Şimdi Ara

SAATLER (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.531
Cevap
104
Favori
3.879.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yigit tuna


    quote:

    Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

    yiğit bey ben de uzun uzun saat gezmelerinden sonra şu saati aldım. Biraz avantajlarından, dezavantajlarından, kısaca nasıl bir saat almışım bahsedebilir misiniz acaba? 250 ytl'ye aldım.

    Fossil FS4248

     SAATLER


    dizayn odaklı bir firma aldıgınızdan genelde hepsi birbirinin aynıdır.içlerinde japon miyota quartz kullanırlar mekanizmalarında problem yaşamazsınız,sadece biraz pahalıya almışsınız diyebilirim.arkadaslar lacoste saat bile alsanız içlerindeki mekanizma miyota o nedenle moda markalarında cok bir farklılık yok.

    teşekkür ederim. 300 idi, tanıdık indirimiyle 250 oldu. diesellere baktım.pahalıydı. fossil'de ün yapmış marka diyerekten bunu aldım. kolda hoş duruyor. fossil iyi midir?
  • Ebay'da replika saatler satıyorlardı link verebilen var mı
  • fossil olsun diesel olsun guess olsun bunların bek birbirinden farkı yok hepsindeki temel mekanizma aynı ,bazısının çeligi camı fln daha kaliteli oluyor zaten fiyat farklarıda materyal kalitesi ve dizaynlarından ibaret.o nedenle performansta hiç bir farklılıkları yok.


    sevgili bigen saati almışsın ödeme onayıda vermişsin karsı taraf sana kargo takip no:tracking number onu bile yollamış.deger bildiriminide 56 usd olarak göstermiş.hersey güzel.sadece kargoya o 56 usd olarak belirttigi fiyatın faturasınıda koysunki gümrükte sorun yaşama.elinde ispat edicek belgen olsun.
  • arkadaslar hublot big bangle ilgili bir yazı koyalım ;
    hublot markası 1980 yılında carlo crocco tarafından kurulmuş bir saat firmasıdır.big bang haricinde pek modeli yoktur zaten firma big bang modeli üzerine materyal degişiklikleri ile kolleksiyon hazırlar.tarihsel fazla bir başarısı bulunmayan firmanın yenilik olarak saat dünyasına kattıgı rubber band(kauçuk band)ı kendine özel kullanıldıkca deforme olmayan ve altın saatlerde diger markalarda rubber band kullanılmaması özelligidir.44mm lik boyutu ve orjinal dizaynı ile saat dünyasında yeri ve adı olan bir modeldir.replica piyasasında 1.sınıf isviçreleri cok nadir olmakla bulunur fakat piyasasının %90 dan fazlası asya replicalardır.burada 1.sınıf isviçresinin resimlerini paylaşiyorum asyalardan ayırabileceginiz ayrıntı farklarına bakabilirsiniz.materyal olarak titanium ,gold rose ve seramik bezeliyle diger saat modellerinden ayrılır.isviçresi orjinaliyle 1 e 1 aynı materyal kalitesine sahiptir.piyasasıda 1000 usd nın üzerindedir.orjinali 15.000-20.000 euro arasındadır.replicasında orjinal dekorlu eta valjoux 7753 kullanılır.

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER
  • bu arada saatlerin çelik kasaları ile ilgili merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum, şöyleki; üst düzey saatlerde, çeliği için 440 high grade veya 316 L ifadeleri geçiyor,ikisinin farkı vebirbirlerine üstünlüğü vs. nedir? birde, diğer, yani daha ziyade piyasa işi,bir başka ifade ile moda saatlerde de malum paslanmaz çelik kasalar var ve (özelliğini kaybeden çok kalitesiz olanlar varsa da bana denk gelmediği için ben görmedim) bozulmadan,kararmadan,oksitlenmeden kullanılabiliyor,bu şartlar altında bu materyaller arasında kalite faktörü gözetilmezse,kullanımda görünüm olarak ne gibi farklılıklar var,ayrıca,piyasa ürünlerinde kullanıma bağlı olarak sürtme-çarpma gibi durumlarda ufak tefek kılcalda olsa çizikler oluşabiliyor,üst düzey saatlerin kasaların da da bu tür çizilmeler oluşuyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 19 Mart 2008; 17:11:30 >
  • yiğit bey "SOYUZ" hakkındaki soruma verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.

    1.000 YTL civarı OTOMATİK bir saat istiyordum fakat isviçre olanların fiyatları yüksek olduğundan ben de tavsiyenize uyup hiç değilse japon alayım dedim.

