Şimdi Ara

FREN YAPINCA NEDEN SES GELİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
122.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 206 Peugeot'um var. Son zamanlarda frene basınca tiz bir ses gelmeye başladı. Sebebi ne olabilir?



  • birkeç nedeni olabilir.Normalde balata tozları birikmişse bunu yapabiliyor ama genelde sert balatalarda olur.
    ben yine en kötü durumu düşünerek balatanın bittiğine işaret olan ses olabilir mi diye aklımdan geçiriyorum.Gerçi peugeot ların fren bittiğinde gösterge panelinde yanan lambaları vardı diye hatırlıyorum ama belki daha ileri modellerdedir.Kataloga bakmak lazım.

    şimdi özetlersek ,
    en kötü durumdan başlayarak balata bitmiş ve uyarı lambası yanmıyorsa büyük bir ihtimalle balatanın üstünde bulunan ve diske sürterek durumu haber veren küçük ince metalden yapılmış bir parça vardır.bunun görevi balata belirli bir mesafeye kadar aşınınca diskin kenarına sürterek araç sahibini uyarmasıdır.Şimdi yeni model araçların çogunda balatanın bittiğini haber veren gösterge ışıkları vardır.

    bundan başka arka franler kampana ise genelde balata tozu dışarı atılamamış içinde birikmiş olması muhtemeldir.Periodik bakımda hava ile temizleyerek bir sonraki bakıma kadar idare edebilir.

    klasik kuş sesi tabiri ile bilinen olaysa hafif frene basıldığında ses gelir ancak sert frenlerde bu ses kaybolur bu aslında yan sanayi balatası veya sert balata kullanılmasının göstergesidir.Sesden kurtulmak için yumuşak balata seçilmesi yeterlidir.

    bir de taksicilerde çok sık gördüğümüz çok sık kullnılan ön frenlerden gelen bir ses vardırki bunu önlemek için frene daha az basmak ve freni ısındırmamak gereklidir.Uygun kalitede fren balatası seçimi ile sorun çözülebilir.Ancak piyasada dolaşan şahin taxiler en ucuz balataları kullandıkları için bu sese katlanırlar .

    ıslakken gelen bir ses ise yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi kısa frenler yaparak diski kurutarak bundan kurtulabilirsiniz.Bütün çabalara rağmen geçmiyor ise yukarıdaki seçeneklere odaklanın.

    not: birinci durumda anlattığım fren kalınlığını tekeri indirmeden bazı araçlarda saptamak mümkündür .eğer jantta balatanın görülebileceği yeterli boşluk varsa ,ön tekeri tam kırın, yandan balatanın et kalınlığına bakın.Bitmiş balata kalınlığı kendini belli edecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wvpassat

    s.a. aynı sorun bende de mevcut, 2004 passat var, servise götürdüm, kontrol ettiler falan ama, balata ve diskler sorunsuz ve temiz dediler olur bazen dediler , güyaa ıslak kuru soguk sıcak değişiminde metal parçalarda o gıcırtı normalmiş falan filan, açıkçası içime sinmedi bu durum bende hala araştırmaktayım, 2011 eylülden şu ana kadar hala ötüyor fren yapınca yaa..

    teknik açıklaması ekte , balata seçimizi değiştirin.Ancak lastik gibi bir şeyden kazanırken diğerinden kaybadersiniz. Tek bir çözüm yoktur .Ses her şeyden önemli ise organik balata çözüm olabilir .

    http://www.aracbilgisi.com/arac-donanimi/93-otomobil-terimleri-arac-parcalari/1904-frenler.html




  • Frenden gelen sesi linkteki konudan okuyabilirsiniz arkadslarhttp://otomobilimm.blogspot.com.tr/2013/12/aracnzn-freninden-ses-geliyorsa.html
  • Aynısı başıma geldi, nasıl sorunu giderdiğimizin adım adım videosunu yaptım. İyi seyirler



    Furkan Gençyoutube
    Farklı hızlarda farklı koşullarda frene bastığımızda araçtan ürkütücü bir ses geliyor vuv vuuv diye. Bu sesi gidermek için Arkadaş Motor dan Ramazan Usta hem sorunumuzu çözdü hem de olası sebepleri anlattı. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=X2SLOvo8CZQ&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.