Şimdi Ara

Zyxel 660R Modem şifresi nasıl değiştirilir veya öğrenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zyxel 660R 61 modemim var. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Bu aralar "malum" sebeplerden port açmak istedim. Bir süre araştırıp nasıl yapılacağını öğrendim.http://192.168.1.1 adresini browsera girmem ve şifre ekranına 1234 yazmam söylenmiş. 1234 yazıp Login butonuna tıkladığımda şifre kısmında kendiliğinden uzun bir şifre belirip ilk sayfayı tekrar gösteriyor. Ben şifre değiştirmedim (nasıl yapacağımı dahi bilmiyorum) Modemi 2 sene kadar önce Telekomdan elemanlar kurmuştu.Ben evde değilken kurulmuş.Ne yaptılar haberim de yok açıkçası.

    Kısaca bu şifre Telekom veya başka bi yolla öğrenilebilirmi? Bunu bypass etme yolu varmıdır? Bu şifre nasıl resetlenir? Resetlesek kullanıcı adı ve adsl parolasının tekrar tanıtılmasımı gerekli? DNS ayarını değiştirmiştim(mahkeme kararı pencereleri için).Bununla arasında bir bağ olabilirmi?

    Çözüm için yanıtlarınızı bekliyorum.







  • modemin arkasında açma kapatma düğmesinin oralarda bir ufak delik vardır ona bir tel veya iğne yardımıyla basarak 5-6 saniye bekleyip üzerinde yanan tüm ledler yanıp sönene kadar bekledikten sonra modemin ilk fabrika ayarlarına dönecektir.şifren muhtemelen 1234 olacak onunla giriş yaptıktan sonra adsl ayarlarını tekrar en baştan girmen gerekiyor.
    Eğer gerekli ayarları ve adsl kullanıcı adını/şifreni bilemiyorsan önce bunu telekomdan öğrenmelisin.
  • aklıma gelmişken; madem 2sene evel ttnetten gelip kurdular ozaman şifreyide onlar değiştirmiş olabilirler.
    denemek için ttnet,telekom,adsl, abonenin adı,abonenin soyadı,abonenin adısoyadı(bitisik), abonenin adsl sifresi, abonenin adsl tel. no.su

    önce bunları denersen belkide şifre bunlardan biriside olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 16 Ocak 2008; 10:10:08 >
  • Arkadaşın dediği gibi modemi resetleyip 1234 olarak girebilirsin şifreyi.Aynı modem bendede mevcut, amma velakin foruma giriş sebebim neden bozulduğunu öğrenmek . Ama tüm ayarların resetlenecektir.Arkadaşın dediği gibi giriş bilgilerini bilmen gerekiyor. 444 0 375' i arayarak öğrenebilirsin. Neyse girdikten sonra NAT'a gir. Bu arada Başlat--> Çalıştır --> CMD yapıp ipconfig yaz. Çıkan Ip Adresi bölümünü aklında tut yada yaz. Bende 192.168.1.33 mesela. Sonra browserdaki NAT sayfasına dön. Start ve END portu gir, örnek olarak 19999 mesela ikisinede aynısını. Sonra IP bölümünede demin aklında tutuğun yeri yaz kaydet.
  • Yardım için çok sağolun.Bu mesajı yazıp resetleme işine başlıyorum. Kullanıcı adı isim soyad gibi kombinasyonları denedim.Hiçbiri olmadı. Resetlemek tek çözüm. Başvuruyu ben yaptığımdan kullanıcı adını ve şifreyi hatırlıyorum. Artık arkadaşlarda olduğu gibi sürekli 100Kb/s ile download keyfi sürelim :) Umarım zor değildir de altından kalkarım.Zira bu modem-ağ işinde oldukça acemiyim.
  • Sorun sandığımdan ileri boyuttaymış.Bu sıralar internet bağlantısında bazı problemler oluyordu ve google, msn messenger ve birkaç sayfa dışında sayfa açılmıyordu.Bilgisayarı yeniden başlatı modemi kapatıp açınca düzeliyordu. Zyxelin internet sitesinde bulduğum döküman herşeyi açıkladı. Size de yararı olabileceğini düşünerek aynen aktarıyorum...

