Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
775
Cevap
6
Favori
139.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AUTOGAS_KOLİK

    Eywallah abi Hoşbulduk.Benim sorunum dediğiniz gibi Şamandıradan olabilir.Zaten montajı yaptırdıktan sonra tekrardan servise kontrole gidemedim.İlk taktıkları şekliyle biniyorum.Erzurum'da servis varmış,Bayramdan sonra oraya gideceğim inşallah.İlgine ve alakana çok teşekkür ederim abiciğim..Sağolasın

    ewet ERZURUM da bayimiz var. bayramdan sonra uygun bi zamanda uğrarsanız size yardımcı olacaklardır. aksi taktirde tekrar benimle telden irtibata geçebilirsiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: AUTOGAS_KOLİK

    Bu arada Kadir abi sizin ve forumda üye diğer arkadaşların Bayramını şimdiden kutluyorum. Hayırlı bayramlar olsun cümleten.
    çok teşekkür ederim. sizlerimde bayramı kutlu mutlu ve hayırlı olsun.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: toprag

    slm
    arkadaşlar ben 26/09/2008 tarihinde tomasetto lpg taktırdım araçda çekiş düştü ve tekleme başladı ( gerçi bunların hepsi takıldıkdan hemen sonra oldu ) işe yetişmem gerektiğinden dönüp ayarlarınada baktıramadım
    bugün yani 30/092008 gün ilsay servisini aradım gelin bakalım dediler sanırım sadece ayardan vede düzeleceğine eminim yarın oradayım
    vedat kırıkkale

    mrb. 30/9/8 tarihinde kapalıyız. yani bayramın 1. günü :) ama 29/9/8 yani bugün açığız. umarım tarihte yanlış anlaşılma olmamıştır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: toprag

    çok araştırdım bir çok markaya baktım fakat tamosettonun diğer pahalı markalarla hemen hemen aynı olduğuna karar verip taktırdım sanırım memnun kalcam
    aracım 97 model polo 1,6
    ewet aracınızın ayarlarında problem vardır. memnun kalacağınızı garanti ederiz ve ayrıca bayramdan sonra 4. Şubemiz KIRIKKALE şubemizle direk hizmet verebileceğiz.




  • kadir bey merhaba bayramınızı kutlarım....daha önce telefon ile de görüşmüştük ......sizden ricam daha öncede size bahsetmiştim bir site kuracağımı renault sitesi kurdum ..renaultun tüm modelleri bu forumda mevcut ayrıca skoda sitesindeki arkadaşlarımın ısrarı ile onlarıda foruma dahil ettim ....size forumda tomasetto (kadir bey ) diye başlık açtım siteye üye olursanız sevinirim ...lpg sorunları sizinle değer bulacaktır ...arkadaşlara önerdiğim tek lpg tomasetto dur ....lütfen sizde dahil olun ...beni kırmayın ....link adresini veriyorum........http://www.renaultyardim.com/default.asp
  • Kadir bey'in ve tüm tomasetto kullanıcılarının bayramını kutluyorum...Esenlikler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilk aşk

    kadir bey merhaba bayramınızı kutlarım....daha önce telefon ile de görüşmüştük ......sizden ricam daha öncede size bahsetmiştim bir site kuracağımı renault sitesi kurdum ..renaultun tüm modelleri bu forumda mevcut ayrıca skoda sitesindeki arkadaşlarımın ısrarı ile onlarıda foruma dahil ettim ....size forumda tomasetto (kadir bey ) diye başlık açtım siteye üye olursanız sevinirim ...lpg sorunları sizinle değer bulacaktır ...arkadaşlara önerdiğim tek lpg tomasetto dur ....lütfen sizde dahil olun ...beni kırmayın ....link adresini veriyorum........http://www.renaultyardim.com/default.asp

    tabiki seve seve memnun olurum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Kadir bey'in ve tüm tomasetto kullanıcılarının bayramını kutluyorum...Esenlikler..

    teşekkür ederim sizlerinde bayramınız kutlu olsun.




