Şimdi Ara

54. MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI - EDİRNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
5
Favori
321.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 54. mekanize piyade tugay komutan yardımcılığı .
  • Arkadaşlar Süloğlu'na gidecek olanlara veya şu an asker olanlara hayırlı tezkereler dilerim. 347 KD olarak Süloğlu'da görev yaptım.Ocak 2013 de tezkere aldım. Nasıl bir yer diye sorarsanız; Edirne Merkezden 30 km uzaklıkta. Merkez den Süloğlu'na ayrılan biryer var.Edirne insanı iyidir.BMC yarım otobüs türü minübüsler sürekli bu hatta çalışırlar.Şöförler de kafa dengi insanlardır.Yanlış hatırlamıyorsam 3500 tl idi gidiş geliş Süloğlu-Edirne merkez ücreti. Ücretleri de dolmuşta o an gönüllü hangi asker varsa o toplar.Dolmuşun %95 i asker doludur zaten.Merkeze inene kadar remix yabancı şarkılar,Balkan havaları,Türkçe remixler yol keyfinizdir.

    Zaten Edirne'ye ayak bastınız mı terminalde ineceksiniz,terminal servisi ile merkeze yani Selimiye'ye geçersiniz ve o görkemli Selimiye camiisini görürsünüz.Camii'nin oralarda asker malzemesi satan bir yer var MAHSUN diye bir çocuk var iyidir eşyalarınızı emanette bırakabilrisiniz, kapalı çarşının hemen yanında..Sabah gittiniz mi ilk işiniz çorba öğlede de Edirne ciğeri ollsun!! İkinci bir kapalı çarşı var Selimiye nin alt caddelerinde orada CİĞERCİ NAZİF USTA var bu işte kraldır!! Onu tavsiye ederim.

    54.Mknz.Py.Tugayına gelince;
    Topçu bataryaları ve Piyade,Karargah vardır. Tankçılar da vardır. Acemi birliğinde benim gibi tankçı olanlar topçu olarak burada görev yapıyorlar,bazıları da tankçı olarak.Google de yazılanlara da aldırış etmeyin kötü biryer değildir.Nizamiye kapısından bölüklere giden çarşı ve devriye yolu ilk başlarda biraz karışık gelebilir sonradan alışırsınız.
    En rahat bölükler arasında Topçu bölükleri gelirki bölükten ziyade Batarya olarak adlandırılır.
    Süloğlu'da tek sıkıntınız Kışın soğuklar olacaktır. eksi -10 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları yaşanabiliyor.Lojman -Nizamiye nöbet yolu biraz uzaktır ve kışın soğuk insanın yüzünü haşlıyabiliyor.İçten yün kollu faniler giymeyi sakın unutmayın. Soğuğun dışında bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Yemekhaneye en son makinalar gelmişti bulaşıklar makinada ve hijyenik olarak yıkanıyor.
    Yemek olarak sabah kahvaltısı iyidir, öğle yemeği muazzamdır,yanına SÜloğlu barajından getirilen balıkta veriliyor bazen. Akşam yemeklerini pek sevmezdim,Hindi ile aranız iyiyse sorun yok.Yeni garnizon komutanı çok babacan ve asker canlısıdır.

    Sürgün yeri olayına gelince doğrurur fakat açıklamasını yapmam gerekirse; bizde 38 yaşında bir asker vardı Kıbrıs tan sürgün olarak gelmişti, spor muafiyeti vardı yaşı vardı koşamıyordu o yüzden geldi. Kimisi de madde bağımlılığı, ufak tefek yaralamalı olaylardan sürgün olarak gelir ama hiçbir problem yaratmaz. Bunlara genelde RDM derler.RDM li arkadaşlar da vardı son derece iyiydiler.
    Çarşı izinleri bölüklerin asker sayısına göre değişiyor. Bizim batarya toplamda 35 kişiydi asker az olunca nöbetler aksamasın diye 2 haftada bir çarşı izni vardı.
    1.bataryaya düşenler şanslı en iyi bataryalardandır ve asker sayısı azdır, koğuşlar da bazen koğuş başına 6 asker olurdu.

