neden sattığını anladım ama ;

    Araba düz yolda gerçekden çok az yakıyor şehir içinde bile 4,5-5 litreyi göre biliyorum
    fakat ranpalı yani yokuşlu bir yerde oturuyorsan yada güzergahın bu şekilde ise o zaman
    fotograf değişiyor araç 7,5 - 8 litre harçamaya başlıyor.bence en büyük sebep budur diye
    düşünüyorum.Benim evim tepede yani 7 km hergün rampa cıkıyorum 2.-3. vites arası ve
    bilgisayar km harcamada anlık 15-18 litre gösteriyor , aldığım yol 300 km ortalamasına
    baktım 7,8 litre bu çok yüksek rakam.Araçlar bayırda çok yakıyor ve biraz atak kullanıyım
    derseniz gene 8 litreye çıkıyor hepde kağnı arabası gibi kullancaz değiliz ya bence satanların sebebi bu.....
    .Bu motorlara ödüllü multijet diyorlar sadece düz yol ve 80 km altı düşünülmüş bence rampaçılığı hiç yok
    çekiş güçü iyi ama yakıt harcama fırlıyor, ben bu motorda hiç bir ödüllük bir şey göremedim , arabada
    4 kişi varken dik bir yokuşda durun bakalım araba kalkacakmı , bu ne biçim ödüllü motor iddia ediyorum
    dizelde reno daha üstün , kangolar fırlayıp gidiyor tutana aşk olsun.Genede arabamı seviyorum ,
    Her kese iyi sabahlar.




  • Dostlar s.a kafası karışık arkadaşa uzun bi cvp yazmıştım hata verdi yollayamadım..neyse ben de memurum temmuzda fio emotıon aldım ne yazık ki iki kere aynı taraftaki bagaj amörtisörü kasılarak yamuldu..ilkinde zor bela garantiden değişti..ikincide derdimi servise anlatamadım kullanıcı hatası denildi.İki yamulma olayıda aynı..Yorumsuz anlatayım:Aracımı bazen, mecburiyetten çokta dik olmayan bir bayıra sola hafif meğilli park edip erzağımı 3.kata çıkarıp tekrar iniyordum.Bagaj ortalama 5_15 dak.kadar kalkık durdu, aşağı inip bagajı kapatmak istediğimde sağ bagaj amörtisörünün lastik gibi yamulduğu gördüm(galiba? aracı terazide bırakmadığımdan olsa gerek)servis 80 tl dedi..Pahalı geldiğinden,(Zaten yarımsaatten fazla teknik elemanın ilgilenmesini bekledim)..İstikamet oruçlu bi ağızla o sıcakta sanayide dükkan dükkan gezmeye başladım.Toplam 3 sanayi gezdim..2010 olduğundan hiç bir yerde yok.Tam ümidi kesmiş elim mahkum, servise gitmeyi düşünürken son girdiğim küçük bir dükkanda Allahın yardımı yetişti.Yaşlıca bi amca fiestanın bagaj amörtisörünü,Fio ya takmayı başardı ve gayette iyi çalışıyor..fiyatı ise sadece 15tl...Acaba başına böyle bi iş gelen var mı?Bu bagaj çubuğunun taşıma gücü zayıfsa ,doblo gibi daha güçlü bagaj amörtisörleri takılamaz mıydı?Bu bir üretim hatasıysa büyük firmalar gibi araçların çağrılması gerekmez mi?Bakalım bizi ilerleyen zamanda ne gibi sürprizler bekliyor..Sizler ne düşünüyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fio48


    quote:

    Orijinalden alıntı: biehz


    quote:

    Orijinalden alıntı: fio48


    quote:

    Orijinalden alıntı: biehz


    quote:

    Orijinalden alıntı: fio48


    quote:

    Orijinalden alıntı: biehz

    beyler geçen hafta aracımı teslim almıştım. ama bazı sorunlar yaşadım sizlerlede bunları paylaşmak istedim

