Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
3
Favori
153.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tüh ya çokda hosuma gitmiştı,çok imreniyorum bu cihazlara.necvox da bi sorun var mı o güvenilir mı?
  • Necvox için genel yorumlar iyi ancak Corolla için satılan ürün hakkında henüz yoruma denk gelmedim.

    Navitech alan Mustaka isimli arkadaşımızın ürün hakkındaki yorumudur;


    Cihazın teknik verilerini

    http://www.hepsiburada.com/navitech-toyota-corolla-icin-ozel-model-hem-navigasyon-hem-multimedya-nrd-ax3000tc/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otdel1

    ve

    http://www.navitech.com.tr/nrd-ax3000.asp

    linklerinde görebilirsiniz. Bunlarla ilgili deneyimlerimi tek tek aktarayım.

    1 - EKRAN :7 '' dokunmatik TFT LCD 480*234 çözünürlük.
    Ekran dokunmatik olmakla birlikte bu imkan bazı yerlerde kullanılmamış. Örneğin gelen dosya listesinde seçim, listeyi parmakla kaydırarak veya dosya üzerine dokunarak yapılamıyor. Bu işlemler için ekranın alt tarafında görüntülenen bazı düğmelere dokunmak gerekiyor ki, arayüz için user-enemily denebilir :)
    Çözünürlük için diyebileceğim tek şey, bu zamanda artık yetersiz. Biraz daha düşük olsa görüntü kalitesinden söz edilemez. Yani bare-minimum denilen asgari kalite noktası.

    2 - HAFIZA : 1GB SD kart ( Navigasyon datası yüklü) ve extra SD kart yuvası.
    Ekstra SD kart yuvası iyi olmasına iyi, de, SDHC desteği yok. Aldığım 8GB kart elimde patladı, maks 2GB kapasite destekliyor. Yani yine eski teknoloji. Ben dosyaları DVD'ye atsam kapasitesi zaten 4.7GB.

    3 - DVD,DIVX,CD,MP3,MP4 PLAYER : Cok iyi bir görüntü kalitesinin yanında ürünümüz 5.1 ses sistemine uygundur.
    Gerek SD karttan, gerek USB'den, gerekse DVD/CD'den olsun, medya dosyalarını dinlerken iyi, ama kontağı kapatıp daha sonra tekrar araca binip açtığınızda kaldığınız yerden devam etmiyor.Atıyorum, 1000 dosyadan 252. şarkıda kaldınız, tekrar açtığınızda 1. şarkıdasınız. 252.'ye atlayım deseniz tek tek aşağı kaydırma düğmesine basmanız gerekiyor, yani rezalet. Ama DVD film seyrediyorsanız filmin kaldığı yerden devam edebiliyor. Basit bir bookmark özelliğini DVD filmler haricinde desteklemiyor. Tamam onu kabul ettim diyelim, dosyaları klasörlere gruplasam bile klasör navigasyonu yok, disk/kart içindeki bütün medya dosyalarını ip gibi alt alta diziyor. Bu klasör sistemi aracımız üzerinde gelen CD çalarda bile var, yazık. Bir de, eğer dosyalar arasında mazallah resimler de varsa, photo view modunda gösteriyor ki, ses dosyalarına geçmenin yolunu bulamadım. Bu ikisini karışık koymayacaksınız.

    4 - NAVIGASYON : Urunumuzde navigasyon datasi olarak Turkiyenin en kapsamli navigasyon haritasi kullanilmaktadir.
    Allah'tan navigasyon yazılımı kendileri yapmaya kalkışmamışlar. iGO 2008 en son versiyon yüklü. Bu yazılım alanında en iyilerden. Bir şeyi çok iyi yapmışlar.

