Şimdi Ara

Cengiz Han Türk mü? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
18.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

    Ha moğol ha Türk ne farkeder?

    Sonuçta moğol ve Türkler akrabalardır.M.Ö dönemlerde moğollarada Türk deniyordu.Bu moğol kavramı i.s 1000'den sonra ortaya tam olarak çıktı.

    Objektif yaklaşmak gerekirse bazıları Türk diyor bazıları moğol.Bunun tek bir yöntemi var cengizhan ın mezarını bulunmalıdır.Bu sayede bu çıkmazdan çıkılabilir.

    Bana kalırsa moğollar zaten bir Türk olduğu için cengizhanda Türk'tür.Türkler kendi aralarında hep kapışmıştır.Moğol denilen Türklerde siyasi sebeplerle ayrılık oluşturmuş ve zamanla bu adı almıştır.Bunu iddia eden tarihçilerde var ve ben buna inanıyorum.

    şimdi hocam doğru hatta türklerin italyanlar gibi yakın akrabası olması lazım ama olay iyice karıştı en iyisi bu konuda derin araştırma yapan insanların görüşlerini almak.
  • Bence Türktür demeyelim de Türkler ile Moğollar altay soyundan gelme olduğu için çok fazla benzerlik var. Zaten Türklerle Moğollar aynı soydan gelmişlerdir. Türk ya da Moğol olarak özelleştirmemek gerek bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 24 Şubat 2013; 21:05:33 >
  • Sayın arkadaşlarım;

    Önceleri Cengiz Han konusunu bende çok kez irdelemiştim. Tabi o aralar çok araştırmacı yanım yoktu. Önemsemedim ve fazla bilgi sahibi olamadım. Şimdilerde birçok tarih kitabı okuyorum tarihe olan ilgimden dolayı tekrar Cengiz Han konusu çıktı karşıma. Evet arkadaşlar bizler tarihçi değiliz, arkeolog değiliz, bilim adamı da değiliz. Milli duygularımız çoğu zaman ağır basabilir ve bu çerçevede doğru veya yanlış yorumlarda bulunabiliriz. Çünkü Atalarımızla gurur duyarız çünkü bu gururu biz o Büyük Atalarımız sayesinde yaşıyoruz.

    Tarihi çok seviyorum araştırmayı, öğrenmeyi hep merak ediyorum. Çünkü öylesine önemli bir tarihimiz var ki tarihimi öğrenmeyi kendime borç biliyorum ve görev sayıyorum. Cengiz Han konusuna gelirsek bende merak ediyorum etnik kökenini fakat kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucu net ve kat'i bir sonuç yok. Bu yüzden yorum yapmayı uygun bulmuyorum. Tarih o kadar derin ki tezat yorumlar bile tarih sayfalarında resmileşiyor. Yani Cengiz Han için Mehdi diyen ve bu deyime ilgi gösteren insanlarımız bile var maalesef. Tarih için önemli bir şahıs olmasını kabul etmek ile birlikte ben artık Türk olup olmadığı ile veyahut ne kadar Türk veya değil, ilgilenmemeye karar verdim. Fakat dediğim gibi tarihe olan merakımdan sebeptir Türk olup olmadığını merak ediyorum ama artık araştırmayacağım.

    Kardeşlerim;

    O kadar gurur duyulası Atalarımız var ki Cengiz Han'ın Türk olup olmadığı aslında pek de mühim değildir. Türklüğümüz ile her daim gurur duymak dileğiyle. Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theo Angelopoulos


    quote:

    Orijinalden alıntı: by.oyun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dönüşüm

    Büyük İskender,Sezar,Bütün Peygamberler,Napolyon,Selahaddin Eyyübi,Mao Zedung,Lenin vb. hepsi türktür.


    tamam

    Siz inanmayın daha ilk insanların hepsi türktü.Ve aralarında çıkan tartışmalarla başka yerlere göç ettiler ve bu aslında var olmayan ırklar ortaya çıktı.

