Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler ylv77.yarın akşam belli olacak inşallah alıp almayacağım.araba 73000 de.2004 s40.23.250 son fiyat.68.500 de son bakıma girmiş tüm bakımları serviste yapılmış.temiz gibi görünüyor.arabaya bugun biri bakmış ustasıyla yarına kadar süre istemiş para bulmak için sahibinden.o parayı bulamazsa alcm.bakalım kime kısmet olacak.tekrar teşekkürler.saygılar.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-memurdan-satilik-tertemiz-volvo-s40classic-86307090/detay/
  • konu başlığının nasıl açıldığını bilmiyorum. ne yapmam gerekiyor.?

    Ör/ "araçlarda sensörler ne işe yarar" gibi bir başlık mesala veya daha güzel olabilecek bir başlıkta olabilir...

    bu başlık adı altında sensörlerle ilgili teknik bilgisi olanlar, daha önce bozulmuş olan sensörlerin değişimi, fiyat aralıkları, hangi araç olursa olsun burda paylaşılması ve tartışılması taraftarıyım. aracımızın en önemli parçası olan sensörlere daha detaylı bir pencereden bakmak gerektiğine inanıyorum.

    konu hakkında fikirleri olanların paylaşması temennisiyle...
  • HaaRP67, Linteki araç güzel gözüküyor. Dilerim size nasip olur.
  • araç satılmış üstat;

    hesheit üstat; benim yukarıdaki mesajımla ilgili ne düşünüyorsunuz. ben forumda inceledim ama düşündüğüm şekliyle (sensörlerle iglili) bir konu başlığı bulamadım. bu konu başlığı nasıl açılıyor. yardımınızı bekliyorum. saygılar.

    haarp67 araç satılmış, umarım bu temiz aracı kaçırmamışsınızdır. geri dönüşümünüz olmadı.
  • Yeni konu butonuna basacaksın hocam. Başlık girmeni isteyecek. Yazacaksın. Alt tarafa da eklemek istediğin icerigi yazarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım üstat, yaptım sonunda. yardımınız için tşk.ler.

    ylv77 olarak "araçlardaki sensörler ne işe yarar" başlığı adı altında bir tartışma konusu açtım. hayırlısı olur inşallah. şu ECU denen beynin askerleri ne kadar tanınıyor görüp ufkumuzu genişletiriz umuduyla.. sevgi ve saygıyla kalın. mesajlarınızı bekliyorum.

    http://resim.donanimhaber.com/m_61064284/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61064284



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 20 Mayıs 2012; 14:36:55 >
  • 1 saatle aracı kaçırdım.bana nasip değilmiş.sahibini aradım.23.250 ye vereckti bana.1 saat sonra 2. aradığımda başkası aramış ankaradan.bakmaya gitmiş araca.beğenmiş.1 gün süre istemiş para bulmak için.sahibi de kabul etmiş.23500 e satmış aracı.ankarada olmanın faydaları.kısmet diyelim artık.inşallah bu arabam olmasa bile ileride bi volvo sahibi olmak nasip olur bize.herkese volvolarıyla keyifli sorunsuz sürüşler.sağlıcakla kalın.yardımlarınız ve yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
  • 2001 model s40 t4 ün hız sabitleyicisi nasıl çalışıyor yardımcı olurmusunuz ltfn... şimdiden çok teşekkürler
  • Merhabalar,
    temiz ve masraf çıkartmayacak 2000-2001 S40 arıyorum,tercihen LPG li, 16-17 bütçem var. Bu paraya olurmu bilmiyorum,piyasada şişirilmiş fiyatların arasından gerçek degerinde bir araç bulurum umarım :(
  • Selamlar,

    Aradıgım 2000 model s40'ı buldum. 1.6 motor, 182000 km de ,motoru izmir volvo servisi volcar da 1 yıl garantili 2 ay önce yapılmış,alt takımlar ve motor süper,araçta hiç degişen yada boyanmış parça yok.
    debriyaj balatası degişecek (yukarıda kavrıyor %50 durumda,degişmesede olur gibi ,sonradan agır masraf çıkarır diye degiştirecegim),

    aşagıdaki konular hakkında yardımlarınız bekliyorum

    + koltuk döşemeleri biraz yıpranmış (düzgün volvo kılıfına ihtiyac var), bursada tavsiye edebilceginiz döşemeci varmı?
    şöyle bir kılıf var,alıp bir döşemecide taktırmak gerekiyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-volvo-s40-oto-koltuk-kilifi-ankara-86944815/detay