    "Seiko Premier Automatic SPB005J" modelini beğendim.
    Şu linkte satılan acaba orjinal mi?(Seikonun replikası olur mu bilmiyorum)

    http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-PREMIER-29-JEWELLS-SPB005-SPB005J1_W0QQidZZ7553464

    bu ürün yada önerebileceğiniz başka markalar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    Şimdiden Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhimuhi

    yiğit bey "SOYUZ" hakkındaki soruma verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.

    1.000 YTL civarı OTOMATİK bir saat istiyordum fakat isviçre olanların fiyatları yüksek olduğundan ben de tavsiyenize uyup hiç değilse japon alayım dedim.

    "Seiko Premier Automatic SPB005J" modelini beğendim.
    Şu linkte satılan acaba orjinal mi?(Seikonun replikası olur mu bilmiyorum)

    http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-PREMIER-29-JEWELLS-SPB005-SPB005J1_W0QQidZZ7553464

    bu ürün yada önerebileceğiniz başka markalar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    Şimdiden Teşekkürler

    merhabalar sahsen begendiginiz modeldeki mekanizma benim premierde en cok begendigim mekanizmadır,modelde cok güzel bir modeldir,gercekten zevkli ve başarılı bir secim.o modelin replicası var fakat ayırt etmesi cok kolaydır.arka kapak orjnalinde saydamdır mekanizmayı görebilirsiniz fakat replicasında kapalı çelik kapak vardır o nedenle kolayca belli eder kendini.verdiginiz linkteki satıcıda hakan beydir.güvenle alabilirsiniz replica satışı yapmaz.eger dilerseniz bir arkadasım daha begendiginiz modelin kahve kayışlısını istiyordu eger gerçekten almayı düşünürseniz ben sizin yerinizede hakan beyle temasa gecip fiyatı düşürmeye çalışırım.sonuçta 2 adet alınca fiyatta indirim yapılabiliniyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    bu arada saatlerin çelik kasaları ile ilgili merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum, şöyleki; üst düzey saatlerde, çeliği için 440 high grade veya 316 L ifadeleri geçiyor,ikisinin farkı vebirbirlerine üstünlüğü vs. nedir? birde, diğer, yani daha ziyade piyasa işi,bir başka ifade ile moda saatlerde de malum paslanmaz çelik kasalar var ve (özelliğini kaybeden çok kalitesiz olanlar varsa da bana denk gelmediği için ben görmedim) bozulmadan,kararmadan,oksitlenmeden kullanılabiliyor,bu şartlar altında bu materyaller arasında kalite faktörü gözetilmezse,kullanımda görünüm olarak ne gibi farklılıklar var,ayrıca,piyasa ürünlerinde kullanıma bağlı olarak sürtme-çarpma gibi durumlarda ufak tefek kılcalda olsa çizikler oluşabiliyor,üst düzey saatlerin kasaların da da bu tür çizilmeler oluşuyor mu?

    sevgili uskan bu konudada detaylı bir yazı koyacagım.ayrıca topigimizde metalurji mühendisi varsa çelik sınıflandırması üzerine bir yazı koyması gerçekten cok hoş olur.
  • bu saatlerde kullanılan çelik sınıfları ile ilgili ulasabildigim teknik kısımları paylasıyorum.

