Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BEN YETKİLİ SERVİSTE HASAR YETKİLİSİ OLARAK 1999 YILINDAN BERİ GÖREV YAPMAKTAYIM.
    DAHA ÖNCEDEN DE ACENTE DENEYİMİM BULUNMAKTADIR.
    OTO KAZA BRANŞIYLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE SORULARINIZI BEKLİYORUM...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 31 Aralık 2007; 13:34:08 >



  • kadir_trabzon K kullanıcısına yanıt
    Hayır incelemez, siz yazılı talep ile Emniyete başvurursunuz , emniyet durumu kendilerine sorar , emniyete onay verilirse kısıtlı erişim diye bir yetki verilir. Öyle incelenir.
  • öncelikle teşekkürler...

    benim sorum şu: aracımın sağ arka kapısı bir densiz tarafından çizildi. çizik 30 cm ama derin değil. bunu komple boya yapmadan halledebilir miyiz?

    bu arada hangi servistesiniz?
  • arkadaşım teknoloji çok değişti. o kadar karamsar olmayınız. şimdi ki ölçümler çok hassas yapılıyor. servisimize ağır hasarlı araçlar geliyor. araç çıktıktan sonra direksiyonu bırak yol düzgünse bir kaç km. sapmadan gider.
    şimdi ki araçlarda parça değişimi kolay olsun diye montajı ona göre yapılıyor. yani önden hasarlı aracın 3-5 sac parçası değişiyor, eğer araç 7-8 yaşlarındaysa onun için daha da sağlam oluyor bence...
    hasarsız ve kazasız günler dilerim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khan_

    bir kaç sorum olacaktı.

    kazayı 21martta yaptım tutanak tuttum ve özel servis arkadaşıma verdim dosya açtı karşı taraf %100 kusurlu bulundu .. benim kaskom yok trafik sigortam var ..

    önce tampon tamir edilecek dedikleri için aslında yetkili servise götürmedim küçük iş diye ancak şimdi tampon değişecek dediler ve karşı tarafın sigortasının opel astra 2001 hb aracımın tamponunu orijinal takmama durumu varmış ..

    orijinal takılması için şimdi acaba yetkili servise gitsem orada orjinalini taktırsam olur mu .. şu durumda zor gibi de ..

    ayrıca kazadan bir kaç gün sonra sol arka cam otomatiği bozuldu acaba kazadan dolayı olmuş olabilir mi .. (kaza benim ön soldan karşı tarafın sağ arka lastiğine çarpmam idi ) ve bu mümkün ise ne yapmak lazımdır..

    tşk ler ..

    karşı taraf %100 kusurluysa onun trafiğinden hasarınızı yaptıracaksınız

    maalesef trafik sigortaları orjinal takmıyorlar
    yetkli serviste de aynı

    yapacak şey kasko yaptırmak yoksa trafik böyle

    geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: royalmagrur

    Kiralık arabayla takla attık geçen gün. Araba 3 - 4 takla attı. emniyet kemerim sayesinde çiziksiz kurtuldum.
    Araba 2012 Yeni Doblo Panaroma.
    Kiralamacılar araba pek para etmez 11bin verirlerse iyi falan.Size tavsiyem aracı bu şekilde pert halde okutun 10a 11e anca gider üstüne para koyar zararı karşılarsınız falan dedi(Malum kiralamacılar çakal biliyorsunuz.)
    Ne yapmam gerekli adamlar mafya siz olsanız ne yapardınız?
    Kiralık bi araçla takla atsanız ve araç perte çıkarsa ne yapılır??
    (NOT: kiralık arabada kasko falan yok kullanan kişi de arkadaşım ehliyetsiz ve alkollü idi)

    TAVSİYELER ACİL!!!!

    Aracın fotoları için:

    https://www.facebook.com/hasan.lemet.7/posts/708415599192268?stream_ref=5

    Biraz geç oldu cevap için ama geçmiş olsun. İyi cesaret var hem merdiven altından araç kiralama hem de alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma adamlar size herşeyi yapabilir. Bende araç kiralama işinde çalıştım müşterilerimiz kaza yaptığında öncelikle size birşey olmasın der raporları varsa hiçbirşey almaz çay ikram eder gönderirdik. Ancak alkollü kaza yaparlarsa çok acımasız olurdum. Hatta bir keresinde yeni evli bir genç düğün için araç kiraladı bizden aracı verirken defalarca tembihledim aman alkol alırsan kullanma diye. Tabi bizim ki alkolü almış kazayı yapmış tesadüf polis de oradayımış raporu tutuyor alkollü çıkıyor. Geldi abi yardımcı ol yeni evliyim borcum vs var diye. Ben hiç acımadım 6 bin Tl'ye yakın para ödedi. Sen alkollü olarak emanet aracı kullanmaya cesaret ediyorsun kendini düşünmüyorsun ben hiç düşünmem.