    + yakıtı fazla geldi,lpg taktırmam gerekiyor, araç genellikle bursa içinde kullanılacak,birkaç yerden fiyat aldım,bursada fiyatlar şöyle
    teleflex 1000 € (ozenalservis)
    prins 1900 TL(ozenalservis) , 1950 TL (tomurcuklpg)
    brc 1750 TL(tomurcuklpg)
    vikars 1500 TL (ozenalservis)
    tartarini 1400 TL (powerworld)
    atiker 990 TL (tomurcuklpg)

    amaç tasarrauf etmek olduguna göre atiker bana daha cazip geliyor, atiker taktırıp sorun yaşayan varmı? atiker tavsiye edermisiniz? Daha önce vikars kullandım ve cok sorun yaşamıştım(çekiş,fazla yakma,gösterge ışıkları), vikars ,tartarini ,atiker arasından hangisi fiyat/performans açısından iyidir?

    teşekkürler




  • Merhaba sevgili kardeşim,Benim de S40 1.8 2001 model aracım var.Ben aldığımda 99750 km de idi.Ben den önceki sahibi 77000 km de etiker marka lpg taktırmış,arabam şuan 123500 km de ve lpgde sorunsuz olarak kullanıyorum.Her 10.000 km de bir lpg bakımını yaptırdığında hiç sorun yaşamazsın,benim tavsiyem fazladan para verip pahalı marka taktırma,zaten bütün markaların teknolojileri aynı,biri ithal ediliyor,fiyatı da şişiyor doğal olarak,öbürü yerli üretim.Zaten sıralı sistem,lpgli bir VOLVO kullanıcısı olarak atiker lpg sistemini tavsiye ederim.Araban hayırlı olsun,iyi günlerde kullan :
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoLVoiST

    Merhaba sevgili kardeşim,Benim de S40 1.8 2001 model aracım var.Ben aldığımda 99750 km de idi.Ben den önceki sahibi 77000 km de etiker marka lpg taktırmış,arabam şuan 123500 km de ve lpgde sorunsuz olarak kullanıyorum.Her 10.000 km de bir lpg bakımını yaptırdığında hiç sorun yaşamazsın,benim tavsiyem fazladan para verip pahalı marka taktırma,zaten bütün markaların teknolojileri aynı,biri ithal ediliyor,fiyatı da şişiyor doğal olarak,öbürü yerli üretim.Zaten sıralı sistem,lpgli bir VOLVO kullanıcısı olarak atiker lpg sistemini tavsiye ederim.Araban hayırlı olsun,iyi günlerde kullan :


    cevabınız için teşekkürler, atiker taktırmayı planlıyorum,debriyaj takımını 330 TL ye zntvolvo sitesinden aldım,pazartesi-salı takılır,1 günde lpg dönüşümü tutar,sonrada kullanmaya başlarım :)




  • hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın. kazasız sürüşler temenni ederim
  • merhaba

    1 haftalık volvocu olarak aranızdayım

    aracı almadan önce herkesten klasik tepkileri önerileri vs leri aldım ama volvo tutkusu galip geldi

    2000 model 2000 motor s40 2.0 T modlei, aracı 120binde alıp , lpg taktırdım.

    almadan önce gençler volvodan aracın saglamlığı konusunda teyit aldım.


    aracımın resimleri aşağıdaki linklerdedir , hakkaten volvocuyum :)
    http://imageshack.us/photo/my-images/13/img00135201206141308.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/717/img00134201206141308.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/12/img00133201206141308.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/542/img00132201206141308.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/687/img00131201206141307.jpg




  • Arkadaslar öncelikle aranızda olmaktan ve sizi bulmuş olmaktan dolayı çok memnun olduğumu bildirmek isterim.
    Ben de 1 hafta önce 2001 model S40 1.6 motor olan modelini aldım.
    Aracın sürüş zevki tarif edilemez.
    Siz değerlü üstadların açmış olduğu konu sayesinde araç hakkında kafamda oluşan birçok soru işaretine de cevap buldum, çok teşekkür ederim.
    1-) Araç performans yönünden gerçekten çok hantal kalıyor. ama bu çok sorun değil.
    Önemli : Bu sabah bir rampada trafik tıkandı(biraz dik bir rampa ama çok da değil) 1. vitesde aracı kaldırdım ama ne hikmetse rampayı yemedi ve motor boğulup stop etti. Daha sonra yarım debriyajla arabayı rampadan çıkardım. Bunun sebebi ne olabilir? (acaba motorun 1.6 olması olabilir mi) ama 1.viteste de motor bayılırsa...
    2-) Aracı kullanırken vitesi devirsiz artırdığımda(hatta devirli artırdığımda bile) gaza basmaya devam ettiğimde motor tekliyor. Sanki gaz yemiyor ya da gaz bitmek üzereymiş gibi. Başta LPG ayarındandır diye düşündüm ama aynı sorunu benzinde de yapınca moralim çok bozuldu.
    Bu arada arkadaşlar aracın periyodik bakımını dün yaptırdım. (hava filtresi-polen filtresi-yakıt filtresi-gaz filtresi-yağ filtresi-bujiler-yağ-ön arka disk ve balatalar) değişti...
    Bakımdan sonra gaz ayarınıda yaptırdım ama yine aynı motorun gaz yememesi gibi olan durum devam ediyor. Üsteik benzinde de yapıyor. Bu arada LPG Atiker marka arkadaşlar.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylv77

    hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın. kazasız sürüşler temenni ederim

    teşekkürler, hepimize kazasız,belasız,arızasız günler diliyorum
  • benim araçta 1.6