    Tanrı Türkü korusun!
    Amin.

    che resmi taşıyan birine göre espiri yeteneğinde o derece gelişmiş
  • Değildir fakat birbirlerine çok yakın ırklardır ikiside aynı amaçlardadır ve birbirlerinden çok etkilenmiştir
  • Mogol insanları zaten eski türk devletinin yaşadığı topraklarda yaşıyordu aralarında türklerde vardı (orta asya dogu asya yani şimdidende bilceğiniz gibi türkler her yerde inanın bazen bende şaşırıyorum burkina fasoda bile türk var) cengizhanın annesi Ho'elun bir türk beyine aşıktı ama babası vermedi konuyu başlatan arkadaşın dediği gibi olaylar gelişti yani bi türk gidip mogolistana geçmedi kız için zaten orada türklerde vardı şimdiki türk-kürt sorunu gibi bir sorun vardı daha sonra cengizhan kendini türklere yakın bulmuş annesininde gerçek babasını türk oldugunu söylemiş. hatta daha sonralardan ' bir türk size karışmadıkça hiç bir türke karışmayın ' diyede bir sözü vardır. Ayrıca sunuda belirteyim sadece cengizhan değil moğollarla kardeş kavimiz ek olarak cengizhanın bir filmi vardı dombıra müziğiyle orda anlatılan ordu gerçekte orduda moğoldan çok türk vardı. şimdi ki cengizhan türk değildir diyenler cengizhanın tarihte en gaddar insan oldugunu kendine yediremedikleri içindir öldürdüğü adamın haddi hesabı yok 30 -40 milyon insan öldürdüğü söylenir moğol imparatorlugunu kurarken bu kadar insanı moğollarla öldüremezdi tabi ordusunun yarısı dediğim gibi türktü kendisi gibi. kısacası moğol-türkler kardeş kavimdendir moğolistan sadece moğollarla kurulmamıştır. ayrıa cengizhanda türk oglu türktür.

    wikipedia :Zamanında Türk ve Moğol boyları bir arada yaşadıklarından dolayı birbirine benzeyen bir tip yapısı oluşmuştur. Türklere en yakın millet oldukları kanısı yaygındır.

    3.200.000’lik Moğolistan nüfusunu Halha Moğolları , Türk halkları, Ruslar , çinliler ve kazaklar meydana getirir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Statham* -- 11 Mayıs 2013; 14:04:23 >
  • Filmde mogollar kadın için savaşmaz diyordu ama Cengiz Han savaşmış bazı hareketleri davranışları mogol gibi yaşamadığı gösterir bence. Filmde böyle bir kaç sahne daha vardı. Ne kadar doğrudur bilmem Nihal Atsız da kitaplarında Türk diyordu sanki
  • Cengiz Han'nın Türk olduğunun reddedilmesi acımasız olmasından ve özellikle müslümanlarla da savaşmasındandır. Ayrıca zaten Cengiz Han'nın ordusunun büyük çoğunluğu Türk'tü bunu herkes kabul ediyor. Yani bu ret zaten boşunadır.

    Neden? derseniz. bu mevzu 670-740 tarihlerine kadar uzanır. Bu tarihler okullarda pek öğretilmez özellikle es geçilir. Çünkü muhammed bin cerir komutasındaki müslümanlar islamı yaymak için horasanı işgal eder. Halifenin oğlu said semerkantı talan edip Türkleri katleder, esir aldıklarını köle pazarında satar. Türkleri müslümanlaştırma kuteybe ibni müslim zamanında başlar. Türk kadın ve çocukları esir alıp kadınlara tecavüz ederler, horasanı yağmalarlar. Her bir Türk başı için askerlerine 100 dirhem ödül verir, tam bir katliam yapılır. Yaklaşık 100.000 Türkü katlederler. Şimdi ki işidden farkları yokmuş yani.

