Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben bogaz koprusunu gecmek istemiştim dediğim gibi asagıdaki yoldan arasıra rota cızdi hatta yol dur kalk oldugu icin rota degişikliginede gittim deneme amaclı sonuc aynıydı sanırım yolun sag tarafını kullanıyordum ..yeni bir rota hesapladı.bir kac sey daha ogrenmek isterim .şarj olayı ya arabada yada usb den bilgisayarla yapılıyor.elektrik prizi yardımıyla bir cözüm varmı? birde benim icin onemli bir ayrıntı cihaz icin keske bir uygun bir canta verseydiniz.aracta veya cantada tasırken cihazı cizmemek icin oldukca caba sarf ediyorum.ve her gittigim alısveris merkezlerimde uygun bir canta arıyorum.
  • sayın turgayk , Gölcük ve Değirmendere şu anda sokak detayında veriye sahip değildir. Gölcükte yerleşim içi ana yollar vardır ve daha üst kademedeki yollar hazırlanmıştır. Ayrıca Gölcükte kısıtlı sayıda eczane ve benz,n ,stasyonu veritabanı bilgisi bulunmaktadır. talebe bağlı olarak harita üretim ortaklarımızla görüşüp en kısa zamanda güncellenecek veritabanlarımızın içine koyacağız...

    kocaeli ilinde ise Kocaeli - Merkez ilçesi ve Kocaeli - Gebze ilçeleri sokak detayında bulunmaktadır. Önemli yer bilgileri ile birlikte... sokak sokak bu yerlerde istenilen adrese ulaşabileceksiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: turgayk

    sayın nöbetci navia
    size bir sorum olacak.ng kampanyasından edindiğim cihazı bekliyorum.sanırım mart bası elime gececek.
    kapsama listelerinde kocaeli ve kocaeli merkez olarak iki ayrı yer belirtilmiş.ben gölcük ve değirmendere de yaşıyorum.
    buraların detay durumu nedir?sokak,apartman vs bilgilere uklasabilecekmiyiz yoksa sadece devlet karayolları (e100 karayolu gibi)
    ile mi yetinmek zorunda kalacağız?

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nöbetçi_Navia -- 22 Şubat 2008; 9:18:09 >




  • sayın turgayk , Türkiye de nasıl bütün bir veritabanı hazırlanacağı konusunda öncelikle nüfus bilgisinden yola çıkılmıştır. belli nüfusun üzerindeki iller odak noktalar olarak seçilmiştir. daha sonra bu iller altında hangi ilçelere yoğunlaşılması gerektiği düşünülmüştür. bu noktada ise ilçenin il içindeki çekim kuvveti, yarattığı çeşitli değerler ve tabi ki (belki de en önemlisi) haritayı yapan firmanın elinde daha önceden hazırlanmış source material olup olmamasına bağlıdır. Kocaeli Marmara - Trakya ve Anadolumuzu bağlamak için çok önemli bir ildir. Kocaeli içinde en az onun kadar ön plana çıkmış neredeyse yağ lekesi şeklinde İstanbula kenetlenmiş olan Gebze bulunmaktadır. öncelik bu sebeple Kocaeli merkez ve Gebze olarak şekillenmiştir. harita veritabanı hazırlanırken Gölcükte aynı zamanda bir source olmaması , bu yerin ilk harita sürümlerinde geri planda kalmasına sebep olmuştur.

    Ereğli konusu ise , Zonguldak içinde ön plana çıkmış ve aynı zamanda harita firmasının altlığının olduğu bir yerleşimdir. Aynı zamanda datayı Karadenize bağlamak için önemli bir kıstas yerleşimdir. bu sebeple dataya girmiştir.

    bu gibi veri üretiminde coverage genişlemesinde göz önüne alınan kriterler kabaca aşağıdaki gibidir :

    1- üretim öncelikle harita firmasının elinde bulunan source materillere bağlı olarak navigasyon datasında öncelikleri çıkarılır
    2- mevcut datadan dönen şikayetlere bağlı olarak mevcut coverageın update edilmesi
    3- müşterilerin talebine ve datasının satılabilir bölgelerin tespit edilmesine bağlı olarak sıfırdan data oluşturulması.
    4- datanın stratejik olarak genişlemesi için gerekli odak noktalarının tespit edilmesi (yakıt , ihtiyaç ikmal gibi kriterlere bağlı eksik alanların çıkarlıması) ve bu yerlerin sıfırdan oluşturulması veya şehirler arası yollara sayısallaştırılarak asılması...

    şeklinde olacaktır.

