Şimdi Ara

<<<\m/ Motörhead Fan Club \m/ >>>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MOTÖRHEAD

     <<<\m/ Motörhead Fan Club \m/ >>>


    GRUP ELEMANLAR
    Vokals, Bas Gitar: Ian "Lemmy" Kilmister
    Gitar: Phil Campbell
    Bateri: Mikkey Dee


    GRUP HAKKINDA

    1975 senesinde Hawkind’den kovulan Lemmy Kilmister, kendi grubu Bastard’ı kurmak istedi fakat menajeri, grubun bu isimle “Top of The Pops”ta hiçbir zaman yer alamayacağını hatırlatınca grubun adını Motörhead olarak değiştirdi. Grubun ilk kuruluş kadrosu; bas gitar ve vokalde Lemmy, gitarda Larry Wallace ve bateride Lucas Fox şeklindeydi. Grup aynı senenin sonlarına doğru stüdyoya dalarken kadrodaki ilk değişiklik gerçekleşiyor ve Lucas’ın yerine Phil ‘Philty Animal’ Taylor dahil oluyordu..

    Motörhead’in o zamanlar bağlı olduğu firma kayıtları beğenmemişti. Bunun üzerine grup ikinci bir gitarist almaya karar verdi ve ‘Fast’ Eddie Clarke gruba kayıtlar süresince dahil oldu. İlginçtir Eddie’nin denenmesi sırasında Larry Wallace odayı terk etti ve bitene kadar da gelmedi.. Nihayetinde Eddie gruba katıldı ve grup ufak ufak ortalığı sallamaya başladı.. Grup albümler yaptı, konserler verdi ve bir menajer edindi..

    Grubun ilk albümü “Motörhead” Chiswick etiketiyle 1977’de piyasaya çıktı.. Grubun hayran kitlesinin temelleri atılmış ve git gide büyürken, Motörhead, rock ’n’ roll en sert, en şiddetli nasıl yapılabilirse onu yapıyordu.. Aynı sene grubun menajeri, Chiswick ile anlaşmalarını iptal ederken bir başka menajer de Bronze Records ile anlaşma bağlıyordu.. Grup kendi albümünü yapmadan önce, Damned ile birkaç şarkı kaydettiler (ki bu kayıtların arasında bir Sweet coverı olan ‘Ballroom Blitz” de yer alıyordu..).. Motörhead, yıl sonunda prodüktör Jimmy Miller ile stüdyoya girdi.. Hayat gözlerinde daha bir güzeldi artık..

    Ortaya çıkan albüm, “Overkill”, piyasaya düştüğü andan itibaren, gücüyle, tüm listeleri zorladı ve zaman içinde bir klasik halini aldı.. Grup bütün İngiltere’yi, hapishanelere kadar turladıktan sonra bir Finlandiya festivaline katılarak, tabiri caizse, festivali dağıttı.. Grup hiç ara vermeden, yine Jimmy Miller’ı alarak, stüdyoya girdi.. Stüdyo periyodunun ardından ortaya çıkan “Bomber” albümü, “Overkill”den daha yüksek bir ilgi ve beğeniyle karşılandı..

    Avrupa turu ve ve bilmem kaçıncı ‘Top of the Pops’ performansının akabinde, prodüktör olarak Vic Maile’yi seçen grup belki de kariyerinin en sağlam stüdyo albümü “Ace of Spades”e imza attı.. Albüm çıkar çıkmaz listelerde 4 numaraya yerleşirken, Philthy’nin İrlanda’lı bir hayranıyla şakalaşırken boynunu kırması şok etkisi yarattı..

    Philthy’nin iyileşme sürecinde boş durmak istemeyen Lemmy ve Eddie, Girlschool elemanlarıyla bir araya gelerek ortak bir projeye, “The St. Valentines Day Massacre” adlı EP’ye imza attılar.. EP’de yer alan şarkılardan en çok dikkat çekeni ise “Please Don’t Touch” oldu.. Tekrar bir “Top of The Pops” performansı sergileyen grup Amerika yollarına düşerek, Ozzy Osbourne’nin, Blizzard of Oz turuna katıldı. Grup Amerika’dayken, en iyi albümlerinden biri olan, “Sleep ‘Til Hammersmith” piyasaya çıktı. “Ace of Spades”in başarısını geçen albüm listelerde direk 1 numaraya yerleşti. Motörhead artık tüm dünyada tanınan bir rock yıldızıydı.

