Şimdi Ara

Bosch Bulaşık Makinesi - Su almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
125.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Bosch marka bulaşık makinem sanki garantinin bittiğini anlamış gibi 2 yıl dolar dolmaz arıza yaptı. Arızası su almaması. Makineyi devirip alt haznesinde biriken suyu yere akıtınca su alıp normal çalışıyor. Makinenin ortasında bulunan su giderini açtım. Tıkanıklık olabileceği vs. şüphesiyle içindeki ufak tefek parçaları çıkardım ama çözüm olmadı. Arızayı nasıl giderebileceğimi bilen var mı?

    Aynı arızayı yaşamış olan veya konu hakkında fikir verebilecek tecrübeli kişilerin fikir ve yardımlarını bekliyorum.
    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey77 -- 25 Mart 2008; 20:57:38 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: osmanemmi

    arkadaşlar 5_6 yıllık bosch bulaşık makinam su almıyor ;servisi aradım su bağlantısının oradaki gri plastik filtreden dir dedi filtreyi söküp bakıcam üstAdlar bu konuda ne düşünüyor makinanın altında su kaçağı falan yok

    makıneyı yan yatırın sonra duzeltın.olmazsa ventılı kontrol edın.

    mesajı okumadan makinayı öne doğru yatırdık altından sıvı aktı sonra makina çalıştı tşkrler
  • Arkadaslar konuyu 2008'de acmisim ama uzun sure bu foruma ugrayamadim. (genelde elektronik forumunda yaziyordum orasi da kabak tadi verince birakmistim) Turkcell'den 8035 tarafindan duduklenince cozum ararken yine yolum buraya dustu. dunku mesaja uyari gelince yazayim, okuyanlara faydasi olsun dedim.

    Buraya yazdiktan sonra, eve servis cagirmistim. Zaten 2-3 gunde bir (dogru hatirliyorsam) yan yatirip altindaki suyu dokuyordum. Servisdeki elemanin yaptigi bir tornavida ile tuz kapaginin altindaki dev plastik somun benzeri yere bir kere vurup sIkIstirmakti. Biraz daha tarif etmek gerekirse plastik tuz haznesini, metal kazana monte eden conta ve dev plastik somun buyuk ihtimalle sicak suyun etkisiyle kuculmus kazandan disari su sizdiriyordu. Servis elemani bunu cozdukten sonra 1,5 -2 sene kadar problem yasamadim.

    Daha sonra tasindim, yeni evde bulasik makinesini calistiramadim. Ana su devir daim motoru devreye girmiyordu. Kondansatorunu degistirdim, care olmadi. Servis cagirdim. Gulbagdaki servis aldi goturdu. Motoru degisecez 200 TL dediler, tamam dedim. Sonra arayip, (yanlis hatirlmiyorsam), plastik bir parca daha var onu da degisicez dedi 350 TL'ye cikti fatura. (2009 sonu) Mecbur tamam dedim. Yalniz suna cok dikkat etmelisiniz, 2008'deki arizada alt hazneye inen deterjanli su, alt haznedeki motorun vs. canina okumus. Hersey kuf, pas icindeydi. Onlari da rica ettim temizleyin diye.

    O zaman butce 350TL hafifledi ama makine 2009'dan beri calisiyor, hatta 2000 km'ye yakin yol yapti kamyon sirtinda. Bir tek canimi sIkan olay, alt haznede Elektrik devrelerinin uzerinde, seffaf naylonlar vardi, ustten su damlarsa elektrik carpmasin veya sigortalar atmasin diye, gulbag'daki servis bunlari yerine takmamisti. (Tabii ki 350 TL verdikten sonra gercekten motoru degistirdiler mi diye altini acip baktim).




