Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
925
Cevap
10
Favori
371.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mergün

    yemin törenine aldığım son haberlere göre sadece 2 kişi kontejyan varmış. Öncelik Anne ve Babanın yada eşlerin..Bunun sebebide tören kapalı alanda olacağı oranında kapasitesinin düşük olması...Buda gayet normal kendi yemin törenimden hatırlıyorum bir aileden 10 kişinin geldiğini hatırlıyorum.. Yeminden sonra evci 2 gün pazar aksamı 17:00 kadar


    her dönem aynı şeyleri söylerler ,

    Benim zamanımdada 2 kontejyan vardı , ama 4 kişi geldiler girdiler

    arkadaşımın ailesi 7 kişi girdi

    Yani gidebilme durumunuz var ise gidin , dışarda bırakmazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRCo -- 7 Ocak 2011; 0:14:02 >




  • tuzlada yanında olmam gereken yerde evdeyim :(( onu orda görememek ..izinli olduğu halde görememek çok kötü....tabi ona bunu hissettirmiyorum ..giden arkadaşlardan ricam olacak nasıldı tören bir parça anlatırmısınız hiç olmazsa onunla idare ederim . :(
  • Tören asker için ciddi, siviller için gurur verici ve duygusal geçer. Tören hazırlıkları zaten yeterince askerlerin canına okur :) Tören anında yapılan onca eziyetli çalışmanın sonuna ulaştıkları ve aileleri ile tören bitiminde görüşecekleri için mutludur askerler, fakat trübünde oturan annesine bakamayacak kadarda ciddidirler.

    Ama her Türk insanının hayatında bir kere o anı kendi gözleriyle görmelerini tavsiye ederim, farklı bir atmosferdir. Türk olduğunuzla gurur duyarsınız, tarif edemem farklıdır değişiktir işte.

    Gidenler uzun uzun anlatacaktır merak etmeyin.
  • ne kotu bir gundu..gidemedigim,toreni goremedigim için gecmek bilmedi ya :( arkadaslar gidenler anlatırlarsa cok memnun olucam..ay resmen gidemedim cok uzuldum :
  • cnm bende idemedim ve haklısın gün her zamankinden daha yavaş geçti sanki...:((( ama telefonla konuştum tek bildiğim askerler için çok yorucu olduğu ,,,ve tören esnasında bölük bölük alınmışlar içeri ilk ve son bölükteki askerlere daha fazla görev düşmüşde ( sanırım marş vs şeyler söyletmişlerdir tam bilmiyom .) aradaki bölüklerdeki askerlerimiz girip yemin edip çıkmışlar hemen ....kısa bir süre içerde kalmışlar...tabi ne olursa olsun ...çıkışta görmek vardı keşke gidebişlseydim ...:((

    bu hafta yeni işe başlıyorum hafta içi ve hafta sonumda dolu olacak.. nasıl ve ne zaman ziyaretine gidebilirim onu bile bilmiyorum ..:( umarım sizler benden daha şanslısınızdır bu konuda.. ama sanırım işim pahasınada olsa gideceğim onu görmeye...çünkü hudutçu sınıra gittiğinde hiç göremeyeceğim ..:(
  • torende olamadık..onları o en gurur verici hallerinde goremedik napalım saglık olsun..Allah kavustursun..
    inş gidebilir ve gorebilrsin canım..eger haftaici gitme imakının olursa gorus olabilirmi bende merak ediyorum..