  • arkadaşlar aracımda tekleme sorunu vardı.kalktım zonguldaktan ankaraya gittim.burada tomasetto servisi yoktu da.neyse ki ilsay daki arkadaşlar çözdüler problemi.15 gündür sorunsuz biniyorum.bundan sonra başka servise gitmem.ama her zamanda ankaraya gidemem.zonguldağa da bir servis istiyoruz.
  • Merhaba Kadir Bey,

    Istanbul, Maslakta bayiniz varsa iletisim bilgilerini verirmisiniz lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 13 Ekim 2008; 22:51:32 >
  • arkadaşlar web sitemiz hizmetinizde artık.www.ilsay.com buradan bayi listesini ulaşım bilgilerini ve lpg hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Siteniz hayırlı olsun Kadir bey..Biraz önce gezdim umarım daha da geliştirirsiniz..Yol yardım kısmının olduğu sayfa ilgimi çekti..Assistance kartından Ağustos öncesi montaj yaptıranlar da yararlanabilecek mi?Selamlar..
  • Bu bi nevi maddiyat meselesi ama parayı az veripte sonucunda kendine ailene sevdiklerine çevrene zarar vermekte var.. Kim bilebilir onun sorunsuz çalışmıcaa yada allah korusun 2 gün sonra infilak etmiceği.. Markadan önce takan kişilerin işinin ehlimi ruhsatları varmı parçaları yansanayimi iki gün sonra elimde kalırmı bunlarıda düşünmek gerekiyo malesef. Karnın aç yemek yemek istiyosun bozulmuş yicek buldun ölüceni biliyosun ama karnım doysun yeter diyosun buna benzemiş senin bu iş lütfen biraz daha dikkat edelim kendi sağlığımız için..
  • Selamun Aleykum.Herkese iyi akşamlar.Kadir bey daha önce sorunumu yazmıştım ve en son tomasetto nun erzurumdaki servisine gidip baktıracağım diyerek noktayı koymuştuk.Abicim şimdi 23,10,2008 günü tomasettonun garanti belgesinde yazılı olan erzurum tomasetto yetkili servisi diye yazılı KOÇAK KARDEŞLER LPR OTOGAZ isimli servise bizzat gittim.Adamların BU MARKA SIRALI GAZ SİSTEMİNİN SERVİSİ OLDUKLARINDAN HABERLERİ YOK.GARANTİ BELGESİNDE KENDİ DÜKKANLARININ İSİM VE NUMARASINI GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİLER.Bizim bu marka sıralı otogaz sistemleri ile uzaktan yakından alakamız yok dediler.Düştüğüm duruma bi bakın.Ustayla birlikte hep beraber şokta bi vaziyette beklerken(İNANIN BİZİM ERZURUM DA Kİ KOÇAK KARDEŞLER İN YETKİLİSİ OLAN ARKADAŞ ÖYLE ŞOK OLDU Kİ GÜLME KRİZİNE GİRDİ ADAM.O ASLINDA MEMLEKETTE İNSANLARIN ÜÇ KURUŞLUK PİYASA PAYI ALABİLMEK UĞRUNA NE HALE DÜŞTÜĞÜNE GÜLÜYORDU BELKİ DE.ADAM TOMASETTO NUN ADINA BENDEN ÖZÜR DİLEDİ. hemen ANKARA merkez bayini aradım ve durumu söyledim.Telefona çıkan arkadaş Yetkilileri arıyoruz size hemen döneceğiz dedi.5 dakka sonra tekrar aradım.Ustayı istedi ve ben telefonu ustaya verdim.Bu sayede YANİ BENİM SAYEMDE ANKARA TOMASETTO MERKEZ YETKİLİ SATICI VE BAYİİ ERZURUMDAKİ TOMASETTO YETKİLİ SERVİSİ İLE TANIŞMIŞ VE MÜŞERREF OLMUŞ OLDU.:))))..Ustaya sormuş''VAR MI sizde bu markanın CD si ve kablosu diye.Bilgisayarla ayar yapacaklar ya.O da yok dedi tabi.Ankara şubesi tekrar telefona beni istemiş.Bana durumun üzücü olduğunu ve en kısa zamanda gerekli yerlere bilgi verip kargo ile BU sıralı sisteme ait CD ve kabloyu yollayacaklarını,kurulumdan sonra benim tekrar 300 km yol tepip (gidiş dönüş,İlçedeyim.Bi o kadarda mesafe var)çağıracaklarını vs.vs.vs.YANİ ARKADAŞLAR DİYECEĞİM O Kİ..MESLEK ETİĞİ DENEN BİR DURUM VAR.OLABİLİR ARKADAŞ yeni bir firmasındır.AMA NE OLURSA OLSUN DÜRÜST OLACAKSIN.YOKSA YOK ARKADAŞ.YAZMA ORAYA ERZURUM TOMASETTO SERVİSİ DİYE.YOK DE Erzurum da servisimiz yok de.BENDE SENDEN DEĞİLDE buralarda SERVİSİ OLAN BAŞKA FİRMADAN TAKTIRAYIM BU ZIKKIMI.SON KURUŞUNA KADAR HARAM OLSUN ARKADAŞ VERDİĞİM PARA.KİMİN CEBİNE NE KADAR PARA GİRDİYSE.BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.