  • Sevgili zorbey77, Öncelikle böyle bir konuyu açtığın için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yorum yazan tüm arkadaşlarıma da teşekkür eder, ellerine kollarına sağlık diliyorum. Buradaki yorumları okuyarak gece saat ikiye kadar bulaşık makinemle ilgilendim ve şu anda çalışıyor.
    Yaptığım İşlem ise alt bölümü açtım, iki tane hortumu yerinde çıkmıştı, onları yerine takıp, temizlik yaptıktan sonra tekrar kapattım. şimdi çalışıyor servisi de aramıştım gelmeleri için, sabahleyin servisi arayıp iptal edeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istebu02 -- 4 Şubat 2016; 2:00:10 >
  • Degerli arkadaşım.. Matkabı alıp tabanda su biriken yerlerin altına 2-3 delik aç....Makina su akıtırsa oradan dışarı veriyor...Altına bir eski havlu yay...Hepsi bu kadar...Ben aynısını yaşadım...Servis kaç kez gelip onarmadan suyu boşaltıp paraısını alıp gitti.. 3 ayda bir su bardagı , 1 lLt arası su çıkıyordu....Bunu yapın deyince cevap hazır... BUNU ATÖLYEYE GÖTÜRÜP İNCELEMEMİZ LAZIM...HORTUMLARI ESKİMİŞ, KAZANI DELİNMİŞ OLABİLİR...400 LİRA MASRAFI OLUR...Degişmenizde yarar var...1993 te almışsınız....Yenisini alın. Kazanı delinse 1 su bardagı yada 1 Lt su 3 ayda birikirmi ? Ev sele suya gider..Hortum delinse çok fazla su akar.. Beş yaşında çocukmu kandırıyorsunuz ?....Ben hortum kelepçelerinin gevşedigini düşündüm ama çok aradım kaçagı bulamadım......Sapasaglam çalışan makina degişilirmi ? Ben BOSCH tan zengin degilim.....Ben kafama göre 3 delik açıp işi bitirdim..Aylardır tertemiz çalışıyor. Her gün bir makina dolusu bulaşıgı yıkıyor...Terbiyesizlik yaparsa tek tük....Altındaki havluya damlatıyor... Haberimiz bile olmuyor.....Mutfagın hiç bir yeri ıslanmıyor....Çalışmaya Devam...Hepsi bu kadar...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Nisan 2008; 21:22:14 >




  • Cihazda su kaçağı var.Su sızınce makinenin tabanındaki sviç devreye giriyor ve makinenin su almasını engelliyor.
    -İçinde hortum kelepçesi gevşemiş
    -Hortum veya kazan delinmiş olabilir.
    Cihazı açarak su kaçağının nereden olduğunu bulabilrisiniz.
    Bir de bu cihazlar 3 yıl garantilidir.Cihaz 2 yıllıksa servisi çağırın garanti dahilindedir.
  • ARKADAŞLAR ÖNEMLİ.... OKUYUNUZ.... Bulaşık yıkama işi bittikten sonra makina stop edince kapagı açıp 1 dak. kadar makinada kurutma sonrası oluşan buharı dışarı veriniz...Bu olay çok önemli...Tabanda biriken sular bu nedenle oluşuyor olabilir...Birde kapak contaları için çok iyi....Bilginiz olsun....Saygılarımla....
  • Bizde aynı şeyi yaşamıştık. Bu Aquastop sistemi içerisindeki manyetik valfi bozulmuş (yanmış) değiştirmişlerdi makine süper çalışıydu sen bir servise bunu bu senin evinde rahatlıkla değiştirile bilecekleri bişi bize evden hizmetle halletmişlerdi.