    öncelikle 316L
    0.03 C

    2.0 MN

    0.75 Sİ

    0.045 P

    0.03 S

    18.0 CR

    3.00 MO

    14.0 Nİ

    0.10 N
    kompozisyonuna sahip klorür e karşı dayanımı yüksek carbon oranı az.

    440 stainless steel
    0.95 C

    1.00 MN

    1.00 Sİ

    0.040 P

    0.030 S

    18.00 CR

    0.75 MO
    kompozisyonuna sahip.

    904 L stainless steel
    0.020 C

    2.00 MN

    1.00 Sİ

    0.045 P

    0.035 S

    23.0 CR

    5.0 MO

    28.0 Nİ

    2.0 CU
    kompozisyonuna sahip.şimdi saatlerde kullanılış amaçlarıyla ilgili bildigim kısımları paylaşıcagım yanlış kısımları varsa düzeltebilirsiniz.öncelikle 904 le başlarsak bu sınıf çelik rolexlerde kullanılır bilinen özelligi ise kuvvetli asitlere karsı dayanımı cok yüksektir mesela sülfirik asite.aynı 316 da oldugu gibi klorür dayanımıda yüksektir.316 içinde asit dayanımı 904 kadar olmasada yüksektir corrosion dayanımıda 440 dan iyidir.440 ise aralarındaki en sert çeliktir fakat corrosion dayanımı digerlerinden daha düşüktür.şimdi konuyu toparlarsak bütün bu çelik kalitelerinde ömür boyunca oksitlenme ve bozulma olmaz.fakat bu sınıfları ayıran ince özellikler bulunur ve firmalarda buna göre tercih yapar.mesela kılcal çizikler ve darbelere dayanım 440 lık bir saatte yüksektir fakat uzun yıllar içinde corrosiondan kaynaklı renginde bugulaşma görülebilir.bu renk degişimini sakın büyük birşey gibi düşünmeyin cok zor fark edebileceginiz bir renk degişimidir.316 L ise 440 ın tam tersidir corrosiona dayanımı iyi fakat darbelere dayanımı düşüktür,904 te darbelere dayanım konusunda 440 dan zayıftır ama asitlere ve corrosiona dayanımı gayet iyidir.
  • Yiğit Tuna bey yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Bu saatide makul bir fiyata aldım.
    sizce mekanizma durumu nedir. bu saatin
    birde uzakdoğu replicalarda mekanizmada istikrarsız çalışma diye bir olay varmı.. bazen 5 dk erken veya geç okunma gibi vs. ?

     SAATLER


     SAATLER
  • quote:

    Orjinalden alıntı: utkuzu

    Yiğit Tuna bey yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Bu saatide makul bir fiyata aldım.
    sizce mekanizma durumu nedir. bu saatin
    birde uzakdoğu replicalarda mekanizmada istikrarsız çalışma diye bir olay varmı.. bazen 5 dk erken veya geç okunma gibi vs. ?

     SAATLER


     SAATLER


    mekanizma miyota automatic 8215 e benziyor fakat bazı detay farkları var sanırım kopya çin mekanizması.şimdi mekanik saatlerde accuracy diye tabir ettigimiz zaman kayıpları vardır(ileri gitme veya geri kalma)işte bu kayıplar çin ve kopya etalarda sıkça görülür.fakat orjinal japon mekanizmalarında belirli limitler altındadır.o nedenle ucuz replica tercih ediyorsanız tavsiyem öncelikle quartz yada gerçek miyota automatic mekanizmaları almanız yönündedir.
  • yiğit bey merhaba.ben ankarada yaşıyorum ve saatlere merakım büyük.1000ytl ye kadar isviçre yapımı replika almayı düşünüyorum. vacheron constantin modelleri veya tag hauer carrera olabilir.ankarada birerbir görerek alabileceğimiz bir yer var mı yoksa sadece internet üzerinde mi alışveriş yapolabiliyor? eğer saatler sadece internet üzerinden alınabiliyor ise hangi güvenilir sitede isviçre replikalarını bulabilirim?teşekkür ederim şimdiden.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: whitesnaker

    yiğit bey merhaba.ben ankarada yaşıyorum ve saatlere merakım büyük.1000ytl ye kadar isviçre yapımı replika almayı düşünüyorum. vacheron constantin modelleri veya tag hauer carrera olabilir.ankarada birerbir görerek alabileceğimiz bir yer var mı yoksa sadece internet üzerinde mi alışveriş yapolabiliyor? eğer saatler sadece internet üzerinden alınabiliyor ise hangi güvenilir sitede isviçre replikalarını bulabilirim?teşekkür ederim şimdiden.

    ankarada bildigim bir yer yok fakat ulusta itfaiye veya saman pazarı tarafında bir kahvede bu tür satışlar yapılıyormus ama gitmedim bilmiyorum.internet üzerinde kesin 1.sınıf isviçre diyebilecegimwww.swissexpert.net vewww.perfectswiss.com var.birsürü site görüceksiniz ama cogu 1 markanın modelini isviçre satarken diger markada asya satıyor o nedenle biraz karışık.ama begendiginiz modelin buldugunuz sitedeki detaylı resimlerini topige koyun ben sınıflandırmasında yardımcı olurum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yigit tuna


    quote:

    Orjinalden alıntı: utkuzu

    Yiğit Tuna bey yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Bu saatide makul bir fiyata aldım.
    sizce mekanizma durumu nedir. bu saatin
    birde uzakdoğu replicalarda mekanizmada istikrarsız çalışma diye bir olay varmı.. bazen 5 dk erken veya geç okunma gibi vs. ?