    aracımı teslim alıcağım zaman yaklaşık 1 hafta plaka için ertelediler. daha sonra sorunların giderildiği ve aracımı teslim alabileceğim söylenmişti. sabah aracımı teslim almaya gitim ve araca bazı düzenlemeler yapılacağı öğlen gelmemizi söylediler. neyse gittim öğlen tekrar geldim bayiye ki araba olduğu gibi duruyo. sonrada araca temizlik yapılacağı söylendi ve gene 1 2 saat sonra alabileceğim söylendi. 1 2 saat sonra tekrar geldim ama gene aynı şekilde araç duruyodu. ben sesimi biraz yükseltince hemen apar topar plaka takıldı ve araç hazırlandı. ben aracımı almadan önce koltuk poşetlerinin yırtılmamasını önemle belirtmeme rağmen onlarıda yırtmışlardı neyse. aracı aldım eve geldim o anki heycanla gözlerim kör olmuş olmalıki aracı alırken hediye vericeklerini söyledikleri orjinal fiorino paspasları yerine punto paspas ları koymuşlar. ve aracın içide kirliydi. hiç bir temizlik yapılmış gibi bir hali yoktu. bi çok yerde parmak izi vs gibi izler duruyodu. 2 gün önce fiyat çağrı merkezine yolladığım şikayetten sonra dün bayiden aradılar. ben merkez den aramalarını bekliyodum ama bayiye bildirmişler galiba onlar aradı. satış temsilcisi bayan şikayetinizi aldık falan dedi. bende iyi dedim müşteri memnuniyetinden bahsediyosunuz ama daha 30 tl lik orjinal paspasımı bile başka aracınkini koyuyosunuz. bana aracı alırken müşteri memniyeti için aradıklarında prim 10 puan verin demelerini bilyolar ama iş gerçek memniniyete gelince 0. neyse telefonda konuşurken bayan şikayetten dolayı prim alamıycaklarını belirtti bende bi benden de kazanmayı verin dedim ve isteklerimi sıraladım. daha sonra baya bi konuştuk ve satış temsilcisi bayan çarşamba günü arabamı getirmemi iç dış yakıma , yeni orjinal paspaslar , boya koruma ve cam filmi çektirceklerini söyledi. yarın aracımı götürcem ve bayiye bırakıcam umarım bu sefer herşey yolunda gider.

    Fiat genel müdürlüğü servislerinin durumunu biliyordur ki bu puanlama sisteminini getirmiş ve sisteme de önem veriyor.Çünkü girdiğim iki servis de 10 puan durumundan bahsetti.Öğrencinin öğretmenden not istediği gibi davranıyorlar.

    Yalnız cam filmini ücretsiz mi çekecekler?Ücretsiz çekeceklerse kaliteli olup olmadığına dikkat et.Sonra çektirdiğine pişman olma.Kalitesiz olanlar çizilip duruyor.
    Paspas konusunda halı olanını alma.Kauçuk olan orjinal paspaslardan al,kışın koku yapmazlar.Boya koruma yapacağız dediklerine bakma,cila sürüp gönderecekler.


    pas pası bende öle düşünüyorum zaten. cam filmin kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabilirim.

    Dedim ya ücretsiz çekeceklerse kaliteli olup olmadığına bak diye.Anlayacağın kaliteli filmi öyle bedavaya çekmezler.Markasını sor,llumar, solargard, 3m vb. ise çektir.Çünkü bunların maliyeti dışarıda 400 tl gibi fiyata oluyor.Senin aracına uygulayacakları 15-20 liraliklardandır.


    aracı ilk aldığımda cam filmi hediye istemiştim aslında satış temsilciside 350 400 milyonluk şeyi hediye etmem benim için çok zor olur demişti.
    ama sizin dediklerinizie göz önünde buludurcam. tekrar şikayet edilmeyi göz önüne alıyolarsa dandiğini takarlar görürler olucakları. bu söylediklerimide
    aracı götürdüğümde bizzat kendilerine söliycem.

    bilgiler için teşekkürler.


    Film çekmeleri ve boya koruma yapacak olmaları güzel bir şey fakat bunların piyasası ortada.Gerçek boya koruma bile auto king gibi yerlerde 300 lira gibi bir maliyete yapılıyor.Filmler de aynı keza.
    Kalitesiz fimler hem silinirken çabuk çizilir hem de güneş ve sıcaklık yüzünden baloncuk baloncuk kabarma yapar.Bu seferde sökeceğim diye epey bir uğraşırsın.Çünkü filmler bir müddet sonra öyle ucundan tutayım,çekeyimle çıkmıyor.

