Şimdi Ara

Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : (

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
177.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlığı görünce yazmamak olmaz.Özellikle elektronik forumunda yazılarımda bahsettiğim yegane şey herkes elindeki malını över gerisi tü kötü kaka olur.Bir malı en sert eleştirecek insanlar o malın kullanıcısıolmalıdırlar. Yaa benim bir arkadaş var o sürdü iğrenç gitmiyor , bizim bi tanıdıkta var rezalet bir şey.Bunlar sadece yazmış olmak için yazılanlar , bir de benim malım çok iyicidirler var ki evlere şenlik zatlardır.X,Z,Y marka araçları vardır ve dünyada üretilmiş diğer bütün araçlar ( onların kullandığı marka olmayan ) ya kötüdür , ya çok sorun çıkarıyordur yada motor ve aksamlar yetişmiyordur.Konu uzadıkça uzar.
    2004 opel vectra edition kullanıcısı olarak ben arabamdan çok memnunum.Araçta lpg takılı ( araç çok yakıyor mantığından ziyade lpg fiyatı daha düşük diye taktırdım ) lpg sisteminden şikayetçi olmam haricinde hiçbir şikayetim bulunmamakta.Konfor mu istiyorsunuz ? çok iyi ısıtıp - soğutabilen digital klimalı , kararan dikiz aynalı , elektrikli yan aynalar , far yıkama , otomatik ayarlanabilen zenon far , 4 lü cd çalar , tüy kadar hafif direksiyon , gerçekten çok iyi bir yol tutuş , yol bilgi ekranı , sessiz motor ve güven veren sürüş. Bu fiyata bunları verecek başka araba markası yok mu ? Var çeşit çeşit marka marka begeni ve kesenize uyabilecek onlarca marka.
    Motoru yetmiyor mu deniyor , o zaman şunu diyebilirim ki bu sözü söyleyen arkadaşlar gerçekten araba sürmekten bilhaberler.Ha keza milyarlarca dolar bütçeyi sadece ar-ge için harcayan firmalar işi bilmiyor ve bunların herkesi kandırıyor , daha 6 ay önce aldığı ehliyetle bir kez direksiyonuna oturduğu arabaya not verebilen şahsın sözlerine inanıp herkes o markadan kaçıyor.Lütfen bunlarıda gözönünde bulundurun konuları okurken.Trafikte gezerken etrafınıza bir bakın , neredeyse almanya'daki opel sayısından fazla ( mübala ediyorum ) opel çevrenizde ve hiçbiri cidden bu işten anlamıyor.Çok uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın, daha da yazacak çok şey var konuda ama sözün özü VECTRA C O KADAR KÖTÜ BİR ARABA DEĞİL !!!!!!
    Saygılarımla...




  • 12 Yıl sonra cevap verecek olursam; Hala Vectra C1 aracım aşağı da garajda taş gibi duruyor şükürler olsun. Çalışmayan aksamı yok. Şu an Kontağı açsam üretildiği fabrikaya kadar Stop etmeden gider. Opel Vectra bilenin bineceği araba yoksa hem siz yorulursunuz hem araba yorulur. 

  • alttaki makyajsız bence daha güzel ama 1.6 motor bu araba için az gelir bence
  • ben uzun suredir kullaniyorum, bir haylide uzun yol yaptim sizin asagida yazdiklarinizi hic yasamadim, ister inan ister inanmayin ama bu motor bu arayiyi kaldiriyor. bir deneme surusu yapmanizi oneririm.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ERNESTO ZAPATİSTA

    KAFAYI KUMA GÖMMENİN BİR ANLAMI YOK. 1,6 BENZİNLİ MOTOR NE AVENSİSİ NE VECTRAYI NEDE PASSATIN KASASINI KALDIRMIYOR. KALDIRMADIĞI GİBİDE BİDE FAZLACA BENZİN TÜKETİYOR. ARAÇ TERCİHİ ZEVK MESELESİ. NACİZANE GÖRÜŞÜM ; AVENSİS, VECTRTA YADA PASSAT YADA MONDEO ALACAKSANIZ EN AZ 1,8 MOTOR OLMALI. YOKSA RAMPADA KAMYONLARIN ARKASINA TAKILIR GİDERSİNİZ VE SİZİ TUTUP 1,3 MULTİJET ALBEA YADA 1,3 ASTRA DİZEL SOLLADIĞINDA BAKAKALIRSINIZ.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rechan_cdx

    vectra b 2000 motor zor yetıo
    vectra c ye 1,6 motor cok zor yeter
    kullananlar mutevazi kullanıyodur
    yoksa baskı balata durmadan degişir


    peki baskı-balata bitince sana mı gelelim ?