  • Hocam geçmiş olsun Türkiyem manzaraları
  • Konuyu baştan sona okudum,genel kanım iyi yöndeydi ama bu bayilik komedisi bi çuval inciri berbat etti.
    Web sitesindede var bu bayi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AUTOGAS_KOLİK

    Selamun Aleykum.Herkese iyi akşamlar.Kadir bey daha önce sorunumu yazmıştım ve en son tomasetto nun erzurumdaki servisine gidip baktıracağım diyerek noktayı koymuştuk.Abicim şimdi 23,10,2008 günü tomasettonun garanti belgesinde yazılı olan erzurum tomasetto yetkili servisi diye yazılı KOÇAK KARDEŞLER LPR OTOGAZ isimli servise bizzat gittim.Adamların BU MARKA SIRALI GAZ SİSTEMİNİN SERVİSİ OLDUKLARINDAN HABERLERİ YOK.GARANTİ BELGESİNDE KENDİ DÜKKANLARININ İSİM VE NUMARASINI GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİLER.Bizim bu marka sıralı otogaz sistemleri ile uzaktan yakından alakamız yok dediler.Düştüğüm duruma bi bakın.Ustayla birlikte hep beraber şokta bi vaziyette beklerken(İNANIN BİZİM ERZURUM DA Kİ KOÇAK KARDEŞLER İN YETKİLİSİ OLAN ARKADAŞ ÖYLE ŞOK OLDU Kİ GÜLME KRİZİNE GİRDİ ADAM.O ASLINDA MEMLEKETTE İNSANLARIN ÜÇ KURUŞLUK PİYASA PAYI ALABİLMEK UĞRUNA NE HALE DÜŞTÜĞÜNE GÜLÜYORDU BELKİ DE.ADAM TOMASETTO NUN ADINA BENDEN ÖZÜR DİLEDİ. hemen ANKARA merkez bayini aradım ve durumu söyledim.Telefona çıkan arkadaş Yetkilileri arıyoruz size hemen döneceğiz dedi.5 dakka sonra tekrar aradım.Ustayı istedi ve ben telefonu ustaya verdim.Bu sayede YANİ BENİM SAYEMDE ANKARA TOMASETTO MERKEZ YETKİLİ SATICI VE BAYİİ ERZURUMDAKİ TOMASETTO YETKİLİ SERVİSİ İLE TANIŞMIŞ VE MÜŞERREF OLMUŞ OLDU.:))))..Ustaya sormuş''VAR MI sizde bu markanın CD si ve kablosu diye.Bilgisayarla ayar yapacaklar ya.O da yok dedi tabi.Ankara şubesi tekrar telefona beni istemiş.Bana durumun üzücü olduğunu ve en kısa zamanda gerekli yerlere bilgi verip kargo ile BU sıralı sisteme ait CD ve kabloyu yollayacaklarını,kurulumdan sonra benim tekrar 300 km yol tepip (gidiş dönüş,İlçedeyim.Bi o kadarda mesafe var)çağıracaklarını vs.vs.vs.YANİ ARKADAŞLAR DİYECEĞİM O Kİ..MESLEK ETİĞİ DENEN BİR DURUM VAR.OLABİLİR ARKADAŞ yeni bir firmasındır.AMA NE OLURSA OLSUN DÜRÜST OLACAKSIN.YOKSA YOK ARKADAŞ.YAZMA ORAYA ERZURUM TOMASETTO SERVİSİ DİYE.YOK DE Erzurum da servisimiz yok de.BENDE SENDEN DEĞİLDE buralarda SERVİSİ OLAN BAŞKA FİRMADAN TAKTIRAYIM BU ZIKKIMI.SON KURUŞUNA KADAR HARAM OLSUN ARKADAŞ VERDİĞİM PARA.KİMİN CEBİNE NE KADAR PARA GİRDİYSE.BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.


