Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.751
Cevap
51
Favori
510.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 çocuğumun saçını kesmek için distribütör firmadan Moser 1400 SET (Mini olan küçük modeli değil!) aldım.
    Çok memnunuz.
    1-2-3-4 numara tarak seti de var o yüzden daha ucuz olan "yalın" ürünü seçmemiştim.

    https://www.mesadepo.com/moser-1400-set-pmu12







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 9 Nisan 2020; 12:48:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seraaser

    www.hepsiburada.com/moser-sac-kesme-makinesi-1400-0458-gri-p-SGWAHL000825?magaza=Hepsiburada



    Bu ürünü wahl moser internet sayfasındaki ürün gamında bulamadım. Orjinalligi konusunda yorumunuz nedir?

    orjinal ürün almanya amazon'da var bu, bizim bordo olanlardan sonra çıktı motor gücü %50 artırıldı. yeni model yani.

    https://www.amazon.de/Moser-1400-0458-Haarschneider-1400-Netzbetrieb/dp/B002L60XD0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1484076310&sr=8-1&keywords=moser+1400




  • Üç haftada bir 3 numara saç için 20 lira bayılıyorum. Sıra falan varsa ve acelem varsa başka yere gidersem 25-30 oluyor
    Hani yanarlı dönerli bi şey yaptırsak daha fazla da veririz de düz üç numaraya para vermek koyuyor açıkçası.
    Biraz okudum son sayfaları gözeme Moser 1400-0458 Edition i kestirdim.
    İçinden çıkanlar kendi kendimi üç numara tıraş edebilmem için yeterli mi?
    Yağ işini ne sıklıkta tekrarlamam lazım? Zor mudur?
    Arada değiştirmem gereken parçası vs. var mı? Varsa nereden kaça alırız, nasıl değiştiririz?
    Olayla hiçbir alakam yok 40 dk sıra bekleyip 30 lira vermenin siniriyle yazıyorum biraz da. Ama kafaya koydum daha para vermem üç numara için.
    Var mı bi' tavsiyeniz kendi kendini tıraş ederken şuna dikkat et vs. diye?




  • Philips HC 5440/80 bugün elime ulaştı yaklaşık 35-40 dakikalık traş deneyiminden sonra değerlendirmem şöyle ;

    + Kablosuz olarak ilk geldiğinde(şarja koymadan çalıştırdım.) 40 dakika motor performansı düşmeden çalıştı.

    + En çok şikayet edilen saç birikme olayı hiç rahatsız etmedi traş boyunca neredeyse hiç tarağı çıkarmadım hafif elimle salladığım da bütün toplanan kıllar kolayca döküldü.
    *Burada belirtmek isterim saçım 24 mm uzunluğundaydı traşa başlarken 20 mm'ye indirdim yanlarda 16 mm uzunluğundaydı 9 mm'e indirip üste doğru katman katman 15'e kadar çıktım saç birikmesi sorunu yaşamadım.(Rahatsız edici derecede birikmedi bir kaç kez elimle veya üfleyerek temizledim.)

    + Uzunluk ayarı çok iyi 1 mm fark ile başlık değiştirmeden 23 uzunluk ayarı seçiyorsunuz çok pratik.

    +Uzunluk ayarı sayesinde 1-2 mm aralıklarla saçımı katman izi belli olmadan kestim 3 mm aralıklı olunca belli oluyordu. (3 yıla yakındır kendi traşımı kendim olurum tecrübeliyim makineyi 3'e vurmak için(9 mm) kullananlardan değilim kuaförden iddialıyım 3 yıldır anlayan çıkmadı söylediğim de
    şaşırıyorlar. Tecrübesiz yeni başlayan arkadaşlar iyi bir sonuç alamaz ise üzülmesin 3-4. traştan sonra eliniz alışmaya başlar.

    - Motor gücü daha ucuz olan Remington marka traş makinemden daha düşük saçım uzun olmadığı için sorun yapmadı lakin uzun olsa biraz zorlanacak gibi duruyor.