  • ugur1600 U kullanıcısına yanıt
    işlem başlatmış ise tramer sonucunu bekleyin. eğer kusur size verilmiş ise yapacak bir şey yok. ama hasar pozisyonuna göre %80 kusurlu sizsiniz. genel kural her araç sağ tarafını kollamak ile yükümlü. taksici bunu bildiğinden işlem başlatmıştır. polislere ise sitem etmeyin. taksinin evrakları ve sizin evraklarınız tam ise polisin yapacağı bir şey yok. geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 225turbo

    Arkadaşlar merhaba, havanın yağışlı oluğunda dün önümdeki araç durunca fren yaptım ama lakin duramadım araca arkadan çarptım.önde ki aracın tamponu gitti benim ise tampon,farlar,panjur,radyatör,iki airbag ve kaput gitti. :( araç kaskolu servise bıraktık büyük ihtimalle pert olur dediler.bu konumda ne yapmam lazım veya bilmem gerekenler nelerdir?saygılar.

    Siz servise hasar evraklarını veriniz
    Pert olduğu kesinleştiğinde aracınızın plâka ve trafikten ruhsat düşümü ve vekaletname isterler
    Bence pert olduğunda acenteniz de ilgilensin, sürekli arasın dosyayı takip etsin.

    Geçmiş olsun dileklerimle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: one1O

    selamlar,
    yakın zamanda bir kazaya karıştım. sürücüyle kazanın oluş şekli konusunda anlaştık. kaza tespit tutanağı tuttuk. ancak karşı tarafın trafik sigorta poliçesi yanında bulunmuyordu. bu bilgileri tutanağa yazamadık. trafik sigorta poliçesini bana ileriki günlerde ulaştıracağını söyledi. bu şekilde ayrıldık.

    takip eden günlerde hem kazaya karıştığım şahısla, hem de şahsın şirketinin sahibiyle(araç bir şirket aracı imiş) telefonda defalarca görüştüm. Ancak bugün yarın şeklinde bir oyalama taktiğiyle karşılaşıyorum.

    sonuç olarak şu an elimde ikimiz tarafından doldurulup imzalanmış bir kaza tespit tutanağı var. karşı tarafın ehliyeti, ruhsatı ve trafik sigorta poliçesi bende yok. birkaç gün içinde aracımın servisine bu şekilde başvurmayı düşünüyorum. sonuç ne olur? aracımın kaskosu da trafik sigortası da var. mağdur olur muyum? şimdiden teşekkürler...

    mağdur olmazsınız. kaskonuzun anlaşmalı servisine gidiniz.
    sanırım karşı tarafın trafik sigortası yok
    aslında tramer den de bakılabilir

    google_ tramer yaz. trafik sigorta poliçe sorgulama
    orada plaka yaz
    altına ise araç sahibinin tc numarası
    yaz.
    orada çıkar




  • Hellvision kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,

    zaten sigorta şirketleri parça değişiminden önce antlaşmalı oldukları yere gönderip parçayı onarım görmeleri yönünde talimat veriyorlar, onarımı mümkün olmayan parçaların değişimini sağlıyorlar. Konuyu acenteniz vasıtasıyla ekspere sorup kapının nasıl onarım göreceği bilgisini öğrenebilirsiniz lakin siz sormayın acenteniz sorsun hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mcx2Svc

    Resimlerlede arabanın şerit ihlali yaptığını belgeledim.Kapım tam olarak açık değildi kapanma durumdaydı ama araç kapıyı açınca kapılar birbirine takıldı kapanan kapı, açık gibi geriye sürüklendi.Teşekkürler yorumlarınız için.


    %50 vs %50 verdiler.sizce itiraz etmelimiyim ?

    Size söylediğim gibi sizin kapınız açık olduğu için , karşı tarafta şerit ihlali yaptığı için %50-%50 vermişler.Şahsen itiraz etseniz de bir şey değişeceğini zannetmiyorum.
  • blasph B kullanıcısına yanıt
    Aracı teslim almamanız gerekir, teslim almazsanız da tekrardan kontrol edilir onarım yada değişimi gereken parça tespiti yapılırsa gereğini yaparlar yoksa bu şekilde teslim edilir. Başkada mahkemeye gitseniz bile bilirkişi tüm işlemleri inceler büyük ihtimalle olumsuz görüş bildirir.
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    yetkili servis kasko olmadığı için aracı kabul etmeyebilir, en azından sizden tahaahhütname ister trafik sigortası orjinal parça göndermiyor lakin Danıştay bu maddeyi geçenlerde iptal etti.yetkili servis orjinal parça takıyor yan sanayi parça kesinlikle kullanmıyorlar arada ki farkı sizden istemesinler.

