Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
103
Favori
2.352.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttau

    bende ilaca başlayalı 5 gün oldu ama hiç bi etki yok gibi şuan acaba dozu az mı gelmiştir bide doktor kilomu sormadan sadece kan testine baktı hatta onuda istememiştide ben yaptırdım yine de ona baktı bana 40 mg verdi günde 60 kiloyum ama sormadı o 6 y falan kullanırsın dedi acaba az mıdır dozu neden hiç etki göstermiyo gibidir ilaç şimdi???


    İlacın Yan Etkileri 2 Hafta Sonra Kendini Göstermeye Başlıyo Öncelikle Dudakta kuruma Olucak Sakın Dudağını Soyma Ve Isırma
    Akşam Yataken Bepanthen Sür İlkk Başta Mideni Bulandırabilir Ama Sonra ALışıcaksın
    İlk 1 Aydan Sonra Yada 3.haftada Bel Ağrıları Başlıyor Genelde yani benim Öyle Oldu
    Eğer Çok Spor Yapan Bir İnsansan Bel Ağrısından Çok Çekeceğin Var Ben Baskeybol Oynuyorum Ve ciddi bir ağrı oluyor
    Bağcıklarımı Bağlayamadığım Bile Oluyor Ağrıdan
    Dooktorunun Kilo ve Tahlil istememesi Çok Garip Bence Başka Bir Doktora Başvur Kan tahlillerinin her ay kontrol edilmesi lazım
    İlac karaciğere zarar verdiği İçin verdiği zararı kan tahlilleri ile anlarsın Yok yere karaciğerinden Olma Bence Hemen başka bir doktora git
  • hocammm beş bucuk ay oldu halen tek tuk beyaz nokta cıkıor 7ci ay son ayım ne yapmam gerk bence bende tedaviyi bırakınca tekrar sivilce cıkcak gibi
  • Merhaba hocam, bu formu uzun zamandır takip ediyorum, gerçekten çok faydasını gördüm. Ben roaccutane kullanalı 4 ay oldu ve 2 ay sonra, mart gibi tedavim bitecek. İlaç kullanırken sadece dudak kuruluğu ve biraz yorgunluk çekiyorum, onun dışında pek bi sorunum yok ve sivilcelerim geçmiş durumda, önceden kist şeklinde gerçekten kötü bir sivilcelerim vardı. Yüzümdeki kızarıklık olayını da cildimi iyice nemlendirerek geçiriyorum. Ancak 1 haftadır sağ elimin 3-4 parmağında ve sağ ayağımda 2 parmağımda şişlik oluştu ve el parmaklarımda aynı zamanda birkaçında kenarlarında kırmızılıklar var. Acaba bu ilacın etkisi mi? Ağrı yok ama yinede telaşlandım. Buarada ilacı kullanırken kansızlık oluştu biraz bununla bir ilgisi var mıdır?

    çok teşekkür ederim, sevgiler.
  • Merhaba arkadaşlar ve sayın hocam. Bu tedaviye başladığımda donanımhaberde böyle bir başlık gördüm ve geldim. Dolayısıyla ilk mesaja baktığımda yıllardır bu sitede sorularımıza cevap verdiğiniz çok çok teşekkür ediyorum hocam :)

    Tedaviye başlayalı 1.5 ay kadar oldu. sabah 20 mg ve akşam 20 mg ile seyir eden tedavimde şu ana kadar aksilikten başka bir iyileşme göremedim malesef. Okuduğum bir çok kaynakta ve sitemizde ilk 2 haftada sivilce artışının olacağı ancak 1. ayın sonundan itibaren iyileşme başlayacağı yazıyordu.Ancak ben dudaklarda ve ciltte olağanüstü kurumaktan ve sivilcelerimde %25 oranında artıştan başka birşey göremedim şimdilik bu normalmidir ? Doktorum SivEX ve Clindoxyl kremlerini bir arada kullanmamı önerdi ve bunları SivEX i alt tabaka gibi kullanıp üstüne Clindoxyli sürüyorum sabah ve akşam. Ancak yüzüm çok fazla yanıyor gibi hissediyorum. Buda normalmidir ? Boyum 178 ve kilom 65 sanırım 40 mg normal bir dozaj. Cevaplarınızı dört gözle bekler ve teşekkür ederim :)
  • Arkadaşlar bu arada başlığı takip eden iyi niyetli birilerinin olduğunu düşünüyorum. Bu tedaviyi uygulayıp mutlu sona ulaşan bir kişi profilini belli etmeyecek şekilde editleyerek bir fotoğrafını buraya koyabilirmi ? Mümkünse tedaviden öncesi ve sonrası fotoğraflarını koyabilirmi :) Yada e-mail yoluyla bana atabilirmi ? gercekten bu farklılığı görmeye cok ihtiyacm var :)
  • Arkadaşlar benim 1.ay bitti 60 kiloyum günde 30 mg kullaniyordum. Dudaklarimda ve cildimde az kuruma oldu, elimin ustnde ufak bi egzema var. Doktorum normalde diger hastalarinda daha fazla kuruma gözlemlediğini söyledi. İlacin dozunu 2.ay 50 mg olarak artirdi. Bu şekilde doz artışı uygulanan arkadaşlar oldu mu? Yan etkiler hızlı bir şekilde arttımı?