    5 - AM/FM DIJITAL RADYO : 24 FM/AM kanal hafızasi ve RDS fonksiyonu mevcuttur.
    Araç teybinin sorunsuz çektiği kanalları, bu arkadaş düzgün çekemiyor. Bir yerde net aldığı yayını 100 metre ilerde düzgün çekemeyebiliyor. Dinlediğim kanallar arasında, her yerde düzgün çekebildiği tek bir kanal malesef yok. Öyle bir kanal varsa da ben dinlemiyorum. Araç antenini kullansaydınız dedim, zaten öyle yapmışlar. Demek ki sorun kaynağı anten değil. Radyo dinlemek için yer yer ve zaman zaman oluşacak cızırtı ve hışırtılara da katlanmanız lazım.

    6 - BLUETOOTH : Bluetooth ozelligiyle sadece telefon aramalari degil cep telefonunuzdaki muzikleri de aracın muzik sisteminden dinleyebilirsiniz.
    Bluetooth sistemi makul seviyede çalışıyor. Telefon cebinizdeyse ses kalitesi biraz düşüyor, ama çıkarıp aracın küllüğün yan tarafındaki telefon cebine koyduğunuzda gayet güzel. Bir şeyi daha iyi yapmışlar.

    7 - DUAL ZONE OZELLIGI : Aracin ön kisminda navigasyon islemi yapilirken koltuk arkasi ekranlarindan film seyredilebilir.
    Arka koltuğa taktıracağınız ikinci bir LCD ekran sayesinde yolcular arkada film izlerken siz öndeki ekrandan navigasyonu takip edebiliyorsunuz. Bunu daha denemedim, çünkü ikinci ekranım henüz yok. Onu da inşallah araştıracağım.

    8 - CAN ( Control Area Network ) UYUM PROTOKOLU : Urun fonksiyonlari direksiyon uzeri dugmelerden kumanda edilebilir.
    Direksiyondan kumandada bir sorun yok.

    9 - TV TUNER VE ANTEN SİSTEMİ
    Araç yolda giderken radyodaki sıkıntıdan söz etmiştim, TV seyretmeniz 5 kat daha zor. Net yakaladığım kanal zaten yok da, bir şekilde yakaladığınız bir kanalı da seyahat sırasında uzun süre tutabilmeniz çok zor. Bunun antenini güçlendirin dedim, daha güçlüsü olmamız, karasal yayına geçildiğinde sıkıntı kalmayacakmış. Ne zaman karasal yayına geçilir, bilen yok.

    10 - IPOD ARAYUZ, LISANS, KABLO
    Bende iPod/iPhone yok, almayı da düşünmüyorum. Arayüzdeki kullanım zorlukları yazılımla aşılabilir. Bunun dışında, radyo ve TV sorunu donanımsal. Yazılım güncellenebiliyor. Montajın ertesi günü başıma gelen bir sorunu, USB üzerinden güncelleme ile hemen çözdüler. Artık daha iyi bir yazılım için beklemekten başka çare yok.

    11 - GERI GORUS KAMERASI (CCD) - Opsiyonel
    Geri vites kamera bağlantısı sorunsuz. Ama sensör sesli uyarısı kaybolmuş durumda. Halen bu sorun üzerinde durmaktayım, sonuçlanınca haber veririm inşallah.

    12 - TPMS ( Lastik Basınç Kontrolü)
    Bizim araçta böyle bir sistem olmadığından bu özelliğin anlamı yok.

    Listeye baktığınızda boyu etkileyici. Ama bir özellikte sorun olduğunda olmasa daha iyi diyebiliyorsunuz. Eleştirdiğim noktalarda hatalarım varsa lütfen bilenler söylesin, benden çok sevinen olmaz. Çözümü olan soruna boşuna katlanmayayım. Kullanım klavuzunu baştan sona okudum, bahsettiğim sorunlarla ilgili tek bahis yok. Ben hem bilgisayar mühendisiyim, hem de elektronik cihazları yıllardır hem kullanıyorum, hem de kimini programlıyorum. Teknik destekteki arkadaşlar önce yoldan geçen Hüsmen ağa muamelesi yapmaya kalktılar, iyi dinlemediler, ama bahsettiğim problemleri dinledikçe sonunda anlayıp teslim oldular. Bunun özelliği böyle diyen oldu. Ben de dedim ki, bir şeyin özellikleri sayılırken olanlar sayılır, olmayan şeye özellik denmez :)

    Özetle, ben bu cihaza 1500TL den fazla verilmez diyorum. Yazılımsal sorunlar çözüldüğünde değeri 2000TL olabilir. İşte biçtiğim değer bu. Başka sorularınız da varsa sorun, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.




