Şimdi Ara

koreliler nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
9
Favori
148.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu Koreliler nasıl insanlar bizzat tanışan muhattap olan var mıdır? gelenekleri görenekleri ne? Ne tür kız ya da erkeklerden hoşlanırlar?
    falan filan lütfen ne biliosanız yazın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pisipati

    Arkadaşlar benim izlemek istediğim bir sürü Kore filmi var bunları Türkiye'de nasıl bulabilirim?Şimdiden teşekkürler.

    http://www.korea-fans.com/forum/
    bu siteyi biliyormsunuz emin değilim fakat burda baya yardımcı oluyorlar film ve dizi isteklerinde,
    forumlarda sorabilirsiniz
  •  koreliler nasıldır?


  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpello

     koreliler nasıldır?





  • JAPONYA İÇİNwww.japonya.org sitesindeki geçmiş forumları karıştırabilirsin.Bu site bir Türk sitesi.
  • Bende kore dizilerine merak saldım...
    www.godesu.com dada baya manyak var...

    dizi ve filmler hakkında konuşmak isterim sevenlerle :D
  • Paladius hoşgeldin,keyfin nasıl?Takip ettiğim blogları sormuşsun,yazmaya çalışayım
    http://koreabeat.com/ Bu websitesinde Amerikalı ve çok iyi Korece bilen site sahibi her gün Kore gazetelerinde gördüğü ilginç yazıları ingilizceye çevirip yayınlıyor.
    http://www.rjkoehler.com/ Kore'yle ilgili dünyada çıkan haberleri yazan bir site,R.J. Koehler uzun zamandır Kore'de yaşayan bir expat,blogu baya eski,blogtaki yazılara yapılan yorumları okumak bazen insanın günlük komedi ihtiyacını karşılayabiliyor.

    http://populargusts.blogspot.com/ Bu blogun sahibi gerçekten Kore konusunda çok grift meseleler de dahil ayrıntılı araştırmalar yapan ve blogunda yayınlayan biri.Karıştır,karıştır bitmiyor.

    http://thegrandnarrative.wordpress.com/ Kore'de yaşayan,Yeni Zelandalı,Koreli eşi ve iki çocuğu olan namı diğer Korea Geek bu blogta sosyolojik açıdan Kore'ye yaklaşıyor,Yeni Zelanda'daki eğitimi de sanırım Sosyoloji alanında.

    http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/ Yarı Koreli Yarı Afrika Amerikalı,Korecesi çok iyi,1994'den beri bazen ara vermiş de olsa Kore'ye gidip gelmiş,son bir kaç yıldır gene Kore'de,onun da blogunda Kore toplumuna sosyolojik bir bakış var.Eleştirel bir kişilik,Amerika'da iyi bir üniversiteden mezun.

    http://koreanalyst.wordpress.com/ Gene oldukça eğitimli,Koreli eşi olan uzun zamandır Kore'de yaşayan bir Amerikalının blogu,Kore toplumunda batılılara garip gelen şeyleri açıklamaya çalışan bir blog,K-blog evrenine yeni katıldı.


    http://briandeutsch.blogspot.com/ İngilizce öğretmeni,ilginç şeyler olabiliyor blogunda

    Bu blogların sahipleri elelrinden geldiğince Kore toplumuna objektif yaklaşmaya çalışan insanlar,yazdıklarıyla insanın ingilizcesini degeliştiriyorlar.

    Şimdide bana ilginç gelen bazı blog postlarını yazmaya çalışıcam
    http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/2007/03/the_walking_wou.html
    Son 3-4 aydır Kore'de en az 5-6 ünlü insan kendini öldürdü,intiharlarda Kore Japonya'yı geçmiş durumda,metropolicianın bu konuya bakışı.

    http://populargusts.blogspot.com/2008/04/cigarette-burns.html Kore'de liselerde şiddete yönelik bir yazı.

