Şimdi Ara

## Gigabyte'dan X48-DS5 Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Gigabyte'dan X48-DS5 Geliyor ##


    2007 yılının kuşkusuz en hızlı anakart üreticilerinin başında Gigabyte geliyor. Hazırladığı yüksek kalite ve performansa sahip anakartlarının yanı sıra pek çok yonga setini hazırladığı anakartlar ile kullanıcılarına ilk sunan firma olma başarısını da gösteren GIGABYTE, bilindiği üzere X48 yonga setini kullanan anakartlarına yoğunlaşmış durumda. Son olarak yapılan erteleme ile Şubat ayında resmi lansmanı yapılacağı söylenen X48 yonga seti için GIGABYTE tarafından hazırlanan anakartların ise Ocak ayının ikinci yarısından itibaren ülkemiz pazarında muhtemelen satışa girmiş olacak. GIGABYTE ilk defa X48 yonga setini kullanan 3 anakart hazırlacak ki bunlar X48-DQ6, X48T-DQ6 ve X48-DS olacak. DQ6 serisi dahilinde yer alan modeller bellek destekleri (X48-DQ6 DDR2, X48T-DQ6 ise DDR3) ile biribirinden ayrılırken X48-DS5 modeli ise X48-DQ6'nın özellikle ekstra bazı özellikleri ve bir takım bağlantı özellikleri kısılmış nispeten daha ekonomik modeli olacak.

    GIGABYTE'ın X48-DS5 modeli, işlemci desteği konusunda son derece geniş bir yelpazeye sahip. Core mimarisini esas alan 65nm üretim teknolojisine sahip tek, çift ve dört çekirdekli işlemcilerin yanı sıra yonga seti ve dolayısı ile anakart Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip 1333MHz ve 1600MHz FSB'li Penryn işlemcilerine de tam destek veriyor. Pasif soğutma ve %100 Japon üretimi katı kapasitörler ile donatılan anakart DDR2 bellek desteğine sahip. Kullanıcılar XMP profilli DDR2 bellekler ile 1200MHz'e kadar bellek kullanabilmekteler. Ayrıca 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar bellek kullanabilmekte mümkün. X48 yonga seti AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisini destekliyor. Çift PCIe X16 slotu üzerinden tam bant genişliğinde Crossfire yapabilmek mümkün. Üstelik yonga setinin PCIe 2.0 destekli olduğunu da unutmamak gerekli. PCIe X16 slotlarına ek olarak anakart üzerinde 3x PCIe X1 ve 2 adet te tipik PCI slotu yer alıyor.

    X48-DS5 ve firmanın X48 yonga setli diğer iki anakartında da detaylarını daha önce verdiğimiz DES olarak bilinen ve işlemci yük durumuna göre faz ayarlarması yaparak enerji tasarrufu sağlayan özel bir teknoloji yer alıyor. Hem yazılımla hemde LED aydınlatmalı özel donanımıyla dikkat çeken bu teknoloji için GIGABYTE hayli iddialı. Anakartın özellikleri saymakla bitmiyor. Gigabit ethernet desteğine sahip olan GIGABYTE X48-DS5, Blu Ray ve HD DVD desteği de sunabilen 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliğiyle birlilte çok sayıda USB 2.0 ve SATA-II konnektörüne de sahip. X48+ICH9R yonga seti paketinden oluşan anakartın ülkemiz için kesinleşmiş satış tarihi ve fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 30 Aralık 2007; 23:24:54 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: FasTBoY

    quote:

    Orjinalden alıntı: susturucu5000

    Arkadaşlar x48 ds5 yurt dışında satışa girmiş ve fiyatı 320 dolar civarında bu nedenle türkiyede 330 doların altına beklemeyin derim dq6 ile arasında 30 dolar civarı fiyat farkı var. Piyasaya baya iii bi fiyatla girecek (Girecek) gibi.


    Nasıl olmuş o.
    Daha X48 chipsetli anakartların lansmanı yapılmadiki, satışı yapılsın.
    Link verirsen sevinirim merak ettim, olsa bile en fazla önsipariş filandır.


    GIGABYTE X48-DS5'in satışa çıktığını bende duymadım ama belirtmek istediğim nokta özellikle iddialı anakart üreticileri yeni yonga setlerini kullanan anakartlarını çip set üreticisinin lansmanından önce satışa sunabiliyorlar. Örneğin 19 Kasım'da duyurusu yapılan 790FX yonga setini kullanan GIGABYTE'ın anakartı 20 Ekim'den sonra Türkiye'de satışa çıktmıştı bile

    Bu arada yaptığımız haberler yurt dışında da ses getirmeye devam ediyor. Ekim ayından bu yana pek çok haberimiz yurt dışı donanım sitelerinde de kendine yer buldu;
    http://www.pcgameshardware.de/?article_id=626547




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.