Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.113
Cevap
5
Favori
178.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selam. bugün cihazın çok ısındığını fark ettim. everest ile ölçtüğümde cpu 90-95 lere çıkıyordu. cihazın arkasını açtım. fanı söktüm. çok kirden hava kanalının tıkandığını farkettm. ayrıca işlemci ve ekran kartının üstündeki süngerlerin iş görmez olduğunu farkettim. bunları çıkarıp süngersiz taktım, fanıda iyice temizledim. şu an sıcaklık 45-50 dereceye düştü. bilginize..

    edit:işlemcilerin üzerine artic silver sürdüm.(SÜNGERLE BERABER KULLANMAYIN SÜNGERLERİN ÖZELLİĞİ GİDİYOR)

    SÜNGER:İŞLEMCİ İLE FAN ARASINDAKİ MAVİ MADDE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 23 Mayıs 2009; 3:45:16 >
  • arkadaşlar allah aşkına çok rica ediyorum bu 1330 m nin recovery şifresi kaç .f8 ile kurtarma seçeneklerinden türkçe Q dan sonra administrator şifresi istiyor kalıyor .herhangi bir şifre koyulomadı .bu şifre neyin nesidir ? guest birde ismim olan oturumlar mevcut ama hepsinde parola soruyor ... format atamıyorum ...

    yardımcı olursanız çok sevinirim ... teşekkürler.. yada f8 den başka neresinden recovery oluyor...?
  • dostum recoveryi hiç kullanmadığımdan bu soruna cevap veremiycem amabilgisayrla beraber gelen vista dvd sini ve media direct dvdsini kullanarak yeniden kurulum yaprsın ben daha geldiği gibi bunu yaprım 10 gb 10gbdir demi ne gerek var tek tusla kurtarma hikaye palavarasına kurucan temiz sistemini alıcan ghost imagenı otomatik kurulum dvsi hazırlayıp keyfine bakıcan. Yeni kurulum yap derim.

    dostum şu fan ile ilgili bi kaç yazı okudumgercekten bizim makinalarda kullanılan o termal krem çok dandikmiş onun yerine amerikada elamnalar bakır bi plaka yerleştiriyolar ama ben o kurcalama riskini alamadım benimde test driver unlimitedda mak 84 dereceye çıkıyo orda takılıyo ama makinanın üflediği o havayla ben saçımı bile kuruturum ama allah takılma falan yok allah nazardan saklasın sağlam makas atıyorum valla oyunda




  • cimmy hocam bu ekran için elamanla konuştum adam paypal dışı ödeme kabul etmiyo iadelerdede alırkende hertürlü kargo zise ait diyo. Bide bunlar testedilmiş bişi çıkmaz falan diyo bilmiyorum artık sen nediyosun. 7 8 günde eline uluşır dedi alırsan. Ben şeyi sordum bu geri iade için 7 gün tanımışya 7 8 günde elimde olcaksa benim iade hakkım ne olcak dedim onda problem çıkarama sana teslim gününü baz alırım dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 16 Mayıs 2009; 15:48:22 >
  • kafama bişey takıldı forumlarda laptop ekran kartı değişmez yazıyor ama xps m1530 kullanım klavuzunda özellikler bölümünde ekran kartının yanında "discrete" yazıyor bu kelime ayrı ayrık anlamına geliyor acaba bu ekran kartının onboard olmadığınımı anlatıyor yoksa değişebileceğinimi
  • dostum içinde geçtiği yeri tam yazarsan iyi olur. Çünkü buradaki ayrıklık onboard anlamından ziyade kendine ait işlemcisi ve belleği olması anlamına geliyordur. Çünkü onboard ekran kartları anakartın chip setini ve bilgisayarın ramlerini kullanır oys bizdeki ekran kartı 8600 veya 8400 ler Nvidianın kendi görüntü işlemcilerini ve bilgisayardan bağımsız kendisine ait ddr3 belleği kullanıyo ancak ana kart ile bütünleşik yani değiştirme şansın yok bordu değiştirmen lazım ki zaten laptoplarda oda olmaz gibi bişi çünkü laptop kasaları kullanılacak mevcur ürünlere göre firma tarafından tasarlanıyo. Ama xpsin 8800 kullanan bi laptobu var görmüşsündür dev gibi bişi onlarda değişim mümkün tabii bizde değil.
  • RAIN USB Ethernet Kartı 10/100 ya arkadaslar gittigidiyorda bööyle bişi buldum satan elemana macosta kullanabilirmiyim diye sordum eleman evett dedi acaba bu bizim işimize yararmı ne diyosunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bkozen

    @metin07

    Garantisi bitmiş olan XPS 1330 cihaz için çağrı açtırdım sorunumun ekran kartından kaynakladığını ve bu durumun Nvidia ekran kartından kaynakladığını söyledim. DELL çağrı merkezindenki kişi anakart arızası nedeniyle garantisi biten xps cihazların 1yıl ilave anakart garantisi olduğunu söyledi.