    acaba carsı izinleri ne zaman baslayacak..bu haftasonu cıkabilseler artık ya :( buarada askerine kargo gondereniniz varmı arkadaslar??
  • Tek kelimeyle 'HARİKA'ydi.
    Sınavım one alındı ama pes etmedim yılmadım gözümü kararttım ve gittim arkadaslar ispartada okuyorum gunü birlik İstanbul cok zor olucakti yinede durmadım ve gittim son sınıf olmama ve Cumartesi finallerimin başlamasına aldırmadan:)erkek arkadaşımın annesiyle gittim ben cok ama cok güzel bı duyguydu tören boyunca tüylerim hep diken dilendi..bölük bölük yemin ettiler ve hepsi O kadar iyi hazirlanmislardiki anlatamam..bunları yazarken bile tüylerim diken diken oluyor.çivi gibiydi yani hepsi..Allahtan havada cok güzeldi şanslarına.sonraaaaaa tabiki en önemli ana geldi sıra yeminler edildi tören bitti vs 10 dk kısa bı görüşme yapılcak dediler askeri uniformalariyla bahçede biz hemen çıktık tabi bahçeye arıyoruz askerimizi ama herkes o kadar heycanli ve mutluki..neyse bulduk sevgilimi sonunda resimler kucaklaşmalar hersey cok daha guzel ve anlamli oldu o an..bu arada arkadaslar anlatın dediğiniz icinyaziyorum bunları sakın yanlış anlaşılmasın.sonrada aldık ablasının evine gittik az oncede vedalastik :( nitekim cokkkkk güzel bı rüyadan uyanmak zorunda kaldık..şimdi önümüzde ki 2hafta beni finaller askımıda Tuzla'da egitimler beklio oluck!!! Allahtan tüm askerlerimize önce saglık güç sabır ve huzur diliyorum..sizinde iciniz rahat olsun söylendiği gibi askeriyede herseyi yapabilirler ama gercekten zamanı durduramiyorlar..Allah hepimizin yardımcısı olsun!




  • Bu arada haftasonu çarşı izinleri önümüzdeki haftasonuda var arkadaslar.tabi ceza almazlarsa cikabilcekler inşallah..duyumlarıma göre kolay kolay çıkarmıyorlarmış şansları bol olsun!
  • benimde duyduğum kadarıyla çoğu kişinin çarşısını kitlemişler çarşı olayıda biraz problem olucak gibi burada artık hayırlısı yapıcak bişey yok
  • marblinq cok tesekkurler paylasımın için..en azından hayal ettik :)

    ya dort gozle carsı iznini bekliyorum ben ve cıkarmıyolar :(( benim erkek arkadasım da supheli dedi..kesin degilmiş..cıkarmıolar dedi yaa offff :(
  • ne demek rica ederim..
    evet çarsı izinleri cok fena durumda yanı şöyle duydum yapan kısılerden kalan 8 haftasonunun sadece 3 ünde mi ne cıkarıolarmıs 5 haftasonu ceza vs derken yanıo..şanslarına artık :( o yuzden artık plan yapmıyoruz bizde nolur nolmaz diye..düşün daha dünden birsürü kişi koşu zamanınını ayarlayamadıkları için haftasonu cezasını almış bile,ne dıyelım gelenek boyle demek kı hayrlısı :(
  • Dün bir sürü kişi koşuyu ayarlamadı diye kalmıştı bugünde barfix çekemeyenler kalmış sanırım kimseyi salmıcaklar..2 gün sonrada dağda yatıcaklarmış çok zor bu tuzla ya Allah yardım etsin hepsine...
  • Bunlar güzel zamanları daha yemin ettikten sonra asker sayıldıkları için eziyet dönemi başlıyor

    Unutmayın ki askerleriniz Asteğmen yani birer komutan olacak, normal askerleri eğitebilmeleri ve Türkiyenin her yerinde her türlü görevi yerine getirebilmeleri için en iyi eğitimden geçmek zorundalar. Kaç kişinin sorumluluğu onların sırtında olacak. Tuzla PİYOK cidden zor bir birliktir, ama başka çare yok. Çok zorlu bir dönem geçirecekler, İstanbul diyip geçmeyin yakınlarda bir sürü dağ tepe orman var. Oralarda eğitim görecek arazi şartlarına uymayı öğrenecekler. Mollafenari ye tatbikata gidip 2 hafta dağda intikal (yürüyüş) yapıp pusu atacaklar, pusuya düşecekler (işte bu işi ben yapıyordum askerde, asteğmenlere pusu atıyordum, veya onların dağda emniyetini sağlıyorduk ) dağıtımdan sonra rahat ederler merak etmeyin