    geçecen bu işleri
  • Son 5 arabam, 05 VW Bora Pasific, 07 Nissan Almera,06 Gr.Punto 1.3 mj dynamic, 08 Peugeot 207 1.4hdi, 03 Honda Crv, 06 Focus Trend Tdci... Hali hazırda da 05 Vectra kullanmaktayım...

    Vectra iç hacim anlamında oldukça tatminkar bir araç, Honda Crv'den sonra bile bana iç hacim sıkıntısı yaşatmadı, motor anlamında ise tdci focus'dan sonra çok hantal gelmekle beraber kesinlikle sıkıntı yaşatmıyor,özellikle araç hızını aldıktan sonra yola çok iyi oturuyor,ve ara hızlanmalarda oldukça başarılı oluyor.Donanım bakımından bugüne kadar kullandığım en dolu araç...Cruise control başarılı bir şekilde aracı hızlandırıp,motor kompresyonu ile yavaşlatmakta...Aracı almadan yaptığım araştırmalarda LPG taktırmayı düşünüyordum,ama düşen benzin fiyatları ve aracın genellikle uzun yolda kullanılacak olmasından dolayı (uzun yolda 6.9 lt civarı) bu fikrimden de kısa sürede vazgeçtim...

    Aracımın 4-5 yıllık yaşından dolayı ufak tefek döşeme problemleri olması dışında ( şöyleki el freni kromajının dökülmesi,kapı tutamak çizikleri,arka küllük oturmama problemi gibi) kesinlikle gönül rahatlığı ile alınabilecek ve uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilineek bir araba olduğunu düşünüyorum.... Düşünenlere tavsiye olunur...




  • opeli oldum olası pek sevmedim hepde uzak olduğum bir markadır ama türkiye koşullarında fiyatına oranla sıkıntısız bir markadır servislerin müşteri ilişkileri biraz kötü.. onun dışında opel için diyebiliceğim bana göre opelin en makbül aracı omega ve bu vectra c kasadır insignia yı bile beyenmedim araç yılın en iyi arabası seçilsede ingilterenin en vasat arabası seçildi bir derginin kamuoyu araştırmasında..

    vectra c bence opelin en iyi arabasıdır donanımı işçilik kalitesi ve en en önemlisi sunmuş olduğu hizmete karşın istenilen fiyat.. arkadaşımda vectra c elegance var 2003 model araba gibi araba deyimi tam yerinde bir kavram olur 2003 yılında sıfır aldı 6 yıldır kullanıyor en ufak bir sıkıntı sorun daha yaşamadı arkadaşım arabada far sensörü yağmur sensörü ön +arka park sensörü geri vitese takınca otomatik aşağı inen ayna (bmw deki gibi) elektrikli arka perde airbagler asp traction control sistemi ısıtmalı ve elektrikli koltuklar dijital otomatik klima ayak üstü aklıma gelen donanımı bunlar daha ne olsun arkadaşım deri döşemede yaptırdı biraz arabaya kendide üstüne düşdü xenon far taktırdı falan kendinden kararan aynası falan var zaten yani aklıma geldikçe geliyor donanımı araç full+ full bir araç.. pek çok sıfır diye üretilen araçlarda hayla bu donanımın yarısı bile yok.. akranı araçlarında sıfır fiyatlarıda bu günün raici 65 milyardan aşağı değil..

