Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.465
Cevap
199
Favori
1.207.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slm,Arkadaşlar eşekten düşenin haline eşekten düşen bilir atasözü seboreik egzama yakalanan kişiler daha iyi bilir:) Ben 21 yasında bu hastalığa kaşlarımda başlayıp saçıma ve sonrası burun,kulak arkasına kadar sıçramış ve hastalığı 29 yasında yenmiş birisiyim.Bu site aracılıkgıylada sizlerle yasadıklarımı paylaşmak isterim.Gittiğim farklı hastane sayısı 3 ,doktor sayısı 4 :) Genetik diyenler,Hormonal diyenler ,stres diyenler ve yanlış beslenme diyenler ,hepsinin ortak özelliği keterol ,dermovate losyon veya krem gibi ilaçlar önermeleri , yetmez alternatif tıp bile denedim, çörek otu zeytinyagı ,saçları aşırı yıkamaktan ,az yıkamaktan hepsini denedim :) ama tam 9 sene saçlarımın döküldüğünü ayna karsısında üzülerek baktım,ama bana şu yönde çok faydası oldu sabırı ve şükürü oğrendim.En son gittiğim doktor organik ürünler hariç hiç birşey yemessen bu problem en aza iner ama en önemlisi tatlı(Şeker Tuketimi) dedi.Eğer tatlı tuketimini azaltırsan bunu kontrol edebilirsin dedi.ve doktara gitmeden 2 akşam önce benim dogum günümdü o gün ve sonrası 4 dilim kocaman pasta yemiştim ve pullanmanın ciddi arttığını bu yuzden doktara gittiğimi farkına vardım.Malesef bir çogumuz masa basında iş yapıyoruz ve yediklerimizi eritemediğimizde vucut bunu farklı yolla atmaya calışıyor.Cips,asitli gıdalar ve ürünler hazır çikolatalar hepsinde yuksek şeker içerikli, bayramlarda ikram edilen tatlı diye önümüze gelen aslında farkında olmadan zehir yiyiyoruz.Günlük şeker ihtiyacımız yediğimiz ekmek ten bile karşılanabilecek düzeyde,En buyuk gıda fabrikaları sıvı şekeri mısır ve bugdayı işleyerek elde ettiğimizi hepimiz biliyoruz .Şu an kullandığım sampuan kadolin .Allah hepinize acil şifilar versin.Saygılarımla;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scale999 -- 8 Kasım 2011; 12:42:09 >




  • ben hastalığı 14 yıl çektim ve sonunda yendim.son 6 aydır hiçbir ilaç, krem, şampuan vs kullanmadım. (ki önceden son 4 yıldır en az haftada bir kaç gün krem, sürekli keterol şamp., ve saçlarımada losyon kullanırdım)

    peki nasıl yendim?

    - tatile çıktım.antalyada 1 ay kaldım.tatile çıktığım gün tüm ilaçları kremleri şampuanları bıraktım.
    - tuzlu deniz suyuna hemen hergün 1 aya yakın girdim.
    - geceleri 11 de yataktaydım.her sabah 8 de uyandım.uykumu düzene soktum.
    - tatlıyı haftada bire indirdim.şeker içeren ürün kullanmadım.çayı şekersiz içiyorum.
    - saçlarımı kendi kendine kurumaya bırakıyorum.
    - yüzüme hiçbir krem sürmedim.yüzüm dahil banyo sabunu olarak dove krem bar kullandım.şampuan olarak kremsiz pantene kullandım.
    - bol bol yüzümü cildimi güneşlendirdim.

    kısaca 14 yıldan fazla bir süre her daim cildimde olan bu hastalıktan son 4 yıldır ilaç bağımlısı şeklinde kortizonlu kremleri losyonları her hafta kullanan biriydim.6 aydır hiçbir kortizonlu krem vs kullanmadım.inşallahta tekrar etmez.ama bence iş gece uykusunda gizli.mutlaka 11 den önce uyumaya çalışın.her gün 11 de yatıp 7-8 gibi güne başlayın ve 10 gün deneyin.sonucu buraya yazın lütfen.




