Şimdi Ara

windows vista internete bağlanamama sorunu yardım lütfen!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar. bugün windows vista işletim sistemi yüklü bir masaüstü pc aldım.kullandığım modem ethernet çıkışlı.yeni pc nin ethernet girişinden bağladım ve pcyi açtım.internet explorere tıkladığımda bağlanamıyorum. acaba özel bir ayarımı var vistanın.http://192.168.1.254 denedim modemin arayüzüne de erişemiyorum.şimdi hiç bozmadan xp yüklü diğer pc ye taktım sorun yok internette.lütfen yardımcı olursanız burdan bi kağıda not aliim önerilerinizi kapatıp vistada deniycem. ne yapmam gerektiğini açık yazarsanız sevinirim zira vista sistemini ilk kez kullanıcam.teşekkürler.



  • unutmadan modemde yeni pcye taktığımda modemin lan ışığı yanmıyor.lan ışığının yammaması ve arayüze internet explorerden ulaşamamam acaba ethernet le alakalı bir sorunmu?yani ethernet kablosu eski bildisayarla modem arasında görevini yerine getirirken;aynı kabloyu modemle yeni pcnin ethernet girişine taktığımda lan ışığı yanmıyor,dolayısıyla internete girilmiyor.acaba ethernetlerin giriş kabloları farklımı? sorun bu olabilimi?
  • ışık yanmıyorsa, ethernet; ethernet var ise bağlantı yok demektir. bknz kablo.
    gerçi senin kablo sağlam. bu durumda, ethernet driver yüklü değildir diyeceğim ama o da yüklüdür be. geriye bir tek şey kalıyor, o da soketi biraz ittirmek, yerine tam otumamıştır belki. yok bu da değil dersen, ethernet onboard ise disable durumda olabilir bios' dan bir kontrol et.
  • Ethernet sürücüleri yüklü mü kontrol ettin mi?Vistada nerden bakılıyor bilmiyorum ama "aygıt yöneticisinden" pc'nin ethernet portunu görüp görmediğine bak.Ethernet ışığı yanmıyorsa pc'nin modemle bağlantısı sağlanmamış demektir zat3en bu yüzden ne nete ne de modemin sayfasına giremezsin.
  • eğer ethernet kartının driveri yüklü ve sen nete giremiyorsan büyük ihtimalle sistemine kuvvetli bir virüs girmiş olabilir . Bana kalırsa ethernet kartının driveri yüklü değil . Yüklü olsaydı Modeminin lambalarının hepsi yanardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.