    2008 ve 2009 planlaması ile ilgili olarak harita firması ile tekrar görüşüp final planları edinmem lazım. ondan sonra cevap verebilirim. ilk yayınlayacağımız güncelleme içeriği ise bu forumda önceki sayfada yazmıştım. bir bakarsanız detaylı bilginiz olacaktır.

    her zaman için piyasadan ve müşterilerden gelen talepler önplanda olacaktır. ona göre Navia içine girecek haritalar geliştirilecektir...



    quote:

    Orjinalden alıntı: turgayk


    quote:

    Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

    Galiba buradaki kafa karışıklığının sebebini anladım datada il zonguldak il merkezinde ilçeler arası yol ama Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde sokak detayında veritabanı bulunmaktadır. sokak , önemli nokta ve mahalle veritabanı bilgileri bulunmaktadır. Zonguldak il merkezinde değil Ereğli ilçesinde veri bulunmaktadır. neden Ereğli daha endüstriyel çekim noktası olduğu için ve yüksek nüfus akımı sağladığı için. zonguldak il merkezinde ise devlet karayolları ve ilçeler arası yol seviyesi görülmektedir.

    eleştiri tabiki ürünü daha iyiye götürmeye yöneliktir. buna zaten itirazımız yok. ama aslında gecikme de olmadı. düzenli bir şekilde hizmet sağlanmaya çalışılıyor. harita eski değil. elimizdeki güncellemeleri en kısa zamanda sağlamaya çalışıyoruz. ve yeni fikirlerle Navia yı geliştirmeye de çalışıyoruz.

    eleştirileri bekleriz.





    johnny3254 arkadasımızın yardımcı olan açıklamasına ve yukarıdaki ereğli ile ilgili açıklamalarınıza istinaden şunu sormak istiyorum:
    Eregli den endüstriyel çekim merkezi ve nüfus yoğunluğunu örnek göstererek sokak detayının bulundugunu belirtiyorsunuz.fakat benim oturdugum gölcük nüfus olarak eregli den yogun.(gölcük:110.000 kişi,ereğli:97.000 kişi) sanayi ve ekonomik ortam derseniz,gölcük çok daha yogun.üstelik deniz kuvvetlerinin çok önemli bir bölümü de bu ilçede.arzu ederseniz pm den örneklerimi çoğaltıp yollayabilirim.(diğer arkadasların ana konuya olan ilgisini dağıtmamak için)
    yanlış anlamayın.ereğli de detay olması değil mevzu.aynı nitelikteki hatta daha gelişmiş olan yerlerde detayın olmaması bence hata.
    bunun yanında bir ilçenin detaylarının,bağlı olduğu ilden kapsamlı olması bana biraz biçimsiz geliyor
    burada fazla uzatıp konuyu dağıtmamak için ayrıntıya girmiyorum.
    bu il-ilce sokak detay çalışmasına yapılması için uzun vadeli bir master planınız varmı? örneğin 2008 yılı sonunda şu il-ilçeler,2009 da bu kadar gibi?

    ilginize teşekkür ederim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nöbetçi_Navia -- 22 Şubat 2008; 9:35:06 >




  • merhaba ben bazı değisen yolları navia kullanıcı bölümünden bildirdim.Bütün kullanıcı arkadaslarımız bildirirsek Naviamızı daha etkili kullanmıs oluruz.Hepinize iyi gunler ...
  • sayın chemucell sizden gelen data hatalarını aldım , yardımınız için teşekkür ederiz. en kısa zamanda sorunlu bölgeleri harita firmamız ile düzelteceğiz...lütfen yardımlarınızı ve gördüğünüz eksiklikleri bildirmekte çekinmeyin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    merhaba ben bazı değisen yolları navia kullanıcı bölümünden bildirdim.Bütün kullanıcı arkadaslarımız bildirirsek Naviamızı daha etkili kullanmıs oluruz.Hepinize iyi gunler ...
  • navia ile aynı mantıkta igo 8 kurdum ama haritaya tıklayınca hata veriyor..
  • Sanirim bu linkteki link ucretsiz gnu programin calisip calismayacagini test ederek naviada baska programciklar, e_reader,notepad, vb calistirip calistiramayacagimizi anlayabiliriz. tecrubeli bir mio kullanicisi olarak windows core mobile 5.0 isletim sistemi kullanan bu makinede de boyle bir ozgurluk olup olmadigini merak etmekteyim. Igo' ya yaptıgınız islem gıbı bu klasorun ve programın ismini navia ve naviace420.exe degistirerek deneyebilirseniz naviaya bir explorer kazandırmıs olur muyuz, insallah oluruz ki ragbet artar bence. bunun teyidiyle aslinda unlock edilmis (yanlis anlasilmasin yasal olmayan programlari degil de navia`nin uc yeteneklerini test etmek amac) bir navia ile hersey daha zevkli olacaktir. tabi bunu test edecek bir gonullu lazim ki almaya ikna olsun herkes.