     SAATLER


     SAATLER


    mekanizma miyota automatic 8215 e benziyor fakat bazı detay farkları var sanırım kopya çin mekanizması.şimdi mekanik saatlerde accuracy diye tabir ettigimiz zaman kayıpları vardır(ileri gitme veya geri kalma)işte bu kayıplar çin ve kopya etalarda sıkça görülür.fakat orjinal japon mekanizmalarında belirli limitler altındadır.o nedenle ucuz replica tercih ediyorsanız tavsiyem öncelikle quartz yada gerçek miyota automatic mekanizmaları almanız yönündedir.




    isterseniz arka kapağınıda çıkarttım o fotoyuda atabilirim ama pek bi fark yok..
    mekanizmanın etrafını beyaz bir plastikle çevrelemişler bu normalimidir bilemiyorum.

    sizce bu saatin ederi ne kadardır 100 liraya aldım bazen 2 dakka geri bazende 2 dakka ileri gidiyor bazende normal saat anlamadım gitti :D
  • o beyaz kısım mekanizmanın kasaya tam oturması için bir çerçevedir.üst sınıflarda genellikle çelik olur.bu saat için 100 ytl ortalama bir rakam güle güle kullanınız.
  • Sevgili Yiğit, oldukça faydalı bilgiler için teşekkürler,bu şartlarda kasada kullanılan çeliğe göre tercih yapmak gerekierse 440 cazip gözüküyor,ama beğendiğiniz modelde hangisinin kullanıldığı şansa kalmış durumda,bu durumda herşey birarada olmayacak gibi görünüyor.
  • Yiğit Tuna arkadaşımıza çok teşekkürler.Ben bahsettiğin kalitede yani en iyi kalitede
    graham marka replica saat almak istiyorum.Nasıl temin edebilirim??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    Sevgili Yiğit, oldukça faydalı bilgiler için teşekkürler,bu şartlarda kasada kullanılan çeliğe göre tercih yapmak gerekierse 440 cazip gözüküyor,ama beğendiğiniz modelde hangisinin kullanıldığı şansa kalmış durumda,bu durumda herşey birarada olmayacak gibi görünüyor.

    bence bu sınıflar arası cok bir fark yok hepside en iyi kalite çelik sadece alırken aldıgınız ürünün hangi kalite çeliğe sahip oldugunu bilmeniz yeterli çünkü moda markalarının cogunda hangi sınıf çelik kullanıldıgı belirtilmiyor ,yada alt sınıf replicalarda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maningreen

    Yiğit Tuna arkadaşımıza çok teşekkürler.Ben bahsettiğin kalitede yani en iyi kalitede
    graham marka replica saat almak istiyorum.Nasıl temin edebilirim??

    graham replicalarına yurtdışı forumlarından ulaştım internette göz attıgım replica sitelerine hep bizim piyasamızda satılan asyalar bulunmakta.türkiyede araştırma yapmanızı önermiyorum 1.sınıf isviçre bulamazsınız.yurtdışındaki siteleri ayrıntılı araştırmanız gerekmekte.bulursanızda topicte paylaşın degerlendirmesini yapalım.
  • birde yakın zamanda hublot big bang ile bir yazı koymuştum ,şimdi ise acık arttırma sitelerinde sıkca rastlar oldum ve herzamanki gibi asyalar isviçre denilerek fahiş fiyatlarla satılmakta.bu konudada ayrım yapabileceginiz noktaları görsel olarak anlatmaya çalışacagım.


    http://www.hemalhemsat.com/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=4573302&RN=1&SOrder=desc&SType=LastBid

    bu linki ayrıntıları verdikten sonra tekrardan incelemenizi istiyorum ne anlatmak istedigimi anlıyacaksınız.

    şimdi öncelikle big bang de 27 jewel eta 7753 kullanılır orjinal mekanizmanın orjinal resimlerini paylaşıyorum.
     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

    dikkatinizi çekmek istedigim nokta ise yuvarlak içine aldıgım eta 775X serisine özel regulatör kısmındaki etachron ve regulator corrector kısmı.bu kısım orjinal etalarda vardır ve asya kopyalarda bulunmaz.
     SAATLER

    şimdi ise asya kopyası eta 7753 yada modifiye asya mekanizma
     SAATLER


    sanırım farkı gördünüz.1.sınıf isviçre replicasındaki mekanizmayıda koyalım.
     SAATLER


    şimdi yukarıdaki ilanı inceleyiniz asya mekanizma oldugunu hemen anlıyacaksınız.ve 300 usd yi geçmeyecek bir saat için 1.300 ytl istendiginide görüceksiniz.herzaman söyledigim gibi arkadaslar replica alırken cok dikkatli olunuz yoksa rahatlıkla magdur olabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.