  • Scale999

    yanlış anlamada sen yazdığından bişey anladınmı? hem tatlı yemememizi hemde 4 dilim pasta yediğinde azaldığını söylüyorsun :S :S :s: S:s :
  • Kardeş kusura bakma artığından dolayı demek istedim.Bence bu rahatsızlığın temelinde stres uyku ve diğeri yatmıyor bana göre yediğimizin ürünlerin tamamına yakınında yoğun şeker içermesi buna baglı olarak yediğimiz tatlıların vucuttan atılamaması.Şekerin genetik olan hastalıkları ortaya çıkardığı kanser hücrelerinin bile aşırı şeker tuketiminde hızlı aktif olduğu bir çok dergi kitapda yazmaktadır.Bence deneyin tatlı tüketiminizi bir süreliğine azaltın ben 1 yıldır bayramlarda ükram edilen tatlıyı bile geri çeviriyorum.İnşallah herkez bu hastalığa şifa bulur .İyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scale999

    Kardeş kusura bakma artığından dolayı demek istedim.Bence bu rahatsızlığın temelinde stres uyku ve diğeri yatmıyor bana göre yediğimizin ürünlerin tamamına yakınında yoğun şeker içermesi buna baglı olarak yediğimiz tatlıların vucuttan atılamaması.Şekerin genetik olan hastalıkları ortaya çıkardığı kanser hücrelerinin bile aşırı şeker tuketiminde hızlı aktif olduğu bir çok dergi kitapda yazmaktadır.Bence deneyin tatlı tüketiminizi bir süreliğine azaltın ben 1 yıldır bayramlarda ükram edilen tatlıyı bile geri çeviriyorum.İnşallah herkez bu hastalığa şifa bulur .İyi günler

    Merhaba, 1 yıldır tatlıyı azalttığınızı söylemişsiniz peki bu süreç içinde hastalığın seyrinde herhangi bir gerileme oldu mu bari ?
  • Sayın hocam,

    Bu hastalığı allah düşmanıma bile vermesin.İnsan kendini toplumdan dışlanmış gibi hissediyor.1 yıl once doktor hastalıkta şeker ve stres kaynaklı olduğu söylediğinde şok oldum.Kadolin ve saltar losyon vermişti.İlaçları şampuna kullandım yanlış hatırlamıyorsam 10 gün geçti saçlarımda yaglanma azalmış ve agzıma ne bir küp şeker ne çıkolata koydum fakat hastalık durmuştu ama saçlarımda kabuklanma vardır.Tekrar dermovate losyon kullandım 15 gün tekrar kontrole gittim doktor dediki dermovete saç losyonunu yapınca kullanırsın dedi.Ondan sonra artık hiç doktora gitmedim.Hastalık yuzde 95 bitti.Dökülen saçlar geri gelmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theidee

    3 senedir bende bu hastalıkla uğraşıyorum Öğretmenim gittiğim doktorlar nizoral ketoral fungoral kkonozol gibi şampuanlar verdi ve bir damla losyon hiç bir şekilde iyileşme olmadı
    bu gün artık bir prof a gitmeye karar verdim
    Ve bana bolca ilaç verdi iki reçete birden
    2 losyonum var elocon ve advantan saç için
    2 krem var licoid lipokrem ve roza yüz için
    2 hapım var funit ve lordes
    fungoral şampuan
    ve birde vitamin iğnem haftada iki tane b12 vitamini baya çok :)
    başlayalı 4 gün oldu ama saçlarım feci dökülüyor egzama geçince minoxsile başlarız saç dökülmesi için dedi
    bakalım sonuç ne olacak sayfaların hepsini okudum elma sirkesi ile sonuç alan çok sanırım hemen onada başlıcam sonuçları yazarım
    herkese acil şifalar