  • Değerli forum müdavimleri.
    corollama sözkonusu aleti taktıran ilk kullanıcılardan biri olarak( yaklaşık 16 ay oldu) benim de söyleyecek bir kaç sözüm var.
    Ben de hong kongdan kendim getirtmiştim.heyecanla yaşadığım o süreçleri bu başlığın ilk sayfalarında okumuşsunuzdur.Birçok kişiye de yardımcı oldum.
    Aracımı geçen ay satıp yeni verso aldım.
    Öncelikle şunu söyleyeyim bu işler heves işi olmakla beraber, kullanıma kolaylığı ve kaliteye göre hevesiniz geçiyor veya aksesuara alışıyorsunuz.
    Ben radyodan memnun kalmadım.Herkes de aynı konudan şikayetçi olmuş zaten.Getirttiğim ürün ve piyasada satılan benzer özellikli ürünler(çakma olanlar) KULLANIŞSIZ.Kullandığım tek özelliği sd carda yüklediğim mp3ler ve arka tampon kamerasıydı.Arka tampon kamerası böyle geri vitese takınca hemen devreye giren bişey de değil ayrıca.ekranda düğmeye basmanız gerek.Yani aslında o da kullanışsız. Mp3 de sürekli takılıyor.radyo zaten3-5 kanal dışında sürekli cızırtı..
    Bununla beraber arabanın havasını ve 2.el satış fiyatını arttıran bir ürün..(satarken şansım da yaver gitmiş olabilir)
    Bütün bunları bilerek bu işe girmenizi öneriyorum.
    Yani sonuç olarak trafikte en çok radyo dinlenir düşüncesinde olan biri olarak şu anda çok rahatım.geri vitese bağlı otomatik devreye giren kameram şu anki versomda var.aux girişi olduğu için de mp3 lerimi dinleyebiliyorum.garmin marka navigasyon cihazına da sahibim ve ihtiyaç halinde torpidadan çıkarıp kullanıyorum.
    Yani ihtiyaçlarınızı çok fazla abartmayın.Herzaman tv,navigasyon,dvd ihtiyacınız olmuyor..
    bunun yerine aracınıza aux,usb girişi taktırın,portatif dvd player alın,150 usd'ye navigasyon cihazı alın ve şu anki versolara bulunan kamera sistemini aracınıza uygulayın bence.biri bozuldu mu sadece bozulan aleti tamir edecek veya atacaksınız.
    orjinal teybinizin fiyatı 2500 dolar ve japon malıdır.onun kıymetini bilin!!

    herkese saygılar.




  • mrcarter2 b değerli paylaşımınız için teşekkür ederiz. Gerçekten bir kullanıcı olarak olumlu ve olumsuz tüm yönlerini yazmışsınız. Bu değerlendirmeleriniz bu cihazları düşünenler için gayet faydalı olacaktır.
  • bende vazgectim artık bu yorumlardan sonra en iyisi mrcarter2 dediğini yapmak yani aux usb ve geri kamerası taktırmak ama bunları nasıl yapıcaz servise gitsek takıyolar mı ,bide ben iphone u baglanamk istiyorum teybime bu şekılde bağladıktan sonra direksiyondan kontrol ediliyor mu ?
  • Sevgili Arkadaşlar,