    O garanti belgesinde hatalar var..Hatta tomasetto haricinde başka bir markanın da ismi garanti belgesinde geçiyor..Çok amatorce yapılmış..Umarım yetkililerin haberi vardır ve gereken düzeltmeleri yapmışlardır..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SierhaLL

    Bu bi nevi maddiyat meselesi ama parayı az veripte sonucunda kendine ailene sevdiklerine çevrene zarar vermekte var.. Kim bilebilir onun sorunsuz çalışmıcaa yada allah korusun 2 gün sonra infilak etmiceği.. Markadan önce takan kişilerin işinin ehlimi ruhsatları varmı parçaları yansanayimi iki gün sonra elimde kalırmı bunlarıda düşünmek gerekiyo malesef. Karnın aç yemek yemek istiyosun bozulmuş yicek buldun ölüceni biliyosun ama karnım doysun yeter diyosun buna benzemiş senin bu iş lütfen biraz daha dikkat edelim kendi sağlığımız için..

    yapmayın lütfen. insan hayatıyla oynamak sizce bu kadar basit mi? kendi araçlarımızda da mevcut sistemlerimiz gelin bakın görün. sonuç olarak ürünlerimizde gerekli izinler belgeler mevcut. ayrıca TOMASETTO hakkında daha bi bilgi alsanız emin olun böyle yazmazdınız. çünkü aracınızda LPG varmı bilmiyorum ama varsa emin olun şamandıra olmak üzere birçok parçası TOMASETTO fabrikasından çıkıyo. ama siz sadece marka takıntılı olduğunuz için yapacak bişi yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AUTOGAS_KOLİK