    http://koreabeat.com/?p=1293 Kore'de ırkçılıkla ilgili bir yazı

    http://gypsyscholarship.blogspot.com/2008/06/expat-still-living.html Kore'de yabancılara yönelik saldırılarla ilgili bir yazı

    http://thegrandnarrative.wordpress.com/category/korean-education/page/4/Kore'de eğitimle ilgili bir yazı

    http://populargusts.blogspot.com/2006/10/dasepo-girls-and-conservative-korea.html Kore'de yeniyetme kızlar arasında görülen fahişelikle ilgili bir yazı

    http://smileyjkl.blogspot.com/2009/02/reason-behind-all-vomit-on-street.html Korelilerin içki alışkanlıklarına dair gözlemler

    Hyunsoosea merhabalar canım,onları Polonezköy'e götürebilirsin,keşke Ege ve Akdenizde de bir yerlere gidebilseniz.İyi eğlenceler.Bütün bunları okumak ve karıştırmak isteyenlere de kolay gelsin
  • Yeni bulduğum bazı linkleri de yazayım dedim arkadaşlar

    http://koreabeat.com/?p=260 Kore gençliğinde olan bitenler

    http://kushibo.blogspot.com/2005/09/tragedy-of-kirgi-appa.html Kore'de evlilik kurumuna bir bakış,bu arada Kushibo da çok iyi korece bilen ve Kore tarihine hakim bir Amerikalı.

    http://kushibo.blogspot.com/2005/12/koreas-productivity-gone-south.html Kore'de işyerlerinde verimliliğe dair bir yazı.

    http://www.reuters.com/article/lifestyleMolt/idUSSEO35121820080404 Kore'de kürtaj

    http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2008/11/117_34319.html Kore'de düşük doğum oranı

    Hyunsoocum mesajını bekliyorum,İstanbul'da onları Hacı Abdullah'a yemeğe götürebilirsin şeker.http://www.haciabdullah.com.tr/
  • koreli kızlar harikadır

    http://sineasya.com/viewthread.php?tid=76&extra=page%3D1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 13 Nisan 2009; 15:42:54 >
  • Arkadaşlar Kore'yle ilgili bulduğum ilginç bir yazının daha linkini gönderiyorum.

    http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/2006/05/the_seoul_essay.html Kore'deki devasa fuhuş sektörüyle ilgili bir yazı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pisipati

    Arkadaşlar Kore'yle ilgili bulduğum ilginç bir yazının daha linkini gönderiyorum.

    http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/2006/05/the_seoul_essay.html Kore'deki devasa fuhuş sektörüyle ilgili bir yazı



    Koredeyken bu bölgeden arkadaşımla geçmiştik ama gündüz . Bu bölgenin gece hali nasıl olur bilmiyorum ama Amsterdam red ligh street yada Londra nın soho bölgesi gibi olduğunu zannetmiyorum çünkü oldukça kısıtlı bir alanda ve ara sokaklarda idi. Arkadaşım bizzat Seoul de böyle yerlerin de var olduğunu göstermek için getirmişti .Ayrıca aynı bölge BUSAN da da var bunu da belirteyim .Dışarısı kırmızının hakim olduğu bir döşeme bulunup kendini hemen belli etmekte saten kim olsa anlar oranın fuhuş merkezi olduğunu .Bu tarz yerlerin olması hiçbir ülkenin gelişmişliğini yada kültürel yozlaşma içinde olduğunu belirtmez çünkü tüm dünyada hatta islamın yoğun şekilde yaşandığı ülkelerde bile bu gibi yerler herzaman var olmaktadır.

    Ayrıca diğer asia ülkeleri ile Japonya ,Tailand hatta Singapure ile Kore yi kıyasladığımızda bu gibi sektörlerin olabildiğince az olduğunu Kore de görmekteyiz.