    bazı arkadaşlar haklı olarak şunu diyebilir şu markanında şu modelinde bu donanımlar var ikinci elde doğrudur vardır ama hangisinin bir opel gibi servis ağı yedek parça olayı var opel dediğimiz marka bu gün fiat reno dan sonra bence türkiyede üçüncü servis ağına sahip markadır yedek parça usta tamir özel servisde resmi servisde türkiyenin neresinde olursanız olun bir sıkıntı çekmessiniz bu faktörde arabanın parasına eklerseniz vectra c lerin ne kadar değerli olduğunu anlaya bilirsiniz... birde en son olarak alman kalitesi işçiliği sağlamlığını eklerseniz araba bence klasmanında tek seçilebilir araç kalıyor..

    zaten vectra c ticari değil kişisel şahsi kullanıma hitap eden bir araç keyfine zevkine konforuna düşkün adamın arabası bir uzun yola çıkdığınızda çok ço kkeyifli yol alabiliceğiniz bir araç yada şehir içinde asla sizi yormıycak geröiycek bir araç eyer derdiniz ekonomiklik ise yada parça parası ise bu tür şeylerde takılı kalmışsanız vectra yı seçeneleriniz içine bile almayın..

    beni vectra da en çok etkileyen bir sabah arkadaş beni evden aldığında bilgi ekranında kar işareti çıkıp kaygan yol lütfen dikkatli gidin yazısı çıkmasıydı çok çok hoşuma gitmişdi bir aracın bu kadar akıllı olması ve uyarması..




  • 2004 Vectra C 1.6 Comfort sahibiyim 60.000 küsür kilometrede
    25.000 km'de aldım stefanelli lpg sistemi taktırdım.
    Geçen hafta tam olarak 1300 km'lik uzun yol yaptım Ankara'ya
    Giderken Bursa İnegöl otobanında maksimum 200 km/s hızı gördüm Balıkesir'den 6 saat sürdü.
    Dönüşte hasta taşıdığım için 9 saatte dönebildim, otobanda 170'le döndüm
    Giderken tek dönerken 3 kişi ve bagaj ağzına kadar doluydu.
    Konforuna diyecek yok. İyi bir şoför için doğru kullanıldığında sorun yaratacak kadar hantal bir araç değil.
    ama Megane 1'deki gibi bir performans beklemeyin, öyle olur olmaz sollamalar için uygun değildir pek.

    Yakıt Tüketimine gelince giderken 1.74 den gaz aldım dönüşte 1.49 dan gaz aldım.
    110+85 liralık gaz ile 1314 km yol yaptım

    Uzun yolda; bu şekilde bir kullanımla, ve bu fiyattan alınan gaz ile 148 kuruş yaktı.
    Şehir içinde 220-245 kuruş yakıyor kullanıma göre.
    Şehir içinde kullanım tarzınızdan dolayı ciddi anlamda yakıt farkı oluşuyor.

    Ben memnunum, başkasını bilemem. Bu fiyatta alınabilecek bir araç, Sonuçta D segmentindeki donanım ve yalıtım kendini hissettiriyor.

    Bundan sonra 3. aracım otomatik olacağı için, her ne kadar test edemesem de 2006-2007 Honda Accord düşünüyorum, otomatik vites istediğimden dolayı.
    VW'nin DSG şanzımanı ve tsi motorlu aracı, teknik olarak harika olsa da fiyat olarak şu an için yaklaşabileceğim bir yelpazede değil.




