Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.339
Cevap
14
Favori
356.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Little F.K

    İlk çalıştırmalarda araç açıkta ise kışın 45-50 sn, yazın 30 sn kadar beklemek turbonun ömrünü uzatır. 2 dakika falan beklemeyin, mazota yazık, biz direk marşa bas yürü mantığıyla 2-3 dizel eskittik, 200000 küsür km'de turbo problemi yaşamadık.

    trsadasda kardeşimizin de dediğin uzun süreli performanslı kullanımda mutlaka 1 dk civarı aracı rölanti'de bekletin, bizim araçlarımızda en fazla uyduğumuz kural budur. Birden stop edildiği zaman, salyangoz çatlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir.

    Diğer konu hakkında yorum yapamayacağım. Aracınızı kaç km'de aldınız? Birde kazası vs'si varmı?








    Bence 1-2 dakikalık zamanda yakılan yakıt çokta önemli olmamalıdır, sonuçta turbonunda bir yağlanma süreci var ve bunu en iyi şekilde yapması için 1-2 dakika kaybedilen zaman çokta önemli değil. ben ticaride'de Bongo kullanıcısıyım marş'a bas çalıştırda ileriye dönük zamanlarda marş moturunu yemesine varan zararlar veriyor, asya üretimi araçların turbo zamanları amerikan'lara göre çok daha hassas. nedendir bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShortLeyner

    Selamun Aleykum.
    Arkadaslar 56bin km de 2.5 - 150 hp bayan
    kullanicisindan 2006 sorento aldim. Bakimlari
    yapilmis, temiz bir arac. Oyle ki, koltugun altin da
    henuz naylonlari duruyor. Kismetse 19.06.12 de
    aracimi teslim alip binecegim. Sorento oncesi 82bin
    km de 2004 Corolla vardi. Pek hiz meraklisi
    degilimdir ama, yeri geldigin de 180-190 km/hz
    gordum. Genelde kocaeli istanbul otoban arasi.
    Harici zaten o hizi yapabilecek yol yok. İstenildigin
    de duz bir yol da o hiza arabanin zorlanmadan
    ciktigini gorebilir miyim? Performans biraz da olsa
    onemli benim icin. Birkac sorum olacakti ama,
    arastirmalarima gore henuz net bir yanit alamadim.
    Piyasa sanki surekli sorento'yu karaliyor. En cok
    satan suv oldugunu biliyorum. Arkadasim da 2004
    model var ve sehir ici kullanima gore 6.5-7.5
    yaktigini soyluyor. Cogu kisi 9.0-11.5 asagiya
    dusmez diyor. Savrulma ve kic atma konusun da bu
    arabalar bu kadar guvensiz bir arac mi? Tabi ki taxi
    den bekledigim seyleri beklemiyorum yuksek bir
    arac ama, bu kadarinin da olacagini tahmin
    etmiyorum. İyi veya kotu yaptigimi soyleyebilir
    misiz.. Sizler daha oncesi kullanan kisiler oldugunuz
    icin yorumlariniz cok onemlidir. Gun yaklastikca
    stresim artiyor... Tesekkurler

    Dostum sana en güncel verilerle yanıt vereyim.

    Bizde de 2005 Sorento EX var. En son 57.14 litre mazot almışım ve 579.6 km yol yaptım bu mazot ile. Tamamı İstanbul içinde, trafikte 10.14 litre ortalama görmüşüm anlayacağın.

    Sorento ile 180-190 yapamazsın. Ben en son Bolu İstanbul arası 4x4 te 170 ile gidebildim. Daha üstü hızlarda 4x4 olmasına rağmen güven hissi oldukça azalıyor, sallanma çok arttığından dolayı.

    Savrulma ve kıç atma işini araç bende 7.5 senedir olmasına rağmen sadece birkaç kez oto yıkamacıdan çıktığımda lastiklerde köpük varken yaşadım. Onun haricinde kıç atma sorunu yaşamadım. Olduğunu da zannetmiyorum bu yüzden.

    Bende daha önce 2004 Corolla SOL Sedan vardı. İkisi çok farklı araçlar, corollada yerde gidiyormuş hissiniz var ama Sorentonun yüksekliği ve şehir içi kullanım rahatlığı çok daha farklı bir durum. Bence iyi yapmışsınız. Hayırlı uğurlu olsun..
  • ah be güzel kardeşim.4 çarpı 4 de doksanı bile geçmemek lazım.sen güvenli gideyim derken,kendini acaip riske atmışsın.ben bolu istanbul arası otobanda,kadranı sona dayadım,200 ü geçti yani ibre,ama gerçekte kaç yaptı bilmiyorum.lastik havaları 30 olsun yeter.ne sallar,ne atar
  • selam ben yeni üyeyim :) 2007 sportage almak istiyorum şu anda bakıtıyorum arkadaşa yarın servise götürecek bu sportageler 112 ve 140 hp diyolar bu 2007 ler kaç hp sahibi 140 dedi ama kimi zincirli kimi trigerli oluyormuş trigerliler 112 hp dediler acil destek bilgi ve yardım. arkadaşlar pazartesiye alacağım olursa nasip
  • bende sorento x force almayı düşünüyorm nasıl bir aractır cevaplayan olursa sevinirim
  • Kia sorento 2008 de son 2 gündür yolda giderken "esp off" ışığı yanıyor ve arabayı kapatana kadar sönmüyor. acaba ne tip bir arıza olabilir esp sinde?
  • 2012 Model Sportage alan var mı aramızda 2.0 Dizel modelini ? Yakıt tüketimleri nasıl ? Araçlarda kornik sıkıntı ve sorun yaşayanınız oldu mu ? Bir depo ile İstanbul trafiğinde nasıl gidiyorsunuz ? Anadoluda yaşan arkadaşlar o bölgelerde bir depo ile ne kadar gidiyorsunuz ? Aydımlatırsanız sevinirim.
  • Birinci elden, servis bakımlı 2008 model ancak 2009 ocak ayı trafiğe çıkışlı çok temiz sportage...