    Edit : Tam şarj ettikten sonra motor gücü ciddi derece de arttı. Ürün gayet güzel !!

    - Verilen siyah saklama kabı inanılmaz kullanışsız neden koymuşlar anlamadım içine yumurta kabı koymuşlar resmen cihazı koyamıyorsun.

    - Ürün biraz büyük. Ayrıca saçınız 23-25 mm'den uzunsa birikme problemi rahatsız edecek boyutta olacaktır diye tahmin ediyorum lakin bu seviye'de ki(20mm üstü traş eden.) bir çok traş makinesin de birikme problemi oluyor kafaya takılacak durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Temmuz 2017; 10:57:33 >




  • Arkadaşlar böyle bir konuyu bulunca size kendi tecrübelerimi aktarayım istedim.
    Ben makine mühendisiyim. Kendim son 4 senedir hijyenik sebeplerden ötürü kuaföre gitmeme kararı aldım. Zaten saçlarımı da sürekli olarak kısa ve düz kestiğim için bu konuda senelerdir hem önemli ölçüde tasarruf etmiş oldum hem de istediğim zaman kendi evimde saç kesmenin rahatlığını yaşıyorum. Gerçekten de saç kesme makineleri konusunda şu anda evde minik bir kolleksiyonum oluştu. Teknik özellikleri farklı farklı ve değişik üreticilerin ürettiği 10 a yakın makine aldım. Sırasıyla arıza yaptıkları için mi ? Hayır. Tamamen zevk ve hobi için. Değişik markalar konusunda ki tecrüberime gelince; Braundan kullandığım ürünler EP50 ve EP100. Bu makilerin performansı hafif işler ve saç, sakal düzeltmek için fena değil. Aynı şekilde Philipsin HQC282 modeli var. Philips e açıkçası pek alışamadım. Kalite açısından pek tatminkar bulamadım. Amatör makinelerden sonra bir gün tesadüfen Moser ile tanıştım. Braun ve Philips ten farklı olduğunu anladım. Moser, Amerikan Wahl grubuna bağlı bir Alman üreticinin ürünleriydi. 2 sene önce aldığım bir modeli hala şu anda zaman zaman kullanmaktayım. Benim aldığım model Alman üretiydi 1871 ve kalitesi fena değildi. Sonra 1400 modelini aldım, ancak bu model çok kaba ve hantal kalıyordu, birgün yanlışlıkla düşürdüm ve ağır bir cihaz olduğu için anında dağılıp parçalandı. Ancak, Zaza handa bu işi yapan bir tanıdığımdan öğrendiğime göre artık Moserde kaliteyi bir nebze düşürmüş. Geçen sene yeni bir makine almak için gittiğimde bana Moserden daha kaliteli olduğunu söylediği bir makine tavsiye etti. Panasonic marka idi. Bu markaya çok güvendiğim için bende tereddüt etmeden aldım. ER147 modelini aldım. Gayet memnun kaldım. Panasonic, Japon Mahsushita Electric tarafından üretilen bir ürün. 1 seneden fazla kullanıyorum, hem kesim performansı hem tasarımı, hem sağlamlık olarak çok başarılı. Sonradan öğrendiğime göre aynı ürünün çelik bıçaklı ER146 modelide satılıyormuş. 1 Ay kadar önce yine Panasonic aldığım yere gittim bu sefer tavsiye istediğim de kafam biraz karıştı, çünkü teknoloji olarak çok ileri yeni ürünler gördüm Panasonicten. Fiyatları da önceki aldığım modelin biraz üzerindeydi tam profesyonel olduğu için. ER1610 modelini inceledim ve hayran oldum. Lineer motor denen ve sert saçta takılma yapmayan 10000 devir güç üreten bir teknoloji makineye yerleştirilmiş ve kesim esnasında bıçağa giren saç kıllarının sağa sola savrulmasını öneleyen patentli bir bıçak sistemi yapmışlar. X-taper adı verilen. Ben bu modelin lineer motorlu olmayanından aldım. ER1510, çok şık bir makine. Yanında değişik tarakları var ve ER1610 ile aynı bıçak sistemine sahip. Ayrıca kadran üzerinden istediğim uzunluğa getirerek çok rahat ayar yapabiliyorum. Makine ile saç keserken gerçekten hiç zorlanmıyorum, bilakis zevk veriyor. Buradan herkese Panasonic ürünlerini hiç tereddütsüz tavsiye ederim. Bir kere alın, tam alın. Herkese iyi tıraşlar.