    Bir de kirpi hocam 2.ay başlangıcı tahlil sonuçlarım şu şekilde LDL normalden biraz daha yüksek çıktı. Daha öncekinde AST ve ALT sinirda çıkmıştı şimdi düşük.
    Bu iyiye işaret mi? Doz artışı sizce de uygun mu bu durumda?

    Total Kolesterol........................ 237 mg/dl <200
    HDL-Kolesterol.......................... 55 mg/dl >45
    LDL-Kolesterol.......................... 157 mg/dl <130
    Trigliserid............................. 125 mg/dl <200
    AST (SGOT).............................. 25 U/L <31
    ALT (SGPT).............................. 17 U/L <31
    Gama Glutamil Transferaz (GGT).......... 9 U/L 5 - 39
  • ben bugün hacette üniv. tıp fakültesine gittim geçmeyen sivilcelerimi tekrardan tedavi ettirecektim.Daha önce den 8 sonra da 15 ay olmak üzere (4 ay tetradox) tedavi gördüm bugün ise bana Aknetrent tedavisi başlanacağı söylendi .O küçük gıck eden aknelerden pek kalmadı ama büyükler yine duruyor.Azaldı ama çok azalmadı.Bu tedavinin bana faydası olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vivasheva

    Arkadaşlar benim 1.ay bitti 60 kiloyum günde 30 mg kullaniyordum. Dudaklarimda ve cildimde az kuruma oldu, elimin ustnde ufak bi egzema var. Doktorum normalde diger hastalarinda daha fazla kuruma gözlemlediğini söyledi. İlacin dozunu 2.ay 50 mg olarak artirdi. Bu şekilde doz artışı uygulanan arkadaşlar oldu mu? Yan etkiler hızlı bir şekilde arttımı?

    Bir de kirpi hocam 2.ay başlangıcı tahlil sonuçlarım şu şekilde LDL normalden biraz daha yüksek çıktı. Daha öncekinde AST ve ALT sinirda çıkmıştı şimdi düşük.
    Bu iyiye işaret mi? Doz artışı sizce de uygun mu bu durumda?

    Total Kolesterol........................ 237 mg/dl <200
    HDL-Kolesterol.......................... 55 mg/dl >45
    LDL-Kolesterol.......................... 157 mg/dl <130
    Trigliserid............................. 125 mg/dl <200
    AST (SGOT).............................. 25 U/L <31
    ALT (SGPT).............................. 17 U/L <31
    Gama Glutamil Transferaz (GGT).......... 9 U/L 5 - 39