    DELL XPS M1330 modelleri sorunlu , geçmiş olsun Göndermişler Türkiye'ye perişan ettiler milleti, şikayet etmeyen yok neredeyse XPS M1330 cihazım var ve yaklaşık 1 senelik , ilk 6 ay içerisinde ekran kartı arıza verdi, NVIDIA kart tamamen iptal oldu ve Yurtdışı servis elemanlarıyla uzun görüşmeler sonucunda değişmeye karar verdiler.

    Bu olay benim çok başımı ağırttı sizin de ağırtabilir dikkatli olun lütfen !
    Saatlerce telefon görüşmesi ve günlerce inceleme ve testlerden sonra karar verebiliyorlar.
    Şu parça değişecek veya değişmeyecek diyerek görmeden en yakın servisle irtibat kuruyorlar.

    Ekran kartı değiştikten sonra sorunlarım bitmedi , Harddisk arızası başladı ve cihazda sürekli resetleme
    Mavi ekran hataları artık sinirlerimi iyice bozdu , ithalatçı firma ve Yurtdışı servis arasında sürekli telefon görüşmelerinden
    bıktım usandım

    Cihazın problemli olduğunu ve paramla rezil olduğumu söyledim , cihazı değişmelerini istedim ancak
    yanaşmadılar , gönderin test yapalım karar verelim dediler, yurt dışı servis de sürekli beni arayarak
    şurayı kontrol edelim , burayı test yapalım diyerek beni bunalttılar.

    E-Mail trafiği ve telefon trafiğinden bıktım inanın bana, bu kadar bir insan uğraştırılmaz ve bu kadar da
    tüketiciye zarar verilmez, tüm bu test aşamaları ve telefon trafiği içerisinde aylarca cihazımı kullanamadım Format atmaktan dolayı ve arızadan dolayı.

    En sonunda hakaret ve küfürleşmeler olmasına çok az kala Cihazın tüm parçalarını yeniden komple değişmeye karar verdiler , Mahkemeye verecektim son anda vazgeçtim !

    Amerikadan tüm anakart , ekran kartı ve HDD v.s. komple değiştiler işyerinde sorun çözüldü fakat yine memnun değilim cihaz aşırı hararet yapıyor , bıktım ve pişmanım bu cihazı aldığım için

    Yaşadıklarımı yaşayan varsa ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır...
    Eski bir DELL kullanıcısıyım ve kalitesini çok iyi bilirim , bir daha cihaz alacak olsam şu an yine
    DELL alırım kesinlikle ama XPS asla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 18 Mayıs 2009; 15:10:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilgisayars

    herkese selam. bugün cihazın çok ısındığını fark ettim. everest ile ölçtüğümde cpu 90-95 lere çıkıyordu. cihazın arkasını açtım. fanı söktüm. çok kirden hava kanalının tıkandığını farkettm. ayrıca işlemci ve ekran kartının üstündeki süngerlerin iş görmez olduğunu farkettim. bunları çıkarıp süngersiz taktım, fanıda iyice temizledim. şu an sıcaklık 45-50 dereceye düştü. bilginize..

    edit:işlemcilerin üzerine artic silver sürdüm.


    Şu an Linux kullanıyorum ve sistem sıcaklığını sürekli ölçüyorum , cihaz sürekli fan açıyor
    sürekli hararet yükseliyor , Wireless ile bağlandıktan sonra özellikle sürekli veri aktarımı yaparken
    İnternet radyo v.s. dinlerken çok artıyor sıcaklık , 45 derecelerden , 75 - 80 dereceye fırlıyor
    aniden...En son BIOS sürümünü güncellemeyi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 17 Mayıs 2009; 22:20:16 >




  • burak bıulmıyorum valla sana baglıyım bende paypal hesabım var almakta zor degıl zaten de. koc la konustun mu ne dedıler onlar
  • arkadaslar bu arada makıneye seagate 7200.3 320gb hdd taktım gercekten fark onemlı derecede hıssedılır derecede. ancak bılgısayarın acılısında fark olmadı bunu anlamadım
    [simage][/simage]http://img196.imageshack.us/img196/3706/adszlap.jpg[simage][/simage] hd tune ıle yaptıgım test sonucları
  • http://img196.imageshack.us/img196/3706/adszlap.jpg


    arkadaslar resmı koyamadım bu lınkten bakın bır zahmet hd tune ile cıkan sonuclara




  • işlemci sıcaklığını 45 dereceye kadar düşürdüm arkadaşlar burda en önemli nokta makinayı aldıktan 6-7 ay sonra fanlar kirleniyor çıkarıp temizleyin tekrar takın. yalnız ekran kartı sıcaklığı düşmüyo 85-95 dereccelerde...oda sanırım fanla işlemci arasında ki mavi süngerin özelliğini yiitrmesinden kaynaklanıyor. mavi sünger bulursam tekrar takıp denicem.

