Şimdi Ara

IPhone - ' SIK SORULAN SORULAR ' Çözümler .Sürekli güncellenir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.068
Cevap
33
Favori
492.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Forumda aynı şeyleri bazen defalarca yazıyoruz arada kaybolup gidiyor.Daha derli,toplu olması açısından soru-cevap şeklinde bu forum başlığı altında ana konuları ve sık sorulanları toplıyayım diye düşündüm.Bekleyip yazmaktan ise sık,sık güncelliyelim :


    S : iPhone Türkiyede çalışırmı?
    C: Evet.iPhone 4 bantlı bir cep telefonu ve 'hacklendikten' sonra ülkemizdeki tüm operatörler (Turkcell,Avea,Vodafone) ile sorunsuzca çalışıyor.

    S : iPhone şarj adaptörü 220V ile uyumlumudur?
    C : Evet uyumludur.Sadece 1 ytl gibi bir fiyata satılan ABD fiş çeviricilerinden almanız yeterlidir (Gittigidiyor üstünden alabilirsiniz etrafınızda bulmakta zorluk çekiyorsanız)

    S : Kutunun içinde neler var ?
    C : iphone,şarj adaptörü,senkronizasyon ve şarj için kablosu,boş ATT sim kartı,temizleme bezi,stereo kulaklık (Aynı zamanda hands free telefon kulaklığı olarak kullanabilirsiniz),masa üstü standı.

     IPhone - ' SIK SORULAN SORULAR ' Çözümler .Sürekli güncellenir.


    S : Sim kartı yuvası nerede?
    C : Cihazın üstünde konuşlandırılmıştır.Kulaklık girişinin hemen yanındaki ufak deliğe üst kısmı yuvarlak&kalın bir iğne yada ince bir ataşın ucunu 90 derece açı ile sokup hafif bir baskı uygulayarak sim kartı nızı takacağınız aparatın yukarıya çıkmasını sağlayarak kartınızı
    takabilirsiniz.

    S : iPhone nu bilgisayar üzerinden kullanmak,yedeklemek,eşleştirmek(Sync) ,müzik,video transfer etmek için illaki iTunes şartmıdır?
    C : Evet.iTunes 7.4.2 sürümü şu sıralar en popüler ve sorunsuz sürümlerden birisidir (Sorunsuz : Hackli iphonelari kast ediyorum) Not:Bunun dışında da bir yöntem var ama görece basit ve kolayı bu.

    S : iTunes kullanmaktan korkuyorum telefonumu update yapar diye?
    C : iTunes siz ona 'update' yap demediğiniz sürece update vb yapmaz.Hatta update et deseniz bile sorar size 'eminmisiniz vb' diye.Bu bağlamda yeni cihazınıza video,müzik,fotoğraf atmaktan yoksun kalmak istemiyorsanız bu programı kullanın.Ama yinede paranoya yapıyorsanız :
    bilgisayarınız internete bağlı olmasın.Böylece isteseniz dahi update yapamassınız.

    S : ITunes un bu sürümünü bulamıyorum Apple sitesinde yeni sürümü var.Nereden indirebilirim?
    C :http://filehippo.com/ sitesine gidip (Legal sitedir) arama kutucuğuna itunes yazdıktan sonra çıkan ilk seçeneğe tıklayın açılan sayfanın sag sütununda bundan önceki versiyonlarıda görüceksiniz.Gerekli versiyonu seçip indirin.
    OS X içinde bu siteyide kullanabilirsiniz (Legal sitedir) :http://oldapps.com/itunes.htm

    S : Ilk şarj için tüm gece telefonu şarjda bırakayımmı?
    C : Hayır.Eski teknolijiye sahip cihazlar/pil ler gibi böyle bir şey yapmanıza gerek yok.Pil göstergesi tam şarjli ibaresini gösterdikten sonra şarjdan çekebilirsiniz.

    S : iPhone sim kartımdaki kayıtları okumuyor.
    C : iPhone Mac OS X üstünde Address Book Windows üzerinden de Outlook vb kayıtlarını senkronize eder ve malesef sim kartınızdaki girişleri okumaz. edit: sim karti okuyan bir eklenti var ama ugrasmaniz lazim .

    S : 8 yaşında 'Eski versiyon' sim kartım var değiştirmem daha iyi performans verirmi?
    C : Kesinlik ile evet.Hangi operatörden servis alıyorsanız ilgili/donanımlı bayisine uğrayın hemen değiştirirler. (çok cüzi bir ücret karşılığında yapıyorlar genelde ve kısa bir işlem)

    S : iPhone nun hangi yazılıma sahip olduğunu cihazın kutusunu açmadan nasıl öğrenebilirim?
    C : Seri numarasına bakarak.Seri numarasının (Cihazın arkasında da kutusunun arkasında da yazar) soldan sağa yani baştan 4 üncü ve 5 inci rakamlarının yanyana oluşturduğu sayı 38 ve altı ise yazılım versiyonu 1.0.2 ve altı demektir 39 ve yukarısı ise biraz daha zor(ve yeni) kırılan 1.1.1 firmwarine sahip cihaz demektir.

    Önemli Not : Eğer Apple storelardan 25-10-2007 tarihinden itibaren yeni iphone alıyorsanız versin nosu ne yazarsa yazsın %99 1.1.1 ile geliyordur. (34 üncü hafta ve daha eskisi yazmasına rağmen fabrikasyon 1.1.1 ile gelmeye başladılar)

    S : Firmware versiyonlari nelerdir :
    C : Cihazı henüz 'aktive' etmedi iseniz :

    Cihazı açın,çıkan menüden : emergency call seçeneğinden *3001#12345#* tuşlayın ve yeşil Call butonuna basın.Bir nevi servis menüsü çıkacaktır.En alttaki version seçeneğe gidin :
    03.12.06_G - 1.0.0 firmware
    03.14.08_G - 1.0.1 and 1.02 firmware
    04.01.13_G - 1.1.1 firmware (Upgrade)
    04.02.04_G - 1.1.1 (Apple store orjinal 1.1.1 firmware i )
    04.02.13_G - 1.1.2


    S : Firmware versiyonlarını nereden indirebilirim ?
    C : 1.0.0 : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3538.20070629.B7vXa/iPhone1,1_1.0_1A543a_Restore.ipsw

    1.0.1 : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3614.20070731.Nt6Y7/iPhone1,1_1.0.1_1C25_Restore.ipsw

    1.0.2 : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3823.20070821.vormd/iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw

    1.1.1 : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3883.20070927.In76t/iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw

    1.1.2 : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-4037.20071107.5Bghn/iPhone1,1_1.1.2_3B48b_Restore.ipsw

    1.1.3 :http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-4061.20080115.4Fvn7/iPhone1,1_1.1.3_4A93_Restore.ipsw

    1.1.4 :http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-4313.20080226.Sw39i/iPhone1,1_1.1.4_4A102_Restore.ipsw

    S : iPhone nun garantisi Türkiyede geçerlimidir?
    C : Hayır.

    S : Otomatik kelime düzeltmeyi nasıl kullanabilirim / Kapatabilirim.
    C : Yazdıkça önerdiği kelimeyi beğeniyorsanız sadece space basarak yok beğenmiyorsanız baloncuk içinde çıkan önerilen kelimenin üstündeki x işaretine basarak iptal edip yazmaya devam ederek.Yada toptan iptal etmek istiyorsanız bu sayfadaki yöngergeleri takip ederek (1.1.1 li
    cihazda henüz denemedim bende bilmiyorum ) Buraya tıklayın.

    S : iPhone çoklu sms ve mms gönderemiyor video çekemiyor ?
    C : Evet bunların hiç birini yapamıyor.

    S : iPhone da kac hoparlör var ?
    C : 1 (Cihazın sol altındaki yer hoparlör,sağ altındaki benzeri yer ise mikrofon içindir.Bazen bu görüntü cihazın çift hoparlöre sahip olduğu yanılgısını yaşatıyor)

    S : iPhone u nereden alabilirim ?
    C : Yurt dışından :ebay üstünden sipariş ile yada ABD den yolcu yanında getirerek.Türkiyeden Sirkeci (Bazı mağazalarda ara ara bulunabiliyor),gittigidiyor.com ve sahibinden.com üzerinden yada forumdaki satılık bölümünden.

    S : iTunes 1.0.2 yazılımına sahip olan yazılım ile sim free yapılmış cihazımı yeni bir firmware (1.1.1) var update edeyimmi diye soruyor.Bir zarar gelirmi?
    C : Kesinlik ile hayır.Base band dahil çözülmesi zor olan problemlere yol açarak cihazınızı kullanılmaz hale getirirsiniz.Şu an için itunes dan kesinlik ile update etmeyin.iTunes bu soruyu sorar ise :bir daha bu soruyu sorma kutucuğunu işaretleyip cancel edin.

    S : Peki 1.0.2 yi 1.1.1 update etmenin hic bir yolu yokmudur?
    C : Var.Ama kesinlik ile amatörler için değil. 1.0.2 nin base bandını 0 lamak lazım (Virginize) bu da ileri seviyede bilgi gerektiren bir işlem. 1.0.2 den 1.1.1 update edilmiş yada edilmek isteyen cihazların bu yöntemi uygulaması lazım (linkler altta) Bu işlem için 5 kere deneme hakkınız
    olduğu farz ediliyor ondan sonra tamami ile cihazı kullanılmaz hale getirebileceğinizi ekliyeyim.
    Işlem sırası (Brick edip kilitlenmemiş cihazlar için) : 1.0.2 iphone--Base band virginize--1.0.2 restore--1.1.1 update.Bundan sonra aşağıdaki tutorialdeki adımlar : 1.1.1 de brick olmuş cihazı DFU modda tekrar 1.0.2 ye düşürüp jali break vb yapmak daha sonra tekrar 1.1.1 yükseltip hacklemek.
    Brick olmuş yani yanlışlıkla 1.0.2 den 1.1.1 update edilmiş cihazlar içinde takip edilmesi gereken yol : unBrick işlemi (1.1.1 den tekrar 1.0.2 ye düşürüp jailbrake işlemi) 1.0.2 ye düşürseniz bile basebandınız malesef 1.1.1 in base bandına sahip olucaktır.Bunun içinde ayrıca :
    1.1.1 den modem firmwareni 1.0.2 ye düşürmeniz lazım ondan sonra virginize işlemi yapmanız lazım.

    NOT : IbrickR yada iFuntastic vb hangi platformda olursanız olun (Mac OS X yada Windows) ARKA PLANDA ITUNES HELPER IN KAPALI OLDUĞUNDAN EMIN OLUN

    Mac OS X : Applications--Utilities--Activity monitor programını kullanarak.
    Windowsta ise : CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonuna basarak iligili programı durdurun.

    Hackli iphonelar için bu prosedürü asla unutmayın ve ne yaptığınızı bilmiyorsanızda bu programları fazla kurcalamayın.