    bende ilk ay 30 mg kullandım 2. ay 50 mg ye cıkardık 55 kg yum bu arada..şu anda 50 mg kullanıorum 6 gün oldu şu anda gayet iyi gidiyoo,ilk ay tır çarpmışa dönmüştüm dudaklarım felaketti şimdi sanki daha iyi,bakalım yaşarak görücez daha çok yolun başındayız..
  • merhaba hocam ben aknettrent kullandım 3 ay 50 mg 3 ay 40 mg bırakalı 1 ay oldu toplam 8100 mg aldım havaların soguk olması nedediylemi bilmiyorum yüzümde soguga cıkınca hersey ortaya cıkıyo cok kötü kızarıyo soguk havalara cıkmak icin yüzümüze sürebilcegimiz bir ilac varmı acaba?
  • hocam merhaba,ben dün ilacı bitirdim. 28 haziranda başlamıştım, toplam 31 hafta kullandım,ilk 3 hafta 30 g son 4 hafta 20 mg,onun haricinde 40mg şu an 53 kiloyum yani toplamda 7870 mg aldım bu da kilo başına 148 mg oluyor yani kullanabilecegim maksimum doz..
    hocam sivilcelerim tam olarak geçmedi,dün kaşlarımın ortasında kocaman bi tane çıktı ve yüzümde izler var hala ve komedonlarım geçmedi,hatta yenileri oluşuyor...
    artık daha fazla roaccutane kullanamayacagıma göre hocam ben ne yapabilirim? differin kullansam nasıl olur sizce hem sivilce çıkışını kontrol eder,hem de izlerime yardımcı olur...siz ne önerirsiniz ?
    teşekkürler...
  • Selam benimde sivilcelerim için kullandığım ilacın tedavisi hakkında bir sorum olucak.Öncelikle benim kullandığım ilacın adı aknetrent fakat dermatoloğum bunun roaccutane ın aynısı olduğunu söyledi.3 yıldır sivilce sorunu yaşıyorum ve son 2 yıl aknetrent e başlamadan 1 ay öncesine kadar annemin bir dermatolog arkadaşının tavsiyesi üzerine monodox kullandım sivilcelerim önceleri alnımda ve şakaklarım da yoğun miktarda çıkmaya başladı 2 sene sonra alnım tamamen iyileşti hiç sivilcem kalmadı ama bu seferde ağzımın çevresi ve çenelerimde yoğun şekilde çıkmaya başladılar uyguladığım hiç bir yöntem(tuzlu limon suyu sürüp yarım saat bekleme,sabun la günde 3 saat yıkama...)işe yaramadı ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine (o roaccutane tavsiye etmişti ama doktorum aynı şey olduğunu söyleyip aknetrent verdi.) aknetrent e başladım sabah 20mg akşam 30mg 5.5 ay boyunca(boy 1.84 kilo 65 yaş 18).Söylenildiği gibi 2.hafta yaklaşık 7 gün sivilcelerim arttı ve ağrı yaptılar sonra duruldu ve azalmaya başladılar (tabi bu arada tek tük sivilce çıkıyordu.) şu an 4. ayın sonlarındayım ve yüzümde elmacık kemiğimin yakınında bir sivilce çıktı onun haricinde sivilcem yok tabi 1 sivilce eski halime nazaran mükemmel ayrıca kızarıklıklar iyileşmeye başladı bir tek 3. ayda çıkan irice bir tanenin kızarıklığı çok bariz belli oluyor.Ve genellikle yüzümün derisinin altında sivilce çıkacağını gösteren sertleşmeler oluyor ama sivilce çıkmadan kayboluyorlar.Acaba tedavinin bu aşamasında sivilce çıkması ilacı bıraktığım takdirde yüzümde yeniden sivilce çıkacağının bir işareti olabilirmi?(ayrıca babam da bu sivilce sorununu aynı oranda benim yaşlarımda yaşamış ve 25 yaşındayken yok denilecek kadar azalmış acaba ilacı kullanmam babamla aynı soruna sahip olsakta cildimi tamamen bu sorundan kurtarabilirmi?)Ayrıca bu aknetrent Roaccutane kadar iyimidir?

    Son iki sorum daha olacak
    1)yüzümde değil ama vücudumda bir tane sivilce olmayan yağ bezesi tarzı bir şey var boyutu çok ufak susam kadar arada sıkmaya falan çalışıyorum içinden beyaz birşey çıkıyor ama sivilce olmadığı için hepsini çıkarmayı başaramıyorum ve zamanla eski boyutuna geliyor.1 yıldır geçmedi. bu nedir acaba?

    2)2 yıl monodoks kullandığım dönemde sağ elimin üstünde kış aylarında çatlama olur yazın geçerdi.Aknetrenti kullanmaya başladım ve ellerimin üstündeki deriler insan derisinden ziyade dinazor derisini andırıyor ve bilekten yukarsı normal ten rengiyken ellerimin kırmızı ve bazen mor renkte olması normalmidir?