    1982 senesinin başlamasıyla grup, yeni albümleri Iron Fist için stüdyoya kapandı.. Prodüksiyonu bizzat gruba ait olan bu albüm gayet fazla miktarda kopya satarken grup tekrar yollara düşüyordu. Derken cennette bir sorun çıktı ve ikinci Amerika turnesinde Eddie gruptan ayrıldı.. Eddie’nin yerine gitarist arayan Motörhead fazla zorlanmadan aradığı adamı buldu; Thin Lizzy’de Brian “Robbo” Robertson gruba katılırken grup yeni gitaristiyle Japonya ve Avrupa’yı fethetmeye devam ediyordu..

    Grup ertesi sene Robbo ile kaydettikleri tek albüm olan “Another Perfect Day”i kaydetti.. Robbo’nun tuhaf şortları, bale ayakkabıları ve Motörhead’in popüler şarkılarını çalmayı reddetmesi, grubun hayranları tarafından büyük tepki görürken, sene sonunda gruptan ayrılmak zorunda kaldı..

    Tekrar gitarist arayışına giren grup, bu sefer iki gitarist birden buldu; Phil Campbell ve Wurzel fakat maalesef Philthy’i kaybetmişlerdi.. Grupta açılan baterist boşluğu hemen Saxon’dan Pete Gill ile giderilirken grup bu sefer bir Okyanusya turuna çıkıyordu.. Grup, tur sırasında bu sefer de Bronze Records ile yollarını ayırdı.. 1984 yılında piyasaya çıkan, best of albüm No Remorse, firma için yapılan son çalışmaydı.. Bronze Records ile hukuki problemler yaşayan Motörhead yeni albüm yapamıyordu. Grup 10. yıllarına denk gelen bu seneyi turlarla, radyo-tv programlarıyla geçirdi..




    1986 yılıyla beraber hukuki meselenin çözümlenmesiyle, yanlarına Bill Laswell’i de alıp stüdyoya koşan grup, yeni firmaları GWR için yaptıkları ilk albüm Orgasmatron’u kaydetti.. Motörhead tekrar iş başındaydı ve Donnington’da yapılan meşhur Monsters of Rock festivali de bu turların arasındaydı..

    Motörhead ertesi sene albümler ve konserlerin dışında bir de filmde günerlerini gösterdi. Eat The Rich, bir İngiliz kara mizahı örneğiydi.. Grubun filmde görülmesinin yanı sıra Lemmy’e bir de rol verildi.. Grup aynı zamanda albümün soundtracklerini de kaydetti.. Film çekilmeye başlamadan kısa bir süre önce Pete Gill gruptan ayrılırken Philthy gruba dönüyordu.. 1987’nin sonlarına doğru “Rock ’N’ Roll piyasadaydı..

    Grup, Alice Cooper’ın davetlisi olarak Amerika yollarına düşerken sene 1988’i gösteriyordu. Grup burada da bir konser albümü kaydederek “No Sleep at All”ı piyasaya çıkardı.. Bu sırada Lemmy biraz boş vakit yaratarak, yeni albümü için Lita Ford’la beraber “Can’t Catch Me” adlı şarkıyı, eski dostları Girlschool içinse “Head Over Heels” şarkısının sözlerini yazdı.. Grup seneyi Slayer’ın açılış grubu olduğu bir turla tamamladı..

    1989 yılında ise Motörhead, ilk defa Brezilya ve Yugoslavya’ya konser vermeye gidiyordu. Lemmy. Nina Hagen’in albümünde bas gitar çalıp vokal yaparak seneyi tamamlıyordu. Grup, GWR ile mahkemelik olduğundan yeni albüm yapamıyordu.. Ertesi sene GWR ile problemlerini halleden Motörhead, WTG-Sony ile anlaşarak ilk büyük firmaya imzasını atmış oldu.. Batı Hollywood’a taşınıp Rainbow’a komşu olan grup, yeni bir muhteşem albüm için stüdyoya kapandı..

    Motörhead’in yıllar sonra yaptığı en iyi albüm “1916”, 1991 senesinde piyasaya çıktı. Grup kendisine birkaç menajer daha bulduktan sonra “Operation Rock ‘n’ Roll” organizasyonunda Judas Priest ile sahne aldı.. Motörhead “The Tonight Show”a katılan ilk metal grubu olurken, Lemmy’de Ozzy Osbourne’nin “No More Tears” albümü için 4 şarkı yapıyordu..
    1992 senesinin Grammy ödüllerine aday olan Motörhead ödülü Metallica’ya kaptırsa da Lemmy gayet keyifliydi.. Grup yeni stüdyo albümü “March and Die” için stüdyoya girerken, kadroda yine bir değişiklik oluyor, Philthy’nin yerine Mikkey Dee gruba katılıyordu.. Grup stadyum konserlerinin bir çoğunda Metallica, Guns’n Roses türevi gruplarla beraber sahne aldı..