  • İyi forumlar ben 2004 Vectra 1,6 Elegance sahibiyim. Alacak olan arkadaşlar bu arabayı gönül rahatlığıyla alsınlar. İnanın araç herşeyiyle sizi tatmin edecektir. Aracıma binipte hayran kalmayan görmedim. Ayrıca aracımı kullanıpta hayran kalmayan yine görmedim. Işıklarda durduğunuzda gözlerin aracınıza dönüp bakması diğer araç sürücülerinin arabanızı incelerken yada çaktırmadan aracınıza bakarken yakalamanız sizi vectranıza daha çok aşık edecek. Yol tutuşu içinin ferahlığı motorun sesi duruşu herşeyiyle number one bi araç. Arkadaşımda sıfır renault fluence var alalı 1 ay oldu inanın onun arabasından inip vectrama bindiğim zaman diyorumki harbiden bu almanlar işi biliyor. Birisi 1 aylık bir araç diğeri 7 senelik bir araç. Adamlar 7 sene önceki teknolojileriyle birçok otomobil firmasının bugünkü sıfır araçlarından daha iyi bir araç üretmişler. Hernekadar arabamı çok sevsemde 1.6 motorun kalkışlarda acık geç kaldıgını düşünüyorum. Ama sadece ve sadece kalkışlarda yetmiyor. Uzun yolda otobanda tokatlamadığım araba nadir. Resmen uzunyolda aslan kesiliyor. en son uzun yoldan geleli 15 gün oldu. Ankara İstanbul otobanında en son 200 km hızı gördüm 3 şeritin birbirine yaklaşıp tek şeritmiş gibi göründüğünü görünce ben napıyorum canıma bugüzel arabama kastımmı var diyip ayağımı gazdan kestim. Şimdi soruyorum size sadece ve sadece kalkışlarda biraz geri kalsan nolur be kardeşim. Senin vectranın tek kusuru bu kalkışlarda biraz geç kalması. Bunu sorun etme seni hertürlü ama hertürlü mutlu eder bu araç. Yanlız bir ekleme yapmak istiyorum okadar parayı verip vectra alıyosan 1 2 milyar daha fazla verip mutlaka ve mutlaka elegance modeline binin. Elegance modeli sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Tam bir makam aracı.




  • 392869 3 kullanıcısına yanıt
    Araç vectra duruyor mu
  • 2006 1.9 dizel Otomatik olanlar nasıl arkadaşlar
  • carantinas kullanıcısına yanıt
    Bende 2006 comfort var...far sensörü yağmur sensörü hız sabitleyici standart..2004 model comfortda yağmur-far sensörünü bilmem ama hız sabitleyici kesinlikle var
  • haribo21 kullanıcısına yanıt
    Vectra D Civic C segmentidir.
  • biyikliadam kullanıcısına yanıt
    Merhaba,2005 Design Edition 1.6 Vectra araç sahibi olarak;kesin kontrol ettirmen gereken ilk şey herhangi bir sensör devre dışı bırakılmış mı bırakılmamış mı;örnek verirsek hava yastığı modülü veya balata lambası modülü çünkü bu araçlar arızalandığında herşey arka arkaya geliyor ve bazı ustalar bu araçların ya beynine müdahale ediyorlar yada soketleri kısa devre yapıyorlar;ikincisi bana kalırsa motor kondisyonu km'ye bağlı olarak;üçüncüsü işinin ehli sağlam bir opel ustasına göstermeniz çok önemli,bizim göremediğimiz veya bilemediğimiz şeyleri kolaylıkla görebiliyorlar işlerinin doğası ötürü onun dışında motor beyni ve direksiyon pompası bu araçların kronik sorunu onlara da baktırmanızı şiddetle tavsiye ederim,iyi günler.
  • Opel VECTRA C yi yedirmem!...

    7 senedir kullanıyorum hala alman tankı, konforu, sürüş keyfi hele birde uzun yolda araba başka bir boyuta geçiyor güven tazeliyor sen rahat ol ben altındayım yere yapışırım diyor MAŞALLAH !.

    kronik arazı her araçta olur abartıp gözünüzü korkutanlara inanmayın, ha tabii ! c segment hiç bir donanım özellik konfor olman düz arabalara göre doğal olarak ne kadar çok donanım sensör özellik o kadar arızalanabilir parça demektir bunu da unutmayın! ama bir o kadar güven rahat konfor demektir. siz karar vereceksiniz. düz arabam olsun teker dönsün mü ? özellik sensör donanım konfor olsun mu ?

    Kontak şoförleri için ideal ben anlamam arızadan araç bana söylesin diyorsanız size göre silecek suyunun bittiği farınızın birinin yanmadığına kadar vb. araç size söyler.

    Ha köy yolunda kullanacaksanız yada şehir içinde hız yapıp agresif sürüp yada drift yapacaksanız size göre değil (D) segmenttinden de anlaşılacağı gibi ağır arabadır sakinlik ister ama uzun yolsa klima açık çoğu yokuşu 5 den düşmeden çıkar araba bagaj dahi full dolu olsa bile!.