     koreliler nasıldır?
  • Kore'ye yada Korelilere karşı hiç bir şekilde olumsuz düşünceler hissetmiyorum,Korelileri seviyorum ben,zaten yargılayıcı bir insan da değilimdir.Bugüne kadar uzakdoğuya dair bir sürü şey okudum.Şu kadarını söyleyebilirim,konfüçyusçuluğun etkisiyle bu toplumlarda son 50 yıl öncesine kadar bakarsak kadın harbiden çok değersiz,kadın erkeğin ''çi''sini doğum yoluyla çocuğa aktaran aracı bir nesne.Bir kadının bedenini satması Türkiye'de ki hatta batıdaki kadar bile ağır anlamlar içermiyor,son 50 yılın aşırı materyalizmi de eklenince.Aç olmadığı halde,örneğin gerçek bir gucci çanta için bu toplumlarda kadınlar kendilerini satabiliyorlar.Kore'de işin ilginç yanı şu,fahişelik kanunen yasak ama devlet bunu durdurmak için hiçbir şey yapmıyor,bazen bazı yerlere polis baskınları oluyor o da,genelev sahiplerini daha yaratıcı olmaya itiyor.Örneğin dışardan berber gibi gözüken ama gerçekte genelev olan yerler.Devlet denetimi olmadığı için Aids değil ama diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların özellikle orta yaş ve üstü Koreli erkekler de ciddi sorun olduğu ve Kore'de üroloji kliniklerinin çok sık raslanan bir görüntü olduğu belirtiliyor,aşırı soju tüketimi sonucu kuşların uçmaması sorunu da var tabi.Malum Kore olsun Japonya olsun,şirket kültürüyle fahişelik arasında bir bağ var,adamlar eşleriyle yatacaklarına fahişelerle yatmayı tercih ediyor.Bu da aile kurumunu sarsıyor.Zira Kore boşanma oranında ABD ve İngiltere'den sonra dünya'da üçüncü,çünkü kadınlar artık bu rezilliklere dayanamıyorlar.
    Fuhuş sektörünün ekonomi içindeki payı o kadar büyük ki Kore'nin savunma bütçesine yakın bir miktara geliyor.İlginç olan bu sektörde hala çoğunlukla yerlilerin iş yapması,ülke zenginleştikçe daha fakir diğer Asya ülkelerine kayması gerekirken.Bazı genelevler yabancılara açık,buralara Japon iş adamlarının doluştuğu da biliniyor.Bunların Japonya ve Çin'e dair bilgileri olan insanlar için şaşırtıcı bir tarafı yok.Bu kültürlerde bu iş böyle.

    Bu konuyla ilgili olmayan ilginç bir link daha,Kore'deki yaşlıların durumuyla ilgili

    http://rokdrop.com/2008/11/11/koreas-elderly-living-in-poverty-highest-in-the-oecd/

    http://rokdrop.com/2007/03/13/why-are-koreans-rude/ Bu yazıyı yorumlarla birlikte okuyun,bazı yorumlar çok komik,burda ekspatlar uzun uzun Koreliler kaba mı değil mi onu tartışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisipati -- 29 Mart 2009; 0:03:12 >
  • Efsane Prens'deki sosnaya hastayım yaaaa

    http://sineasya.com/viewthread.php?tid=12&extra=page%3D2
  • http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/2009/04/thoughts-on-dating-korean-women.html

