Şimdi Ara

ARABA ÇALIŞIRKEN KONTAK ÇEVİRİRSEM NE GİBİ ZARARI OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
23.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Bugün yanlışlıkla araba çalışırken kontağı stop ettireceğim yöne değil de ters tarafa çevirdim.Motor çalışırken marş yapılırsa volan dişlidi, marş motoru ve marş dişlisinin zarar gördüğünü öğrendim.Bu parçaların zarar görmesi ileride ne gibi hasarlara yol açabilir?Bu konuda içime kurt düştü doğrusu.Bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda yardım ederlerse çok mutlu olacağım.Teşekkür ederim..



  • Öyle 1 sn falan durduysa hiç birşey olmaz merak etme. Ama kanırttırırsan iyice bekletirsen, marş motorunun çarkı alama olur hatta volan bile zarar görebilir. Volan taşlanır ve marş motorunun dişli kısmıı değişir. Ama dediğim gibi bunun için çaba sarfetmen lazım :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sulphur

    Öyle 1 sn falan durduysa hiç birşey olmaz merak etme. Ama kanırttırırsan iyice bekletirsen, marş motorunun çarkı alama olur hatta volan bile zarar görebilir. Volan taşlanır ve marş motorunun dişli kısmıı değişir. Ama dediğim gibi bunun için çaba sarfetmen lazım :D



    arkadaş en kısa ve en öz haLini anLatmış...!!!!!!!!!+
  • Fazla tutmadım zaten,çevirdiğim an hemen geri aldım.Şu an için bir problem yok .İnşaallah sonra da olmaz.Teşekkür ederim,yardımın için sağol.
  • Peki araba giderken yanda bulunan şakacı arkadaşımız arabanın kontağını kapatırsa bizde hızla ilerleyen arabayı kontağı çevirip çalıştırırsak (gaz vermeden boşta) bir zararı oluyor mu?
  • Hareket halindeki arabayi calistirmaniz icin marsa basmaniza gerek yok. Kontagi atesleme konumuna aldiginizda calismasina devam edecektir. (Tabi o sirada debriyaja basmaz veya vitesi bosa almazsaniz)

    Bence butun anahtarli arabalarin kontak anahtar sistemi kontagi sonuna kadar kapatip acmadan tekrar mars yapmayi engelleyecek sekilde olmali (anahtarli renault modellerindeki gibi)

    Bu arada calisan arabada marsa tekrar basilinca mars dislisi ve volan dislisi zarar gorur, ancak anlik hatalarda(ozellikle o an motor rolantide calisiyorsa) cok ufak yipranmalar disinda pek birsey olmaz. Ancak 3000 devirde calisan bir motorda marsa basildigi an disli ve motor dagilabilir.

    Zaten dislilere herhangi bir zarar gelmisse marsa bastiginizda motordan daha farkli mekanik sesler gelir, anlarsiniz zaten.
  • benım kullanddıgım ticariler dahıl coğunda marşa bastıktansonra
    kontagı tekrar kapatıp açmadan arac kontagı kılıtlenıyo ve acılmıyo. toyotadada böyle dıye bılıyorum ama o hareket bı kaç kez tekrarlanırsa volan değil de marş dişlisininselasını verırsın
  • arkadaşalrında dediği gibi çalışırken marş yapmak öncelikle marş dişlisinin sıyrılmasına aşınmasına neden olur.ama birdefa yanlışlıkla kısa süre olan birşey çok zarar vermemiştir.korkmana gerek yok.çoğu arabaların kontakları araç çalışırken marş yapmayı engelliyor artık dolayısıyla böyle sorunlarda olmuyor.

    birde"_ahmet_" nickli arkadaşımızın dediği olay Allah kotusun çok tehlikeli kontak kapanınca direksiyon bir kilitlendimi tamam büyük kazalara bile yol açabilir.Tavsiyem o şakacı arkadaşları arabaya almamak
  • Araba seyir haindeyken kontak kapatınca frenler de tutmaz.Düşünmesi bile kötü..
  • hiç birşey olmaz arkadaşım çünkü kontak zaten dönmeyecektir istersen denemesi kolay
    çalıştır arabanı tak 1 e bas frene sal debriyajı ne oldu stop tamam şimdi kotağa bas marş için
    yanlız kontağı kapatmadan sanki araç çalışıyormuş gibi ne oldu hiç birşey işte araç çalışıyor
    olsaydıda bu olacaktı
    en azından benim kullandığım bütün araçlarda böyle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: berkayhoca

    Araba seyir haindeyken kontak kapatınca frenler de tutmaz.Düşünmesi bile kötü..


    Tüm arabalardamı tutmaz?Birkeresinde köyden aşağı gelirken kontağı tamamen kapatıp boşta gelmiştim aşağı
  • BİLENLER YAZSA,BİLMEYENLER SADECE OKUYUP,SORSA...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pompera

    BİLENLER YAZSA,BİLMEYENLER SADECE OKUYUP,SORSA...



    doğru söylüyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.