  • ZIKKIM Z kullanıcısına yanıt
    Moser tam senlik ama ben olsam dingling makine var berberleirn kullandığı ondan 2 tane alırdım. Aynı makineyi kullanma hocam.
  • Ben de yaklaşık 3 ay kadar önce Remington Hc5030 aldım. Makina kablolu ve çok olmasada biraz ağırca

    2 kere 3 yaşındaki Oğlumu ve 3 kez de kendimi Traş ettim.

    Kendi kendine saç traşı çoook zor olmamakla birlikte biraz dikkat ve biraz da ön bilgi isteyen bir iş (Berberde traş sırası beklerken uzun zaman boyunca konu hakkında az da olsa görsel bilgi ediniyoruz :) Tabi uygularken zamanla alışılabilecek bir durum.

    En zor olanı kat kat kesim " enseden 3 numara ile başlayan kat kat kesim. Henüz cesaret edip deneyemedim çok istesemde. ilerleyen zamanlarda belki. Tabi bunun için olmazsa olmaz şartlardan biri ense çizgisi için bir BAŞKASININ yardımı ve bir diğeri de yabancı ülkelerde " Self Cut System " diye geçen 3'lü ayna sistemi (google'dan bknz)
    Bu ayna sistemini ahşap çerçeveli 3 aynayı menteşeler ile ya da suntadan yapılmış 3' parça menteşeli yüzeye ayna yapıştırıp da ülke imkanları ile yapabiliriz. Yanlız bu sistem kendi saç kesimimizde gerçekten Çok çok büyük kolaylık sağlıyacaktır. Özellikle yan arka kısım ve enseyi görmek için. (Evde 3 adet aynası olan aynaları I_I şeklinde yapıp ne demek istediğimi görebilir)

    Vel hasıl kelam ben kendi saçlarımı ; ense ve yan altları 22mm biraz üstü 25 mm ve yan ve arkaların tepeye 2 parmak yakınları ile tepenin ön kısmı haricini 30 mm kesiyorum. Başın tepesinden alından ortalama 4 parmak arkaya kadar kısmını makasla alıyorum. Kat izi makas izi vs vs olmuyor. Resmi kurumda memurum iş arkadaşlarıma laf arası soruyorum " traşım nasıl , kat izi var mı , abes mi vs vs " olumsuz yanıt almadım kimseden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

    Moser 1400-0278 Prof.Elektrikli Saç Kesme Makinesi Set

    http://www.hepsiburada.com/moser-1400-0278-profelektrikli-sac-kesme-makinesi-set-p-HBV000000OSWS?magaza=Grupone



    76 ,89 tl fiyat uygun mudur. 5 tl de kargo 82,05 TL

    Bilindik yerlerden alın sahte olma olasılığı var çünkü. Çok sahtesi satılıyor.
  • -nothing2lose- - kullanıcısına yanıt
    Acil değilse şuan kablolu Wahl almak mantıksız yalnız fiyatları yüksek çünkü ancak fiyatlar günlük olarak değişiyor. Hergün kontrol etmekte fayda var. Ben öyle almıştım.

    https://www.amazon.de/Wahl-ColourPro-netzbetriebenes-Haarschneideset-79300-1616/dp/B001C1GSZW

    https://www.amazon.de/Wahl-79524-216-Haarschneideset-24-teilig-netzbetrieben/dp/B001EIPLX8

    Bu iki makine de Moser 1400'den iyi performans olarak. Aksesuarlarını hiç tartışmam bile 1,5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 ve 25mm kesim tarakları + sağ-sol kulak arkası kesim tarakları var. Her şeyi düşünmüşler. Fiyatını hak ediyor.