    S : iPhone u USB üstünden şarj edebilirmiyim ?
    C : Evet.Beraberinde gelen sync kablosu ile Pc USB 2.0 girişi üzerinden şarj edebilirsiniz (5 inci gen ipod video kablosu da uyumludur)

    S : iPhone bir problem sonrasında 'dondu' (klitlendi/hiç bir aplikasyon cevap vermiyor)
    C : Sleep/wake butonu ile home butonuna basılı tutarak bekleyin cihaz kendini resetleyip yeniden başlatıcaktır.(En üstteki açıp kapama düğmesi ile alttaki yuvarlak home düğmesi)

    S : Edge ayarlarını nasıl yapabilirim?
    C : Çok basit : Settings--General--Network--EDGE menüsüne girerek (Bu örnekte Turkcelli vericeğim) : APN : internet Username ve Password kutucklarına da : gprs yazdığınız zaman Edge ayarlarınız tamamlanmış olucaktır.
    AVEA içinde :APN : internet yazıp gerisini boş bırakmanız gerekmekte.
    Vodafone : APN:internet user ve password : vodafone yazmanız lazım (Kişisel notum : Vodafone da edge özellik ile Turkcelle göre belirgin derecede yavaş)

    S : Telesekreter numaramı nasıl kullanabilirim?
    C : Bu örnekte yine Turkcelli kullanıcağım : normal telefon modunda : *5005*86*7565# tuşlayın ve call butonuna basın biraz bekleyin servis komutu algılandıktan sonra Voicemail tuşunuza bastığınız anda telesekreterinize baglanacaktır.
    Not : yukarıdaki nonun 7565 kısmına kendi operatörünüzün telesekreter numarasını girerek de kullanabilirsiniz.Burada ki örnekteki 7565 kısmı Turkcell içindir.

    S : Telefon defterimde kayıtlı olan numaralardan birisi beni arayınca arayanın ismi yada fotoğrafı neden çıkmıyor?
    C : Telefon defterinizdeki numaraların başındaki prefixleri ve uluslararası arama simgelerini silin. Örnek : +905324444444 yerine 05324444444 formatında yazarsanız arayının ismi kayıtlı ise çıkar.

    S : Bazı bankalardan sms mesajlarını alamıyorum.
    C : Evet böyle bir sorun var.Web bazlı yığın sms gönderileri vb iphone da görülemeyebiliyor. Not : iPhone 1.1.2 firmware ile bu soruna son vermiş görünüyor,artık flaş sms ler ve bankalardan vs gelen sms ler cihaz tarafından okunabiliyor(muş)
    Cihazlardan birisini 1.1.2 update edip bunu konfirme edeceğim.
    edit : Artık 1.1.1 firmware ilede problemsiz olarak banka,web bazlı sms leri doğru şekilde almak ve okumak mümkün :
    Merhaba;
    Ben Turkcell altında 1.1.1 firmware li iphone ile denedim problemsiz çalıştı ( Dikkat bu sadece iPhone 1.1.1 sürümü içindir)

    Installer altında bakarken keşfettim ama Hackintosh da yayınlanmış bile.Kısaca :

    - Installer aplikasoyununu açın (1.1.1 bilgisayarsız yöntem ile hacklenirken otomatikman yüklenen program) Sources bölümüne tıklayın (Daha önce bilgisayarsız yöntem ile anySim ile hack etti iseniz gerek yok zaten bu source var demektir) Edit e tıklayın ve Add e basın
    -http://i.unlock.no/ adresini girin Ok ve done klikleyin
    - Refresh yapın daha sonra alttaki Install bölümüne tıklayın ve Unlocking Tools category sinin altına gidin
    - O bölümdeki Install SMS Fix dosyasını kurun
    - Kurulum bitince telefonunuzu yeniden başlatın ve her şeyin problemsiz çalıştığından emin olun.(Sorumluluk kabul edemem bende problem yaratmıyor ama başkasında yaratmıyacak diye bir garanti yok özellik ile sadece 1.1.1 ile kullanılması gerektiği defalarca belirtilmiş)
    Problem olur ise uninstall etmeniz gerekecektir.

    Kaynak :http://iphone.unlock.no/#SMS-problem


     IPhone - ' SIK SORULAN SORULAR ' Çözümler .Sürekli güncellenir.


    S : Cihazımın sms özelliği gelen 'garip' bir sms sonrasında çalışmaz oldu (Tıklayınca açılmayıp hemen kapanıyor )
    C : Alfanumerik bir sms bu probleme neden olabiliyor.Çözümlerini bu linkte yazdık : Buraya tıklayın.

    S : iTunes hesabım yok itunes dan şarkılari senkronize ederken album art work özelliğinide kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
    C : itunes için album art workleri bulan minik eklentilerde var (Ekstra program) ama her zaman bulamayabiliyorlar yada doğru sonuçlar olmayabiliyor en iyisi bu basit çözüme bakın : Buraya tıklayın.

    mrtlms katkıları ile alternatif çözüm : Konun tartışıldığı direkt sayfa için buraya tıklayın : Herkes iTunes accountu alabilir
    lbum artwork leri çok kullanan kişiler için büyük kolaylık sağlayacak...itunes a üye olduktan sonra sadece şarkının üzerine sağ tıklayıp get album artwork diyeceksiniz ve olay bitecek...

    Işte nasıl üye olabileceğinize dair bilgi...

    http://www.winandmac.com/tips/free-itunes-account-no-matter-where-you-live/

    ingilizcesi olanlar zorlanmicaktır..sadece adımları takip edin..2 dakikalık bir iş...ingilizcesi olmayanlar için bir ara türkçesini yazmaya çalışırım ama eğer başka biri yardımcı olursa daha iyi olur...yoğunum çünkü bu aralar...bu yöntemi görünce paylaşmadan edemedim..

    kaynak:http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=14634

    Not: Iphone kullanıcılarının ilgisini daha çok çekecektir. Malum cover flow die harika bi özellik var

    S : Apple web 2.0 aplikasyonları nelerdir ?
    C : Safari altında çalışan Apple onaylı tüm servis&programcıklar için : Buraya tıklayın.

    S : DVD lerimi videolarımı basitçe nasıl iphone için çevirebilirim ?
    C : Bunun her platform için bir sürü yöntemi var.Başlıca basi ve efektif olanları bu linkte yazdık : Buraya tıklayın.

    S : TR Turkcell yazısı gibi görece uzun operatör ismini tam olarak göremiyorum bunu görmek için ne yapmalıyım?
    C : Bu başlık altında gerekli açıklamalar mevcut : Buraya tıklayın.

    S : iphone için kaç türlu sim free metodu var?
    C : Kabaca : Yazılımsal ve donanımsal olmak üzere iki metod var.Bunlarda kendi aralarında versiyonlara sahip.

    S : Youtube sim free işlemi sonrasında çalışıyormu?
    C : Sim free işlemini yapana bağlı.Basit bir şekilde aktive edilebiliyor.

    S : Cihazımın bluetooth özelligi problemli olabilirmi? Bluetooth ile dosya transfer edemiyor,alamıyor senkronizasyon yapamıyorum.
    C : Cihazınızda problem yok.iPhone sadece Bt kulaklık profilini destekliyor.

    S : Aracım fabrikasyon olarak bluetooth özelliği ile adres defteri paylaştırmayı destekliyor.Aracımda bu özellik var ve iphone içindeki kayıtları bluetooth üzerinden gördüğüm halde arama yapamıyorum (Yada arama/çağrı kabul edebiliyorum ama ses alamıyor&gönderemiyorum)
    C : iphone şu an çok limitli sayıda araçta bu özelliğini kullanabiliyor.Özellik ile 2004 ve üstü BMW sahiplerinin kaşılaştığı bir durum.Ilerideki bir firmware güncellemesi ile bu sorunun giderilecegi belirtildi. (BMW ayrıca opsiyonel iphone entegrasyonunu ilk yapan firma oldu)

    S : Araç içi şarj cihazı olarak ne kullanabilirim ?
    C : Görece kaliteli bir markanın sigorta korumalı (yüklenmeye karşı) 5 inci jenerasyon ipod video vb ile uyumlu 1000mA(1amp) 5V olan hepsini kullanabilirsiniz.

    S : IPhone ile bazı web sitelerinde sorun yaşıyorum / iphone flash destekliyormu?
    C : Flash tabanlı web sitelerine giremessiniz zira iphone flash desteklemiyor.

    S : Cihazın kutusundan kullanım klavuzu çıkmadı nereden bulabilirim?
    C : Apple cihaz ile beraber kapsamlı bir kullanım klavuzu vermiyor ama sitesinden Ingilizce ve pdf formatından indirebilirsiniz : iphone klavuzu için buraya tıklayın.

    S : ABD de iphone u Apple storelardanmı?ATT bayilerindenmi almalıyım?
    C : ATT bayileri sadece kontrat ile satarlar.Apple storelar ise müşteri başına 5 adete kadar kontratsız iphone satabilirler.Dolayısı ile Apple storlar tercih ediliyor.Eger sorarlar yada kontrat için ısrar ederler ise hediye yada hayır kurumu çekilişi gibi bahaneler söyleyebilirsiniz
    Not : 30/10/2007 tarihinden itibaren Apple ın aldığı bir karar ile müşteri başına satılacak cihaz adedi 2 ile sınırlandırıldı ayrıca peşin para ile iphone satışıda yapılmamakta (gift card lar geçersiz malesef)

    S : iPhonenun 8 gb modelinin fiyatı ABD de ne kadar ?
    C : Bu başlığın açıldığı tarih itibari ile ABD de 8gb modeli 399$+cihazı aldığınız eyaletin tax tutarı kadardır (Kontratsız/4gb modeli ise artık üretilmiyor fakat 4gb olarak halen bir kaç yerde eski stoklardaki cihazlar mevcut )

    S : iPhone nun TV çıkışı varmı?
    C : Bu özellik 1.1.1 sürümü ile kullanılabiliyor,ek olarak Apple dan yeni satışa çıkan TV out kablo setinide satın almanız gerekiyor.

    S : iPhone nu müzik sistemine yada ipod uyumlu hoparlörlere bağlayabilirmiyim?
    C : Standart bir kablo ile uygun her türlü cihaza bağlayabilirsiniz.Yinede nadirde olsa bazı iphone ların bir kaç kullanımdan sonra iphone ready ibaresi olmayan ipod aksesuarları ile sorun yaşadığı/yaşayabileceği bildiriliyor(ciddi donanımsal problemler)

    S : iPhone wifi üstünden senkronize oluyormu ?
    C : Hayır.(BT üzerindende olmuyor.Şu an için yanlızca USB ile)

    S : Google maps uygulaması ülkemizde çalışıyormu?
    C : Malesef Avrupa ve ABD de ki gibi mağaza POI vbleri araştırıp bulup tel nolarını&tam adreslerini öğrenme,basitçe rota çizme vs vs gibi hic bir şeyi yapamıyorsunuz.Sadece harita üzerinde gezebilirsiniz.Bu sorunu da Google ın çözmesi lazım .(Örnek : ABD üstünde bir şehirde
    gezinin ve hospital tal yada Starbucks yazın ,çıkan sonuçları görünce günlük hayatımızda işimize gerçekten yarayacak bir aplikasyondan nasıl faydalanamadığımızı görün.)