    Değerli Müşterilerimiz,
    Aldığımız çağrılar çerçevesinde aşağıdaki problemle karşılaşılmış, Lütfen okuyup gerekli düzenlemeyi yapmanızı rica ederiz.

    Problem Tanımı:

    Internete bağlanabiliyordum , son birkaç gündür MSN Google ve birkaç site dışında baska bir sayfaya bağlanamıyorum.

    Sorunun Kaynakları ve Çözümleri:
    Çözüm 1: Lütfen modeminizin giriş şifresini değiştiriniz, kötü amaçlı kişiler modeminize fabrika ayarlarında tanımlanmış 1234 olan şifresiyle bağlanıp, ayarları değiştirmişlerdir. Şifrenizi değiştirmeniz yetkisiz kişilerin modeminize girmelerini engelleyecektir, Yine de şifrenizin tahmin edilme olasılığını göz önünde bulundurarak lütfen modeminizdeki uzak erişimi de kapatınız.

    ZyXEL P660RU Modeli ürünlere sahip kullanıcılarımız lütfen aşağıdaki işlemleri yapsınlar. Diğer SPI firewall’a sahip P660H/HW,P661HW P662HW üst ürünlerimize sahip müşterilerimiz herhangi bir değişiklik yapmasına gerek yoktur. Yalnız Şifrelerini iç ağdan da gelebilecek izinsiz erişimlere de engellemek için değiştirmelerinde fayda vardır.
    Çözüm2: Aşağıdaki Çözüm1 ‘de tarif edilen işlemleri yapmanıza rağmen sorununuz düzelmedi ise Bilgisayarınıza DNS Değişimi yapan Virüslerden bulaşmıştır. Bilgisayarcınıza başvurarark IP setlerini ve virus taramasını yaptırınız.

    Modem şifresini değiştirmek ve uzak erişimi engellemek için sırasıyla şu adımları izleyiniz.

    Internet Explorer veya kullandığınız tarayıcınızı açınız ve adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna a basınız.
    Açılan şifre akranında şifre yazan kısma 1234 yazınız.
    Şifrenizi yazdıktan sonra Sisteme Giriş butonuna tıklayınız.

    Açılan Ekranda Yeni şifrenizi iki kez giriniz.
    Uygula butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz.

    Açılan ekranda alttaki iki kutucuğu işaretleyiniz. Bu ve bir sonraki adımı daha önce yaptıysanız sekizinci adıma geçiniz.
    Uygula butonuna basınız.

    Açılan sayfada Ağ menüsü altındaki Yerel Alan Ağı linkine tıklayınız.
    Sağ tarafta açılacak menüde birincil ve ikincil DNS satırlarının 0.0.0.0 olmasına dikkat ediniz, burada farklı numaralar varsa da, yine 0.0.0.0 olarak değiştiriniz.
    Uygula butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz.

    Gelişmiş menüsü altındaki Uzaktan Yönetim linkine tıklayınız.
    Erişim Durumu kısmını LAN olarak seçiniz.
    Uygula butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydediniz.

    Resimli anlatım ve dökümanların aslı için link :http://www.zyxel.com.tr/zyxel/tsupport/P-660RU-T1_versiyon_2_Guvenlik_Ayarlari.mht
    http://www.zyxel.com.tr/zyxel/tsupport/P-660RU-T1versiyon_1_Guvenlik_Ayarlar%FD.mht

    Yani kısaca bir trojan (2 gün önce bulup temizledim) veya başka bir yöntemle modem şifrem bir güzel değiştirilmiş. Sizde bence kontrol edin ve 1234 olan standart şifreyi bilgisayarın internet bağlantısını kesip değiştirin.




  • ZyXEL adsl modemleri WEB Arayüzü Üzerinden basitçe kurmak ve gerekli ayarlara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz herşey bu makalede anlatılmış.
    konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.