Şimdi Ara

35,000TL'ye kadar hangi otomobil alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
24.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, forumu internette araştırma yaparken gördüm ve ilgilendiğim yazıların birçoğunu okudum. Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni bir otomobil alacağım ve bu konuda bir karar vermeye çalışıyorum. Bu yazıda yeteri kadar anlaşılabilmesi için detaylı olarak şartlarımı ve neler istediğimi uzun uzun yazacağım.

    Bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

    1 - Öncelikle alacağım otomobilin fiyatının 35,000TL'yi geçmemesi lazım. Peşin ödeme yapacağım için liste fiyatı daha yüksek ama peşin ödeme durumunda benim limitlerime uyan bir otomobil olabilir.
    2 - Kesinlikle "SIFIR" bir otomobil alacağım. İkinci el olarak aldığım otomobillerde çok sorun yaşayıp çok masraf yaptığım için kesinlikle ikinci el otomobil düşünmüyorum.
    3 - Otomobil yine kesinlikle "Otomatik Vites veya Otomatikleştirilmiş Düz Vitesli" olacak. Yokuşlarda geri kaydırmaması çok önemlidir. Otomatik vites motorun performansını çok fazla olumsuz yönde etkilememelidir. Her ne kadar otomatik vitesli otomobiller düz vitesliler kadar seri olmasa da bazı tam otomatik veya otomatikleştirilmiş düz vitesli otomobillerde sürücüsünü rahatsız eden ve vites geçişlerinde ciddi gecikmeler ve sarsıntılar olduğunu duyuyorum. Şu an kullanmakta olduğum 1600cc motor ve tam otomatik otomobilimde çok seri değil ama vites geçişlerinde rahatsız olduğum bir durum yok. Yani, "sorunlu" bir otomatik vitese veya otomatikleştirilmiş düz vitese sahip bir otomobil almak istemiyorum. Bu da çok önemli.
    4 - Yakıt tüketimi olarak şehiriçinde 100km'de 10 litre civarında bir benzin tüketimini normal buluyorum. Çünkü şu an kullandığım 1600cc ve tam otomatik vitesli otomobilim şehiriçinde 100 km'de 12-13 litre benzin tüketiyor ve bu beni fazlaca rahatsız etmiyor. 100 km'de 10 litre benzin tüketimi benim için katlanılabilir bir limittir.
    5 - Yakıt olarak benzin veya dizel kullanan bir otomobil olabilir.
    6 - Otomobilin güvenlik donanımı benim için önemli. Ama fazlaca abartmıyorum. Otomobili güvenli ve rahat olarak sürmemi sağlayacak; ABS, EBD, TCS, ESP/VSA gibi güvenliği ve yol tutuşu arttıracak güvenlik imkanları olmalı.
    7 - Sürücü ve yolcu hava yastıkları ile iki adet yan hava yastığı olsa yeterlidir. Perde hava yastığı olması şart değil.
    8 - Otomatik yanan farlar, otomatik kararan dikiz aynası veya yağmur sensörü gibi ekstra donanımlar çok önemli değil. Olmasa da olur. Önemli olan güvenliğe yönelik donanımlar olması.
    9 - Arka görüşünde riski olan otomobillerde park sensörü olmasını isterim. Arkası rahat görülüyor ise park sensörü olmasada olur.
    10 - Otomobili sürekli kullanan biri olarak senede 30,000 km kullanılacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun %70'i şehiriçinde %30'u şehirdışında olacaktır.
    11 - 4 kişilik bir aileyiz. 1.85-1.90 boylarında iki çoçuğum var. Onlar arabanın arka koltuklarında seyahat ederken rahatsızlık duymamalıdır. 4 kişinin rahatlıkla uzun yol seyahati yapabileceği bir otomobil olmalı. Otomobil içinde 5 kişi pek olmayacak. O yüzden 4 kişilik ama rahat bir otomobil yeterde artar.
    12 - 1600cc üzerinde bir motoru olmamalı. (zaten bu ekonomik şartlarda olamaz ya, olsa da istemiyorum zaten) Vergi durumları ve kullanım maliyetlerini arttırmak istemiyorum.
    13 - Senede ortalama 6 kere uzun yol seyahatim olduğundan servisinin yaygın olması ve yedek parça fiyatlarının emsallerine göre pahallı olmamasını istiyorum.
    14 - Otomobilin kabini içinde motor, yol ve lastik seside fazlaca olmamalı. Kabül edilebilir derecelerde sese tahammül edebilirim.
    15 - Birde otomobilin çözülemeyen sorunları olmasın istiyorum. Her marka ve modelin bazı sorunları oluyor, yaşayarak öğrendik artık. Ancak bu tip sorunların çözümü varsa benim için önemli değil. Ama çözülemeyen sorunları olan otomobillerden uzak durmak istiyorum.
    16 - Bagaj hacmi çok büyük olmasada yeter. Sedan veya hatchback olmasıda farketmez. Ancak, 2 büyükçe bavulu alsın yeter. Sanırım 300 litreye filan karşılık gelir. Yani çok büyük bir bagaj hacmi aramıyorum.

    Çok fazla birşeymi istedim bilemiyorum. Ancak, tecrübeleriniz ve bilgileriniz doğrultusunda bana şartlarıma uyan bir otomobil önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden üşenmeden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasriAlper -- 24 Eylül 2007; 18:37:11 >







  • hellweapon arakdaşımıza da tavsiye ettim ve uzun uzun yazdım ilgilenirsen bi bak istersen...

    sıkı bir pazarlıkla ve diğer olanaklarla belki alabilirsin bu aracı... ama sıkı pazarlık lazım fiyatı 43-44 binlerde çünkü ille 0 demişsin...

    http://forum.donanimhaber.com/m_17765061/tm.htm

    edit : 2. el düşünülmüyormuş görmemiştim kusura bakmayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infsphinx -- 24 Eylül 2007; 22:45:15 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: infsphinx

    hellweapon arakdaşımıza da tavsiye ettim ve uzun uzun yazdım ilgilenirsen bi bak istersen...

    sıkı bir pazarlıkla ve diğer olanaklarla belki alabilirsin bu aracı... ama sıkı pazarlık lazım fiyatı 43-44 binlerde çünkü ille 0 demişsin...

    http://forum.donanimhaber.com/m_17765061/tm.htm

    edit : 2. el düşünülmüyormuş görmemiştim kusura bakmayın...

    Aman aman arkadaşım. Ben ikinci el otomobilden çok çektim. Bu güne kadar iki tane ve ucuza ikinci el oto aldım ama tamirciler ile akraba olduk. Anlaşılan benim o konuda şansım yok, aman ikinci el oto benden uzak olsun. Yine de önerine teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.