    Bende aracıma Sayın mrcarter2 den yardım alarak aynı cihazdan getirtmiştim aracıma taktım ve yaklaşık bir ay sonra ürünü aracımdan çıkarttım. Ürünün görüntüsü orta kaliteli fakat kullanmaya başlayınca çok kalitesiz bir ürün olduğunu anladım. (Yani dışı sizi ve içide beni yakar cinsinden) Daha sonra aracıma e-bay aracılığı ile yeni kasa corollaya uygun PVC ön göğüs çerçevesi getirttirdim, bu çerçevelerinde kaliteli ve kalitesiz olanları var ben üçüncü denemede kaliteli olanını buldum diğer ikisi ise vasat bir kalitedeydi. Çerceverinin içine Pioneer sanırım DVP 6950 idi 6 DVD changerli bir ünite koydum ve bu üniteye extra bluetooth ünitesi ve HDD bağlantı ünitesi aldım 250GB' a kadar HDD leri rahatlıkla bağlayabiliyorum. Bu Cihazları Tütkiye'den almaya kalkarsanız yaklaşık 5000 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekmektedir ama yurtdışından e-bay ile çözerseniz 2000-2500TL'ye çözersiniz. Şu anda 2000TL ye satılan cihazlarla kıyas edilemeyecek bir üründür PIONEER. Sizlerle arabamda olan ses ve görüntü ekipmanlarını paylaşmak istedir.

    PIONEER 6'lı DVD Changer
    Bluetooth Ünitesi
    HDD Bağlantı ünitesi
    JVC Anfi 4x100W (Mid Tizler İçin)
    JVC Anfi 2x220W (Subwooferlar İçin)
    10 inch DVD li LCD ekran orta konsolda arka koltuklar için.


    Saygılarımla,




  • ben gökkuşağı toyotada takdırdım. 2500 tl de ödeme yaptım. daha önce focus um vardı. ondaki cihazdan çok memnundum. süperdi. ama bu tam bir başbelası sakın almayın. salak bir alet. ne doğru düzgün radyosu ne de tv si çalışıyor. bir tek düzgün navigasyon çalışıyodu o da bugün bozuldu.
  • Yaklaşık 9 aydır bende necvox marka aleti kullanıoyrum..TV görüntüsü hariç herşeyinden çok memnunum...sdece seyir halindeyken tv seyretmek imkansız gibi birşey....Bide ekranın çözünürlüğü çok iyi değil ama idare eder
  • Necvox'un Corolla'ya uygun modeli yenilenmiş e ekran çözünürlüğü arttırılmış. Ben de ciddi ciddi düşünüyorum almayı
  • arkadaşlar burda da sorayım. world kart bir kampanya başlatmış taşıtlar vergisini kartla ödersen yüzde 40 indirim var navking ürünlerinde. yani şöyle 300 liralık bir şeyi 180 e falan alabilirim. navking nasıldır? bilgisi olan var mı? hangi modelini tavsiye edersiniz? zaten kartla ödeyeceğim için kaçırmak istemiyorum yüzde 40 indirimi. teşekkürler.
  • Arkadaslar aero teknoloji olarak bu cihazlari ben turkiyede ithal etmeye basladim elinizde mevcut olanlarada navigasyon yuklerim turkce ve turce sesli IGO8 yukluyorum bana ulasabilirsiniz ...Insallah yakında yetkili servislerede vermeye basliyorum..

    0532 442 5 880
    aslansebahattin@hotmail.com
    adreslerinden bana ulasabilirsiniz..

    Not:Su an sadece 2009 ve ustu corollara getiriyorum
     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...





  • yeni kasa corollalar 2007 mart gibi geldi.

    neden 2009 ve sonrası?


    quote:

    Orijinalden alıntı: cerenay777

    Arkadaslar aero teknoloji olarak bu cihazlari ben turkiyede ithal etmeye basladim elinizde mevcut olanlarada navigasyon yuklerim turkce ve turce sesli IGO8 yukluyorum bana ulasabilirsiniz ...Insallah yakında yetkili servislerede vermeye basliyorum..

    0532 442 5 880
    aslansebahattin@hotmail.com
    adreslerinden bana ulasabilirsiniz..