    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3884702
  • Herkese Merhaba;

    Bende aranıza yeni katılmış olan bir sportage kullanıcısıyım. Aracın yakıt performansı kullanımı v.s. gerçekten çok keyif veriyormuş. Öğrendim ve mutluyum. :) Ancak bir sorunumuz mevcut;

    Aracın arka amortisörleri patlakmış bundan dolayı sıkıntı oluyor ve değişmesi gerekiyor. Acaba elinde bulunan, elinden çıkarmak isteyen bir arkadaş var mıdır?

    Cevaplarınız için çok teşekkürler. Emniyetli off-road' lar. :D
  • Merhaba bende 2007 Sportage 2.0 EX Dizel alarak aranıza dahil oldum. Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.

    Yaklaşık 3-4 günlük sürüş sonrasında bugün aracın arka sileceğini çalıştırmak istedim. Koldan açtığımda silecek önce yavaş harekete başladı ama sonrasında camın ortasına gelince durdu ve bir daha hiç çalışmadı. Aç-kapa yaptım ama düzelmedi. Bunun sorunu nedir sizce? Sileceğin motoru mu yanmıştır? Eğer öyleyse tamiri ne kadardır? Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
  • Ben de 2012 "0" 1.6 gsl plus almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi veya çekincelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • 2007 170 bg sorento kullanan arkadaslar km ye yakıt tuketemı ne kadar ? full depoyla ne kadar gidiyorsunuz bana yardımcı olabılırmsnz ?
  • Merhaba arkadaşlar 2007 model kia sportage dsl modelini almayı düşünüyorum 100binde araç ama temiz görünüyor ekspertize de sokacağız aracı sizlere sorum dsl full model mi demek oluyor fiyat olarak 40binin altında bütçemiz olduğundan 100binde aldık bu km sıkıntı olurmu iki sorumu cevaplarsanız çok makbule geçer hayırlı geceler
  • Merhaba 2008 Sorento Xforce aldim bende,herkese iyi surusler ..
    Xetec nav cihazi var aracta bunun harita guncellemeleri nasi yapiliyor bilgisi olan var mi?
    Birde birturlu iphone bluetooth ile baglanti yapamadim cihaza...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2008 sportage aldım konsoldaki dokunmatik ekran çok eski onun yerine iyi bi navigasyon dvd usb li komple bi sistem olan kaliteli ve yenisini almayı düşünüyorum maksimum limitim 800 tl ne önerirsiniz acaba nerden alabilirim??
  • Arkadaşlar Sportage ve İx35 araçların motorlarının aynı olduğu konusunda genel bir birlik söz konusu. Bu nedenle bu araçlara taktırmayı düşündüğümüz lpg sistemleri ile ilgili olarak Facebook ta grubumuzu kurduk. Sportage ve İx35 araçlarımıza taktırmış olduğuğumuz / düşündüğümüz lpg sistemleri ile ilgli olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli facebok grubumuza herkesi bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/ grubumuza bekleriz
  • Arkadaşlar merhaba 2007 sportage aldım kaputta keçeli kalem ucu kadar beyaz nokta şeklinde izler var taş gelmiş kaputa herhalde bi noktaları nasıl yok edebiliriz füme renk bu arada çizik giderici kalem gibi bi pratik bişey var mı
  • herkese merhablr..2005-2006 arası arası kıa sorento almayı dusunuyorum arkadşlar bu konuda sızlerın yardımına ıhtıyacım var.şuanda 2011 model dızel lınea kullanıcısıyım.onu satıp sorentoyu almayı dusunuyorum.şimdiye kadar kıa model bır araç hıç kullanmadım bu yuzden bazı tereddtlerm var.


    1-)Öncelikli olarak yakıt konusunda çekimserliğim var.bır dizel lınea kadar yakıt tuketımı tabıkıde bekleyemem ama ortalama ızmır trafıgınde aracın yakıt tuketımı ne kadar olur?

    2-)süspansıyonların sertliği konusunda çok bılgı okudum forumda bana bıraz abartı geldı tam olarak byle bır sıkıntıısı varmıdır?


    Ayrıca satılık sorento önerilerinizide alabılirim.şimdiden çok teşekkür ediyorum. saygılar..
  • arkadaşlar araçların orjınal oem teyplerı elımızde mevcuttur

    montaj dahıl 950 tl kısa bır surelıgıne

    araçlarla tam uyumlu navıgasyon dvd tv tel gorusmesı

    arka kamera baglantısı daha sayamıycagımız bır cok ozellık

    atakan tunıng
    0532 313 98 62
    0216 329 90 90
    nedım
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.