    bunları kullandıktan sonra tekrar gittim yar doç doktora
    mecburen roaccutane tedavisine başlıyacağız dedi
    yeni ilaçlarım
    2 losyon devam elocon advantan
    1 roaccutane onun yan etkileri için hametan ve bepanten krem
    1 lordes hapın raporunu yazdı 3. kutuya başladım ondada ama saçlarım haala kaşınıyor haala dökülüyor.
    Sanırım tedavisi yok yazılanları okuyoruz doktorların dediği gibi azaltılıyor ama tamamen geçirilmiyor.
    benim düşündüğüm bu konu üzerinde çok fazla araştırma yapılmıyor . Geçmez denilip ilaçlar hemen yazılıyor. Birlik olmamız lazım arkadaşlar bi site kuralım seboreik dermatitliler dayanışması yapalım araştırma yapsınlar bari




  • evet bir site kurup seboreik dermatitlilier dayanışmazı yapıp sesimizi yetkililere duyurmalıyız.kesinlikle katılıyorum.
  • Ne hastalıklar var kolsuz insanlar bacağı olmayan insanlar kör insanlar Allaha binlerce kez şükürler olsun, hamdolsun öncelikle. Halimize şükredelim her şeye rağmen.

    Ama şunu da söylemeliyim ki gerçekten illet bir hastalık hani insanlar sınanır ya hastalıklarla biz de bununla sınanıyoruz bence. Bu nasıl bir hastalık türüdür anlayamıyorum, nasıl bir illettir nasıl bir beladır kurtulmanın imkanı yok. Dayanışmayla alakası yok. 2011 yılındayız bi ışınlanmadığımız kaldı ama seboreik dermatite tıp dünyası kesin çare bulamıyor.

    Şu güne kadar bu hastalık için harcadığım toplam ilaç/doktorlar/kremler/losyonlar/mezoterapi vs vs vs rahat 5 bin TL'yi bulur. Elime ne geçti ? Koskoca bir hiç. Kurtulamıyorsun. Azalıyo hatta bazen çok azalıyo ama hiçbir zaman oh be diyemiyosun. Artık öyle bütünleştim ki hastalıkla bi gün cidden tamamen geçse hayatımda büyük bi boşluk olur heralde

    Bu hastalığa en iyi gelen şey Deniz Suyu sanırım. Onlarca kişi bunu söylüyor. Gittiğim doktorun oğlu da seboreikmiş. Yazın denize giriyomuş birkaç hafta iki üç ay rahatça geziyo sonra diyodu. Bi tanıdık başka bi egzama türünden muzdarip aynen o da deniz suyunun mucizevi etkisinden bahsediyo. Vallahi bu yaz denizden çıkmicam hatta üç dört sprey kutusuna deniz suyu doldurmayı düşünüyorum

    Ve uyku önemli. Misal bu saate kadar durulmaması gerek. 12 olmadan yatıcaksın düzenli bi yatışın kalkışın olucak. Bi de kafanı takmazsan azalıyo yani kesin azalıyo arkadaşlar. Bi gün umut ediyorum ki belki 2020 belki 2025 seboreik dermatite kesin çözüm dicekler o gün parti düzenlicem.




  • Merhabalar,

    Ben de bu rahatsızlıktan yaklaşık 5 yıldır muzdaribim. Çok sayıda dermatologa göründüm, teşhis ve söyledikleri genelde sizlerin paylaştıklarıyla aynı doğrultudaydı. Kullandığım birçok ilaç ve kremden bu hastalığı kontrol altında tutmama yardımcı olan yalnızca "%0,1 Mometazon Furoat" içeren kremlerdi. Yüz bölgemde oluşuyor, oluşumdan sonra kremi kullandığımda cildi onarıyor ve 2 gün içinde pürüzsüz, bebek cildiymiş gibi tamamen geçiyor. Belki yüz bölgesinde oluşan türüyle ilgili tecrübelerim başka arkadaşlara da yardımcı olabilir..