    O yüzden imkanı olanlara bunları tavsiye ederim.

    https://de.camelcamelcamel.com/Wahl-ColourPro-netzbetriebenes-Haarschneideset-79300-1616/product/B001C1GSZW

    https://de.camelcamelcamel.com/Wahl-79524-216-Haarschneideset-24-teilig-netzbetrieben/product/B001EIPLX8

    Yukarıda ki linklerden satışa sunulduğu andan günümüze kadar hangi fiyatlara satıldığını görebilirsiniz.

    Uygun fiyatta iken satın almanız zor değil.

    Kablosuz olarakta tavsiyemi yukarıda belirttim, onun fiyatı şuan dip zaten %5 kupon indirimi de hala devam ediyor. Yeni ürün olduğu için makul fiyatı şuan yakında artması muhtemel.

    https://www.amazon.com/Wahl-Cordless-Rechargeable-Clipper-Cutting/dp/B01N0993NM




  • hilmignc kullanıcısına yanıt
    Amerikadan alinan kablolu tiras makineleri burada calismaz. Voltaj ve frekans cevirici lazim. Sadece voltaj dusurucu ise yaramaz ayni zamanda Turkiye'de olan 50hz frekansi 60 a cikarmasi lazim. Onun fiyatida 40-50$ civari. Hem daha pahaliya gelir hem de kablo karmasasi cok olur. Dolayisiyla Almanyadan almak daha uygun.
  • Merhabalar. Bu gün berbere gittim saçımı 3 numara yaptım sonra hesap kısmına gelince adam 10 Tl. istedi. Sadece 10 dakikalık iş. Eskiden 5 Tl. veriyordum bir yıl önce falan. Sonra 7.5 Tl. yaptılar şimdi de 10 Tl. Neyse asıl konuya gelelim, kendime dedim bu böyle olmaz, 3 numara saç için her ay 10 Tl. veremem. Hadi şekilli saç falan olsaydı 10 Tl. çok koymazdı ama 10 dakikalık iş için her ay 10 Tl. vermek koyuyor biraz. Bir de öğrenciyim, para sıkıntısı falan var.

    Arkadaşlar evde saçımı kendim kesmeyi düşünüyorum. Bir makine önerir misiniz?
    Edit: Kısa kesim olacak sürekli 3 numaraya vurduracam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 17 Ağustos 2018; 15:27:25 >
  • Moser kullanan arkadaşlar taraklar geldi. Tarak arayanlarndeğerlendirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 28 Aralık 2020; 15:16:35 >
  • berberlerde kullanılan Moser

    60 ytl idi en son metroda gordugumde

    bende kullanıyorum gayet başırılı
  • İstanbul'daysanız,Tahtakale'de Zaza Han vardır.O han bütünüyle berber ve kuaför malzemesi satar.En uygun fiyatlar da,bütün çeşitler de oradadır.
  • Arkadaşlar bu konudaki bir ticari aldatmacayı sizlerle paylaşmak istiyorum;

    Piyasada son zamanlarda "self-sharpening" (kendi kendini bileyleyen) bıçak sistemine sahip olduğu öne sürülen cihazlar var. Lütfen şunu bilin ki bu fiziksel olarak mümkün değil; üstüste gelen ve sürekli sürtünme halindeki iki cisim birbirini zamanla biraz aşındırır, ancak kesim işini gerçekleştiren ise, bıçakların birbiriyle temas halindeki geniş yüzeyleri değil uç kısmıdır. dolayyısyla bıçakların bu iç kısımları bu süreçten pek nasibini alamazlar. Kaldı ki, aşınma bileyleme değildir. Aynı şekilde bıçak malzemesinin seramik olması bu süreci değiştirmez.
    Kullanılan malzeme sadece mukavemet açısından bıçağın ömrünü belirler.