    Far ayağı 40-50 TL gibi bir şey zaten pahalı bişey değil tamiri de mümkün kolay tamir ediliyor tüm parçaların değişimden önce tamiri mümkün ise tamir edilir eğer tamir olmuyorsa değişim yoluna gidilir.
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Hocam Trafik sigortası orjinal parça göndermiyor, eş değer parça adı altında yan sanayi parça gönderiyorlar, Yetkili servis resmi olmasından dolayı yan sanayi parça kullanamaz mutlaka orjinal parça kullanmak zorundan olduğundan dolayı sizin gibi durumlarda ya parayı sen öde sigorta şirketi sana yan sanayi ne kadar ise o kadarını öder arada ki fark senin cebinden çıkar bunu kabul ediyorsan aracı alayım yoksa aracı kabul etmiyorlar olay bu.

    2 veya 3 hafta önce Danıştay Trafik sigortaları ''EŞ DEĞER'' adı altında yan sanayi parça temin edebilir maddesini iptal etti yürürlükten kaldırdı şuan yetkili serviste nasıl prosedür uygulanıyor onu bilmiyorum. Aracı Doğuş'a götürüp hasar yetkilisi ile görüşün yada hiç gitmeden telefon ile arayıp telefonla da bilgi alabilirsiniz hocam.
  • mert1354 M kullanıcısına yanıt
    İstihbarat babalarının çiftliği değil , öyle veri inceleme de yok.

    Yalan söylüyorlar.Bu kişilerle daha sert uğraşmanız gerekir hocam.
  • mert1354 M kullanıcısına yanıt
    Masak ne alaka deseydiniz keşke hocam, Masak mali suçları araştırıyor vergi kaçakcılığını yani masağın görevi bu iş değil.

    İstihbarat birliği diye bi birlik yok, sigorta şirketleri bağımsız çalışan eksperler gibi araştırma işleri yapan şirketlere olayı çok yönlü araştır diye iş verir bahsettiği kişiler bunlar bu kişiler de olayı araştırır genelde emekli polis olurlar türlü oyunlarla sizi yoklarlar eğer bir açık bulursa ve mahkemede kanıt niteliği taşır ise ödeme yapmazlar. Bu arada bu kişiler sizden telefon dökümü vs gibi şeyler isterler lakin kanunen istemeye yetkileri yok.

    Sigorta şirketi ve eksper şuan sizi zarflıyor bilerek mübalagalı ve süslü laflar ile federal bir soruşturma sürdürüyor havasındalar eğer yalan bir durum varsa sigortalı korksun ve itiraf etsin derdindeler. Geçmiş sayfalarda var 2-3 ay önce başka bir forum kullanıcısının başından aynı şeyler geçmişti, herkese aynısını yapıyorlar zaten.

    Dahada detaylı bilgi istiyorsan özelden mesaj atabilirsin, sana tavsiyem bu tarz konularda sigorta mevzuatını bilen birinin eksper iletişime geçmesi her aradığınızda saçma sapan cevaplarla geçiştiriyorlar sizi bu işi bilen biri olsaydı anında sorardı Masak ile bu konunun ne alakası var diye.




  • as25121981 A kullanıcısına yanıt
    Diğer başlıkta belirttiğim gibi ,

    Öncelikle red dilekçesi yazmanız gerekir.Trafik sigortasından değer kaybı talep edebileceğini belirtmeniz gerekir.

    Sizin ödeme yapmanızı gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.Maalesef böyle kişiler yanlış yönlendirme sonucu şirkete değil şahıslara ya da her ikisine de dava açmaktadır.

    Yapacağınız en güzel şey mahkemeye kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarının A.5 maddesinin RG-2/8/2016-29789 değişikliğine göre sigorta şirketi tarafından karşılanması gerektiğini belirtmek olur.
  • Mini onarım hariç bütün hasarlar(mini onarımda bazı firmalar hasar olarak yazmaktadır) tramere geçmektedir.

    Değer kaybını onarım bittikten sonra alabilirsiniz.

    İsterseniz , onarımınız bitince bana mesaj atın sizi yönlendireyim.
  • zeroseven Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    öncelikle geçmiş olsun, değer kaybı genel şartlarında şu kadar KM'den yukarısı teminat dışındadır diye bir madde yok.

    Lakin hesaaplanmasında bir förmül var, formüle 165000 gibi bir rakam girdiğin zaman ya hiç rakam çıkmıyor yada çok cuzi bir rakam çıkıyor.

    Kasko değeri kadar para almazsın, aracın rayiç bedeli kadar para alırsın her ihtimalde rayiç bedeli kasko bedelinden yüksek olamaz.
    Pazarlık yapabilirsin hocam.

    Aracın sovtajı ne kadara satılacak ve seninle ne kadara anlaşacaklar ona bağlı. Velhasıl kelam hangi durumda sigorta şirketinin cebinden daha az para çıkacak ise o durumu tercih eder sigorta şirketi.

    Acenteni devreye sok, ilgilensinler konu ile yoksa 4-5 bin TL zarara uğrayabilirsin.
  • zeroseven Z kullanıcısına yanıt
    En fazla 33.000 TL alabilirsiniz. Geri kalan tutarı kaskosu varsa kaskosu , yoksa şahıs ödemek durumunda kalır.



    Satış yaparsanız konuyu kapatabilirsiniz evet.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.