    öncelikle rampalarda yarım debriyaj ve yüksek oranlı gaz vermeniz lazım. yoksa stop eder. onun için tavsiyem. çok rampalı bir yokuşta sürekli kalkış eğitimi yap, ayağın aracın debriyajını kavrama noktasını çok iyi alışması lazım. yoksa zaman zaman sıkıntılar yaşabilirsin. aracın kasasına göre motor küçük geliyor. dolayısıyla devirlenme problemi olabiliyor. devirlenincede tutana aşk olsun. onun için devirlenmediği zamanlarda vitesi küçültmeni tavsiye edebilirim. atiker nasıl bir markadır bilmiyorum kullanmakta istemem şahsen. benimkisi landi renzo.

    2 yıllık tecrübem bana şunu diyor, volvo araçları benzinli veya dizel olarak kullanacaksın. illaki lpg diyorsan o zamanda prinsten şaşmayacaksın. anladığım benim bu. katılırsınız katılmazsınız o sizlerin bileceği bir konu.

    sadece tecrübülerimi burada paylaşmaya çalışıyorum iyi niyetli olarak.

    saygılar. kazasız sürüşler. aman bu aralar dikkat




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylv77

    benim araçta 1.6

    öncelikle rampalarda yarım debriyaj ve yüksek oranlı gaz vermeniz lazım. yoksa stop eder. onun için tavsiyem. çok rampalı bir yokuşta sürekli kalkış eğitimi yap, ayağın aracın debriyajını kavrama noktasını çok iyi alışması lazım. yoksa zaman zaman sıkıntılar yaşabilirsin. aracın kasasına göre motor küçük geliyor. dolayısıyla devirlenme problemi olabiliyor. devirlenincede tutana aşk olsun. onun için devirlenmediği zamanlarda vitesi küçültmeni tavsiye edebilirim. atiker nasıl bir markadır bilmiyorum kullanmakta istemem şahsen. benimkisi landi renzo.

    2 yıllık tecrübem bana şunu diyor, volvo araçları benzinli veya dizel olarak kullanacaksın. illaki lpg diyorsan o zamanda prinsten şaşmayacaksın. anladığım benim bu. katılırsınız katılmazsınız o sizlerin bileceği bir konu.

    sadece tecrübülerimi burada paylaşmaya çalışıyorum iyi niyetli olarak.

    saygılar. kazasız sürüşler. aman bu aralar dikkat

    Öncelikle uyarı ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sizin de söylediğiniz gibi yarım debriyaj yaptığım zaman sorun olmuyor ama bu sefer de baskı-balatanın çabuk bitmesinden ve volana zarar vermesinden endişe ediyorum.
    Şu sıralar bir sorunum daha var ki bu çok daha önemli sanırım...
    1. vitesten 2. veya 3. vitese geçtiğimde araç sanki gaz yemiyormuş gibi tekleme yapıyor. Yani hani "kerkinme" deriz ya işte aynen öyle...
    Bunu hem gazda hem de benzinde yapıyor. aracı bakıma sokmadan önce böyle bir sorun yoktu, bakımdan sonra oldu.
    Bakımda değişen parçalar :
    1- hava filtresi - polen filtresi - yağ filtresi (orijinal)
    2- bujiler (orijinali ile değişti)

    En son bugün buji kablolarını da değiştirdim ama sorun devam ediyor.
    Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir?
    Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim...




  • ben bir usta değilim ancak:

    bakım yaptırdığınız servise veya tamirciye tekrar baktırmakta yarar var.

    aklıma MAF sensörü geliyor, çünkü anladığım kadarıyla fakir yakıt tüketimi gibi bir şey var sanki aracınızda

    onunda arızasını oksijen sensörünün yandığını gösteren bir ikaz lambası var gösterge tablosunda

    onun haricinde aklıma bir şey gelmiyor. çünkü değiştirdiğiniz parçalarla kerkinme olayının bir alakası yok. daha doğrusu böyle bir hataya neden olmaz.

    acaba hava filtresi aracınıza uygun olmayan tipmi yoksa. olabilir yani. bilemiyorum volvodan anlayan birisinin bakmasında yarar var sanki.

    benim aracımda çok şükür böyle dediğiniz gibi bir kerkinme vs. olayları yok çünkü. ne diyeyim allah kolaylık versin. anlamayan usta olursa diğer parçalarını size hep değiştirir. onun için anlayan birine götürün bence.

    bakım öncesi kerkinme olayı yoktu sözünüz bakımda birşeylerin oluştuğunu ifade eder. onun için aynı ustaya bir daha baktırın derim ben.




  • İlginiz için çok sağolun. Dediğiniz gibi sanırım anlayan bir ustaya götürsem iyi olacak. Ben yine eski ustama devam edeyim diyordum ama...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.