    Yıllar sonra Cengiz Han Türklerin intikamını almış oldu. Şimdi ise adama Türk değil demeye çalışıyorlar.
    Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 Türk devletinden biri Altınordu devletidir ve kurucusu Batu Handır. Bunu da herkes kabul ediyor. Batu Han kimdir? Cengiz Han'ın öz torunu. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afrodude

    Selahattin Eyyübi'de Türk sanılır ama aslında Kürt(kaynakların çoğunda Kürt olduğu söylenir) ya da Araptır.

    bkz.
    http://www.bookrags.com/biography/saladin/
    http://www.britannica.com/EBchecked/topic/518809/Saladin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Saladin


    Bize okullarda Yeni Çağ'ın başlangıcının İstanbul'un Fethi ile olduğu söylenir ama Türkiye Cumhuriyeti dışındaki hiçbir devlet okullarda böyle öğretmez.Diğer ülkeler Amerika'nın keşfi ya da Matbaanın İcadını Yeni Çağ'ın başlangıcı olarak kabul ederler.

    Selahaddin Eyyubi ile aynı dönemde yaşamış olan Arap Tarihçi İbn'ul Kesi'nin "el-Bidâye ve'n-Nihâye" kitabında " Eyyubi bir Türk prensidir.Hatta Türk olmayana hoşgörü göstermez. Kafirlere karşı büyük savaşlar kazandı."

    Ayrıca kardeşlerinin ikisinin imi Öz Türkçedir.(Tuğtekin,Börü)
  • cengiz han barbar psikopatın tekidir, ne meraklısınız sahiplenmeye
  • Kürt değil mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengiz Türk değil. O kitapta da öyle bir ifade geçmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarihçi

    Cengiz Türk değil. O kitapta da öyle bir ifade geçmez.

    Ayıp ediyorsun hocam ben Türküm.
  • TURKLER MOGOLLAR MACARLAR TUNGUSLAR FINLER KORELILER JAPONLAR GIBI IRKLAR TURANID IRKA MENSUPTUR DOLAYISI ILE CENGIZ HAN IRKDASIMIZDIR BUNU BILIM SOYLUYOR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isamel03

    cengiz han %100 türktür ama moğol devleti türk devleti değildir çünkü o bölgede moğol halk yoğundur

    onemlı olan devletin başındakinin ırkıdır. Bakınız tolunoğulları . Başındaki adam türk halkı ise araptır ama Türk Devletleri içinde yer almaktadır. Moğollarda Türk devleti içinde yer alıyorlar keza .. Fakat direkt olarak cengizden mi yoksa farklı kişilerden ötürümü bilmiyorum
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
  • Türk soyundan gelmiş fakat ( Akrabalık var yani uzakta yakında olsa ) kendini Türk olarak görmemektedir.Mongol tabiri Kızılderiler içinde kunlanılmaya başlandı Kızılderililerde Türktür diye konular çıktı. Cengiz Han kendini Türk olarak görmemektedir.

    Babür Şah yanılmıyorsam bilen varsa düzeltsin Anne tarafından Cengiz Han torunu bu arada Cengiz Han hakkında Türk değildir yakıp yıkan biridir v.s bir sözü var diye hatırlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mareşal -- 10 Ocak 2016; 19:53:29 >
  • ne fark eder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F049B707 -- 10 Ocak 2016; 19:55:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengiz Han Türk degildir. Ordusu Türk dür. Moğol kelimesini Cengiz Han ordusunda devletinde yasayan orta asya kavimlerine kendi vermistir. Yani Mogollasan Turkler olmustur. Tabiki Türklesen Mogollar da olmustur ilerleyen yıllarda. Hatta anlatırlar Cengiz Han ordusu ile Harzemsah devletini yakıp yıkmıstır falan diye. Bunun sebebi ordusundaki Türk lerdir. Cunku daha oncesinde Harzemsahlar Türk lere inanılmaz eziyetler yapmıslardır. Kadınları k~zları pazarlarda satmıslardır. Daha sonrasında Cengiz Han harzemsah devletine girince ordudaki Türklerden dolayı boylesine siddetli bir yıkım olmustur. Bu sadece bir ornekti ama umarım soruna cevap olmustur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moğol

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.