    Selamun Aleykum.Herkese iyi akşamlar.Kadir bey daha önce sorunumu yazmıştım ve en son tomasetto nun erzurumdaki servisine gidip baktıracağım diyerek noktayı koymuştuk.Abicim şimdi 23,10,2008 günü tomasettonun garanti belgesinde yazılı olan erzurum tomasetto yetkili servisi diye yazılı KOÇAK KARDEŞLER LPR OTOGAZ isimli servise bizzat gittim.Adamların BU MARKA SIRALI GAZ SİSTEMİNİN SERVİSİ OLDUKLARINDAN HABERLERİ YOK.GARANTİ BELGESİNDE KENDİ DÜKKANLARININ İSİM VE NUMARASINI GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİLER.Bizim bu marka sıralı otogaz sistemleri ile uzaktan yakından alakamız yok dediler.Düştüğüm duruma bi bakın.Ustayla birlikte hep beraber şokta bi vaziyette beklerken(İNANIN BİZİM ERZURUM DA Kİ KOÇAK KARDEŞLER İN YETKİLİSİ OLAN ARKADAŞ ÖYLE ŞOK OLDU Kİ GÜLME KRİZİNE GİRDİ ADAM.O ASLINDA MEMLEKETTE İNSANLARIN ÜÇ KURUŞLUK PİYASA PAYI ALABİLMEK UĞRUNA NE HALE DÜŞTÜĞÜNE GÜLÜYORDU BELKİ DE.ADAM TOMASETTO NUN ADINA BENDEN ÖZÜR DİLEDİ. hemen ANKARA merkez bayini aradım ve durumu söyledim.Telefona çıkan arkadaş Yetkilileri arıyoruz size hemen döneceğiz dedi.5 dakka sonra tekrar aradım.Ustayı istedi ve ben telefonu ustaya verdim.Bu sayede YANİ BENİM SAYEMDE ANKARA TOMASETTO MERKEZ YETKİLİ SATICI VE BAYİİ ERZURUMDAKİ TOMASETTO YETKİLİ SERVİSİ İLE TANIŞMIŞ VE MÜŞERREF OLMUŞ OLDU.:))))..Ustaya sormuş''VAR MI sizde bu markanın CD si ve kablosu diye.Bilgisayarla ayar yapacaklar ya.O da yok dedi tabi.Ankara şubesi tekrar telefona beni istemiş.Bana durumun üzücü olduğunu ve en kısa zamanda gerekli yerlere bilgi verip kargo ile BU sıralı sisteme ait CD ve kabloyu yollayacaklarını,kurulumdan sonra benim tekrar 300 km yol tepip (gidiş dönüş,İlçedeyim.Bi o kadarda mesafe var)çağıracaklarını vs.vs.vs.YANİ ARKADAŞLAR DİYECEĞİM O Kİ..MESLEK ETİĞİ DENEN BİR DURUM VAR.OLABİLİR ARKADAŞ yeni bir firmasındır.AMA NE OLURSA OLSUN DÜRÜST OLACAKSIN.YOKSA YOK ARKADAŞ.YAZMA ORAYA ERZURUM TOMASETTO SERVİSİ DİYE.YOK DE Erzurum da servisimiz yok de.BENDE SENDEN DEĞİLDE buralarda SERVİSİ OLAN BAŞKA FİRMADAN TAKTIRAYIM BU ZIKKIMI.SON KURUŞUNA KADAR HARAM OLSUN ARKADAŞ VERDİĞİM PARA.KİMİN CEBİNE NE KADAR PARA GİRDİYSE.BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.

    aleyküm selam öncelikle.

    kusuruma bakmayın isminizi hatırlayamadın isminize hitap edemiyorum. öncelikle evet ramazan bayramı öncesi sizinle telefonla görüşmemizde ERZURUM daki bayimiz KOÇAK KARDEŞLER olduğunu ama program kablo ve eğitim sürecinin bayram dolayısıyla yetişmediğini sizinle görüşmüştük. ve sizde anlayışla karşılayıp bayram dan sonra gerekli ayar vs. yaptıracağınızı söylediniz. Ve aracınız daki montaj, işçilik ve üründen de memnun olduğunuzu söylemiştiniz. ve çok ufak rolanti gibi bi ince ayar olması gereken bi ayarın yapılması gerektiği konusunda hem fikirdik.

    Peki neden gittiğinizde böyle şeyler yaşandı diye soranlar için, bugün KOÇAK KARDEŞLER servisi sahibi KÖKSAL usta ile görüştüm. sizin ile ilgili bana bi ton bilgi verdi. mesala aracınızın lastiğine kadar yaptırdığını, kaporta işçiliklerini yaptırdığı LPG dışındaki tüm sorunlarını tanıkları ile halletmiş. LPG de tomasetto için ise bayram sonrası için randevularımızı iptal ettik. neden ise KÖKSAL USTAMIZIN OĞLU VEFAT ETMİŞTİR. bu nedenle ileri bi tarihe erteleme şansımızın olup olmadığını sormuş ve bizde anlayış ile karşıladığımızı ve dilediği bi tarihe ertelenmiştir.