    S : Peki Google maps uygulamasının haritalarını indirip bir klasöre koyamazmıyız?Cihaz hep network bağlantısı ile haritaları indiriyor.
    C : Malesef hayır.

    S : iPhone da tümleşik (Native) bir ofis programı yok.Bazı belgleri en azından görüntüliyemezmiyiz?
    C : Mail ile gelen eklentileri (Word,Excell) görüntüliyebilir ama doğal olarak editliyemessiniz.

    S : Peki Google Office uygulamaları?
    C : Google bu gün itibari ile Gooffice uygulamasını iphone kullanımına açtı.Yakın gelicekte PC versiyonunda olduğu gibi tüm fonksiyonlar kullanılabilecek : Safariye bu adresi girmeniz yeterli :http://goffice.com/

    S : iPhone da tümleşik bir GPS chipseti varmı?Navigasyon programı kurabilirmiyim?
    C : Hayır yerleşik böyle bir donanıma sahip değil yazılımda yok.

    S : Türkiyede servis vermeye başlıyacak 3G networkü ile uyumlumu?
    C : iPhone 3G desteklemiyor.

    S : mp3 lerimi zil olarak atayamıyorum.
    C : Fabrikasyon olarak buna izin vermiyor.Ama artık çeşitli hackler ve programlar ile bu mümkün (Bunu ayrıca anlatacağım)

    S : iPhone numu nasıl kayıt ettirebilirim?
    C: Bulunduğunuz sene içinde en az bir kere yurt dışına çıkıp gelmiş herhangi bir T.C vatandaşı iseniz ve daha önce başka bir cihaz kayıt ettirmedi iseniz misal : Herhangi bir Turkcell ekstraya pasaportunuz ile (yada hangi operatörü kullanıyorsanız oraya) gidip cihazınızın imei
    numarasını kayıt ettirebilirsiniz.Fatura ibraz etmenize gerek yok.Çok basit ve kısa bir işlem yaklaşık 5 ytl masrafı var.Her pasaporta bir sene içinde en fazla bir tane cep telefonu kayıt ettirilebiliyor.

    S : Pil ömrü ortalama ne kadar?
    C: Kişiden kişiye ve kullanım amacına göre çok değişken.Örneğin benim kullanımım altında ortalama 2,2.5 gün gidiyor.4-5 güne dayanan arkadaşlarda var Sanırım canım,cicim zamanları geçince 2 ile 3 gün arası demek en doğrusu olucak.

    S : Ses kayıt özelliği var mı ?
    C : Yok.Ama iBrickR ile hacklenmiş bir cihazda hiç problemsiz olarak VNotes programını kurabilirsiniz.Çabuk sesli notlar almak ve mail ile göndermek için (Yada cihazdan tekrar dinlemek) çok güzel ve ufak bir program.

    S : iPhone da USB disk modu varmı? (Bilgisayara harici hard disk gibi bağlanıp veri alış verişi yapmak için)
    C : Hayır. (Not : Sadece Mac OSX de calıştıracak bir hack Tuaw sitesinde yayınlandı)

    S : iPhone ekstra hafıza kartı takabilirmiyim ? (SD/miniSD vb)
    C : Hayır.

    S : iPhone firmware 1.1.1 sürümünde hoparlör ve kulaklık sesi belli bir miktar artmış doğrumu?
    C : Evet hem konuşma yaparken hemde hoplarlörden dinlerken seste belli bir artış olduğu fark edilebiliyor.Buna ek olarak bazı kullanıcılar pil performansının bu yazılım sürümü ile daha azalmış olduğundan şikayet ediyorlar.

    S : Zamanlı sms gonderebilirmiyim? (Misal : Bundan 1 hafta sonra gitmesini istediğiniz ama şu anda yazdığınız bir sms niz var)
    C : Hayır. (Yanlız sim servisiniz destekliyor ise sim menüsünden yapabilirsiniz.Vodafone sim kartlarında olduğu gibi)

    S : iPhoneda 'profiller' varmı? (Mesala :Toplantı,çağrı,sessiz vb gibi)
    C: Hayır yok.Cihazın yanında konuşlandırılmış ses tuşunun hemen üstündeki minik tuş ile tek dokunuşta sesli alarm&çağrıları vs kapayıp/açabiliyorsunuz.

    S : Msn yada benzeri bir servisi kullanabilirmiyim?
    C : Evet.Nativee olarak desteği olmasada Safari üzerinden : beejive.com a giderek kullanabilirsiniz ya'da meboo ile.Hacklenmiş cihazlarada Apollo IM ın en son sürümünü yüklerseniz native aplikasyon gibi de direk çalışır.

    S : 0 hiç kullanılamamış iPhonum var 1.0.2 yada 1.1.1 sürümüne sahip bunu nasıl sim free yapabilirim ?
    C : En iyi ve güzel tutorial bu başka bir şeye bakmanıza gerek yok (Orijinal,oynanmamış 1.1.1 için) : Tık.

    Kurmanız gereken sadece 1 program var : independence : Tık. (1.2.5 de bu gün çıktı şansınıza.Spring board patch yada başka sim kart ile tekrar tekrar aktive problemini çözmek için patch ede gerek yok)
    Birde orijinal 1.0.2 firmwareni indirin tutorial deki gibi bir yere koplayalarsınız :http://r@pidshare.com/files/59254526/iPhone1_1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw (@ yı a ile değiştirin)

    Bu işlemleri intel tabanlı Mac de yapmanızı salık veririm .

    Bu yukarıdaki tutoriali bitirince : simFree yapmak için bu dosyayı indirin (Bu en yeni sürümüdür) : anySIM 1.1

    Tutorialde yazmayan bölümü yazayım (Buraya tutorialin 3 sayfasınıda bitirdikten sonra geliceksiniz)

    Yukarıdaki her şeyi bitirdikten sonra independance i açın: (Telde wifi dan bağlı olsun aynı zamanda usb dende)

    Customizeyi seçin Applications dosyasını seçin sonra Systemi yukarıdaki minik yuvarlak add butonuna tıklayın unzip ettiğiniz anysim in yerini gösterin.Vermiş olduğunuz ip ve password u girin 'fix it message " çıkıncada yes e basın.

    Kullanıcağıniz sim karti iphone yerleştirin (Bu aşamaya kadar kullanılacak sim karta gerek yoktu.Yukarıdaki tüm aşamalarda ama artık var .Kartı takmayı unutmayin!)
    iphone dan anySIM ikonuna tiklayın ve ekranda ki yönergerleri takip edin.

    5-10 dk içinde sim free olucaktır cihaz.Üstelik dediğim gibi hiç bir patch vb ye gerek olmadan.

    Daha sonra simFree programını ve SSH ı cihazdan kaldırın ama sıralama anySIM ve SSH olarak gitsin.Yine independence üzerinden (iphone u simfree den sonra restart edip usb den bağlıyken) cihaza bağlanıp ilk önce anysim i daha sonrada SSH yi kaldırın.independence icinde anySim i kurduğunuz yerden kaldırın SSH yide daha evvelki SSH segmesinden.SSH yi kaldırırken bir dosyayı tutayımmı diye sorucak evet diyin.

    Bu kadar.



    Notlar :

    -Sağlam bir işletim sisteminiz olsun.Elektirk kesintilerine karşı iyi bir ups daha da ideali tam şarjlı ve ceryana bağlı bir laptop daha da iyi olur ve her zaman ! : Utilities--Activiy monitor programını açın : itunes helper in açık olmadığına %100 emin olun.
    -Keyboard auto lock her şey bitene kadar 'never da' olsun.
    -Sim free yaparken : kullanıcağınız sim in pin şifresi sorma özelliğini iptal edin (kırdıktan sonra tekrar sim pini sorma özelliğini aktive edebilirsiniz iphone dan) bunu iphone da bu işlemler sırasında yapamıyacağınız için lütfen başka bir telde iptal edip öyle iphone a takın.
    -Bu işlemler başlamadan önce iphoneun şarjının tam olduğuna emin olun (0 tel ise en az bir kaç saat şarjda kalsın sonra işleme başlayın)
    -Bu işlem sonucundan youtube itunes store vb için ayrı bir işlem yapmanıza gerek yok çalışacaklardır.(Ayrıca değişik sim kartlar için patch ede gerek yok yukarıda yazdığım gibi .Hepsini test ettim hepsi çalışıyor)Youtube için edge ayarlarınızı yapmayı unutmayın.
    -1.1.1 sürümünün 1.0.2 ye göre telefondaki konuşmalarda 'sesi' daha fazla çıkar ama lütfen ekrandaki koruyucu sticker benzeri tabakayı kaldırmadan test etmeyin ses gelmiyor zannedebilirsiniz (Gülmeyin bu yanılgıya çok düşen oluyor)
    -1.1.1firmware i üçüncü parti hackli yazılımlarin çoğu ile şu an sorunlu o yüzden App tap gibi yükleyiciler ile şu an bir şeyler yüklemeyin cihazın stabilitesini bozmayın/restore yapmak zorunda kalmayın.

    Ip ucu : Yukarıdaki tutorialin ilk başlarında sorun yaşarsanız ( her şey hazır ve independance i daha ilk açtığınızda) iphoneu 'uyanı' tutun home butonuna basarak.independance bazen sorun çıkartırsa yeniden başlatıp deneyin.(işlemin ortasında değil tabiki!Çok uzun bekleme olur ise yada iphone a bağlanamaz vb )

    Bundan basit versiyonu yok ayrıca en sağlam diyebileceğim yöntemde bu.

    1.1.1 : itunes un mobil versiyonu : Edge üstünden çalışmaz default olarak (bir tek wifi ile çalışır)

    Edge ayarları Turkcell için : Settings-General-Edge : APN: internet Username ve password : gprs
    Bazen telefonu yeni baştan başlattıgınızda edge ayarları 0 lanabilir tekrar girmeniz gerekebilir.Bu 1.1.1 den kaynaklanan bir sorun.Çözümü çok stabil değil ve biraz da zor o yüzden yazmıyacağım (Ayrica roaming yaparken dert açabiliyor+satacaksanız kimin ne networkte kullanıcağınıda bilmeniz daha da önemlisi ileri seviye kullanıcı olmanız gerekiyor)

    Voicemail tuşunun otomatikman telesekreterinizi araması içinde telefon bölümünden : *5005*86*7565# tuşlayıp Call a basıp biraz bekleyin .Bu rakamların sonundaki 7565 Turkcell kim aramışcell in servis numarasıdır başka bir operatör kullanıyorsanız onun numarasını oraya girin.

    Yukarıdaki tutoriali pdf ye çevirip print etmenizi iyice okumanız öneririm sorumluluk kabul etmem zira ne yaptığınız bilmiyorsanız ve tereddütleriniz varsa yapmayın.

    iTunes da 7.4.2 den yüksek sürümünü kullanmayın derim.Bu sürümüde nereden buluruz derseniz yukarıda yazının başında adresi var.

    Hiç kafanızı karıştırmayın asla hacklenmiş bir iphone da bu yazılanları yapmayin yaparsanız sonucunada katlanırsınız sadece 0 cihaz yeni sürüm firmware ile çalışır.