    BİDE EN ÖNEMLİ NOKTA SAKIN KOLTUKTA YATAKTA FALAN KULLANMAYIN. ALTINDA MUTLAKA SERT DÜZ ZEMİN OLM ALI YOKSA FANLAR HAVAYI ALMIYOR İÇERİ VE AŞIRI ISINMADAN CİHAZ ZARAR GÖRÜYOR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 23 Mayıs 2009; 3:42:48 >
  • Cimmy hocam koçla konuşamadım biliyosun otelde kalıyorum sabit tel yok ama delle konuşup ekranın kodunu alıcam yarın dell ankesörlü telefondan aranabiliyomş ama ben bu adamlara sallama bir isim söylemem gerekcek işallah inandırırım çünkü ismimi söylersem adamlar benim bilgisayarın özellikleri görürler monitörden henen yemezler 1680x1050 olayını ama alıcam okudu. Ebay olayına gelince abi sınır 100 euro üstü olunca yüzde on olayı oluyomuş. Ben daha önce hiç öyle pahalı aldığımdan başıma bişşi gelmedi ama arkadaşlarla falan konuştum bazaen gümrüğü takılıyomuş eğer insaflı bi gümrük çalışanına denk gelmessen ordan oraya yollayıp duruyomuşlar baya masraf çıkıyomuş. Yüzde on olayına gelince ise kimisi yüzde onu kargo ücreti üstünden ödediğini kimisi ise ürünün yüzde onu olarak ödediğini söylüyo ben yarın
  • @buraky88


    İsmini vermek sorun değil ürünün TAG nosunu verirsen senin ürün özellikleirni görürler zaten amaç yardımcı olmak.

    İsmini farklı verip TAG nosunu verirsen hangi ürün olduğu zaten ortaya çıkar.

    Şuan için DELL ile ilgli hiç bir sıkıntı çekmiyorum.

    Teknoloji mağazalarında gezerken DELL'den sorumlu bir kişi ile tanıştım bana kartını verdi yardımcı olurum dedi gerçekten de oldu.

    mesele 1640 nezman gelecek 1330 indirim var gibi sorular soruyorum galiba abartıyorum adam nazik bi şekilde yardımcı oluyor.

    Sıkıntı yaşanlar ile paylaşabilirim.
  • Yok hocam tag noyu vermiycektimde adamlar ısrarla istedi bende yanımda değil dedim kapadım. Madem öyle bize bi zhmet şu 1680x1050 çözünürlüklü lcdnin kodunu öğrenirmisin aslında everest ultimate diye bir program var o bütün özellikleri gösteriyor ben oradan baktım benim monitör kimliği LPLDF00 1440x900 çözünürlüklü. Benbi kaç elmanla konuşmuştum 1680x1050 kullanan ama onlara tekrrar ulaşamadım işte onlardan birini bulsam programın linkini yollıycam baksınlar monitörün kodu neymiş diye ama işte sorun orda eğer sizin bildiğiniz biri varsa bi ilgilensin şu işle yaa makbule geçer valla bide benim finaller başladı pek koşturamıyorum.
  • http://www.engadget.com/2008/04/10/dells-xps-m1530-finally-get-hd-and-led-backlit-displays-just-n/

    arkadaslar bu siteye bakarsanız 1920x1200 seçeneğini göreceksiniz bu ekranın nerde satıldığını bi bulsam varya hemen aalıcamda. Ben daha öncebi kere denk geldim o sayfaya ama şimdi monitör seçeneği teke indirilmiş bide şuna bakı gittigidiyorda biraz aletin cıkcırığını cıkarmış ama ekrankartına overlok falan diye alete ne olur ya overlock yapınca :D

    http://urun.gittigidiyor.com/HIZ-REKORTMENI-DELL-XPS-M1530-X9000-OVERCLOCKED_W0QQidZZ17399227




  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraky88

    Yok hocam tag noyu vermiycektimde adamlar ısrarla istedi bende yanımda değil dedim kapadım. Madem öyle bize bi zhmet şu 1680x1050 çözünürlüklü lcdnin kodunu öğrenirmisin aslında everest ultimate diye bir program var o bütün özellikleri gösteriyor ben oradan baktım benim monitör kimliği LPLDF00 1440x900 çözünürlüklü. Benbi kaç elmanla konuşmuştum 1680x1050 kullanan ama onlara tekrrar ulaşamadım işte onlardan birini bulsam programın linkini yollıycam baksınlar monitörün kodu neymiş diye ama işte sorun orda eğer sizin bildiğiniz biri varsa bi ilgilensin şu işle yaa makbule geçer valla bide benim finaller başladı pek koşturamıyorum.


    xps 1530 modeli için 1680x1050 mi arıyosun?

    XR860 bu

    M809C senin çözünürkük ise bu olması gerek




  • Ben bu arkasındaki batarya altında bulunan kart girişini nasıl kullanıcam hala çözemedim. Bilgisi olan varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Commander

    Ben bu arkasındaki batarya altında bulunan kart girişini nasıl kullanıcam hala çözemedim. Bilgisi olan varmı


    Hiç bi zaman kullanamıyacaksın. İçinde modül yok.


    Yani cihazda bluetooth ışığı ve açma kapama tuşu var ama içinde modül yok gibi düşün.
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.