    Kolay gele
  • Bizim BOSCH makinaya tam 3 kez servis geldi....Hep dedikleri....Yazdıklarım....Ve makinayı degiştirin daha iyi....Neden daha iyi ? Makina normal çalışıyor şimdi ?....Size dediklerini asla demediler....Yapın şunu dogru dürüst tamir edin.....Cevap hazır....Yukarıda yazdım.. Demekki sakala göre tarak.....Yeni makina al....Vatandaş...Yeni makina......
  • Konu eski ama sorun aynı, bosch bulaşık makinası yaklaşık 15 senelik fakat az kullanıldı. Arada içinde su birikiyordu geçenlerde hiç su almamaya başladı bu topikteki bilgilerle makinayı söktüğümde makinanın alt tabanında su biriktiğini gördüm. suyu boşaltınca makina çalışıyor. tahminim bir kaçak değil, kaçak olsa çok fazla su birikirdi...
    ama sayın taşkafanın dediği gibi matkapla delik açmak su taşması emniyetini devreden çıkarmış oluyoruz bu riske girilir mi bilinmez. şimdilik zamana bırakıp su tekrardan birikecek mi ve ne kadar zamanda ne kadar su birikecek bunu gözlemlemek lazım.
    yinede bu konuda başka çözüm bulan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guccam -- 10 Aralık 2010; 13:45:16 >
  • Makine tuz kutusunu yaptığınız ayarak göre belirli dönemlerde kullanır. Su kaçağı zaman zaman oluyorsa tuz kutusu tesisatını kontrol etmekte fayda var.
  • Aynı şey an itibariyle 1988 model sms6022 model bosch bulaşık makinemizde oldu. Kapağın altından su sızdırmaya başladı . Yarın tanıdığımız bir tamirciyi çağırcaz artık. Makine aileden oldu yoksa yenisini almak kolay.
  • 1988 den beri çok iyi dayanmış...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    1988 den beri çok iyi dayanmış...


    Arçelik full otomatic 2100 var o da 87 den beri çalışıyor, bir kez motor bir kez pompa , 4 tane de amortisör değiştir sadece.
  • belli bir zamana ayarlamışlar da o zaman gelince kendini imha ediyor sanki makine benim de benzer bir sorunum var netten arayalım bakalım sebepleri ne olabilirmiş.

    www.yetkiliservisin.net/bulasik-makinem-su-almiyor/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lMithrandirl -- 11 Ocak 2012; 0:39:57 >
  • Aynı sorun bende de var daha önce 1 kez ventil 1 kez kart değişti ve garanti doldu tekrar aynı sorun.Kendi sitesinde kart veya ventil dendir yazmışlar.Ama bu sizin yazdıklarınızı ilk defa gördüm denemekte fayda var sanırım dediğiniz gibi aquastop devreye giriyor.
    Alt tarafı sökmek için makinayı yatırıpta mı sökmek gerekiyor yoksa ventilin orada yer var mı yan kapakları sökmek gerekir mi??
  • Denedim olmuyor alt taraf kolay açılıyor yan tarafıda açtım aqua stop için köpüğü bile çıkardım.Yinede olmadı su almaya başlıyor plastik yollara su doluyor tazdik yeterli tık lamba yanıyor su alıyomuş gibi yapmaya devam ediyor.

    Makine 4 programlı kalan süre göstergeli basınca içeri gömülen düğmeli yani son kasa :)

    Arıza durduk yere ve daha 3 yıllık makinede.En son bu ışık yandığında altında halı vardı halıyı çektim tekrar 3-4 kez çalışmıştı sonra yine ışık yandı yatırıp düzelttim yine çalışmadı nerden baksan servis gelip en ucuz 100-150tl alacak bende regal veya vestel almayı düşünüyorum bunu yaptırıp tekrar bozulacağına 450-500 verip garantili sıfır makina alıcam..
  • arkadaşlar 5_6 yıllık bosch bulaşık makinam su almıyor ;servisi aradım su bağlantısının oradaki gri plastik filtreden dir dedi filtreyi söküp bakıcam üstAdlar bu konuda ne düşünüyor makinanın altında su kaçağı falan yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanemmi

    arkadaşlar 5_6 yıllık bosch bulaşık makinam su almıyor ;servisi aradım su bağlantısının oradaki gri plastik filtreden dir dedi filtreyi söküp bakıcam üstAdlar bu konuda ne düşünüyor makinanın altında su kaçağı falan yok

    makıneyı yan yatırın sonra duzeltın.olmazsa ventılı kontrol edın.
  • Arkadaşlar aynı sorun bizim makinada var su alma ışığı yanıyor ama su alamıyor arkada altta şebeke su girişini temizledim ama yinede olmadı ama bir şey dikkatimi çekti makinayı sinirden sağa sola sarstım su aldı ama hemen kesiliyor salladığımda yine kısa bir su alı duruyor taki su ışığı sönene kadar sonra çalışıyor yine su alması gerektiğin de su ışığı yanıyor ben sarsmayana kadar su almıyor.bir fikir verin lütfen. Birde tuzluk kısmı su dolu normal mi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.