Şimdi Ara

SAATLER (1171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.531
Cevap
104
Favori
3.879.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11691170117111721173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rolex Submariner'a çok güçlü bir alternatif olduğunu düşündüğüm Glashütte Sport Evo'nun iki farklı çağa ilişkin Rolex'le kıyaslamasını okudum, sizlerle de paylaşmak istedim. Glashütte'ü özellikle big date seven burbank'ın beğeneceğini tahmin ediyorum.

    Önce, Timezone yöneticisi, elinden geçmeyen saat kalmayan adam Michael Sandler'ın Sea Dweller ile Sport Evo kıyaslaması:http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=689240&rid=91825#msg_2125074

    Bu kıyaslamada, Glashütte'e ayrı bir sempatisi olduğununa inandığım Sandler'e göre Glashütte epeyce önde gibi görünse de, sonuçta Rolex'in tek ciddi noktada eleştirildiğini görüyoruz: Bilezik ve kilit. Daha önce benim de defalarca şikayetlerimi yazdığım konu Rolex'e ciddi anlamda puan kaybettirirken, diğer yandan GO'nun çok iyi bir bileziğe sahip olması (Bileziği inceleme fırsatım olmadı ama gerçekten kuvvetli görünüyor.) Rolex'in çok ciddi eleştirilmesine yol açıyor.

    Kilitte ise olay sizlerin de gördüğü gibi kopuyor. Rolex kilidi hakkında çok ağır eleştiriler alıyor, ki bence eleştiriler kesinlikle yerine. Sea Dweller kilidi kesinlikle çay kaşığı izlenimi uyandırıyor. Sandler de benim burada daha önce yazdığım gibi bilezik ve kilitle ilgili sorun yaşanmasa, bu ikili oldukça güvenilir olmasına karşın, bu ikilinin kalite hissinden yoksun olması sebebiyle saatin fiyat etiketiyle orantılı bir his vermediğini söylüyor. Diğer yandan GO kilidinin saati koldan çıkartmadan bileziği uzatıp kısaltma sistemi Rolex'e fark atıyor. Şunu da belirtmek gerekir ki, bu kıyaslama 2006'da yapılmış ve Sea Dweller ile Evo su geçirmezlik olarak çok farklı saatler. Bu kıyaslama şimdi Submariner ile Evo arasında yapılsa durum kesinlikle farklı olacaktır çünkü Rolex hem bileziği, hem de kilidi yeniledi. Bilezik istenildiği gibi masif bir yapıya kavuşurken kilit de hem masif yapıya kavuşturuldu, hem de GO'da olduğu gibi bileziğin kilit sayesinde kolayca ayarlanması için gerekli kilit geldi.

    Şimdi ise yeni nesil bir Rolex ile EVO kıyaslaması:http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=1208940&rid=91825#msg_4205249

    Bu kıyaslama 2009'da yapılmış. Bu sefer de GO'nun gerçek rakibi yerine karşısında farklı bir rakip var: Rolex GMT Master 2.

    GMT Master 2 Submariner'la ciddi benzerlik gösteriyor, bu yüzden Submariner ile EVO kıyaslamasının sonuçları hakkında bilgi verecek nitelikte olacaktır.

    Bu kıyaslamada, Rolex bilezik ve kilitte kaybettiği puanların çoğunu geri almış. Şöyle ki, GMT Master 2 ve Submariner'ın kilitleri farklı -güncel Submariner'da Glidelock denen kolay diver extension var- bu noktada Rolex GO'ya eşitlik sağladı denebilir.

    Sanırım karşımızda iki tane çok kaliteli, güçlü yönleri denk, yakışıklı ve sağlam saat var. GO daha büyük ve kalın, Submariner ise daha ince ve ufak çapına karşın optik anlamda büyük görünüyor. İkisi de çok iyi makineler taşıyor.

    Hangisini alırdınız?




  • Bence GMT Master 2, celik altin olani veya tam altin olani.

    Bu aralar bir arkadasima bakiyoruz, kendisinin yaklasik 15 yildir dugun hediyesi celik submariner'i var, simdi de benim daytona'yi gordukten sonra icinde sari renk de olan rolex'lere bakmaya basladi. Siyah seramik bezel icinde sari renkli GMT Master 2 harfleri kolda cok guzel duruyor.