    *Uykudan uyandığınızda mutlaka yüzünüzü cildi çok kurutmayan bir sabunla ve ılık suyla yıkayın, kurulamak icin yumuşak havlu kullanın ve ovalamadan yüzünüzün nemini alın.
    *Kızarmalar ve cilt kuruması başlamışsa, hafif nemlendirici sürüp cildin gerginliğini alın.
    *Aşırı acılı, baharatlı yemeklerden cildinizin hassas olduğu dönemlerde uzak durun. Eğer hastalıklı bölgede hareketlenme başlamışken acılı-baharatlı yerseniz yanmayı rahat şekilde hissedersiniz, yani etkisi var..
    *Hergün duş almıyorsanız bile, gözeneklerinizi açık tutmak için yüzünüze buhar uygulayın faydasını göreceksiniz, o bölgeyi terletmek önemli..
    *Sakal-bıyık diplerinde oluşan deri döküntülerini engellemek için mümkünse tamamen kesin ya da olabildiğince kısa tutun sakal-bıyığınızı.. Sakal-bıyık köklerindeki deri döküntüleri, kestikten sonra enteresan şekilde oluşmuyor yüzün diğer bölgelerinde oluşsa da..

    Ayrıca bu rahatsızlığın stres kaynaklı oluştuğuna, en azından çok büyük bir çoğunluğunun stresle oluştuğuna inanmıyorum. Tamamen, hastalıklı bölgede bir şekilde vücudun nem-kuruluk dengesini kontrol eden mekanizmasının hasar görmesiyle oluştuğunu düşünüyorum. Bunu da ancak gelecekte genetik biliminin tedavi edebileceğini düşünüyorum. Bizim tedavi diye uyguladığımız, aslında cildin normal bölgelerde yaptığı gibi nem-kuruluk dengesini sağlamasına yardımcı olmak sadece..

    Doktorların verdikleri losyon, krem ve diğer ilaçlardan ziyade kişinin yaşam tarzı ve kendi bireysel gözlemlerinden edindiği çıkarımlarla uyguladığı yöntemler daha etkili oluyor bu rahatsızlıkta.. Uzmanların söylediği gibi kesin bir sebebi olmayan rahatsızlıklarda yüzeysel tedavi uygulamaktan başka tek çare uzun süreli gözlem sonucu tedavidir ki bunu da en sağlıklı şekilde bireyin kendisi yapar. İzleyin, cildin ne istediğini anlayın. Kuruyup pullanacak gibiyse nemlendirin, aşırı yağlanmış ve yanma yapıyorsa temizleyin, hastalıklı bölgede hafif şişlikler hissediyorsanız buhar uygulayın. Yani doktorun verdiği ilacı kullanıp, geçmesini beklemeyin. Zaten doktorların tamamı bu teşhisi koyduğunda kesin tedavisi yok diye belirtiyor..


    Yazdıklarım tamamen şahsi tecrübe ve fikirlerimdir, uzman görüşü değil. Saygılar




  • Arkadaşlar şu meşhur Clear For Men şampuanın resmini koyar mısınız, bugün almayı düşünüyorum
  • öncelikle merhaba bende yaklaşık 4 senedir bu illetten müzdaribim. Burnumun yanlarında kaşlarımda kafa derimde ve alnımın bir kaç yerinde var. Ve doktorların verdiği kortizon içeren kremler ve şampuanlardan bıkmış durumdayım.. kaptan85 adlı kullanıcının da dediği gibi bende deneyerek gördüm ki olay tamamen düzenli yaşamak ve şekerden uzak durmakta. karaciğerden salgılanan bir durum olduğundan dolayı alkollü içecekler de karaciğer faliyetlerini oldukça arttırdığı için mümkün oldukça alkolden uzak durmamız gerektiğini söyleyebilirim. Hatta bir ara Clear'ın o meşhur mentollü (ice cool olabilir tam emin değilim) beyaz ambalajlı üzerinde mavi bir etiket olan şampuanı kullanmıştım. iyi geldiğini söyleyebilirim fakat ambalajı değiştikten sonra etki etmez oldu.. Türlü ilaçlar ve şampuanlardan sonra düzenli uyku ve beslenme ile problemin geçtiğini farkettim , kesinlikle tavsiye ederim..