    S : Windows için ne kullanabiliriz?
    C : Windows içinde bu tutoriali takip etmenizi tavsiye ederim.Yanlız tekrarlıyorum intel bazlı Mac deki işlem çok daha basit,hızlı ve daha da önemlisi güvenilir : Windows için 1.1.1 li cihaz tutoriali.


    S : 1.0.2 den 1.1.1 upgrade i yaptım cihazım kilitlendi!/ Daha değişik yöntemleride öğrenmek istiyorum.
    C : Bu işin kaynağına gitmenizi tavsiye ederim zira kullanıcı tabanı ve s&c plar o kadar çokki bir kişinin yetişmesi mümkün değil :

    Hackintosh iphone forumu
    Hackintosh genel açıklamalar
    Hackintosh unlocking
    Hackintosh Tools (Program vb)

    ModMyiPhone tüm tutorial ve ip uçları&açıklamalar.

    S : Wallpaper ve ringtone ları kullanabileceğim basit bir site varmı?
    C : Legal ThememyiPhone sitesi.Basit&kullanılmaya hazır ring tone ve wallpaperlar vb.

    S : Uygun formatta çevirdiğim videolarımı nasıl iTunes üzerinden iphonuma gönderebilirim ?
    C : Mac OSX : iTunes ü açın sol daki tool barda : Movies i seçin ve dosyalarınızı sürükle bırak ile iTunes un bu bölümünün içine bırakın.Sync ediceğiniz zamanda iPhone u bilgisayara bağladığınizda iPhone menüsünde çıkan Movies seçeneğine gidip sync etmek istediğiniz kliplerin yanındaki kutucukları işaretleyin.
    Windows : Videolarınızı bilgisayarınızda herhangi bir yere save etti iseniz : Ilgili klasörü açın,iTunes programını da açın iTunes daki movies bölümüne uygun formatta çevirmiş olduğunuz videolarınızı sürükle bırak ile iTunes un bu bölümünün içine bırakın.Sync ediceğiniz zamanda iPhone u bilgisayara bağladığınizda iPhone menüsünde çıkan Movies seçeneğine gidip sync etmek istediğiniz kliplerin yanındaki kutucukları işaretleyin.
    Silmek içinde : iTunes /movies altında silmek istediğiniz filmi silebilirsiniz (Yada iTunes içinde kalsın ama iPhonedan silinsin istiyorsanız Sync ederken :iTunes da iPhone menüsünde çıkan Movies seçeneğine gidip sync etmek istediğiniz kliplerin karşısındaki kutucukların yanındaki işaretleri kaldırabilirsiniz)
    Alternatif kaldırma metodu : iPhone nun ipod menüsündeki videolar bölümüne girince ekrana çıkacak olan video isiminin olduğu yere parmağınızı dokundururken hafiçe sağa yada sola hareket ettirirseniz sağ da çıkacak kırmızı butona bastığınızda iTunes a girmeden direkt cihaz üstünden de silebilirsiniz.


    S : Binlerce mp3 üm var her senkronizasyonda eşleştirmek/zaman kaybetmek istemiyorum ne yapmalıyım?
    C : iTunes içinde bir tane yeni playlist oluşturun : Sol en altta bulunan + işreteni basın ve playlistinize isim verin : iphone playlist vb gibi.Daha sonra soldaki toolbardan üstteki Library altındaki Music bölümüne gidin.Burada bilgisayarınızdaki tüm mp3&AAC leri görebilirsiniz.
    iPhone ile eşleştirmek istediginiz şarkıları (çoklu seçim için ALT a basılı tutun ve tek tek seçin) seçin ve altta yeni oluşturmuş olduğunuz iphone playlistine sürükleyip&bırakın (Doğru playlistin içine girdiğine emin olun.Merak etmeyin şarkılarınız 2 ayrı yere kopyalanmıyor sadece
    kısayol gibi yeni playliste Library nin içinden 'tanıtılmış' oluyorlar.Böylece istemediğiniz şarkıları kütüphaneninizden silmeden iphone ile eşleştirmiş olursunuz.
    Not: Sync ediceğiniz zamanda iPhone u bilgisayara bağladığınizda iPhone menüsünde çıkan Music seçeneğine gidip sync etmek istediğiniz playlisti işaretleyin.

    S : iPhoneun fotoğraf kalitesi nasıl?
    C : Çoğu kullanıcı megapiksel kavramı ile fotoğraf kalitesini paralel olarak düşünüyor.Bu yanlış bir düşünce tarzı (Tabiki firmalarında bunda katkısı var)Açıkcası yeterli ışık şartlarında iphone un fotoğraf kalitesi sizi şaşırtabilir diyebilirim.Bir cep telefonuna göre performansı çok,çok iyi.

    S : Illa iTunes store'a kayıt olmak istiyorum fakat Türkiyeden üyelik kabul etmiyorlar nasıl kayıt olabilirim?
    C : iTunes store malesef Türkiyede yok ve olmayan ülkelerden kredi kartı ile üyelik kabul etmiyorlar.Fakat bunun bir yolu var : iTunes gift card alıyorsunuz (misal 25$ lık) arkasındaki kodu kazıyoruz (veyahut elektornik olarak aldı iseniz size verilen kodu kullanıcaksınız)
    iTunes üzerinden yeni kayıt opsiyonu ile gift cardın kodunu yazıp gerekli yerleri dolduruyoruz.Adres olarak herhangi bir ABD adresi yazıyoruz (yellow pages dan adres bulabilirsiniz yada goog layın ve bir şirket vb adresini kullanın) ve mail adresimizi girip işlemi tamamlıyoruz.
    Kullanıcı olarak seçtiğimiz mail adresi ve şifreyi girip iTunes store un tüm özelliklerinden faydalanmaya başlıyoruz . (Artık iTunes plus diye DRM free servisleride var)

    S : iPhoneda DIVX dosyalarımızı göruntüleyebilirmiyiz?
    C : Hayır.Yukarıda yazılmış olduğu gibi uygun formata çevirmeniz lazım aslında gayet basit bir işlem transferide görece zahmetsiz.

    S : USB üstünden dosya alışverişi,ringtonelar,jailbrake vb gibi işlemler için basit ve fonksiyonel programlar nelerdir ?
    C : MAC OS X için harika bir program olan iFuntastic : iFuntastic 4.6.1 için buraya tık.
    Windows XP ve Vista için ise iBrickR : Ana sayfası Güncel sürümü olan 0.91 için direkt download : Tık
    Yukarıdaki her iki yazılımda %100 freeware dir.Her ikiside basit görünümlü ama çok efektif araçlardır.
    Gerek jail brake,gerek dosya transfer aracı,gereksede bir çok değişik işlem için en çok kullanılan tercih edilen programların başında gelirler.Yanlız ayar segmeleri ile oynarken lütfen dikkat iBrickR unzip ettikten sonra C altında direkt bir klasör oluşturup onun içine kopyalama
    nızı öneririm.

    S : En dertsiz kolay kullanımlı 'zararsız' ring tone programı hangisi?
    C : 15$ lık ticari bir program olan : iToner.MP3 ve AAC formatındaki şarkılarınızı sadece sürükle,bırak yaparak ring tone haline getirebilirsiniz.Üstelik hack vs ye gerek olmadan! (1.1.1 de çalışıyor) iToner için TIK.

    S: Yukarıdaki bazı tutuoriallerdeki yönerglerdeki terminal ekanında (OSX) yada Putty veyahut winSCP ile sorunlar yaşıyorum.Terminal ekranları hemen kapanıyor yada komutları doğru yazdığım halde problem oluşuyor.
    C: Büyük ihitmal ile iBrickr yada independence ile yüklediğiniz SSh problem yaratıyor.Uninstall edip appTapp ile yükleme yapın cihazı tekrar çalıştırın (SSH,Community sources ve bsdsub system) tekrar deneyin.

    S : Bazı forumlarda ve ilanlarda cihaz üstünden yükleme yapan bir program görüyorum.Nedir bu program?
    C : Bu programın adı : appTab Installer app beta olarakta geçiyor.Benim çok tavsiye ettiğim bir program değil zira kurcalarken çok rahat problem yaratma potansiyeli olan bir yazılım. Hem OS X hemde windows ile çalışyor.Kullandığınız iTunes versiyonuna göre uygun olan
    programı sayfasından indirin :http://iphone.nullriver.com/beta/ .1.1.1 ile çoğu şey (programın kendiside) pek uygun değil o yüzden 1.0.2 ve daha aşağı sürümlerde görece daha problemsiz.Bilgisayar üstünden install ederken çikan pencereden uygun sürümü (1.0.2 vb)
    seçin.Hata verir ise tekrar başlatın.Bazen 3-4 kere hata mesajı verebiliyor kurarken.

    S : Basebandı nasıl virginize edebilirim? ( 0 layabilirim) 1.0.2 den 1.1.1 update edip cihazı kilitledim.
    C : Şu an en iyi fotoğraflı ve görece basit tutorialler bunlar : (ılk önce 1.1.1 den 1.0.2 ye cihazı tekrar downgrade yapmanız lazım daha sonra bu aşama)
    OSX için : Tık.
    Windows için : Tık.
    Edit : altlarda verdiğim Installer sourcelarını da kullanarak pc ye gerek kalmadan da ilgili firmware nize ait Virginize dosyalarını wifi üstünden cihazınıza indirip cihazınızı vriginize etmeniz artık mümkün ;)

    S : 1.0.2 li cihazim var.anySIM (iunlcok vb) ile cihazı 'kırmıştım' 1.1.1 yükseltip cihazı kilitledim sonra tekrar jailbrake yaptım tutoriallerdeki gibi virginize işlemini yapamıyorum?
    C : Bunun nedeni : Cihazı eğer tekrar 1.0.2 ye döndürdü iseniz modem yazılımının halen 1.1.1 e ait olması.Dolayısı ile base bandıniz halen 'karışık' ve bir üst modelin yazılımına ait.Dolayısı ile yapmanız gereken :
    Ilk önce modemin base bandı nıda dowgrade etmek yani 3.xxx li modem vversiyonuna çevirmeniz lazım.Ondan sonra virginize işlemi yapıp diğer işlemlerı sırası ile yapabilirsiniz.
    Not ? '0' ellenilmemiş ambalajında bir 1.0.2 cihazını var ise (Kısaca hiç kırılmamış vb ise) virginize etmenize gerek yok.Üstekki tutoriallerdeki gibi yapıp kıracaksınız zira base bandınız da 0. Bu yazdığım birginize işlemi : 1.0.2 ye sahip hacklenmiş cihazları yanlışlık ile yada
    bilerek 1.1.1 yükseltmek için base bandda gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir.Ve dikkat! : Virginize işlemininde bir sınırı var.Hiç kimse tam olarak bilmiyor ama 5 kere ile sınırlı olduğu bir çok kişinin ortak fikri.Kesinlik ile 'ileri seviye' bilgisayar kullanımı gerektiriyor.
    Eğer şansınız var ise bu işlemide OS X altında yapmanız özellik ile tavsiye ederim.

    S : Yeni 1.1.1 sürümüne sahip iphoneum var fakat mobile itunes programını kullanamıyorum.
    C : Bu program sadece Wi-Fi bağlantısı üzerinden çalışır.Youtube,Safari ve mail programının aksine hızlı bir WiFi bağlantısı şarttır.