    Anlaşılmaz bir şekilde WTG, Motörhead ile olan anlaşmasını iptal etti.. Grup sinir ve hezeyan içinde “Bastards”ı kendi imkanlarıyla kaydederken dağıtım için ZYX ile anlaştılar fakat bu harika albüm bir türlü hak ettiği yere gelemedi. Gerçi her şeye rağmen “1916” ve “March or Die”den daha çok ilgi gördüğü kesindi.

    1994 senesi oldukça zor, yorucu fakat bir o kadar da muhteşem turlara şahit oldu.. Black Sabbathla çıkılan tur, arkasından Ramones’le beraber headliner çıktıkları ve 45.000 kişiye çaldıkları Arjantin konserleri.. Grup bu turda, Ice T ve Ugly Kid Joe’dan Whitfield Crane ile bir araya gelerek, Airheads filmi için “Born to Raise Hell” şarkısını yeniden düzenledi.. Grup henüz bir firmayla anlaşamamış olmasına rağmen tekrar stüdyoya kapandı ve sıkı bir periyodun ardından ortaya “Sacrifice” çıktı..

    Grubun 20. kuruluş yılı olan 1995 senesi bir çok kutlamaya ve bunun yanında kadro değişikliklerine sahne oldu.. Sacrifice albümünün kaydı biter bitmez Wurzel gruptan ayrıldı.. Motörhead tekrar 3 kişiydi fakat sahne performansları her zamankinden daha güçlüydü.. CMC gruba anlaşma teklif ederek “Sacrifice”yi kendi etiketiyle yayınladı. Yıl onunda ise tarihi bir parti oldu; Motörhead’in 20 ve Lemmy’nin 50. yaş günü kutlandı hatta Metallica da partiye katılarak Whisky’de Motörhead şarkılarıyla sahne aldı..

    1996 senesinde artık geleneksel hale gelmiş dünya turunun ardından, grup başka bir şahesere imza atmak üzere tekrar stüdyoya kapandı.. Geçen 21 bir çok başarı ve nadiren de olsa başarısızlığa şahit oldu fakat Motörhead’i hiçbir güç durduramadı..


    Albümleri yazmaya üşendim.Özür dilerim ya

    Sitesini verem ordan bakıverin

    Motörhead Sitesi


    1977 Motörhead
    1979 Overkill
    1979 Bomber
    1980 Ace of Spades
    1981 No Sleep Til Hammersmith
    1982 Iron Fist
    1983 Another Perfect Day
    1984 No Remorse
    1986 Orgasmatron
    1987 Rock n Roll
    1988 No Sleep At All
    1991 1916
    1992 March or Die
    1993 Bastards
    1995 Sacrifice
    1996 Overnight Sensation
    1998 Snake Bite Love
    1999 Everything Louder Than Everyone Else
    2000 We Are Motorhead
    2000 The Best Of
    2000 The Chase Is Better Than The Catch
    2000 Over The Top - The Rarities
    2001 All The Aces
    2002 Hammered
    2003 Live At Brixton Academy
    2004 Inferno
    2006 Kiss Of Death


    Sadece bilgilendirmek amaçlı burda konuşalım Motörhead hakkında öyle üye ekleme falan gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloder -- 27 Ocak 2008; 21:14:01 >



  • http://youtube.com/watch?v=gV6noHEd6XE


    http://youtube.com/watch?v=ImrtZRrS70w


    http://youtube.com/watch?v=_Cze-RcZMXE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloder -- 27 Ocak 2008; 18:00:45 >
  • 39 okunma 0 cevap
  • (bkz: motorhead)
    İçinde kalmasın diyerekten yazayım dedim.

    Hocam bak bahar temizliğide gelmiş foruma bu tarz ''forum pisletmesi'' yapmayalım.
  • Line-up'da üç kişi yazıyor -ki doğrusu bu. Fotoğrafta dört kişi var. Bence bir şeyleri yapmaya kalkıyorsanız, özen göstermeye çalışın biraz. Bknz; Hatebeak Fun Klubü.