    Benim icimde de acaba sari altin daytona'mi alsaydim diye hep dusunce kaldigi icin daha sonra sari altin GMT Master 2 alirim diye kendimi teselli ediyorum..
  • GMT Master 2 gerçekten çok başarılı bir saat. Ömür boyu tek saat olarak takılabilecek nitelikte.

    Bu arada, sarı altın GMT Master 2 alacaksanız, kesinlikle yeşil kadranlı modeli öneririm. Kesinlikle çok farklı ve özel duruyor.

    Bu arada ufak bir düzeltme yapayım, güncel GMT Master 2 modellerinde kadrandaki GMT Master 2 yazısı yeşil renktedir.
  • Evet evet, simdi brosuru tekrar inceledim, yesil kadran guzel gozukuyor, bir ara denemek lazim..
  • @ Polemik

    Paylaşım için teşekkürler. Linkleri işyerinden göremesem de, Glashütte'ye baktım. Şimdi benim burada objektif bir yorum yazmam zor. Çünkü Glashütte'de sevdiğim "big date" varken, GMT Master 2'de sevmediğim büyüteçli takvim olayı var. Zaten ben GMT Master'dan ziyade Explorer 2'yi çok beğeniyorum (büyüteçli tarih hariç)

    Bunun dışında Glashütte'yi incelediğimde, fazla kalabalık olmayan kadranı, Şık Glashütte yazısı, logolu saniye kolu, bileziğinin genel yapısı ile linkeri bağlayan vidalı ilginç bağlantı sistemi, arka kapağın vidalı gemi lumbozu şeklindeki tasarımı ile dekoratif mekanizma öne çıkan özellikleri.

    Olumsuz gördüğüm yanları ise, "big date"in konumu (hiç olmazsa 6'nın üzerinde olabilirdi), Bezelin Submariner'a göre zayıf görünümü, genel kadran ve bezel kalitesi ve görünümünün Submariner veya Deepsea'deki güçlü ve kaliteli duruşa sahip olmaması, kurma düğmesinin yine Rolex'e oranla zayıf görünümü.

    Sanırım tüm bunları gözönüne alınca, ince detayları hoşuma gitmesine rağmen, büyütecini çıkarttırmak suretiyle, yeni maxi dial uygulamalı 42 mm çaplı polar white explorer 2'yi veya deepsea'yi tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 29 Temmuz 2011; 10:24:42 >




  • @ Polemik

    Explorer II'deki 3187, 3135'in türevi mi?

    Bir de bu yeni modelde kadranda seramik vb. farklı malzeme kullanımı var mı?
  • Rica ederim, bana okumak da yazmak da büyük keyif veriyor. 150 liraya Hublot alınır mı sorularından gına geldi, saat sohbeti yapmak çok keyifli oluyor.

    Zaten burada konuştuğumuz şey Glashütte ya da Rolex'ten hangisinin daha iyi ya da güzel olduğu değil, bu çeşit alternatiflerin varlığı. Bence Submariner da Evo da çok güzel saatler.

    Benim için de EVO'nun en ciddi sıkıntısı tarihin konumu olurdu. Aslında, genel olarak big date bana hitap eden bir özellik değil. Diğer taraftan Türkiye'de Rolex'in servis ve ikinci el avantajları da devreye girince Glashütte'ün hitap edeceği kitle çok azalıyor.

    Bu arada, Evo ile ilgili başka inceleme ve kıyaslamalar da buldum, bunlar da fikir vermek konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

    http://www.watchtalkforums.info/forums/general-discussion-forum/973.htm
    http://www.watchwallpapers.com/govsym.htm

    Rolex'in Oyster serisinde iki temel makinesi var: 31XX ve 41XX serileri.

    31XX kronografsız, 41XX kronograflı seri. 31 ve 41 sayıları makinelerin taş sayısını ifade ediyor.