  • arkadaşlar bu hastalık yağ salgısının fazlalığından,karaciğerden ve bağırsak mantarlarından. artık şu siteyi bilgili bir arkadaş kursun yüzlerce kişi o sitede sesimizi duyuralım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan85

    ben hastalığı 14 yıl çektim ve sonunda yendim.son 6 aydır hiçbir ilaç, krem, şampuan vs kullanmadım. (ki önceden son 4 yıldır en az haftada bir kaç gün krem, sürekli keterol şamp., ve saçlarımada losyon kullanırdım)

    peki nasıl yendim?

    - tatile çıktım.antalyada 1 ay kaldım.tatile çıktığım gün tüm ilaçları kremleri şampuanları bıraktım.
    - tuzlu deniz suyuna hemen hergün 1 aya yakın girdim.
    - geceleri 11 de yataktaydım.her sabah 8 de uyandım.uykumu düzene soktum.
    - tatlıyı haftada bire indirdim.şeker içeren ürün kullanmadım.çayı şekersiz içiyorum.
    - saçlarımı kendi kendine kurumaya bırakıyorum.
    - yüzüme hiçbir krem sürmedim.yüzüm dahil banyo sabunu olarak dove krem bar kullandım.şampuan olarak kremsiz pantene kullandım.
    - bol bol yüzümü cildimi güneşlendirdim.

    kısaca 14 yıldan fazla bir süre her daim cildimde olan bu hastalıktan son 4 yıldır ilaç bağımlısı şeklinde kortizonlu kremleri losyonları her hafta kullanan biriydim.6 aydır hiçbir kortizonlu krem vs kullanmadım.inşallahta tekrar etmez.ama bence iş gece uykusunda gizli.mutlaka 11 den önce uyumaya çalışın.her gün 11 de yatıp 7-8 gibi güne başlayın ve 10 gün deneyin.sonucu buraya yazın lütfen.

    Kesinlikle katılıyorum düzenli yaşam çok önemli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adayci

    arkadaşlar bu hastalık yağ salgısının fazlalığından,karaciğerden ve bağırsak mantarlarından. artık şu siteyi bilgili bir arkadaş kursun yüzlerce kişi o sitede sesimizi duyuralım.

    Yağ salgısını kontrol eden, hatta durdurabilen tek ilaç roaccutane. Ben kesinlikle bu ilacın iyi geleceğini düşünüyorum. Sırf bu yüzden denemek istiyorum ama yan etkilerinden ötürü korkuyorum. Seboreik Dermatit'i olan ve roaccutane kullanan arkadaşlar biraz bilgi verse fena olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 13 Kasım 2011; 23:20:50 >
  • Sevgili arkadaşlarım bende de sarı pullanmalar mevcut..denemediğim şampuan yok diyebilirim hatta arkadaşımın arkadaşı tıbbi mümessil adamla ilk tanışıp konuşmaya başladığımda aynı dili konuşur oldum o derece ürün kullandım.. Hiçbiri kesin çözüm değil ama diğerlerine oranlar memnun kaldıklarım var..

    sitenin sahibi ben değilim ama kesinlikle öneririm bu siteye girin burada son güncel şeyleri paylaşıyorlar fikir edinebilirsiniz ve paylaşabilirsiniz

    http://www.sacmalama.org/bir-seboreik-dermatit-egzama-oykusu/

    ben her gün takip etmekteyim.. şu anda dermatit için bir hap kullanan arkadaş var sonucunu da merakla beklemekteyim..