    Ayrıca hocam keşke siz bizim buradaki hastane nin doktoru olsanız her ay hastaneye giderken kuruyorum kafamda doktor hmm iyileşme var falan diyecek diye kadın her seferinde beni tanımıyor 1 hafta sonra 5. kere gidicem bakalım ne yapacak Aslında eskişehir e gelip size görünmek lazım ama her seferinde çeşmeden eskişehire gelmek mangal gibi yürek ister

    Biraz fazla yazdım sanırım inş cevaplarsınız saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyssus -- 1 Şubat 2010; 0:23:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cyssus


    2)2 yıl monodoks kullandığım dönemde sağ elimin üstünde kış aylarında çatlama olur yazın geçerdi.Aknetrenti kullanmaya başladım ve ellerimin üstündeki deriler insan derisinden ziyade dinazor derisini andırıyor ve bilekten yukarsı normal ten rengiyken ellerimin kırmızı ve bazen mor renkte olması normalmidir?




    kardeşim elinin üstündeki çatlamalara advanten diye bir krem çok iyi geliyor yaklaşık 1 hafta içinde sabah akşam sürdüğünde eskisinden iyi oluyor valla .d sen şu an 4. ayındasın ve yüzünde hiç sivilce kalmadığını söylüyorsun doğru değilmi biraz anlatırmısın msn ni özelden gönderirsen ekleyebilirm. :)
  • merhaba hocam son ayımdı bitti bidaha doktora gitmeme gerek varmı acaba? doktor bey bişey demedi de gel yada gelme diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet600

    merhaba hocam son ayımdı bitti bidaha doktora gitmeme gerek varmı acaba? doktor bey bişey demedi de gel yada gelme diye


    merhaba kardeşim. ne kadar zamandır kullandın ve nasıl etkili oldumu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavase1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet600

    merhaba hocam son ayımdı bitti bidaha doktora gitmeme gerek varmı acaba? doktor bey bişey demedi de gel yada gelme diye


    merhaba kardeşim. ne kadar zamandır kullandın ve nasıl etkili oldumu acaba ?


    6 ay kullandım 1 ay oldu bırakalı bana tekrar çıkcakmış gibi geliyo şu anda 1 aydan sonra 2-3 tane çıktı
  • hocam 6 ay oldu halen beyaz noktalı sivilceler bazı yerlerde normel beyaz nokta 7ci aya gircem son ayıma sizce ne yapmalıyım
  • Merhaba;
    Ben 5 aydır roaccutane kullanıyorum bir ay 40 mg dört ay 30 mg şeklinde kullandım altıncı ay için tekrar 40 mg kullanacağım. İlacı kaç ay daha kullanmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
  • merhaba.

    tedaviye bu ay başladık. 60 mg Zoretanin kullanıyorum.
    Yüzümdeki sivilceler baya çoğaldı ve soyulmaya başladılar.
    Ayrıca Penis ucunda kızarıklık oluştu.
    İnternetten araştırdım zoretanin kullanan kişilerdede olmuş.Sizce doktora görünmelimiyim.Yoksa zoretaninin etkisi mi bu?

    Şimdiden Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavase1903

    Arkadaşlar bu arada başlığı takip eden iyi niyetli birilerinin olduğunu düşünüyorum. Bu tedaviyi uygulayıp mutlu sona ulaşan bir kişi profilini belli etmeyecek şekilde editleyerek bir fotoğrafını buraya koyabilirmi ? Mümkünse tedaviden öncesi ve sonrası fotoğraflarını koyabilirmi :) Yada e-mail yoluyla bana atabilirmi ? gercekten bu farklılığı görmeye cok ihtiyacm var :)



    foto cekılmedıgım ıcın pek ( toplam 4 fotom vardır toplasam xD ) koyamam,, ama ben btırdım sayılır tedavıyı son kutumdayım,, herkes baby face demeye basladı o ıgrenc sıvılcelerden sonra bunu duymak harıka bı duygu,, ve tedavı bıtımınde sızde duyucaksınız buna emın olunn

    ahhh bıde ılactan sonra tekrar etme rıskı olmasa =((((
  • Tekrar etme riski konusunda doktor bana (bu gün 5. ayıma başlamak için göründüğümde) eskisi kadar değil tek tük çıkar ama krem fln werırız geçer dedi . Bu açıklama pek içimi rahatlatmadı aslında ama hiç yoqtan iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.