    Ayrıca sizinle de TOMASETTO yu hiç duymadım, garanti belgesinde yazıldığından bile haberim yok gibi konuşmaların yapılmadığını söyledi. Çünkü böyle birşeyin olması imkansız.

    Birde benim ile bayram öncesi telefonla görüştüğümüzde konuşmaları ve ben size tahattülerde bulundum. gittiğinizde yapılmadıysa neden beni aramadınız. hani diyorsunuz ya benim gelip gittiğim yer 150 km. diye, ben boşuna mı geldim diye neden beni arayıp hesap sormadınız da gelip buraya karalama politası yapıyorsunuz. Aracınızın yakıtı normal, çekişi, çalışması vs. normal. Montajı dört dörtlük yapılmış, peki bunları neden yazmıyorsunuz.

    Sonuç olarak KÖKSAL USTAMIZIN TELEFONU : 0 442 242 58 90 dır. Dileyen arkadaşlar arayıp KÖKSAL ustamızla görüşebilir. Ve TOMASETTO bayisi olarak devam etmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 29 Ekim 2008; 15:13:45 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: talfar

    Hocam geçmiş olsun Türkiyem manzaraları

    işte asıl sorun burda. Yani ne demek TÜRKİYEM manzarası diye. bunu yazmak yerine karşı tarafıda dinliyelim diyemediniz. neden hemen kabulleniyorsunuz. Düzeltmek için neden uğraşmıyoruz da hemen kolay olan cevaba gidiyoruz anlamıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Seronet

    Konuyu baştan sona okudum,genel kanım iyi yöndeydi ama bu bayilik komedisi bi çuval inciri berbat etti.
    Web sitesindede var bu bayi.


    yukarıda bayilik olayı için gerekli açıklamaları yaptım. bundan sonrası tamamen sizin seçiminiz. birde benim ençok dileğim, insanların bilinçsiz bir şekilde tanınmış markaları adına para verip taktırmaları. Çünkü avrupa marka gider bir yere yaptırır kendi adını yapıştırıp satar. tıpkı LOVATO, BRC, ZAVOLİ gibi markalara multivalf (şamandıra) üreten TOMASETTO gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15
    O garanti belgesinde hatalar var..Hatta tomasetto haricinde başka bir markanın da ismi garanti belgesinde geçiyor..Çok amatorce yapılmış..Umarım yetkililerin haberi vardır ve gereken düzeltmeleri yapmışlardır..

    garanti belgesi sanayi bakanlığı tarafından onaylanıp çıkan bir belgedir. 2-3 ayrı çeşitleri vardır ama tasarım çeşitleri mevcuttur. yazılı olan kısımlar zorunlu olarak hepsi aynıdır. Farklı marka yazısıda sanayi bakanlığı bize baskı halinde verir. tek tek okur ve onaylar. o sebepten dolayı atlanmıştı ve şuan yeni garanti belgelerimizde bu problem kaldırılmıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomasetto ilsay


    quote:

    Orjinalden alıntı: Seronet

    Konuyu baştan sona okudum,genel kanım iyi yöndeydi ama bu bayilik komedisi bi çuval inciri berbat etti.
    Web sitesindede var bu bayi.


    yukarıda bayilik olayı için gerekli açıklamaları yaptım. bundan sonrası tamamen sizin seçiminiz. birde benim ençok dileğim, insanların bilinçsiz bir şekilde tanınmış markaları adına para verip taktırmaları. Çünkü avrupa marka gider bir yere yaptırır kendi adını yapıştırıp satar. tıpkı LOVATO, BRC, ZAVOLİ gibi markalara multivalf (şamandıra) üreten TOMASETTO gibi.



    Kesinlikle markaya karşı bir ön yargım yok.
    Aksine pahalı sistemlerin gereğinden fazla şişirildiğini düşünüyorum.
    Fakat,yazılanları okuyunca hayrete düşmemekte elde değil.Kendinizi bizim yerimize koyup,olanları okuyunca bize hak vereceksiniz.Cevap vermek için biraz geciktiğinizi düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.