    Bunun dışında tavsiyelere gelince;Oraya gidince kendinizi sevdirin,sakın okumuş adamım ayaklarına yatmayın,kimseyi horgörmeyin,yaşınız büyükse avantajını görürsünüz,ağabey kardeş gibi geçinirseniz herkes sizi sever.Dikbaşlılık iyi değil ben bunu uyguladım ve kazançlı çıktım!

    Son olarak; merkez de belli başlı internet cafeler var; uzak olsa da selimeye ye inip alt caddelere inince terminal tarafında Batu internet cafe var orası sakindir, bazı cafeler sıkıcıdır.Edirne güzeldir, özledim oraları.

    Şunu da unutmayın ki; 54. mKNZ PY.Tugayı artık çok gelişti huzur var diyebilirim.Kenan İmirzalioğlu da bizim batarya yani 1.Batarya da acemiliğini tamamlamış sonra Karaağaç da görev almıştır.. Garajda ki Fırtına Obüslere iyi bakın.Kısa dönem olup da o obüse binip komutan eşliğinde bir tur atma şansına sahibim gerçekten heyecan vericiydi..

    Unutmadan; gee nöbetlerinde sahipsiz köpeklerden korkmayın zararsızdı. Hala daha duruyorsa ; şu an 1.5 yaşında olacak Torun adlı Road Fighter cinsi köpeğe iyi bakın. Hepinize güzel ve anılarla dolu bir askerlik hayatı diliyorum,Hayırlı Tezkereler; (347 KD Silahlık Çvş)




  • Suloglu küçük bir yer ilçenin her tarafında köpekler hüküm sürüyor oturacak bi kaç kahve ve bi kaç dükkan var size tavsiyem KESİNLİKLE çarşı izninizi suloglunda harcamayın zaten her taraf asker dolu olucagindan kisladan pek bi farkı olmuyor. Doğruca edirne nin yolunu tutun hem asker psikolojisinden kurtulur hem doğru düzgün 2 insan görürsünüz içkili içkisiz oturacak onca mekan da cabasi.

    Askerler konusuna gelirsek söylenenler doğru uzun dönem erlerin çoğu facali, bonzai denen b*ku koğuşlarda bile içen keş, sabıkalı tipler. Tabi aralarında nasıl oraya dustugnu anlayamadığım çok sağlam çocuklarda var. Ama cekinecek bi durum yok siz mesafenizi iyi ayarlayın fazla yüz göz olmayın yeter. Kimse durduk yere size karışamaz merak etmeyin. Zaten 3-4 hafta içinde çavuş olursunuz. Onlar her ne kadar cavusluk ise yaramaz desede aldırmayın görünmez bir kalkandir o yine de. Hepinize hayırlı tezkereler dilerim.




  • 54 . Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı Edirne Karaağaç 3. Grup ( 24 .12. 2020 )çıktı acemilik burayı bilenler biraz bilgi verebilir mi ustalikta genelde nereye gönderiyorlar. Küçük bir whatsapp grubu kurduk buraya çıkanlar isterlerse katılabilir gitmeden tanışalım
  • Tertiplerim herkese hayırlı teskereler şimdiden...

    Aday No 22336
    Adı ve Soyadı HAKAN ATEŞ
    Baba Adı ŞAKİR
    Doğum Yeri GÖLBAŞI
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ates_hakan -- 11 Aralık 2007; 3:06:02 >



  • Arkadaşım ben Edirneliyim. 54. Tugay şehrin göbeğindedir. Terminalden Çarşıya giden minibüslere bin, çarşıda tam tugayın önünde inersin. Tugayın nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum ama yeri güzeldir.

    Bu arada ben de 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na Amasya'ya gidiyorum kısa dönem olarak. Hepimize hayırlı teskereler
  • hocam benim abim 54. Mekanize Piyade Tugayına gidecek ama burası merkezde midir yoksa Süloğlu'nda mı??? erken cevap verirseniz sevinirim, kendisine haber vereceğim de...
  • Herkese Merhaba;

    321. dönem arkadaşlardan buraya gelecek olanlar varsa gerekli bilgileri verebilirim... Herkese hayırlı teskereler...

    Şafak 79... Başka yok
  • vaaaay be horispin Atakan Topçu, 11 aralıkta yazmışsın son mesajını görüşürüz diye, bi görüştük hala beraberiz

    Önce 30 gün acemilik Süloğlu'nda,

    Sonra 3. Hudut Taburu Kestanelik,

    Sonra Arda Hudut Bölüğü,

    Sonra da Pazarkule Hudut Karakolu...

