Şimdi Ara

Akü bakımı nasıl yapılmalı? işte cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kış mevsimine yaklaşıyoruz ve akülerimizde bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Akülerimizi pratik olarak kendimiz nasıl kontrol edebiliriz kafa karıştırmadan sade bir dille anlatmak istedim.

     Akü bakımı nasıl yapılmalı? işte cevabı


    Öncelikle Akümülatörlerin üzerinde bulunan eleman toz kapağı dediğimiz kapakçıkları açalım. (tekte olabilir ayrı ayrı kapakta olabilir)

    1-Akümülatörün içerisine bu elemanlardan baktığımızda sıvı yerine plakaları görüyorsak sıvı [elektrolit] seviyesi azalmış demektir.
    Plakaların üzerini kapatacak şekilde rakamsal değer vermek gerekirse 1 cm kadar kapatacak şekilde safsu ilavesi yapmamız gerekir.
    2- Eleman toz kapaklarına baktığımızda iğne deliği kadar ufak delikler vardır bu delikler açık olmalıdır. Çünkü elektriğin kimyasal olarak depo edilmesi ve istenildiğinde tekrar elektriğe çevrilmesi aşamalarında gaz çıkışları meydana gelir ve bu gaz eleman toz kapağındaki delikten dışarı çıkar. Deliği bir toplu iğne vb. açabiliriz. Bu işlemden sonra kapakları yerine takalım
    3- Kutup başları oksitlenmiş mi? oksitlenme belirtisi şöyledir kutup başlarında yeşil ile beyaz karışıımı pütürüklenme olarak görünür.
    Sıcak su dökerek bu tabakayı çözebiliriz. Çözdükten sonra kutup başına ince olarak gres yağı sürerek hava ile temasını önleriz.
    4- Özellikle İki kutup arasında toz, su vb. artık maddeler varsa kuru temiz bir bezle akü yüzeyi güzelce temizlenir.
    5- Akü yüzeyinde özellikle kutunun yan taraflarında elektrolit kaçakları varmı? kontrol edilir şayet varsa kutunun çatlak olduğuna karar verilirse akü değiştirilmelidir.
    6- Kutup başları sıkı olmalı ve maşaları oynamamalıdır, + kutup başındaki plastik bir yalıtıcı kapağını kapatıp bakım işlemini tamamlarız. Bu yalıtıcı kapak yoksa bir yerlerden temin edin.

    Kışın aşırı soğuklarda akünüzün donmaması için tam şarjlı olarak bırakınız.
    Not: Yukarıda anlatılanlar normal şartlarda kullanılan araçlar içindir. Uzun süreli kullanılmayan araç aküleri için şarj cihazlarında şarj edilmesi gerekebilir .







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.