    Michael Hurt 1990'lı yıllardan beri Kore'de yaşayan,Korecesi çok iyi,yarı Koreli,yarı Afrikalı Amerikalı bir ekspat olarak geçenlerde Koreli bayanlarla flört konusunda baya uzun bir yazı yazdı,yorumlarla birlikte okumanızı tavsiye ederim.
  • http://storysinger81.blogspot.com/2009/05/dating-korean-guy-in-korea.html
    Şimdi de Kore'de yaşayan bir bayan ekspattan Koreli erkeklerle flört konusunda uyarılar,ve öğütler
  • Kore Konfüçyusun doğduğu Çin'den bile çok daha konfüçyuscu bir ülke,sanırım Çin'de devrim düzeni değiştirmiş,konfüçyusculukta ise kadın gerçekten çok değersiz bir varlık,sadece bir araç erkeğin özünü doğuracağı erkek çocuğa aktaran,Kore gelişmiş bir ülke olmasına rağmen hala evlilik içi tecavüz yasası yok,zorla değilse 13 yaş alt sınır olmak üzere küçük bir kızla cinsel ilişkide bulunmak Koreli bir erkeği hapse düşürmüyor,hatta bununla ilgili yeni bir yazı okudumhttp://www.koreatimes.co.kr/www/news/opinon/2009/07/137_48258.html merak edersen okuyabilirsin,çok da şaşırdım,bu yüzden o Amerikalı bayana utanmadan sarkabiliyorlar,kadının değeri yok ki,şaşırtıcı ama bize bu kadar gelişmiş gözüken bir ülkede kadın haklarının daha gelişmiş olmasını beklerdim.Uzakdoğunun en çok kadın döven erkekleri diye ün yapmışlar,özellikle 2000'li yıllardan önce sokakta gündüz gözüyle bile karısını yada kız arkadaşını adam akıllı döven bir erkekle karşılaşmak çok normalmiş,çevrede de kimse yardım etmezmiş,her ekspatın böyle anıları var,hala da böyle şeylerle karşılaşıyorlar.Zaten sinirli insanlar,içki tüketiminde de dünyada ilk sıralarda geliyorlar,böyle olunca şiddet kaçınılmaz.İlginç bir toplum,orda ve yerinde onları gözlemlediğin için şanslısın.Kolay gelsin
  • benim yasadigim yerde tanidigim en munis, akli basinda adam bile aksam disari cikarken karisini evde birakiyor. kadinlara verdikleri (aslinda vermedikleri) degeri bizzat farkediyosun.. evdeki kadinin gorevi senin de soyledigin gibi cocuk dogurmak. mesela erkek erkege bowling oynamaya gidiyolar. esleriniz neden yok diye sorunca gayet normal birseymis gibi "biz onlari pek cikarmayiz" diye cevap veriyolar. eslerini dovduklerini de cok duyuyorum, aldattiklarini da cok duyuyorum. hatta "ben bu gece disaridayim" diye evinden cikan bir erkegin demek istedigi "diger kadina gidiyorum" demek oluyo ve esi bunu bilse de sesini cikaramiyo.

    burasi disaridan cok gelismis bir ulke olarak gozukuyo, evet.. hatta ulkeye ilk ayak bastiginda hakikaten gelismisler diyosun. devasa binalar, duzgun yollar.. muazzam kopruler.. anakaraya yakin adalarin pek cogu karaya ve birbirlerine koprulerle bagli. o derece yani.. ama sonra starbucks tarzi bir yere gidiyosun. adam iceri girip masaya oturuyo, karisi gidip kahveleri aliyo :) yere tukurmeler, yemek yerken agiz sapirdatmalar.. hangisini saysam bilemiyorum. kulturel olarak kafalarini degistirmeye pek niyetleri yok. ama japonya hic boyle degil. iki ulkeyi de gordugunde aradaki farkin ne kadar bariz oldugunu hemen fark ediyosun.

    verdigin bilgiler icin tesekkur ederim, makaleyi okuyacagim :)


    quote:

    Orjinalden alıntı: pisipati

    Kore Konfüçyusun doğduğu Çin'den bile çok daha konfüçyuscu bir ülke,sanırım Çin'de devrim düzeni değiştirmiş,konfüçyusculukta ise kadın gerçekten çok değersiz bir varlık,sadece bir araç erkeğin özünü doğuracağı erkek çocuğa aktaran,Kore gelişmiş bir ülke olmasına rağmen hala evlilik içi tecavüz yasası yok,zorla değilse 13 yaş alt sınır olmak üzere küçük bir kızla cinsel ilişkide bulunmak Koreli bir erkeği hapse düşürmüyor,hatta bununla ilgili yeni bir yazı okudumhttp://www.koreatimes.co.kr/www/news/opinon/2009/07/137_48258.html merak edersen okuyabilirsin,çok da şaşırdım,bu yüzden o Amerikalı bayana utanmadan sarkabiliyorlar,kadının değeri yok ki,şaşırtıcı ama bize bu kadar gelişmiş gözüken bir ülkede kadın haklarının daha gelişmiş olmasını beklerdim.Uzakdoğunun en çok kadın döven erkekleri diye ün yapmışlar,özellikle 2000'li yıllardan önce sokakta gündüz gözüyle bile karısını yada kız arkadaşını adam akıllı döven bir erkekle karşılaşmak çok normalmiş,çevrede de kimse yardım etmezmiş,her ekspatın böyle anıları var,hala da böyle şeylerle karşılaşıyorlar.Zaten sinirli insanlar,içki tüketiminde de dünyada ilk sıralarda geliyorlar,böyle olunca şiddet kaçınılmaz.İlginç bir toplum,orda ve yerinde onları gözlemlediğin için şanslısın.Kolay gelsin
  • Göz denince aklima geldi. Bu Koreli arkadaslar kendi gözlerini normal göz kabul edip bizim gözümüz için "double eye" diyorlar. Onlarda göz kapagi yok gibi birsey. Bizim göz kapaklarimiz da onlara ikinci bir göz gibi geliyormus. O yüzden özellikle bayanlar arasinda böyle bir tanimlama yapiyorlar.