    şampuan tecrübelerimden en çok memnun kaldığım vichy idi..Lakin 32 lira..bu yüzden devam etmedim artık normal ama işe yarar bir ürün görmek istiyorum:((




  • selam arkadaslar


    benim ilk sac derimde basladı. kortizol kullandım tamameen tatava bide zararlı

    sonra yuzume sıcradı. baktım olmuyo dayadım roaccutane yuzum esksine dondu

    kafamda hala devam ediyor. sac dökülmesi devam hiç durmadı. ama yeniden geliyor.

    saç için şampuan selsun blue

    selenyum sülfit var içinde acayip temizliyo kasıntıyıda alıyo. cok rahatlatıyo. hergün kullanıyorum.

    ama firma kutuyu degistirmis. bulmak iyice zorlastı. yeni kutusu kırmızı kapaklı olanı onu alın.

    tetra250 antibiyotik buna devam ediyorum. ucuz bisi ise yarıyo bende. bakteri olusumunu önlüyo.

    sacları güçlendirmek için bepantane iğne var 30 tane yaptırdım. saçları deli geri getiriyo.

    ama iste sac derisi düzelmedigi için geri koydugu yerden baslıyo


    ben 5 yıldır cekiyorum. hastalıga istanbulda univde ogrenciyken yakalandım. hala devam

    sormak istediginiz varsa cevaplarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.staticxxx

    selam arkadaslar


    benim ilk sac derimde basladı. kortizol kullandım tamameen tatava bide zararlı

    sonra yuzume sıcradı. baktım olmuyo dayadım roaccutane yuzum esksine dondu

    kafamda hala devam ediyor. sac dökülmesi devam hiç durmadı. ama yeniden geliyor.

    saç için şampuan selsun blue

    selenyum sülfit var içinde acayip temizliyo kasıntıyıda alıyo. cok rahatlatıyo. hergün kullanıyorum.

    ama firma kutuyu degistirmis. bulmak iyice zorlastı. yeni kutusu kırmızı kapaklı olanı onu alın.

    tetra250 antibiyotik buna devam ediyorum. ucuz bisi ise yarıyo bende. bakteri olusumunu önlüyo.

    sacları güçlendirmek için bepantane iğne var 30 tane yaptırdım. saçları deli geri getiriyo.

    ama iste sac derisi düzelmedigi için geri koydugu yerden baslıyo


    ben 5 yıldır cekiyorum. hastalıga istanbulda univde ogrenciyken yakalandım. hala devam

    sormak istediginiz varsa cevaplarım

    roaccutane'yi ne kadar süre kullandın? Doktor reçetesiyle mi kullanıyordun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.staticxxx

    selam arkadaslar


    benim ilk sac derimde basladı. kortizol kullandım tamameen tatava bide zararlı

    sonra yuzume sıcradı. baktım olmuyo dayadım roaccutane yuzum esksine dondu

    kafamda hala devam ediyor. sac dökülmesi devam hiç durmadı. ama yeniden geliyor.

    saç için şampuan selsun blue

    selenyum sülfit var içinde acayip temizliyo kasıntıyıda alıyo. cok rahatlatıyo. hergün kullanıyorum.

    ama firma kutuyu degistirmis. bulmak iyice zorlastı. yeni kutusu kırmızı kapaklı olanı onu alın.

    tetra250 antibiyotik buna devam ediyorum. ucuz bisi ise yarıyo bende. bakteri olusumunu önlüyo.

    sacları güçlendirmek için bepantane iğne var 30 tane yaptırdım. saçları deli geri getiriyo.

    ama iste sac derisi düzelmedigi için geri koydugu yerden baslıyo


    ben 5 yıldır cekiyorum. hastalıga istanbulda univde ogrenciyken yakalandım. hala devam

    sormak istediginiz varsa cevaplarım

    Roaccutane ne kadar kullandın ve yüzün ne zamandan beri kızarmıyor dostum ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: djsisse

    Yönetici arkadaşlar Lütfen Yazım Büyük harflerle kalsın çünkü Malum Hastalığımızın çaresini bitirmeye çok az kaldı çarpıcı gerçek haberler vermek istiyorum..