  • tören güzeldi..kontejyandan dolayı ben sadece Annem ile babam içeri girdi sadece ben dışarıda bekledim. Ama bir çok kişi o kadar uyarıya rağmen sadece içeriye girdi. salonun dolmasından dolayı bir cok kişinin anne babası iceriye giremedi. töreni göremedi. Hele bir yaşlı teyzenin ağlayışı vardı ki içim parçalandı. kadıcağız cok uzak bir yoldan gelmiş üstüne birde kendine bilmez kişilerin içeriyi doldurmasından dolayı iceriye giremeyince hüngür hüngür ağladı. Sadece bir tane olsa gene neyse bir cok kişinin anne babası cocuğunu göremedi.
  • Saatlerdir bekliyorum çok şükür az önce telefon geldi saat 20.00 içtimasından sonra bırakacaklarmış.Neden bu kadar geç bıraktılar anlamadım ama neyse geç olsun güç olmasın herkes çok sevindi evde 2gün beraber olmak şimdi ne kadar değerli.Allah çıkamayan askerlerimizede yardım etsin..
  • sizin tanidiginiz kacinci bölükten? erkek arkadasimla en son carsamba görüstüm, evci cikamama ihtimali oldugunu söylemisti en son, daha da haber alamadim bekledim aramadi da.. 2.bölükten kendisi, siz böyle deyince ümitlendim simdi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykostak

    Saatlerdir bekliyorum çok şükür az önce telefon geldi saat 20.00 içtimasından sonra bırakacaklarmış.Neden bu kadar geç bıraktılar anlamadım ama neyse geç olsun güç olmasın herkes çok sevindi evde 2gün beraber olmak şimdi ne kadar değerli.Allah çıkamayan askerlerimizede yardım etsin..
    İntikal (yürüyüş) erken başladı aslında ama mesafe 18 km olunca, bir de insanın üstünde 20-25 kg ağırlık olunca haliyle biraz uzun sürüyor Ben botları temizle dolabı yap falan derken 9'u geçiyordu çıktığımda...

    Bu arada içerde kalanlar bir sorun yaşamıyor, orada düzen-disiplin-tertiplilik-dakiklik gibi kavramlar öğreniliyor. Şikayet eden varsa pes diyebiliyorum sadece :) Acemiliğin yaşanabileceği en güzel yer Tuzla Piyade Okulu'dur.




  • Arkadaslar haftaiçi ziyarete gidip acemi birliğindeki askeriyle gorusebilen varmı???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emesyua

    Arkadaslar haftaiçi ziyarete gidip acemi birliğindeki askeriyle gorusebilen varmı???

    Akşam yediye kadar görüşebilirsiniz. Ancak sürpriz yapmayın. Hayır, bana yapmak isteyen 4 saat bekledi, oradan biliyorum :)
    Tuzla Piyade Okulu'nda herkesin bir işi vardır. Komutandan izin almak (ziyaretçiyle görüşmek gibi keyfi bir nedenle) çok zordur. O nedenle telefonda konuşun, görüşmek istediğiniz kişi hangi gün saat kaç arasında komutanından izin alabiliyor, ona göre gidersiniz.

    Ya da saat 2-3 gibi gidin, haber verdirtin, 7'ye kadar bekleyin. Elbet gelir :) Akşam yemeğini yemeyip 4 saat bekleyen yakınımla görüşmüşlüğüm vardır haftaiçi.

    (Not: Muhakkak "hangi tabur/hangi bölük/ hangi kısım/ hangi takımda görev yaptığını öğrenin, yoksa çok zor olur bulmanız, belki de bulamazsınız.)




  • @mühf cok tesekkur ederim...
    kaydırma birlik hakkında bilgisi olan var mı ve tekirdağ hangi dogu iline yollar??
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.