    Rolex Cal. 3130 baz makinedir. Gerçi şu anda 3132 de baz makine. Aralarındaki fark, 3132'nin zembereğinin de in house olması. Bu yeni in house zemberek eskisine göre daha yüksek bir antimanyetik özellik sunuyor deniliyor. Kısa süre içinde 3130 tarihe karışacak ve 3132 yeni baz makine olacak diye düşünüyorum. Air King, Submariner, Explorer gibi tarihsiz Rolex modellerinde baz 3130 ya da 3132 kullanılıyor.

    3132'nin antimanyetik hali 3131, Milgauss'un makinesi.

    3132'ye tarih eklenince 3135 oluyor. Datejust, Submariner, Yacht-Master gibi modellerde kullanılıyor.

    3132'nin tarih ve GMT eklenmiş hali 3186 ve 3187. Okuduğum kadarıyla ikisi arasındaki fark, Explorer 2'nin kasasının büyük olması nedeniyle aradaki küçük çap farkı.

    3132 gün ve tarih eklenince 3156 oluyor, bu makine de sadece Day-Date'te kullanılıyor.

    Yeni Explorer 2'de bildiğim kadarıyla seramik kullanılmadı. Bezel çelik, kadranın seramik olduğunu sanmıyorum. Güncel çelik modellerde Submariner LV'de yeşil kadran altın, Yacht Master'da ise çelik/platin modelde kadran ve bezel platin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 29 Temmuz 2011; 12:49:52 >




  • Arkadaşlar seikonun barça için ürettiği saati saatçide inceledim de çok hoş, galiba kararım bu saat veya önceki mesajımdaki tissot olacak gibi.
    TISSOT T.17.1.586.52
  • Bu aralar günlük kullanım için bir saat arıyorum. Max 100-150 TL'yi geçmeyecek şekilde...

    Timex'leri gördüm markafonide mesela,

     SAATLER


    Aynı yerde Fossiller de var,

     SAATLER






  • Sayın Polemik, dün akşam hanımla yaptığımız mütaala'da , gösterdiğim modellerden en çok seramik bezelli daytona'yı beğendi.. GMT master 2, bendeki daytona'dan sonra çok değişik gelmedi.

    Evdeki huzur saadet budur ilkesinden yola çıkarak, bu modeli ne zaman satıcılarda göreceğiz bir fikriniz var mı?

     SAATLER


     SAATLER




  • ABD'de seramik Daytona bir bayiye gelmiş bile. rolexforum'da birisi koluna takıp fotoğrafları bile çekmiş. Bu da demek oluyor ki kısa süre içinde dağıtımı tamamlanacaktır.

    İkinci Daytona'yı eşiniz için alacaksanız ayrı, ama kendinize ikinci Daytona'yı almadan önce biraz düşünün derim. Halihazırda bir Daytona'nız var. Yerinizde olsam farklı bir Rolex'e yönelirdim.

    http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=187268



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 29 Temmuz 2011; 22:46:44 >
  • Bugün konuya pek ilgi yok, neredesiniz beyler?
  • Evet yeni bir model daha buldum alınma listesine eklenmelik ama emin değilim hublot hiç sevdiğim tuttuğum bir marka değil çok reklam düşkünü designer swiss gibi geliyor bana pırlanta merakından vs dolayı. ve belirli bir çizgisi olmasına rağmen big bang serilerinde o çizginin aşırı dışına çıkıp urkwerk MB-F gibi modeller çıkartmasıda bilmiyorm iyimi kötümü. saati gördüm ve çok beğendim doğaya çıkmayıda çok sevdiğimden sade ve başarılı geldi camo dial+ strap. tanesi değilde 2si 13.000eur olsa çok daha iyi olcaktı =)

     SAATLER


    http://v2.chronopassion.fr/our-collection/#/commando-bang/84/

    aslında hem beğendim hemde bana başka bir saati anımsatıyormuş gibi geldi belkide ondandır. bir hatırlayabilsem.. gene saçma sapan alakasız bi vietnam filminde falan kafamın bir köşelerinde kalmış bir saat falandır kesin..




  • Çok sayıda Hublot inceleme fırsatım oldu.

    Çok farklı bir tasarım tarzı var.

    Kasa işçilikleri muazzam, hayran olmamak elde değil.