    S : Sim kartımdaki kontakları nasıl iphone'a aktaracağım?
    C : Bluetooth lu bir bilgisayara sahipseniz ve elinizdeki öteki telefon çoklu adres defteri girişi göndermeyi destekliyorsa çoklu yoksa tek,tek ya'da Nokia ,Samsung,SE gibi bir cihaza sahipseniz cihazın kendi PC suite programı ile bilgisayara bağlayıp ,senkronize edip dosyaları Windows adres defterine veyahutta Outlook'a göndererek daha sonrada iTunes üzerinden bu dosyaları eşleştirebilirsiniz (Sync).

    S: iPhone nun ip adresi nerededir?
    C: Settings>Wi-Fi(Wifi açık olması lazım) daha sonra bağlı olduğunuz network hangisi ise yanındakı minik mavi oka basarak çıkacak olan sayfadaki IP Address segmesinde görebilirsiniz.
    (Aynı zamanda : Settings>General>About dında altında görebilirsiniz ama genelde yukarıdaki yöntemdeki ip adresini kullanmanız (tutoriallerde) önerilir.

    S: iPhone nun Mac adresi nerededir?(Varsa reuterinizin filitrelemesine ekliyebilirsiniz)
    Settings > General > About
    Aynı zamanda DHPC yenileme vb için Apple support : Tık

    S : Hack ,jailbrake 3 üncü parti yazılımcıların programları? free işlemi sırasından işletim sisteminden bağımsız olarak M U T L A K A D I K K A T edilmesi gerekenler nelerdir?
    C: Şahsen çok gerekmedikçe ve de cihazı iyi tanımıyorsanız bu tip işlemleri yapmanızı pek önermem ama her ne yapıyorsanız yapın mutlaka :
    - Arka planda iTunes helper in açık olmadığına emin olun
    - Tuş takımı kilidinin devreye girmemesi için ayarını M U T L A K A never a getirin : General ? Auto-Lock ? Never
    - Sim free işlemine kadar kullanıcağınız sim kartı cihaza takmayın.simFree işlemi sırasında da kullanıcağınız kart mutlaka cihazın içine takılmış olsun.
    - Sim free işlemi yapıcağınız sim kartın işlem bitene kadar pin sorma özelliğini iptal edin (Bunu jailbrake yapılmış iphoneda yapabilirsiniz Settings phone segmesinde)
    - Tam şarjlı bir laptop yada iyi bir güç kaynağına takılı (UPS) bir masa üstü bilgisayar kullanmanızı öneririm zira işlem sırasında elektrikler kesilir ise cidd problemlere yol açabilir.
    - Aksi belirtilmediği takdirde bu tipta aplikasyonlar ile uğraşır iken itunes programıda mutlaka kapalı olsun.

    S : iphone 1.1.1 firmwarenin 1.0.2 ve numerik olarak daha düşük sürümlerden bir farkı var mı?
    C : Evet bazı farkları var :
    - iTunes WiFi music store
    - Konuşma esnasında ve dış hoplarlörden daha fazla ses alınması (Daha yüksek volume)
    - Home butonuna çift clik yapıldığında telefon favorilerine ya da müzik bölümüne/kontrollere çabuk ulaşma
    - Space bar a çift tıklandığında 'akıllı giriş zamanlayıcısı' fonksiyonu
    - Mail ekleri yatay ve dikey görüntülenebiliyor
    - Apple BT kulaklığın pil simgesinin/durumunun gösterilmesi
    - Stocks un içindeki Stock ve cities & wheatherin yerleşiminin değiştirilebilmesi
    - TV çıkışı (ABD alınışı 45$ olan Apple iphone TV out kablosu dışında hiç bir kablo ile çalışmaz)
    - Uluslararası gezinmede (romaing) sırasında EDGE/Gprs in isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılabilmesi.
    - Ayarlanabilir alarm volume
    - Yeni aralıklı&ayarlanabilir passcode lu kilitleme fonksiyonu.
    Eksi tarafı : Edge ayarlarını cihazı tam olarak kapatınca ya da sim kart değiştirince her seferinde el ile tekrar girmek zorunluluğunun olması.Bazı kullanıcılarda pil tüketiminde artış olduğunu söylüyorlar.

    S : iPhoneun bundan sonraki yazılım sürümü?
    C : Büyük ihtimal ile 9 Kasım gibi ABD'de ve Avrupada : 1.1.2 sürümü gelicek.

    S : iPhone ekran çönürlüğu,yoğunluğu ve boyutu ?
    C : 3.5 inch diagonal 320x480 160ppi

    S : Hiç bilgisayar kullanımadan iPhone aktive edilebiliyormuş.Doğrumu?
    C : Evet..Jailbrake için bir kaç yöntem var şu sıralar en popüleri hiç bilgisayar kullanılmadan yapılanı (Sadece bir Wifi networkune bağlı olmak yeterli):



    Not : Kutudan yeni çıkan 1.1.1 li cihaz yada base bandı virginize edilmiş ve işletim sistemide b.b.dıda tamamen yeni olan 1.1.1 upgrade li cihazlar için.
    Video da yapılanları sırası ile görmek için : Buraya tıklayın.

    S : Sim servislerini kullanabilirmiyim?
    C : Benim gördüğüm kadarı ile hem Turkcell hemde Vodafone altındaki tüm basit sim servisleri kullanılabiliyor (Haberler,bilgi,eğlence vs) Settings-Phone bölümünde bu servisler mevcut.

    S : iPhone nun tam teknik spektifikasyonları nelerdir ?
    C : Apple iPhone :

    Capacity:

    8GB flash drive1


    Display

    3.5-inch (diagonal) widescreen multi-touch display
    480-by-320-pixel resolution at 163 ppi
    Support for display of multiple languages and characters simultaneously

    Operating system

    OS X

    GSM

    Quad-band (850, 900, 1800, 1900 MHz)
    Wireless data
    Wi-Fi (802.11b/g)
    EDGE
    Bluetooth 2.0+EDR

    Camera

    2.0 megapixels

    Audio

    Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
    Audio formats supported: AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (formats 1, 2, and 3), Apple Lossless, AIFF, and WAV

    Video

    Video formats supported: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Baseline Profile up to Level 3.0 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.

    Headphones

    Stereo earphones with built-in microphone
    Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
    Impedance: 32 ohms

    Mac system requirements

    Mac computer with USB 2.0 port
    Mac OS X v10.4.10 or later
    iTunes 7.3 or later

    Windows system requirements

    PC with USB 2.0 port
    Windows Vista Home Premium, Business, Enterprise, or Ultimate Edition; or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later
    iTunes 7.3 or later

    Environmental requirements

    Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
    Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
    Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
    Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m)

    Input and output

    iPhone
    30-pin dock connector
    3.5-mm stereo headphone minijack
    iPhone Dock
    Dock connector

    Power and battery

    Built-in rechargeable lithium ion battery
    Talk time: Up to 8 hours
    Standby time: Up to 250 hours
    Internet use: Up to 6 hours
    Video playback: Up to 7 hours
    Audio playback: Up to 24 hours



    - S : Avrupa versiyonu iPhone görsel olarak ayırt etmenin bir yolu varmıdır?
    - C : Evet.Cihazın arkasında iPhone yazısı ve seri numaralarının olduğu yerde büyük harfler ile CE sertifikası mevcuttur rahatlık ile ABD modelinden ayırt edebilirsiniz.

    - S : Restore işlemini nasıl yapmalıyım?
    - C : Bunu gerçekleştirmenin bir kaç yolu vardır.En çok tercih edileni en popüler sürümde (1.1.1) örnekliyeyim.
    - Arka planda itunes helper.exe nin çalışmadığından emin olun.
    - Cihazı yanlızca kendisi ile aynı sürüme sahip yazılım ile restore işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.Yani cihazınız 1.1.1 sürümüne sahip ise ancak 1.1.1 ile restore edilebilir.Ilgili sürümlerin download linkleri yukarıda var.Indirin ve bir yerde saklayın.(Sonu mutlaka.ipsw olarak kalmalıdır.Yani dosya uzantınızı asla değiştirmeyin)
    - iPhoneun pil durumu da çok az olmasın.Tercihen beraberinde gelen ATT sim kartını içine takın ve cihazı USB üzerinden bilgisayarınıza bağlayın.(iyi bir UPS yada laptop ile bu işlemi yapmanız daha iyi zira elektirk kesintisine karşı tedbirli olmakta fayda var)
    - Tercihen itunes 7.4.2 den düşük bir sürümü kullanmamanızı tavsiye ederim.Sürümünüz daha düşük ise update edin.(Yukarıda linki olan Filehippo sitesinden indirebilirsiniz)
    - iPhone usb den bilgisayarınıza takılı iken iTunes ü açın iTunes iphoneu algıladıktan sonra soldaki tool bar da çıkacak olan iphone ikonuna tıklayın daha sonra ana ekran da restore ve update seçenekleri belirecektir.Windowsta SHIFT (Mac de ALT) tuşuna basılı tutarken
    restore butonuna tıklayın.Çıkacak olan pencerede indirmiş olduğunuz restore dosyasının yerini gösterin (sonu ipsw ile biten 1.1.1 firmware dosyası)
    - Bundan sonrası otomatikman itunes tarafından halledilecektir.10 dk civarı bir süre bekleyin bilgisayarınızın uyku moduna geçmiyeceğinden emin olun.
    - iTunes cihazı yeniden başlatıcak ve cihaz ilk kativasyon ekranına geri dönecektir.Bundan sonra wireless üzerinden yaklaşık 10-15 dk da cihazı gayet rahat bir şekilde jailbrake yapabilisiniz tutorial linki (yukarıdaki video da gösterilen) için buraya tıklayın : Buraya tıklayın
    - Cihazı jailbroke yaptıktan sonra (Daha önce aynı yöntem ile 'kırdınız' ve anySim 1.1.1 ile başarılı bir şekilde kullandınız ise ) tekrar sim kartınızı takıp kullanmaya devam edebilirsiniz zira bu yöntemde base bandınız modiye edilmemiş olur ve tekrar anysim vb ile simfree işlemini yapmanıza gerek yoktur.
    Altta faydali uygulamarı siraladım.