    Sadece bu konuya dikkatinizi çekmek istedim.
  • dostum o bütçeye ER508 i tavsiye ederim, memnun kalırsın.
  • Arkadaşlar bende sizler gibi traş makinası önerilerine bakıyodum sürekli herkes bi şey söylüyodu açıkcası işin içinden çıkamıyodum sonra gittim belkide çogunuzun hiç duymadığı babylis marka makina aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/Erkek%20ve%20Bayan%20Bak%C4%B1m%20%C3%9Cr%C3%BCnleri/babyliss-e-836xe-e-836xe-cok-amacli-vucut-tuyu,sac-ve-sakal-duzeltme-seti/productdetails.aspx?I_ID=54949 açıkcası 2 yıldır kullanırım ne yagladım ne bı sey sadece temızlerım o kadar mükkemmeldir vücut veya birçok aparatı mevcut başlıkları çok iyi ama sunuda söylim ben sakal düzeltme şekil ve birde ense kılları için aldım eğer bu şekilde alacaklar varsa şu bu diye hiç bakmasınlar pişman olmıycaklarına emin olsunlar saç için çok kullanmadım 1 kere kullandım saça biraz zayıf onuda söylim ama diğer her seyiyle mükemmel ötesi kablolu kablosuz kullanılabilir özel taragı sayesınde sakalınızı ıstedıgınız sekılde kısaltabılır sekıl verebılırsınız




  • bugün de aradığımı bulamadım...mağazalarda neyi beğensem sadece teşhirde ürün var stokta yok...

    philips 5115 modeli bimekste teşhirde var stokta yok, fiyat 90 lira...

    istanbul bilişimde pahalı modeller var...

    migrosta raks ve king ağırlıklı...fakir'in komple bir seti var ama ilgilenmedim...

    sinbodan vazgeçtim...

    yarın remington 5200 modeline tekrar bakmayı düşünüyorum, sanki en mantıklısı o...alırsam yazarım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: affiliation
    yorum atan arkadaşlara teşekkür ediyorum, remington hc5550 aldım.

    hayırlı olsun, güzel ürüne benziyor...

    benimkinden fazla olarak başlığın hareketli olduğunu gördüm sadece temizlik kolaylığı için mi yoksa başka bir işlevi var mı?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: madmanwithabox

    Merhaba arkadaşlar bende berberimin kestiği saçtan bıktım ne zaman uzun kesmesini istesem saçımı nerdeyse kazıyacaktı adam gittiğim 3 berberde bunu yaptı bir türlü düzgün kesemedikleri için kazıyıp atıyorlar hemen, en son seferinde saçımın sağ tarafı sol taraftan kısa olmuştu ve sağ tarafta kafa derim gözüküyordu buda bardağı taşıran son damla oldu. Traş makinesi almaya karar verdim saçımı 4-5 cm uzunlukta kesebileceğim (böyle bi makine varsa), saçım uzayınca kabarık durmayacak kaliteli bi makine arıyorum fiyat önemli değil bir tavsiyede bulunursanız çok güzel olur bir sürü makina var ve kafam karıştı. Birde o uzunluk ayarında saçları düzgün keser mi bunu da belirtirseniz sevinirim.

    En son baktığım makineler bunlar;

    http://www.bimeks.com.tr/urun/135798/rowenta-tn9211-sac-kesme-makinesi.aspx


    http://www.bimeks.com.tr/urun/116007/remington-hc5350-pro-power-sac-kesme-makinesi.aspx

    üyelerden biri remington 5550 almıştı ve çok memnundu, özellikleri çok iyi...http://www.webdenal.com/remington-hc5550-accelerator-sarjli-profesyonel_690130.html

    not: kendim 5200 modelini kullanıyorum, bunu almadan önce 5550 modelini görseydim onu alırdım...


    Hocam Remington 5550 uzun kesim performansı iyi midir bilginiz var mı? (42mm de kesim yapacağım). Birde temizlemesi kolay bir model mi? Ankara'da elden alabileceğim yerler var mı bu modeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmanwithabox -- 20 Aralık 2014; 23:12:06 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.