    Bedava yapacak olmaları şikayet eden müşteriyi sakinleştirmek ve 10 puanı kapabilmek içindir.Bana soracak olursan paspasları kauçuk almaya çalış(fiyatı 40 tl)ve yangın söndürme tüpün yoksa bir de tüp iste,aracına cila attır yeter.


    dün aracımı aldığım bayiye götürdüm aslında aracı gelip kendileri alıcaktı evden ama ben kendim götürmek istedim.
    bayiye gittiğimde daha önce aracı aldığım satış temsilcisi yerine onların başındaki kişi benimle direk ilgilendi ve ben şikayetlerimi dile getirdim.
    daha sonra bayan yapılanlardan dolayı özür diledi ve araca genel bakım yaptırılıcığanı boya koruma motor koruma ve daha önce el freni çekik gidildiğinden dolayı balataların kontorülünü yaptırılıcığanı belirtti.
    boya koruma ve motor koruma işlemleri uzun sürdüğünden dolayı arac buğün bizde kalabilir die belirttiler.
    bende bunların üzerine kadına sadece bir cümle söledim.
    eğerki yapılacak işlerin gerçekten beni memnun ediceğini düşünüyosanız yapın,
    sadece beni susturmak veya geçiştirmek için yapılcaksa hiç gerek yok ne beni uğraştırın nede kendiniz uğraştırın dedim.
    daha sonra bayana cam filmi konusunu açtım,
    kendisi cam filminin maliyetinin çok yüksek olduğunu 450 milyon civarı tuttuğunu ama sizde isterseniz güzel bir indirimle yapabilirz dediler.
    daha sonra yanımda satış müdürüyle konuştu ve ön cam hariç tüm camlara 270 tl ye film çekebilceklerini sölediler. bende ok verdim.

    durum bundan ibaret buğün öğleden sonra aracı teslim alıcam kendileri adresimi getircekti aracı ama ben yinede kendim gidip alıcam.




  • film için çok para istemişler en fazla 150 tl tutar film gerçi ben öyle yaptırıcam
  • filimlerin maliyetinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar , çok yalancılar.....
    hepsi burada com ve netsipariş.com da ve modocar comda en kaliteli
    filimlerin rulo fiyat larına bir bakın , bizlerden % 300-400 kar sağlıyorlar ,
    hiç bir zaman satıcılara güvenmeyin , ben seneye kendim rulo filim ve kaplama ekipmanlarını
    ( 7-8 tl aparatları ) alıp arabama filim kaplama yapmayı düşünüyorum.Uzman tv
    de nasıl yapılacağı anlatılıyor , ben sanayidekilerden dahada iyi yapacağıma inanıyorum..Bu konularda el merekem çok iyidir.
    ..Kısaca kazıklanmamaya özen gösterin...Filim kaplamada önemli olan sizin aracın camının iyi olmasıdır
    ( çiziksiz olması lazım- çizik olur ise orada hava kalacağından kötü görüntü verir ) -
    iyi hava alınca hiç sorun olmaz..


    izmit sanayide bu işi yapan usta bana iyi orta halli iyi bir çizilmez filim kaplamanın 150 tl olacağını
    demişti tabiki 300-400 tl yede filim var dedi.bence kışın yaptırınca dahada uygun olur çin malı filimlerden kaçının..
    .( çin ve kore malını amerikan çizilmez diye kakalıyorlarmış - filimlerin garanti kağıdını sorun ve yaptıranlar garanti kağıdı alsın , garanti kağıdı vermeyen fason dur..)




  • film fiyatına oahalı demişsiniz ama sonax bile şu anda 400 tl ye çekiyo arkadaşlar.
  • sonaxda 400 olur tabi ismi sonax dışarda 150 tl ye yaptırıyorum ben
  • biehz kardeşim şikayet yoluylada olsa hakkını aramış servisi dize getirmişsin helal olsun..Bende yukarıdaki anlattığım sorundan dolayı fiat çağrı merkezine şikayet mesajı attım..bakalım kale alacaklar mı?
    metnes 71 kardeşim izmitte ki yetkili servisler nasıl? o bölgeye yakın oturuyor sayılırım.. Mesajlarını zevkle okuyorum..gülüyorum cam filmi gibi adamsın vesselamm..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisinan

    Dostlar s.a kafası karışık arkadaşa uzun bi cvp yazmıştım hata verdi yollayamadım..neyse ben de memurum temmuzda fio emotıon aldım ne yazık ki iki kere aynı taraftaki bagaj amörtisörü kasılarak yamuldu..ilkinde zor bela garantiden değişti..ikincide derdimi servise anlatamadım kullanıcı hatası denildi.İki yamulma olayıda aynı..Yorumsuz anlatayım:Aracımı bazen, mecburiyetten çokta dik olmayan bir bayıra sola hafif meğilli park edip erzağımı 3.kata çıkarıp tekrar iniyordum.Bagaj ortalama 5_15 dak.kadar kalkık durdu, aşağı inip bagajı kapatmak istediğimde sağ bagaj amörtisörünün lastik gibi yamulduğu gördüm(galiba? aracı terazide bırakmadığımdan olsa gerek)servis 80 tl dedi..Pahalı geldiğinden,(Zaten yarımsaatten fazla teknik elemanın ilgilenmesini bekledim)..İstikamet oruçlu bi ağızla o sıcakta sanayide dükkan dükkan gezmeye başladım.Toplam 3 sanayi gezdim..2010 olduğundan hiç bir yerde yok.Tam ümidi kesmiş elim mahkum, servise gitmeyi düşünürken son girdiğim küçük bir dükkanda Allahın yardımı yetişti.Yaşlıca bi amca fiestanın bagaj amörtisörünü,Fio ya takmayı başardı ve gayette iyi çalışıyor..fiyatı ise sadece 15tl...Acaba başına böyle bi iş gelen var mı?Bu bagaj çubuğunun taşıma gücü zayıfsa ,doblo gibi daha güçlü bagaj amörtisörleri takılamaz mıydı?Bu bir üretim hatasıysa büyük firmalar gibi araçların çağrılması gerekmez mi?Bakalım bizi ilerleyen zamanda ne gibi sürprizler bekliyor..Sizler ne düşünüyorsunuz?


    Bagaj amortisörünün eğildiğini ilk defa duydum.Servis de bunun ikinci bir defa takrarlamasını kullanıcı hatası olarak görmüş.Çünkü düz bir ortamda açılan bir bagaj kapağının amortisörlerinin eğilme ihtimali çok düşüktür Fakat gaz sıkışması olursa o zaman eğilebilir(Evdeki bazamın amortisörü gaz sıkışmasından kapanmamıştı.Ben de zorlayınca eğilip kırıldı.)

    Siz de aracınızı eğimli bir yerdeyken bagaj kapısını açtığınıza göre olmaması kaçınılmaz olmuş.Fakat kapağın üst menteşeleri eğilmeyi enlemesi gerekirdi.Hangi marka ve kalitede olursa olsun bagaj amortisörleri yanlamasına doğru bir güç altında kalırsa eğilir, bunun başka açıklaması olamaz.

    Servis ,her şeyde olduğu gibi bu parça için de çok para istemiş bu yüzden servislere ben de kızıyorum.Fiestaların amortisörlerinin fioya uyduğunu istemesek de sayende öğrenmiş olduk.

    Canınızı sıkmayın,bu ve buna benzer sorunlar her araçta olması muhtemel sorunlardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biehz

    film fiyatına oahalı demişsiniz ama sonax bile şu anda 400 tl ye çekiyo arkadaşlar.


    270 liraya çekeceklerse fiyatı normal.Bendeki filmleri önceki sahibi 250 liraya çektirdiğini söylemişti.Fakat hangi marka olduğunu bilmiyorum.Ön sürücü ve yolcu tarafındakileri ben kendim söktüm.En azından çevirmelerde polisin dikkatini çekerse arkaları kurtarırız diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hammer8

    sonaxda 400 olur tabi ismi sonax dışarda 150 tl ye yaptırıyorum ben


    Haklısınız Sonax gibi firmaların işçiliği pahalı fakat ne kadar ekmek o kadar köfte misali.Kalite arttıkça maliyette artıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fio48


    quote:

    Orijinalden alıntı: hammer8

    sonaxda 400 olur tabi ismi sonax dışarda 150 tl ye yaptırıyorum ben


    Haklısınız Sonax gibi firmaların işçiliği pahalı fakat ne kadar ekmek o kadar köfte misali.Kalite arttıkça maliyette artıyor.

    aynen kardeş bende onu anlatmaya çalıştım arkadaşa. 150 tlye yapıcalack yer illaki bulunur ama önemli olan birazda olsa kalite.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisinan

    Mesajlarını zevkle okuyorum..gülüyorum cam filmi gibi adamsın vesselamm..






  • fio48 cam filmi çekildikten sonra muaynede flan bana sorun yaratırmı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biehz

    fio48 cam filmi çekildikten sonra muaynede flan bana sorun yaratırmı acaba ?

    Cam filmleri muayeneden hafif kusur olarak geçiyor.Sadece ön camda varsa kabul etmiyorlar.Polis ise sana kalmış
  • 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.