    - S : iPhone'a Installer aracılığı ile neler yüklemeliyim?Ayrıca yeni source(Kaynakları) Installera nasıl eklerim?
    - C : Ister,istemez çok iphone ile uğraştım.Yukarıda ki bilgisayarsız hack yöntemini (1.1.1) takip ederek gideceğiniz sitede ki Installer programını yükledikten sonra sistem stabilitesini bozmadan kullanabileceğiniz& önerebileceğim programlar:
    (Sistem dosyaları için lütfen sırasını takip ediniz)
    - Sources : Community sources(V3.0.Not bu kaynak son zamanlarda installer ile beraber geliyor.Beraber gelip gelmediğini uninstall bölümüne tıklayıp kontrol edebilirsiniz.Eğer beraberinde gelmiş ise bir daha eklemenize gerek yok.), System : BSD Subsystem ve Open SSH ı yükleyiniz.Her yüklemeden sonra cihaza soft start yapınız (alttaki home butonuna bir kere tıklamanız yeterli)
    Daha sonra daha fazla 'kaynak' (Source) eklemek için Alttaki Sources bölümüne gidip yukarıdaki edite tıklayıp daha sonra da sol üstteki Add butonuna tıklayıp aşağıda yazdığım sourceleri tek,tek eklemenizi tavsiye ederim. (hic birini başındawww.yoktur)
    modmyifone.com/installer.xml
    markmon.mine.nu:90/iphone/repo/repo.plist
    i.unlock.no
    prog.cedsoft.free.fr
    hacktheiphone.com/1.xml

    Oyun (MMi games) : iPhysics (inanilmaz güzel)
    Oyun (Modmyiphone) :iSnake
    Sudoku,Iblackjack

    Multimedia : Voice Notes.çok güzel bir ses kayıt programı.Isterseniz email olarakta dosyaları gönderebiliyorsunuz.
    iRadio .Henüz deneysel ama çakma vb yapmıyor internet üstünden (wifi tavsiye edilir) yay`ın yapan bir çok radyo kanalı.

    Productivity : Lockbox 0.5 : Şifre vb neyi güven ile saklamak istiyorsanız kullanabileceğiniz güzel bir password manager

    Toys : Light .Basit bir 'beyaz'ekran.El feneri gibi az ışıklı ortamlarda yardımcı olması için tasarlanmış.

    Tweaks (1.1.1) : Kb2 : Klavyenin otomatik kelime düzeltmesini açıp/kapamak için ekstra bir seçenek ekliyor.

    RSS reader 2.0

    Unlocking Tools :
    Edge settings fix (1.1.1 de rastlanan cihaz açılıp kapandığında yada sim kartı değiştirildiğinde edge ayarlarının kaybolması sorununa tam ve kesin çözüm)
    Enable International menu : Bir çok uluslararası dile sahip klavye opsiyonunu kullanabilmeniz için
    Phone # to name fix : Bazı iPhone larda rastlanan bir problem.Deftere kayıtli birisi aradığında (defterde 0xxxx diye kayıtli olsa dahi) arayanın ismi yada fotoğrafı çıkması gerekir iken sadece +90xxx formatından numarası çıkmasına çözüm.(Bu problemi Turkcell sim kart kullanırken hiç yaşamadım ama Vodafone kartımı taktığımda yaşıyordum.Bundan sonra sorun vb kalmadı) En kısa numara için : 7 en uzun için 10 nu seçtim.(Size soracaktır installdan sonra)
    SMS fix versiyon 1.0.0 : iPhone 1.1.1 versiyonu ile uyumldur sakın 1.0.2 vb de kullanmayın.Bu yazılım ile 1.1.2 den 'ödünç alınan' SMS özelliği sayesinde web bazlı,alfanumerik,banka sms leri vb tarihe gömüldü.Her şey problemsiz ve tıkır,tıkır işliyor.Not:Bu programı yükledikten sonra cihazı güç düğmesine basılı tutarak hemen tam olarak kapatın ve tekrar açın.

    Utilities : Services 0.7.4 : Servicess aplikasyonu.Eskinden open SSH gibi arkaplanda çalışan programları sadece manuel komutlar ile açıp kapatabilirdik bu program sayesinde wifi,edge vb yi kapatıp açmanın kolaylığını OpenSSH ı açıp kapamada da deneyimleyebiliyoruz.Ayrıca Edge ip si dahil alttaki menüden görebiliyoruz.
    Not: Open SSH mutlaka kullanmadığınız zaman kapalı olsun.Zira pil ömrüne ciddi bir - katkısı söz konusu.

    Bütün önerileceiğim programlar bunlar.Bu eklentiler&kaynaklar ile sorunsuzca iPhonenunuzu kullanabilirsiniz.Daha fazla program ekleme kaldırma sistem kaynaklarını bozmanıza neden olabilir.


    S : Yeni bir Apple iPhone aldım fabrikasyon 1.1.2 yüklü.Cihazın telefon özelliğide dahil olmak üzere yazılım ile 'kırıp' kullanabilirmiyim?Bunu yapabildiğini iddia eden satıcılar var.
    C : H A Y I R.
    Bunu yazılım ile yaptığını iddia eden satıcı varsa bilinki bunu yapması imkansız.Şu an 1.1.2 kullanan iphone sahipleri eski versiyon bootloader sahip olan cihazlarını 1.1.2 ye upgrade ederek kullanıyorlar ya'da fabrikasyon 1.1.2 li cihazlarını ilk önce jailbrake yapıp daha sonra Turbosim/Stealtsim gibi yöntemler ile (donanımsal parça gerektirir) kullanılabilir hale getiriyorlar.Kısaca: 1.1.2 ve OTB 4.6 Bootloaderlı cihazlar (Hafta 44 ve yukarısı) şu an için yazılım ile hacklenip kullanılamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 15 Mart 2008; 16:30:14 >



  • iPhone Elite Dev Team'den "revirginizing tool" ;

    http://code.google.com/p/iphone-elite/wiki/RevirginizingTool
  • Gözumün önünde olan şeyi görmemişim
    iFuntastic 4.6.1 .Harika bir program (Aman dikkat jail brake vb yide çok rahat yapıyor infosuna bakmadan bir şey yapmamak lazım) Freeware program.Googledan aratabilir yada burayı tıklayıp hemen indirebilirsiniz USB yide destekliyor ring tone vb yide iBrickR ın çok daha ilerlemişi (Bende ilk sürüm varmış en yeni sürümü şimdi farkettim) : Download için buraya tıklayın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: yildiray35

    mac os x için wifi bağlantı değilde usb bağlantı için kullanabileceğim bir dosya yöneticisi var mı acaba ; iphone içeriğini görmek ve program yükleyebilmek için. ibricr bu açıdan çok kullanışlıydı. bunun mac os da kullanabileceğim bir benzerini arıyorum. teşekkür ederim.
  • Evet Sırf ring tone için başka programlarda var (Hacksiz cihazlar dahil problemsiz çalışıyor) bu daha mantıklı olur (eğer sırf ring tone sa en kolayı ve dertsizi bu ) : iToner için tık.
    quote:

    Orjinalden alıntı: psleda

    Belki de gereksiz bir soru olacak ama iFuntastic 4.6.1 yazılımını sadece ringtone için kullanabiliyoruz değilmi?
    benim iphone1.0.2 ve herşeyi sorunusuz çalışıyor bu ifuntastic i mac e kurduktan sonra ,iphone mac e bağlayıp sadece ringtone yükleyebiliriz değil mi?
  • Merhaba;
    Keşke bu forum başlığını daha önce okumuş olsaydınız.Şu an işiniz zor açıkcası.

    Telefonu 1.0.2 ye düşürseniz bile modem firmware i 1.1.1 de kalıcaktır yani (04.01.13_G) şimdi yapmanız gereken aşamalar şunlar :
    Ilk önce cihazı tekrar 'açılabilir ve ulaşılabilir' hale getirmeniz gerekiyor yani firmware yüklemek :
    Mac kullanıyorsunuz bu link :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_mac.html
    Windows içinde bu :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_windows.html

    Gerekli programlar vb linklerde var.

    Daha sonra base bandı 1.1.1 den 1.0.2 nin base bandi haline getirmeniz lazım : yani downgrade etmeniz lazım :
    http://modmyifone.com/wiki/index.php/Downgrade_1.0.2_baseband_OS_X_iPhone
    Ustteki lintek windows versiyonunu bulamadim ama forumlarında var açıklaması.
    Daha sonra base bandı 'virginize etmeniz lazım'
    http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_repairing_baseband_windows.html

    Daha sonra 1.0.2 de kalmak yada 1.1.1 upgrade etmekte özgürsünüz.Yanlız çok da kolay değil bu işlemler. (1.1.1 upgrade i için yada 1.0.2 yi hacklemek için bu işlemleri bitirdikten sonra tekrar hacktheiphone.com daki tutoriale dönebilirsiniz)
    Unutmayın her zaman arka plandaki itunes helper kapalı olucak.
    Belli bir miktar uğraşmanız lazım ve eğer base band ile fazla uğraşırsanız cihazı asla kurtulamayacak bir durumada sokabilirsiniz.
  • firmware yukleme olayında verdiginiz link step 1 .buraya kadar yaptım fakat step 2 ye de devam edecekmiyim base band ollayına gecmeden simdiden tesekkurler

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Merhaba;
    Keşke bu forum başlığını daha önce okumuş olsaydınız.Şu an işiniz zor açıkcası.

    Telefonu 1.0.2 ye düşürseniz bile modem firmware i 1.1.1 de kalıcaktır yani (04.01.13_G) şimdi yapmanız gereken aşamalar şunlar :
    Ilk önce cihazı tekrar 'açılabilir ve ulaşılabilir' hale getirmeniz gerekiyor yani firmware yüklemek :
    Mac kullanıyorsunuz bu link :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_mac.html
    Windows içinde bu :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_windows.html

    Gerekli programlar vb linklerde var.

    Daha sonra base bandı 1.1.1 den 1.0.2 nin base bandi haline getirmeniz lazım : yani downgrade etmeniz lazım :
    http://modmyifone.com/wiki/index.php/Downgrade_1.0.2_baseband_OS_X_iPhone
    Ustteki lintek windows versiyonunu bulamadim ama forumlarında var açıklaması.
    Daha sonra base bandı 'virginize etmeniz lazım'
    http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_repairing_baseband_windows.html

    Daha sonra 1.0.2 de kalmak yada 1.1.1 upgrade etmekte özgürsünüz.Yanlız çok da kolay değil bu işlemler. (1.1.1 upgrade i için yada 1.0.2 yi hacklemek için bu işlemleri bitirdikten sonra tekrar hacktheiphone.com daki tutoriale dönebilirsiniz)
    Unutmayın her zaman arka plandaki itunes helper kapalı olucak.
    Belli bir miktar uğraşmanız lazım ve eğer base band ile fazla uğraşırsanız cihazı asla kurtulamayacak bir durumada sokabilirsiniz.


  • mesgul ediyorum ama base band olayı biraz karısık ,ne kadar arasamda windows icin olan surumu bulamadım 1.0.2 ye dondurmek icin. ozellikle buna bir link verirseniz hersey cok daha guzel olacak:) simdiden cok tesekkurler :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: tulsa

    firmware yukleme olayında verdiginiz link step 1 .buraya kadar yaptım fakat step 2 ye de devam edecekmiyim base band ollayına gecmeden simdiden tesekkurler

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Merhaba;
    Keşke bu forum başlığını daha önce okumuş olsaydınız.Şu an işiniz zor açıkcası.

    Telefonu 1.0.2 ye düşürseniz bile modem firmware i 1.1.1 de kalıcaktır yani (04.01.13_G) şimdi yapmanız gereken aşamalar şunlar :
    Ilk önce cihazı tekrar 'açılabilir ve ulaşılabilir' hale getirmeniz gerekiyor yani firmware yüklemek :
    Mac kullanıyorsunuz bu link :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_mac.html
    Windows içinde bu :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step1_windows.html

    Gerekli programlar vb linklerde var.