    Beyazlastirici kremler çok komik. Burada fondötenler falan hep beyaz ve reklamlari bizdekinin tam tersi. Before ve After seklinde iki fotograf.. Ilk fotografta bronz gibi bir yüz. Ikincisinde ise bembeyaz bir surat :) Ayni beyaz olma meraki yüzünden yanmamak icin denize de elbiseyle falan giriyolar. Sürekli semsiyeyle dolasiyorlar ve hatta yüzlerini kapatip kollarina yanmamak için lastikler geçirip o sekilde sokaga çikiyorlar. Tabi bronz olmayi tercih edenler de yok degil, ama cogunluk bronzlasmaktan kaciniyor.

    pisipati: Koreliler sadece kendilerini kandiriyor. Dedigin gibi hem ustun bir irk olduklarini dusunuyorlar, hem de cekik gozlu olmaktan utaniyorlar. Zaten tarih boyunca Japonlar karsisinda hep ezilmisler. Bir de onun ezikligi var. Japonyadan bahsedince yuzleri degisiyor. Yine bu ustun irkta boy kompleksi var, yuksek tabanli spor ayakkabilar giyip duruyorlar :) Halbuki sari irk icinde en iri yapili olan irk kendileri. Ama yine de kompleks sahibiler.

    Bu arkadaslar kendileriyle ayni kani tasiyan ama farkli ideolojiye sahip Kuzey Korelileri düsman görürken kendilerine sömürgesi gibi davranan Amerikalilari el üstünde tutuyorlar. Burada Kore savasi sirasinda kullanilmis bir esir kampini gezme firsatim oldu. Kampin komutani Amerikaliymis. Içeride Çinli ve Kuzey Koreli askerler esir olarak tutulmus. Tabi nasil bir ortam oldugunu söylememe gerek yok. Amerikali komutanin emri altindaki Güney Koreliler, Kuzeyli kardeslerine iskence ediyorlar. Ayni sey Kuzey için de geçerli. Onlar da Güneyli askerlere benzer seyler yapmislar. Hatta 240 civari Turk de kuzeydeki kamplarda esir tutulmus.

    http://rokdrop.com/2007/06/04/geoje-pow-camp-today/ adresinde guneydeki kampla ilgili bazi detaylar var. Yazinin sonunda gorecegin su fotograf ise Korelilerin tarihleri konusunda hic akillanmadiginin bence bir kaniti.

     koreliler nasıldır?


    Boylesine acilar cekilmis bir mekanda kampi gezenler bu resmin arkasina gecip kendilerini bir esir olarak fotograflayabiliyorlar. Beni muthis rahatsiz etti. Ama orada eslerinin, sevgililerinin fotograflarini ceken Koreliler hic rahatsiz olmus gibi gorunmuyordu.