    Benim incelediğim dönemde makineler ETA'ydı ama in house makinelere geçecekleri söylenmişti.

    Dışarıdan kaba gelebilir ama kolda fena durmuyorlar ve büyük çaplarını iyi gizleyebiliyorlar.

    Fiyatlarını ise çok anlamsız buluyorum. AP ya da BP fiyatlarına en ucuz saatlerini satıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohaybetion

    Arkadaşlar seikonun barça için ürettiği saati saatçide inceledim de çok hoş, galiba kararım bu saat veya önceki mesajımdaki tissot olacak gibi.
    TISSOT T.17.1.586.52


  • Ben kendime uzun vadeli bir program yaptım zaten... Sub c,ap royal oak,panerai pam235 yada radiomir base, PP calatrava 5127G, beğendiğim birçok JLC den biri ve muhtemel olarak bir breguet Classique serisinden bir parça. 30-35ime doğru inşallah tamamlamış olurum gibi geliyor zevklerim değişmez ise.Yani Hublot bakmam için anca piyango falan çıkması lazım ona gelene kadar çok beğendiğim ve beğeneceğim bir çok şey çıkacaktır. Ama hayatın ne çıkartacağı belli olmuyor.. kısmet inşallah olur. Belki çok daha kötüleri olur belki çok daha iyileri.. bakalım.. okumaktan öğrenmekten zarar gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohaybetion

    Arkadaşlar seikonun barça için ürettiği saati saatçide inceledim de çok hoş, galiba kararım bu saat veya önceki mesajımdaki tissot olacak gibi.
    TISSOT T.17.1.586.52


    Tissot ile hata yapmış olmazsınız, bence iyi seçim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pSyCo

    Ben kendime uzun vadeli bir program yaptım zaten... Sub c,ap royal oak,panerai pam235 yada radiomir base, PP calatrava 5127G, beğendiğim birçok JLC den biri ve muhtemel olarak bir breguet Classique serisinden bir parça. 30-35ime doğru inşallah tamamlamış olurum gibi geliyor zevklerim değişmez ise.Yani Hublot bakmam için anca piyango falan çıkması lazım ona gelene kadar çok beğendiğim ve beğeneceğim bir çok şey çıkacaktır. Ama hayatın ne çıkartacağı belli olmuyor.. kısmet inşallah olur. Belki çok daha kötüleri olur belki çok daha iyileri.. bakalım.. okumaktan öğrenmekten zarar gelmez.


    Pam 235 bulabilmek çok zor çünkü 250 tane ile limitli üretildi.

    Bu tarz bir koleksiyon hayali güzel, ama çok tehlikeli. Bu kadar çok markaya yönelmek ciddi bir tehlike.

    Diğer yandan, bence bir tane saat al, ondan sonra düşüncelerin değişmeye başlayabilir.




  • http://www.amazon.com/Bulova-96A111-Automatic-Strap-Silver/dp/B0021AEDP0/ref=sr_1_14?s=watches&ie=UTF8&qid=1311962247&sr=1-14

    Bu saati buradan almayı düşünüyorum, görünüş olarak çok beğendim fakat saatlerden anlayan biri değilim. Önerebileceğiniz bir saat ve marka mıdır?
  • pam235 buldum hatta prestigetimeda şuan salede ama ben alana kadar o geçer gider 10 day power reservelı movt. cidden aklımı almıştı çünkü. Ben şubatta usadayım zaten ona 25k vermem nekadar özel bir saat olsada zor sub C + AP royal oak + pam radiomir base de beni çok çok mutlu edicektir hemde 20-30 sene kadar =))en azından diğerlerinde aklım kalmicağına eminim. Sırf saat olsa iyi bunun yanında fotografçılıktı, RC idi, movie collectiblestı. binbir türlü hobi olduğundan tüm kaynakları saate ayırmak mantıklı gelmiyor nekadar sevsemde. Çok marka neden çok tehlikeli anlamadım tam olarak açıklayabilirmisin?

    Bu arada ilgilenen varsa

    http://www.prestigetime.com/item/Panerai/Radiomir-10-Days-GMT/pam00235.html




  • 
Sayfa: önceki 11691170117111721173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.