    Daha sonra base bandı 1.1.1 den 1.0.2 nin base bandi haline getirmeniz lazım : yani downgrade etmeniz lazım :
    http://modmyifone.com/wiki/index.php/Downgrade_1.0.2_baseband_OS_X_iPhone
    Ustteki lintek windows versiyonunu bulamadim ama forumlarında var açıklaması.
    Daha sonra base bandı 'virginize etmeniz lazım'
    http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_repairing_baseband_windows.html

    Daha sonra 1.0.2 de kalmak yada 1.1.1 upgrade etmekte özgürsünüz.Yanlız çok da kolay değil bu işlemler. (1.1.1 upgrade i için yada 1.0.2 yi hacklemek için bu işlemleri bitirdikten sonra tekrar hacktheiphone.com daki tutoriale dönebilirsiniz)
    Unutmayın her zaman arka plandaki itunes helper kapalı olucak.
    Belli bir miktar uğraşmanız lazım ve eğer base band ile fazla uğraşırsanız cihazı asla kurtulamayacak bir durumada sokabilirsiniz.




  • Eğer modem versiyonunuz 04.01.13_G değil ise direkt bu linki takip edin : Base band virginize Windows



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 4 Kasım 2007; 0:10:53 >
  • maalesef . i tunes dan update ettigim icin sanirim 04.01.13_G versiyonu.bir cok kerede yazdım yalnız bir denk gelemedik sizinle.tekrar yazayım ;ve ne olur net sonuc :) makinam amerikadan kırılmıs vaziyette geldi ,yanlıslıkla itunes da update ettim sanırım ve su anki versiyon 04.01.13_G.sizden bir once aldıgım yonergelere gore makinayı ulasılabilir bir hale getirdim suan .yalnız 1.0.2 ye downgrade olayının link ini mac olarak vermistiniz tam olarak su an oradayım.bilgisayarım pc oldugu icin downgrade icin yani 1.1.1 den 1.0.2 ye downgare icin bir link e yada nasıl yapabilecegim seklinde bir acıklamaya ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum .teskkurler simdiden . Önemli!! su an guncelliyorum mesajımı : ben size devamlı diyorum update ettim diye ama su an iphone umu baktım i tunes a baglayıp orda versiyon 1.0.2 yazıyor ne lahana tursusu anlamadım.yalnız 04.01.13_G bu hala aynı lutfen yardım??hani update ettigimde 1.1.1 oluyordu ? yada ulasılabilir hale getirdigimde 1.0.2 ye mi gecti.yada dediginiz gibi baseband 1.1.1 demi kaldı?? bir dunya soru ,ben bu isi cozersem kurban kesicem hehe
    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Eğer modem versiyonunuz 04.01.13_G değil ise direkt bu linki takip edin : Base band virginize Windows



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulsa -- 4 Kasım 2007; 19:45:48 >
  • Merhaba ;
    Dediğim gibi siz 1.1.1 den 1.0.2 ye dowgrade etmişsiniz ama basebandınız halen 1.1.1 (04.01.13_G) vede ekstra olarak o basebandın içide karışık (Öyle olmasa direkt 1.1.1 update edip hiç 0 lamadan 1.1.1 sim free yapın derdim ama önceden modifiye etmiş olması sorun yaratıyor)
    Ilk önce base bandı downgrade edeceksiniz onun için Windowsta bu tutoriali takip edin :
    http://blaus.wordpress.com/2007/10/14/20-step-iphone-baseband-downgrade-111-to-102-bb/

    quote:

    Orjinalden alıntı: tulsa

    maalesef . i tunes dan update ettigim icin sanirim 04.01.13_G versiyonu.bir cok kerede yazdım yalnız bir denk gelemedik sizinle.tekrar yazayım ;ve ne olur net sonuc :) makinam amerikadan kırılmıs vaziyette geldi ,yanlıslıkla itunes da update ettim sanırım ve su anki versiyon 04.01.13_G.sizden bir once aldıgım yonergelere gore makinayı ulasılabilir bir hale getirdim suan .yalnız 1.0.2 ye downgrade olayının link ini mac olarak vermistiniz tam olarak su an oradayım.bilgisayarım pc oldugu icin downgrade icin yani 1.1.1 den 1.0.2 ye downgare icin bir link e yada nasıl yapabilecegim seklinde bir acıklamaya ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum .teskkurler simdiden . Önemli!! su an guncelliyorum mesajımı : ben size devamlı diyorum update ettim diye ama su an iphone umu baktım i tunes a baglayıp orda versiyon 1.0.2 yazıyor ne lahana tursusu anlamadım.yalnız 04.01.13_G bu hala aynı lutfen yardım??hani update ettigimde 1.1.1 oluyordu ? yada ulasılabilir hale getirdigimde 1.0.2 ye mi gecti.yada dediginiz gibi baseband 1.1.1 demi kaldı?? bir dunya soru ,ben bu isi cozersem kurban kesicem hehe
    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Eğer modem versiyonunuz 04.01.13_G değil ise direkt bu linki takip edin : Base band virginize Windows





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 4 Kasım 2007; 23:16:34 >
  • http://www.hacktheiphone.com/ sitesinde gercekten cok guzel bi sekilde anlatilmis hersey. Eger vaktim olursa, kendim yaptiktan sonra turkce ye ceviricem sitedeki bilgileri arkadaslar. ama oncesinde, sitede 2 farkli yolla islemler yapiliyor. Bir yolda bilgisayar uzerinden yapilirken, digerinde bilgisayarla bi alakaniz yok. bu yollari deneyen var mi?
    ne farklari var, ne gibi sonuclari var?
    her ikisindede cihazin versiyonu 1.1.1 kaliyor, sadece bilgisayar uzerinden yaparken once bi downgrade edip tekrar upgrade ediyorsun.

    Yapan varsa bilgi verebilir mi? farklari nedir, guvenli yol nedir?

    Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyondream -- 6 Kasım 2007; 14:55:15 >
  • vipracing arkadasım verdiginiz bu link e lasılamıyor.ana sayfasına gitmeye calıstım mahkeme kararıyla yasaklandıgını soyluyor.
    http://blaus.wordpress.com/2007/10/14/20-step-iphone-baseband-downgrade-111-to-102-bb/
    sonuca varmam icin heryerden bir engelle karsılasıyorum :)) yeni bir link varmı yada su gosterecegim link ve yonergeler dogrumudur.simdiden tesekkurler.
    http://modmyifone.com/wiki/index.php/Downgrade_iPhone_1.1.1_to_firmware_1.0.2 veyahut
    http://www.engadget.com/2007/09/29/iphone-1-1-1-to-1-0-2-downgrade-instructions-released/
    bu linkler base bandı 1.0.2 ye cevirmek icin gecerlimidir?
  • ? TT adsl kullanıyorum bende yok öyle bir yasak yazısı.Gerçi DNS lerim farklı belkide ondandır.
    Ben size sayfada yazani buraya pasteliyeyim o zaman download linkleri ile birlikte :

    bbdowngrade111to102_pack.rar : http://www.mytempdir.com/2040465

    you can also download a ZIP file :http://www.mytempdir.com/2040467

    >>> Here you?ll find:
    >> README WITH THIS SAME POST.
    >> pscp.exe
    >> putty.exe
    >> seckpack40113.bin
    >> ieraser
    >> bbupdater
    >> ICE03.14.08_G.eep
    >> ICE03.14.08_G.fls

    > On your Apple iPhone, enter Installer.app and download:

    - BSD subsystem
    - Mobile Terminal
    - Erica?s Unlock.app (I?ve Included on the pack)

    WINDOWS PROGRAMS:
    pscp.exe
    putty.exe

    AND

    iPHONE BINARIES:

    seckpack40113.bin
    ieraser
    bbupdater
    ICE03.14.08_G.eep
    ICE03.14.08_G.fls

    YOU DON?T HAVE TO MAKE ANY MORE FOLDERS (is just info for you),
    JUST LEAVE IT THE WAY I POINTED OUT.


    This process was written/quoted from the ModmyiPhone by REVAN,
    so as said in the Guide for Windows (http://www.modmyiphone.com/forums/showthread.php?t=9618), just follow step by step (20 total):1. Make a folder on your C: hard drive and call it ?unlock? (without the quotes obvious).2. Pick up your iPhone and RUN the aplication Terminal.
    3. In Terminal, type in as following (respect spaces ok?):

    cd /
    mkdir /unlock

    4. Leave it there.
    5. Go to your Windows computer, and clic Start>Run>cmd.exe
    6. Once open, type in as following (respect spaces ok?):

    c:
    cd c:\unlock
    pscp ieraser your.ipod.ip.address:/unlock/.
    pscp bbupdater your.ipod.ip.address:/unlock/.
    pscp ICE03.14.08_G.eep your.ipod.ip.address:/unlock/.
    pscp ICE03.14.08_G.fls your.ipod.ip.address:/unlock/.
    pscp secpack40113.bin your.ipod.ip.address:/unlock/.

    7. Then type

    putty root@your.ipod.ip.address

    8. Now putty will ask if you want to connect to the iPhone,
    answer ?Y?.

    9. Type the password (if the first one doesn?t works,try the second one):

    First Passwarod: dottie
    Second Password: alpine

    10. Now you are on your Iphone terminal.

    11. Type as follow but first PLEASE, PLEASE PAY GOOD ATTENTION
    ON WHAT YOU ARE TYPING!!!:

    cd /unlock
    chmod +x ieraser
    chmod +x bbupdater
    launchctl remove com.apple.CommCenter
    ./bbupdater -v

    12. At this point you?ve achived to:

    - Make the binaries executables.
    - Stoped the com.apple.CommCenter
    - You?ve executed bbupdater to view what version is your
    iphone baseband.

    13. Now its time to rename the secpack, don´t forget to rename ieraser
    by doing this actual step, only accepts secpack as the filename,

    IMPORTANT NOTE: YOU?RE ABOUT TO ERASE THE BASEBAND, always carefully,
    PAY GOOD ATTENTION ON WHAT YOU ARE TYPING.

    so?Still on your iPhone?s Terminal type as follow:

    mv secpack40113.bin secpack
    ./ieraser

    14. Still on your iPhone?s Terminal type this:

    ./bbupdater -v

    (This command will run the bbupdater command again for you to see if
    your baseband is erased).

    15. Still on your iPhone?s Terminal we are going to reflash the the baseband,
    so type carefully:

    ./bbupdater -e ICE03.14.08_G.eep -f ICE03.14.08_G.fls

    16. By doing as before, at this point you might have:

    - Flashed the 3.14.08 baseband firmware back to the iPhone.
    - bbupdater will run for about 3 minutes, so be patient wait.

