Şimdi Ara

Soğuk Havada yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
32.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Kış aylarında havaların soğumasıyla arabanın yakıt tüketimi artar mı arkadaşlar? Yazın şehir için 100km'de 9 litre LPG yakan aracım son ölçümlerimde 100km'de 10 litre LPG yakmaya başladı ? Bacanağımda da durum aynı, onun arabasının da LPG tüketimi %10 kadar artmış.

    Yalnız şunu netleştirmek istiyorum. Kışın motor çok soğuk olduğu için geç ısınıyor ve ısınana kadar da daha çok yakıyor, bu malum. Ama asıl merak ettiğim tamamiyle ısınmış bir motorun yakıt tüketimi soğuk havada daha fazla mı olur? Çünkü araba LPG'ye motor ısındıktan sonra geçtiği için, motor ısınana kadar ki olan fazla yakıt tüketimi benzinle gerçekleşiyor, LPG ile değil. Önemli olan motor ısınıp LPG'ye geçtikten sonra hava soğuk olduğu için motor yine fazla yakıt tüketir mi?

    Motorun yanma ünitesine(pistonların üstü) manfolddan gelen hava ile enjektörden gelen yakıt(benzin/LPG) karışıyor ve yakıt-hava karışımı oluşuyor. Kışın bu yakıt-hava karışımı soğuk havayla gerçekleşiyor. Bu soğuk havadan oluşan yakıt-hava karışımı, yanmanın verimini düşürüyor olabilir mi?







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.