    Sirf ideoloji farki yüzünden zamaninda bir taraf Rusya ve Çin'e; diger taraf Amerika'ya yaklasmis ve birbirlerine düsman olarak bugunlere kadar gelmisler. Irkçilik anlayislarinin böyle salakça da bir tarafi var. Halbuki kuzeyin askeri gücü ile güneyin sanayi gücü birlesse cok daha guclu bir devlet olabilirler ama boyle birseyin onyillarca sonra bile mumkun olabilecegini hic sanmiyorum. Guneyliler Kuzeydekilerin beyinlerinin yikanmis oldugunu dusunuyor ama kendilerinin de benzer bir durumda olduklarinin farkinda degiller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratto


    Göz denince aklima geldi. Bu Koreli arkadaslar kendi gözlerini normal göz kabul edip bizim gözümüz için "double eye" diyorlar. Onlarda göz kapagi yok gibi birsey. Bizim göz kapaklarimiz da onlara ikinci bir göz gibi geliyormus. O yüzden özellikle bayanlar arasinda böyle bir tanimlama yapiyorlar.

    Beyazlastirici kremler çok komik. Burada fondötenler falan hep beyaz ve reklamlari bizdekinin tam tersi. Before ve After seklinde iki fotograf.. Ilk fotografta bronz gibi bir yüz. Ikincisinde ise bembeyaz bir surat :) Ayni beyaz olma meraki yüzünden yanmamak icin denize de elbiseyle falan giriyolar. Sürekli semsiyeyle dolasiyorlar ve hatta yüzlerini kapatip kollarina yanmamak için lastikler geçirip o sekilde sokaga çikiyorlar. Tabi bronz olmayi tercih edenler de yok degil, ama cogunluk bronzlasmaktan kaciniyor.

    pisipati: Koreliler sadece kendilerini kandiriyor. Dedigin gibi hem ustun bir irk olduklarini dusunuyorlar, hem de cekik gozlu olmaktan utaniyorlar. Zaten tarih boyunca Japonlar karsisinda hep ezilmisler. Bir de onun ezikligi var. Japonyadan bahsedince yuzleri degisiyor. Yine bu ustun irkta boy kompleksi var, yuksek tabanli spor ayakkabilar giyip duruyorlar :) Halbuki sari irk icinde en iri yapili olan irk kendileri. Ama yine de kompleks sahibiler.

    Bu arkadaslar kendileriyle ayni kani tasiyan ama farkli ideolojiye sahip Kuzey Korelileri düsman görürken kendilerine sömürgesi gibi davranan Amerikalilari el üstünde tutuyorlar. Burada Kore savasi sirasinda kullanilmis bir esir kampini gezme firsatim oldu. Kampin komutani Amerikaliymis. Içeride Çinli ve Kuzey Koreli askerler esir olarak tutulmus. Tabi nasil bir ortam oldugunu söylememe gerek yok. Amerikali komutanin emri altindaki Güney Koreliler, Kuzeyli kardeslerine iskence ediyorlar. Ayni sey Kuzey için de geçerli. Onlar da Güneyli askerlere benzer seyler yapmislar. Hatta 240 civari Turk de kuzeydeki kamplarda esir tutulmus.

    http://rokdrop.com/2007/06/04/geoje-pow-camp-today/ adresinde guneydeki kampla ilgili bazi detaylar var. Yazinin sonunda gorecegin su fotograf ise Korelilerin tarihleri konusunda hic akillanmadiginin bence bir kaniti.

     koreliler nasıldır?


    Boylesine acilar cekilmis bir mekanda kampi gezenler bu resmin arkasina gecip kendilerini bir esir olarak fotograflayabiliyorlar. Beni muthis rahatsiz etti. Ama orada eslerinin, sevgililerinin fotograflarini ceken Koreliler hic rahatsiz olmus gibi gorunmuyordu.

    Sirf ideoloji farki yüzünden zamaninda bir taraf Rusya ve Çin'e; diger taraf Amerika'ya yaklasmis ve birbirlerine düsman olarak bugunlere kadar gelmisler. Irkçilik anlayislarinin böyle salakça da bir tarafi var. Halbuki kuzeyin askeri gücü ile güneyin sanayi gücü birlesse cok daha guclu bir devlet olabilirler ama boyle birseyin onyillarca sonra bile mumkun olabilecegini hic sanmiyorum. Guneyliler Kuzeydekilerin beyinlerinin yikanmis oldugunu dusunuyor ama kendilerinin de benzer bir durumda olduklarinin farkinda degiller.




    muratto merhaba kardeşim sen seulde ne işi yapıyorsun ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.