    17. Lets check if it´s reprogrammed the 3.14.08 baseband by
    typing (still on terminal):

    ./bbupdater -v

    18. The CORRECT ANSWER WILL BE:

    ./bbupdater -v
    Resetting target?
    pinging the baseband?
    issuing +xgendata?
    firmware: DEV_ICE_MODEM_03.14.08_G
    eep version: EEP_VERSION:207
    eep revision: EEP_REVISION:7
    bootloader: BOOTLOADER_VERSION:3.9_M3S2

    19. Congratulations!!! yipei! If you?re a beginner this is a very good glory for you, still
    some steps, be patient.

    20. Last but not least.
    Just:

    - Run Erica?s Unlock.app on your iPhone and wait.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 6 Kasım 2007; 21:59:15 >
  • Safaride zaten rss okuyucusu mevcut bir şey çalıştırmanıza gerek yok.Direkt rss adresini girin Safariye yeterli sonra isterseniz sık kullanılanlara alırsınız (Bookmark)
    Ya'da illaki el ile girmek istemiyorsanız iTunes a bağlayınca bookmarkları eşleştirmeniz (sync) yeterli (Eğer bilgisayarınızda en çok ziyaret ettiğiniz rss leri bookmarlıyorsanız)

    Birde bir adres vereyim bütün gaste,iş dünyasi vb hepsine buradan tek tıkta ulaşabilirsiniz :http://www.rsshaber.com/


    quote:

    Orjinalden alıntı: duro29


    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Standat kendi Safari içindeki rss özelliğini kullanıyorum. 1.1.1 ise iphone surümünüz o rss programı çalışmaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: duro29

    arkadaslar iphone rss reader kullanan varmı?
    ibrickr de var bi tane ama calısmadı ,a alternatifi olan varmı?



    safariren nasıl calıstırıyorun? benim cihaz 1.0.2 ama ibrickr de ki prog calısmadı bi türlü?




    JoeTheKid: Çok yerde yazdım tekrarlıyayım : AppTapp gibi programları hack etme dışında kullanmayın derim zira cihazın stabilitesini ciddi bozma potansiyelleri var.Problem çıkartmayan bir kaç uygulama Erica nın uygulamaları ( Light,VNotes,send file) onun dışında ki uygulamalar öyle yada böyle bir yerde problem yaratıyor.Ek olarak : 1.1.1 ile uyumlu sayılabilecek program sayısıda yok denecek kadar az.o yüzden hiç bir 1.1.1 cihaza ekstra bir yükleme yapmamaya gayret gösteriyorum.


    klonajinsky : Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 7 Kasım 2007; 22:44:07 >
  • Dediğim gibi activate ediceksiniz jailbreak yapmanız lazım.Windows kullanıyorsanız ibrickr Mac kullanıyorsanız independence.(Sim free yapmanıza gerek yok o base band da.)

    ibrickr :http://cre.ations.net/creation/ibrickr direkt download :http://ibrickr.com/downloads/ibrickr_v0.91.zip

    OS X için : independence :http://code.google.com/p/independence/
    Yada iFuntastic :http://www.iphonealley.com/ifuntastic/ifuntastic-auto-jailbreaks-iphone-v1-1-1-rocks-my-socks Download:http://www.iphonealley.com/disknode/get/69/ifuntastic461.html?download



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 9 Kasım 2007; 2:38:47 >
  • Valla hocam ibrickr çalıştı fakat versiyonum 1.1.1 döndüğü için çalışmadı. Ve bende yeniden kırmak üzere en başya yaptığım gibi 1.0.2 ye döndüm ve uğraşıyorum bakalım ne zaman biter?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Dediğim gibi activate ediceksiniz jailbreak yapmanız lazım.Windows kullanıyorsanız ibrickr Mac kullanıyorsanız independence.(Sim free yapmanıza gerek yok o base band da.)

    ibrickr :http://cre.ations.net/creation/ibrickr direkt download :http://ibrickr.com/downloads/ibrickr_v0.91.zip

    OS X için : independence :http://code.google.com/p/independence/
    Yada iFuntastic :http://www.iphonealley.com/ifuntastic/ifuntastic-auto-jailbreaks-iphone-v1-1-1-rocks-my-socks Download:http://www.iphonealley.com/disknode/get/69/ifuntastic461.html?download


  • tesekkurler, sorularim bitti, yarin umarim basarili olurum, kirarim iPhone u.

    Bir de verdigin site,www.hacktheiphone.com , onu yapan kisiye mail attim, biseyler sordum, ve sitedeki yonergeleri turkceye cevirebilecegimi soyledim. su an 1.1.2 surumuyle cok mesgulmus, onu hallettikten sonra tekrar iletisime gecicek benimle, siteye Turkce aciklamalari eklemis olucaz boylece. Hem insanlar icin kolaylik olmus olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Evet doğru bende yetişemiyorum bu hıza .En iyisi bu yazıya alternatif olan yeni metodları da eklemek.
    MAC ın ip sine değil iphone nun ipsine bakacaksınız.Settings--Wifi ve bağlı olduğu WiFi networkünün adının yanındaki küçük mavi oka basınca çıkacak olan pencereden.
    quote:

    Orjinalden alıntı: beyondream

    Bu yukarıdaki tutoriali bitirince : simFree yapmak için bu dosyayı indirin (Bu en yeni sürümüdür) : anySIM 1.1

    Tutorialde yazmayan bölümü yazayım (Buraya tutorialin 3 sayfasınıda bitirdikten sonra geliceksiniz)

    Yukarıdaki her şeyi bitirdikten sonra independance i açın: (Telde wifi dan bağlı olsun aynı zamanda usb dende)

    Customizeyi seçin Applications dosyasını seçin sonra Systemi yukarıdaki minik yuvarlak add butonuna tıklayın unzip ettiğiniz anysim in yerini gösterin.Vermiş olduğunuz ip ve password u girin 'fix it message " çıkıncada yes e basın.

    Vipracing... Ilk soru cevap kismindan alintidir ustteki bolum. bisey kafam takildi. tutorial sayfa 3ten sonra demissin ama o web sayfasi yenilendi, yani artik o verdigin siteden devam edebiliriz di mi? Yani bu Anysim i falan ek olarak indirmeye gerek kalmadigi yaizyor o sitede. Direk butun islemleri yapiyor independence la?

    Bu kisimde bi hatam var mi? uyarirsan sevinirim. Bir de ben su IP olayini anlayamadim tam olarak. Daha once sordum ama tam anlayamadim. Girmem gerekn IP nedir? Yani ben MAC OS uzerinden yapicam, bilgisayarda nerden bakmam lazim bu IP ye. bildigimiz baglantiyi yaptigim IP midir? (islemi yaparken Bİlgisayarim ve iPhone ayni ADSL modemden wireless olarak bagli olacaklar)

    Tesekkurler, yarin kiricam bi terslik olmazsa...

  • Iyi yaparsınız vallahi elinize&zamanınıza sağlık.Takıldığınız terim vb olursa sorun bende elimden geleni yaparım .
    quote:

    Orjinalden alıntı: beyondream

    tesekkurler, sorularim bitti, yarin umarim basarili olurum, kirarim iPhone u.

    Bir de verdigin site,www.hacktheiphone.com , onu yapan kisiye mail attim, biseyler sordum, ve sitedeki yonergeleri turkceye cevirebilecegimi soyledim. su an 1.1.2 surumuyle cok mesgulmus, onu hallettikten sonra tekrar iletisime gecicek benimle, siteye Turkce aciklamalari eklemis olucaz boylece. Hem insanlar icin kolaylik olmus olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Evet doğru bende yetişemiyorum bu hıza .En iyisi bu yazıya alternatif olan yeni metodları da eklemek.
    MAC ın ip sine değil iphone nun ipsine bakacaksınız.Settings--Wifi ve bağlı olduğu WiFi networkünün adının yanındaki küçük mavi oka basınca çıkacak olan pencereden.
    quote:

    Orjinalden alıntı: beyondream

    Bu yukarıdaki tutoriali bitirince : simFree yapmak için bu dosyayı indirin (Bu en yeni sürümüdür) : anySIM 1.1

    Tutorialde yazmayan bölümü yazayım (Buraya tutorialin 3 sayfasınıda bitirdikten sonra geliceksiniz)

    Yukarıdaki her şeyi bitirdikten sonra independance i açın: (Telde wifi dan bağlı olsun aynı zamanda usb dende)

    Customizeyi seçin Applications dosyasını seçin sonra Systemi yukarıdaki minik yuvarlak add butonuna tıklayın unzip ettiğiniz anysim in yerini gösterin.Vermiş olduğunuz ip ve password u girin 'fix it message " çıkıncada yes e basın.

    Vipracing... Ilk soru cevap kismindan alintidir ustteki bolum. bisey kafam takildi. tutorial sayfa 3ten sonra demissin ama o web sayfasi yenilendi, yani artik o verdigin siteden devam edebiliriz di mi? Yani bu Anysim i falan ek olarak indirmeye gerek kalmadigi yaizyor o sitede. Direk butun islemleri yapiyor independence la?

    Bu kisimde bi hatam var mi? uyarirsan sevinirim. Bir de ben su IP olayini anlayamadim tam olarak. Daha once sordum ama tam anlayamadim. Girmem gerekn IP nedir? Yani ben MAC OS uzerinden yapicam, bilgisayarda nerden bakmam lazim bu IP ye. bildigimiz baglantiyi yaptigim IP midir? (islemi yaparken Bİlgisayarim ve iPhone ayni ADSL modemden wireless olarak bagli olacaklar)

    Tesekkurler, yarin kiricam bi terslik olmazsa...


  • ya arkadaşlar lütfen artık biri kesin bişi söleyebilirmi.. amerikadan iphone 399$ + vergilerle toplam 420-430$ a mı alınıyor? bakınız bu linkteki yazıya göre 60×24=1440$ ödemek şart???? lütfen biri yardımcı olsun amerikadan alırım diye düşünüyordum ama bu şartlarda doğubanktan almak daha cazip gibi? amerikadan alan arkadaşlar ne kadara aldığını paylaşırlarsa sevinirim. bu yazıdaki AT&T sözleşmesi olayı gerçekmi? birde forumda başka bişi daha okudum. artık nakit olarak alınamıyormuş iphone kredi kartı mecburmuş. we hediye olarak alınmasıda kalkmış filan tam anlamadım ama.. bu konuda bilgisi olanlar lütfen acil cevap atın amerikaya haftaya gidicem alıyımmı almayayımmı karar veremedim??
  • JoeTheKid: Vallahi biraz ses artıyor,itunes store (WiFi üstünden) programı geliyor,sadece Apple da satılan ekstra bir kablo ile TV out özelliği ve ufak tefek bir kaç şey daha.Ben de kendi iphone umu 1.0.2 ile kullanıyorum ve henüz upgrade etmemi sağlıyacak bir update gelmedi.Ne zamanki bu sms problemini vb çözecek bir update gelir o zaman bende versiyoun upgrade i yaparım.
    En çok istediğim : copy/paste özelliği ile çoklu sms özelliğinin cihaza kazandırılması.Jailbrake için bir kaç yöntem var şu sıralar en popüleri hiç bilgisayar kullanılmadan yapılanı (Sadece bir Wifi netowrkune bağlı olmak yeterli):



    Not : Kutudan yeni çıkan 1.1.1 li cihaz yada base bandı virginize edilmiş ve işletim sistemide b.b.dıda tamamen yeni olan 1.1.1 upgrade li cihazlar için.
    Video da yapılanları sırası ile görmek için :http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step_1.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Kasım 2007; 12:00:18 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.