    En uzun yolum Balıkesir - Adana arası yaptım Balıkesir kontak açtım Konya da kapattım gezdik 1 saat Konya kontak açtım Adana Ceyhan kontak kapattım gram yol yorgunluğu veya dinleneyim olmadı konfor deyince ne demek istediğimi anladınız umarın.

    Tabii ki muadillerine selefilerine , yaşıtlarına göre !...

    Araç 2004 Opel Vectra C Conford 1.6 +LPG şuan yıl 2021




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirbudak -- 25 Şubat 2021; 9:8:8 >




  • Arkadaşlar ben arabamı değiiştirmeyi düşünüyordum en kısa sürede ve aklımda fikrimde opel vectra c vardı... Hep beni etkilemiştir ağırlığı yol tutuşu otobanda gidiyorlar adamlar içim gidiyordu... Almak istediğim siyah 2004 model Opel Vectra C elegance 'tı... Aslında halada öyle ama işin içine girince araştırma fln yapınca milletten hep kötü yorumlar okudum... Yok acaip çok yakar yok hiç gitmiyor yok öyle yok böyle araba yerlere düşmüş durumda... Üzüldüm vallahi bunları okuyuncaaa... Arabanın bi hayranı olarak... Benim anlamadığm şey araba 1.6 az gelior fln demeleri araba 1.3 ton civarında gerçekten ağır bir araba ki buda onun özelliği... Bide megane 2 yi düşünün arkadaşlar ben kullandım oda 1.2 ton civarında benm kullandığm 1.4 motor dizel bir megane 'dı ve açık konuşmak gerekirse beni tatmin ediordu onun motoru... Opelin 1.6 benzinli motor ve araadaki 200 kilo benm tatminkarlığımı bozabilecekmidir... Çok yakma meselesinede gelince hepimiz bilirizki benzinli bir araç genelleme yaparsak 250 civarı yakar bu araba yaksn hadi şehir içinde 260 binki bunun konforu için değer bence.... Sizce Yanılıyormuyum Arkadaşlar ,, Sizce Opel İçn Söyledikleri Kadar Kötümü... ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 15 Şubat 2008; 0:00:35 >







  • Arkadaşım ben 2004 sonrasında satıp 2006 makyajlı aldım hiç birinde sorun yaşamadım bakımları dışında servise önemli bir sorun için hiç gitmedim şehir içinde biraz fazla yakar normaldir şehir dışında sakin sürüşte az yakarsın çok konforludur sürerken insan keyif alıyor ben uzun yolda yaptım hiç mola vermeden sadece benzin almak için durdum tam 1500 km yol yaptım banamısın demedi eğer çok fazla yol yapıyorsan kesinlikle lpg taktır derim eğer ayda yılda bir yere gidiyorsan fazla gezmiyorsan ozaman sorun olmaz konforuna gelince son derece mükemmel şehir dışı uzun yolculuklarda yormaz yol tutuşu mükemmel donanım olarak zaten araç çok zengin bana fikrimi sorarsan eğer kendi aracından memnunmusun diye evet ben çok memnunum tabi son karar yine senin
  • yaa tabiki memnunsundur bende seviorm o araçları ve kararımda kesindir ama insanların söyledikleri caydırmak için yeterli oluor :S Bunların doğruluk paylarını bilmek istiyorum sadece bu
  • Merhaba adaş

    Vectraya bayılıyorum bence almalısın süper bizde meriva var yandan siyah geçti geçen gün içim gitti keşke vectra alsaydık dedim Ama babam dediki o arabaların işi bitti yerlen bir gidiyorlar yüksek arabalar ferahtır dediği doğru olabilir ben merivadan çıkıp vectra veya astraya binince sanki yere oturmuş gibi oluyorum Ama görünüşü yüksekliği ortadan kaldırıp beni cezbediyor Söylentilere bence inanma nasıl gitmiyormuş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @oğuzhan@ -- 15 Şubat 2008; 19:14:15 >




  • Vectramı gitmiyo biri uyduruyo diğerleride ona kanıyo passat 1.6 102 bg onunda çekmemesi lazım vectra çekmiyoda passatmı çekiyo karşılaştırmak için söylemedim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.