  • BEN LAPYA KARDESIMIZE KATILIYOR VE TESEKKUR EDIYORUM.

    NAVIA YAZILIMI ILE BIRLIKTE ORNEK OLARAK COK DETAYLI BIR YOL BILGISAYARI, FARKLI PROGRAMLARI VS CIHAZ UZERINDE CALISTIRIRSAK

    3,5" UZERINDE FARKLI BIR CIHAZ OLACAK BU COK IYI.

    TEK BIR SORUN VAR BEN BUNLARI YAPARKEN SAYET YAZILIMDA BIR SORUN CIKARSA NOBETCI NAVIA VEYA NAVIA FIRMASI BIZE DESTEK VERIR
    MI :) ?

    GERCI YAZILIMI YEDEKLEYEREK CALISIRSAK BIR SORUN OLMAZ DIYE DUSUNUYORUM..

    SU OLAYI BIR DENEYECEGIM COK MERAK ETTIM WALLA.

    BU ARANA HANIM FIRCA ATTI, KAPATIYORUM BILGISAYARIIIIIIIIIIIIIIIII

    PB
  • bu mesajım sanırım arada kaynadı bu konular hakkında bilgi alabilirmiyim.Sayın Nöbetçi_Navia buarada iyi haftalar...
    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    ben bogaz koprusunu gecmek istemiştim dediğim gibi asagıdaki yoldan arasıra rota cızdi hatta yol dur kalk oldugu icin rota degişikliginede gittim deneme amaclı sonuc aynıydı sanırım yolun sag tarafını kullanıyordum ..yeni bir rota hesapladı.bir kac sey daha ogrenmek isterim .şarj olayı ya arabada yada usb den bilgisayarla yapılıyor.elektrik prizi yardımıyla bir cözüm varmı? birde benim icin onemli bir ayrıntı cihaz icin keske bir uygun bir canta verseydiniz.aracta veya cantada tasırken cihazı cizmemek icin oldukca caba sarf ediyorum.ve her gittigim alısveris merkezlerimde uygun bir canta arıyorum.
  • size de iyi haftalar chemucell ,

    rota değişikliği yaparken öncelikle navigasyonda iken sağ alt tuşa basıp "gezgini durdur" demeniz gerekmektedir. daha sonra gezgin - > rota seçenekleri -> "hızı/kısa , otoyol kullan/kullanma , hız sınırı 30.....160" seçeneklerinden biri seçilebilir. bununla beraber önce bir rota hesaplamışken , o rota bitmeden başka bir hedefe rota isterseniz eski rota seçeneklerinden hesaplamayı yapacaktır.

    DC şarj yeni gelecek ürün kutularında olacak. o zaman haberleşelim size bir adet sağlamaya çalışayım.

    ürün için kılıf konusu , açıkcası daha öyle bir ürün parçası üzerinde hiç düşünmedik , ama önerinizle beraber konu ile ilgileneceğiz.

    boğaz köprüsü konusu ise, bu harita daha ilk oluşturulmaya başlarken yapılan sayısallaştırma metodolojisi ile ilgili olabilir. yani gişelerdeki yol yüzeyi normalde 2 farklı yol sınıfını içine alacak kadar büyük olduğu için, aracınızla en sağdan giderken mesela cihazı en yakındaki yola atıp , yeni rota hesaplaması olabilir. fakat bu durum geçici ve sadece tek noktada(gişeler gibi yol yüzeyinin genişlediği alanlarda) geçerli olabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    bu mesajım sanırım arada kaynadı bu konular hakkında bilgi alabilirmiyim.Sayın Nöbetçi_Navia buarada iyi haftalar...
    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    ben bogaz koprusunu gecmek istemiştim dediğim gibi asagıdaki yoldan arasıra rota cızdi hatta yol dur kalk oldugu icin rota degişikliginede gittim deneme amaclı sonuc aynıydı sanırım yolun sag tarafını kullanıyordum ..yeni bir rota hesapladı.bir kac sey daha ogrenmek isterim .şarj olayı ya arabada yada usb den bilgisayarla yapılıyor.elektrik prizi yardımıyla bir cözüm varmı? birde benim icin onemli bir ayrıntı cihaz icin keske bir uygun bir canta verseydiniz.aracta veya cantada tasırken cihazı cizmemek icin oldukca caba sarf ediyorum.ve her gittigim alısveris merkezlerimde uygun bir canta arıyorum.