    Ayrıca; Overkill... Overkill... Get it back to you...
  • Bir gün iki velet ellerinde motörhead plağı ile eve gelirler ve dinlemeye başlarlar.Babaları gelir
    -bu gürültüde neyin nesi böyle
    -motörhead baba
    -kaç kişi ulen bunnar
    -3 kişi
    -oha üç kişiden mi çıkıyor bu kadar gürültü


    ve ayrıca bunlar hakkında duyduğum bir ilginç hikaye daha var lemmy ve uşakları türkiyeye gelmeye karar verirler ama sadece 30 civarı bilet satabildikleri için gelmekten vazgeçerler ve bir daha geleceklerini ummuyorum.Ölmeden lemmyyi görmek isterdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 28 Ocak 2008; 20:09:54 >
  • motörhead her bir kimseye ilham kaynağı olmuş, müziğe başlamasında katkısı olmuş çok acaip bir grup. hiç dinlemem ama saygım büyüktür. ha bir rockstar olarak en çok hatun götürme rekorunu açık ara elinde bulunduran lemmy hepimizin medaarı iftarı, idolüdür :)
    (işte anlayın rockstarlığın bir dönemki karizmasını, o tiple lider adam.biz 10 senedir çalıyoruz anasını satayım peheey.sinek avladık hep)
  • Saygı konusunda haklısın rock'n roll'un ilkleri ilk hızlı metal müziğin temellerini atanlar bunlar.James Hetfield'e ilham kaynağı olan bir grup olduğunu da söylemekte fayda var.Ayrıca bildiğim kadarı ile james bu heriflerin büyük fanlarından
    Hatta Metallica 3-4 şarkılarını coverladı garage inc albümünde.Tabi o kadar başarılı olduğu söylenemez.70 lerin 80 lerin bu kadar ünlü olan bi grubu şimdi sözde metalci kaynayan forumdaki ilgiye bakınız.

    Neyse uzatmadan meraklısı olan eski metal müziği özleyen kotası olmayan arkadaşlar varsa önereceğim albümler Overkill, Ace of Spades Iron fist orgasmatron 1916 snake bit love ve we are motörhead..

    ve motörhead-Fuck metallica(Enter sandman cover)'ı dinlemenizi tavsiye ederim şahsen Metallica'dan daha iyi çalıyorlar

    Edit:imla hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 28 Ocak 2008; 23:50:50 >
  • Yanlış hatırlamıyorsam 1975'den (evet doğruymuş) bu yana Lemmy önderliğinde hiç bişey kaybetmeden yaşlanmadan gelen bir grup Motörhead...

    Gerçekten hızlı ve sert müziğin temellerinden sayılacak bir gruptur...
    (Parcala behcet tadında)

    Ve tabiki unutulmaz 1986 Monster or Rock...

    @LurtzStrenuous dediği gibi sayısız gruba idol olan ve ilham veren bir gruptur Motörhead

    Her albümü ayrı bir güzeldir...
    Ama favori isterseniz şüphesiz herkesin bana katılacağı "Overkill" olur...
    Onun dışında "Ace of Spades", "Iron Fist", "Orgasmatron", "1916", "Sacrifice", "We Are Motörhead" ve "Hammered" dinlenmeye değer albümlerdir...

    Son albümü "Better Motörhead than Dead: Live at Hammersmith" ise cok büyük bir merakla beklediğim saygımdan dolayı dinlediğim ve bana
    "Motörhead ne yapsa dinlerim herhalde" dedirten bir albümdü...

    Bir de bunların da bi aralar Metallica'yla mahkeme durumları olmuştu sanırsam...
    Bir de bu sürekli kadro yenileyen gruplar arasında yer alması beni gerçekten üzüyor...
    Aynı Axl Rose - Gn'R ilişkisi var...Axl Rose gibi Lemmy'de grubun kurucu ve daimi üyesi...
    Onun dışında sayısız kez gitarist ve bir kaç defa da
    (3-5) baterist değiştirdi...
  • Ya Orgasmatron'u her gördüğümde kahkaha atasım geliyor.

    Geçenlerde YouTube'da dolaşırken bu parçanın canlı performansına denk geldim. Herkes "Yes, Motörhead rocks!" falan yazarken, Portekiz'li amcamın biri; "La adamlara bak, Sepultura'dan araklamışlar!" yazmış. Ondan beri bu parçanın ismini her görüşümde veya dinleyişimde suratımda ince bir tebessüm oluşur.

    Parça aşmış bir parçadır, o ayrı. Ama ben bir Overkill'i, bir de Ace of Spades'i değişmem hiç bir tanesine...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.