    Bitiyooo artık bitiyooo az kaldı....
  • 321. Dönem olarak ben 54.Mekanize Piyade T.K 'lığına geliyorum...
    Yorum yapabilecek olan varmı nasıldır oralar :)))
  • Aday No 33806
    Adı ve Soyadı AZİZ KARAALİ
    Baba Adı HACI
    Doğum Yeri ELAZIĞ
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE

    Arkadaşlar edirne hakkında bilgi lütfen nedir ne değildir :=)
    Napalım gelirken ???
  • Bende "54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE" deyim hepimize hayırlı olsun !!! gorusmek üzere...
    burayla ilgili bilgiye sahip arkadaslar buradanda yardım edebilirlerse seviniriz. şimdiden teşekkurler.


    Aday No 33751
    Adı ve Soyadı YASİN DENİZ
    Baba Adı
    Doğum Yeri
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE
  • bende edirneye geliyorum arkadaşlar




    Aday No 30186
    Adı ve Soyadı İDRİS ALTUN
    Baba Adı ŞEVKET
    Doğum Yeri BEYOĞLU
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE
  • Edirneye gidicek arkadaşlar yazışalım benim mail adresim altun_emre@hotmail.com
  • ben il jandarmaya düştüm arkadaşlar..ctesi saat 13:00 volkan turizmden yerimi ayırttım,organize olup beraber gidelim..yada siz fikrinizi söyleyin ortak bişey yapalım..
  • Aday No 85245
    Adı ve Soyadı EMRE MISTIK

    Doğum Yeri ANTAKYA
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branş
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 54'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI EDİRNE

    Emre_mistik@hotmail.com

    Daha önce burada askerlik yapmış arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.Tertipler cumartesi görüşürüz.
  • hepimize hayırlı olsun arkadaşlar cumartesi görüşmek üzere curcuna34@mynet.com
  • bende ordayım beyler.adnanrt_1985@hotmail.com ekledim bazılarınızı istanbuldan gitcem bende
  • 1981/2 tertip olarak Edirne 54ncü Mekanize Piyade Tugayı "2nci Hudut Taburu Karargah ve Karargah Destek Bölüğü"nde askerlik yapmıştım. ama şimdi oranın adı 3ncü hudut taburu olmuş. Arda bölüğü, sarayakpınar bçlüğü, lalapaşa bölüğü, yenikadın bölüğü (1-2-3-4ncü bölükler)nde çok bulundum. bizim zamanımızda P.Kd.Bnb. Korhan Dever tabur komutanıydı. O totoş'un postalığını yaptım uzun süre. Canıma okudu valla. Neyse. Oralarda çok fazla denetleme olur arkadaşlar. Benim zamanımda her komutanlıktan denetlemeye girdik valla. Tugay, Tümen, Kolordu, ordu, K.K.K. denetlemeleri. OOOOFFF OOOFFFFF!!!! Ne çektik be. Neyse. Şimdi orada vatan borcunu ödeyen kardeşlerime allah kolaylık versin. hepsi inşallah kazasız belasız tezkerelerini alıp evlerine sağ salim dönerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bela777 -- 6 Mayıs 2008; 8:18:27 >




  • 321. dönem askermiş ba ba ba ba ula bunlar askerlik mi yapıyor kısa dönemler namı değer poşetler :) bunlara galoş naylon muşamba gibi tabirlerde diyebiliriz bide kendine teğmen yazmış haaa :) şafak ta 79 muş ben 86/4 tertip edirne süloğlu topçu taburu 6. batarya muhammet aydın rize 2. atış takımı 8. obüs kısmında nişancıyım kod numaram 8412 birlik numaram 4844 bu kısa dönemler yan gelip yatıyor hele hele edirnede süloğlunda askerlik yapmıyolar bide 12 ay astek lik yapıosa tam rezil oluyolar hiçbişeden anlamıyolar askerlikleri boyunca poşet denilip alay konusu oluyolar neyse ben gider askerlik biteli zaten 2,5 ay olmuş beni rahat bırakın sadece buu lavuğun artis artis yazdığı mesajına cevaptır sizde neyin ne olduğunu bilin edirne süloğlu kebep gibi yer okeeeeeeeee 86/4 TERTİP SON İMPARATOR .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.