  • Nöbetçi_Navia gunaydın ilginize tekrar tesekkur ederim.Rota olayını çözdüm.Bu arada DC adaptör için elinize gectiğinde ayırmanızı rica ederim .iyi çalısmalar dilerim.
  • merhaba nöbetçi navia

    navia 1020 gps data logger olarak kullanıulabilir mi?
    ayrıca cihazın gps alıcısını mesela laptop üzerinden kullanmak mümkün müdür?
    teşekkürler

    mesela NMEA log dosyası mümkün müdür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andac01 -- 27 Şubat 2008; 16:59:37 >
  • Dün vermiş olduğunuz linkten güncellemeyi indirdim ve kurdum
    ancak cihaz performansı (NS-1020) inanılmaz şekilde düştü
    uydu bağlantı kurma süresi 5-10 dk arasına çıktı
    seyir halindeyken bağlantı kayboluyor
    iyiki eski sürümü yedeklemişim demek lazım sanırım
    bununla ilgili olarak verebileceğiniz bir öneri var mıdır?
  • Merhaba, ben aşağıdaki gibi birşey almıştım. Navia dışında birçok USB cahazın şarjı için kullanıyorum.
    http://urun.gittigidiyor.com/USB-SARJ-CIHAZI-PRiZDEN-EKRANPAZAR_W0QQidZZ8353927

    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    Nöbetçi_Navia gunaydın ilginize tekrar tesekkur ederim.Rota olayını çözdüm.Bu arada DC adaptör için elinize gectiğinde ayırmanızı rica ederim .iyi çalısmalar dilerim.
  • Aynı sıkıntıları ben de yaşamıştım, arada bir kilitlenmeye de başlamıştı, eski sürüme döndüm mutluyum...

    quote:

    Orjinalden alıntı: andac01

    Dün vermiş olduğunuz linkten güncellemeyi indirdim ve kurdum
    ancak cihaz performansı (NS-1020) inanılmaz şekilde düştü
    uydu bağlantı kurma süresi 5-10 dk arasına çıktı
    seyir halindeyken bağlantı kayboluyor
    iyiki eski sürümü yedeklemişim demek lazım sanırım
    bununla ilgili olarak verebileceğiniz bir öneri var mıdır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: munnu

    Aynı sıkıntıları ben de yaşamıştım, arada bir kilitlenmeye de başlamıştı, eski sürüme döndüm mutluyum...

    quote:

    Orjinalden alıntı: andac01

    Dün vermiş olduğunuz linkten güncellemeyi indirdim ve kurdum
    ancak cihaz performansı (NS-1020) inanılmaz şekilde düştü
    uydu bağlantı kurma süresi 5-10 dk arasına çıktı
    seyir halindeyken bağlantı kayboluyor
    iyiki eski sürümü yedeklemişim demek lazım sanırım
    bununla ilgili olarak verebileceğiniz bir öneri var mıdır?




    arkadaşlar, ben de yaptım güncellemeyi ama bende bahsettiğiniz sorunlar çıkmadı!? acaba yükleme sırasında yanlış bişey yapıyo olabilir misiniz?
    bence tekrar deneyin güncellemeyi yüklemeyi..

    madem başladım, güncelleme ile ilgili notlarımı aktarayım :) yazılım iyileştirmesi yapılmış, özellikle yeni eklenen gps sinyalini açma kapama opsiyonu çok iyi olmuş, başka adrese bakarken hop diye sinyali aldığı yere dönmüyor artık :)

    kurcaladıkça yeni gözlemlerimi yazmaya devam ederim, sizlere de tavsiyem tekrar yüklemeyi deneyin




  • bende benzer bır problem olmustu, navia'dan serhad bey ile yazıştım ; sorunun sd kart üzerinde çok fazla muzık ve video dosyasından kaynaklandığını tespit ettik.

    bunu bir kontrol edin isterseniz.

    pb
  • tesekkurler ilginc bir urun fiyatta iyi heralde kargoyla 10 ytl yi bulur
    quote:

    Orjinalden alıntı: munnu

    Merhaba, ben aşağıdaki gibi birşey almıştım. Navia dışında birçok USB cahazın şarjı için kullanıyorum.
    http://urun.gittigidiyor.com/USB-SARJ-CIHAZI-PRiZDEN-EKRANPAZAR_W0QQidZZ8353927

    quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    Nöbetçi_Navia gunaydın ilginize tekrar tesekkur ederim.Rota olayını çözdüm.Bu arada DC adaptör için elinize gectiğinde ayırmanızı rica ederim .iyi çalısmalar dilerim.






  • cihazı şu ana kadar data logger olarak kullanabilien oldu mu acaba??

    NMEA verileri günlük şeklidne tarih ve saat ile kaydetmeyi deneyen ve/veya başaran olduysa paylaşırsa sevinirim
  • data logger mantıgında calısımıyor
    sadece koordinatlar yer ısmı ve detayları ıle kayıt edılıyor
    bu anlamda ısıne yaramaz bence...
    pb
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.