    Not:Su an sadece 2009 ve ustu corollara getiriyorum
     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...






  • Ic yazilimlarinda ve versiyonlarda farklilik gosteriyorlar sorun yasanmayan son versiyon ve en hızlı islemciye sahip modeleri getiriyorum..

    <img src="http://img693.imageshack.us/img693/562/35189126.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/><br/>By <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=37729646&url=http://profile.imageshack.us/user/cerenay777" data-href="http://profile.imageshack.us/user/cerenay777">cerenay777</a>, shot with <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=37729646&url=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+PowerShot+S5+IS&make=Canon" data-href="http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+PowerShot+S5+IS&make=Canon">Canon PowerShot S5 IS</a> at 2010-02-10

     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...


     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...


     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...




  • hocam benim elimde çinden getirttiyim bir ünite var msn varsa görüşelim navigasyon + tv için
  • aslansebahattin@hotmail.com
  • Arkadaşlar önceleri bende bu türlü bir şey düşünüyordum çocuklar yolda sıklmasın diye. Sonra yeni corolla foruforumundan haluk sağolsun Bim de portatif DVD player satılacağını söyledi. Sabah işe giderken uğradım ilk ben girdim dükkana ve gelen 2 üründen birini aldım (diğerini kasiyer çocuk kendine ayırmış.) 130 tl. Araca kafalıkların arkasına bağlama aparatı da var. ama ben onu 2 kafalık arasına bağlıyorum. çocuklar seyrede seyrede gidiyor. Usb girişi ve çakmak şarjı da var. böylelikle çözdüm bu işi. Burdan vesile olan cezalı Haluk arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pierrecardin

    Arkadaşlar önceleri bende bu türlü bir şey düşünüyordum çocuklar yolda sıklmasın diye. Sonra yeni corolla foruforumundan haluk sağolsun Bim de portatif DVD player satılacağını söyledi. Sabah işe giderken uğradım ilk ben girdim dükkana ve gelen 2 üründen birini aldım (diğerini kasiyer çocuk kendine ayırmış.) 130 tl. Araca kafalıkların arkasına bağlama aparatı da var. ama ben onu 2 kafalık arasına bağlıyorum. çocuklar seyrede seyrede gidiyor. Usb girişi ve çakmak şarjı da var. böylelikle çözdüm bu işi. Burdan vesile olan cezalı Haluk arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

    rica ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerenay777

    Arkadaslar aero teknoloji olarak bu cihazlari ben turkiyede ithal etmeye basladim elinizde mevcut olanlarada navigasyon yuklerim turkce ve turce sesli IGO8 yukluyorum bana ulasabilirsiniz ...Insallah yakında yetkili servislerede vermeye basliyorum..

    0532 442 5 880
    aslansebahattin@hotmail.com
    adreslerinden bana ulasabilirsiniz..

    Not:Su an sadece 2009 ve ustu corollara getiriyorum
     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...



    Fiyatı nedir sorması ayıp.




  • bunların auris için olanları da varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostlucky -- 12 Şubat 2010; 9:22:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerenay777

    Ic yazilimlarinda ve versiyonlarda farklilik gosteriyorlar sorun yasanmayan son versiyon ve en hızlı islemciye sahip modeleri getiriyorum..

    <img src="http://img693.imageshack.us/img693/562/35189126.jpg" alt="Image Hosted by ImageShack.us"/><br/>By <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=37916046&url=http://profile.imageshack.us/user/cerenay777" data-href="http://profile.imageshack.us/user/cerenay777">cerenay777</a>, shot with <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=37916046&url=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+PowerShot+S5+IS&make=Canon" data-href="http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+PowerShot+S5+IS&make=Canon">Canon PowerShot S5 IS</a> at 2010-02-10

     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...


     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...


     TOYOTA COROLLA SEDAN NAVIGASYON + DVD+...


    bunların auris için olanı varmı?




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.