    ARKADAŞLAR BAKIN SEBOREİK DERMATİT'İN SEBEBİ VÜCUDUMUZDAKİ YAĞ BEZELERİNİN YAĞ SALGISINI NORMAL BİR SAĞLIKLI İNSANDAN KAT KAT DAHA FAZLA SALGILAMASINDAN KAYNAKLANAN BİR HASTALIK OLDUĞUNU SİZE BİLDİRMEK İSTİYORUM.
    BUNUN ÇARESİ NEDİR ŞİMDİLİK BİLMİYORUM FAKAT UZUN ARAŞTIRMALARIM SONUCU (Yaklaşık 10 Seneden beri) BU KANIYA KESİN OLARAK VARMIŞ BULUNUYORUM.DOKTORMUSUN DIYE SORARSANIZ HAYIR KARDESIM NACIZANE UÇAKCIYIM FAKAT DOKTORLARIN VE İLAÇ TİCARETİNİN NEREDEYSE 1 NUMARALI GELİR KAYNAĞI OLMUŞ BU HASTALIĞIN SAHİBİYİM.
    ARKADAŞLAR BİLMİYORUM FARKETTİNİZ Mİ;
    BU CİLT RAHATSIZLIĞI İNSANLARI ÖLDÜRMÜYOR AKSİNE BURADAN GELEN MÜKEMMEL BİR GELİR KAYNAĞI VAR DÜŞÜNSENİZE SEN BEN O DEĞİL STRESSLE KAVRULMUŞ HERKES BU HASTALIKTAN MÜZDARİP VE PARAYI AKITIYORUZ BU PİYASAYA NE YAPACAĞIZ NE YAPILABİLİR ŞUAN BİLMİYORUM FAKAT BU HASTALIK SADECE YAĞ BEZELERİNİN FAZLADAN YAĞ SALGILAMASIYLA OLDUĞUNU BİLİYORUM.DÜŞÜNÜN ÖLDÜREN BİR HASTALIK OLSA İNSANLIK YOK OLUYOR VE İNSANLIĞI YOK EDEN BİR HASTALIĞIN ÇÖZÜMÜNÜ BULUYORSUNUZ ÇÜNKÜ KAYBEDİLEN İNSAN SAYISI ÖYLE BÖYLE DEĞİL DÜNYANIN TİCARİ KAYNAĞINI BOZACAK ŞEKİLDE İNSAN KAYBI YAŞANIYOR VE O BÜYÜK KANSER HASTALIĞININ ÇARESİNİ BULUYORSUN
    ONA GÖRE KIÇIKIYTIRIK ÖLDÜRMEYEN HASTALIĞIN ÇARESİNİ BULMAKTA ZORLANIYORSUN HIH İNSAN BUNA K.ıÇı İle GÜLER.Arkadaşlar bilmiyorum nasıl uyanacaksınız ama artık uyanın SSK'lı olabilirsiniz ilacı ücretsiz alabilirsiniz ama Gerçek Ruh sağlığınızı kaybettikten sonra Sinir stress sahibi olduktan sonra Eski halinizi geri alamazsınız Uyanın Bırakın Clearı betnovatei onu bunu şunu artık sadete gelmenin vakti gelmedi mi ?

    kardeşim yanlış anlama teşhisi koymuşsun doğru da olabilir mantıklı ancak tedavi yöntemi lazım. teşhis belli ama hepimizin aradığı o mucizevi tedavi hala yok ortada. varsa anlatsın birisi.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.