Şimdi Ara

PROTON GEN2 NASIL BİLİRSİNİZ ?? :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
4
Favori
138.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bünyesinde lotus gibi bir markayı barındıran malezyalı üreticinin lotus'dan miras aldığı birçok teknolojiyi kullanarak lotus ile ortak geliştirdiği ve adını duyurduğu kitleyi artırmayı hedefleyen modeli.

    bence güzel. eğer yedek parça ve servis + ikinci el olayını iyi düşünüp hesapladıysanız güle güle kullanın derim.

    ama ben sizin yerinizde olsam ikinci eli zaten zayıf olan bu arabayı, ikinci el olarak almayı düşünürdüm. böylece ucuza alacağınız aracı kullanır, 1-2 sene sonra da yine ucuza zararsız verirsiniz. diğer türlü aracı teslim aldığınız bayiden çıkardığınız anda zararınız %40'a yakın olacaktır.

    her markanın ikinci elde kaybettiği bir değer var. ben daihatsu hastası olduğum için fiyatları hep takip ediyorum. 1 yaşında, 20.000 km altındaki daihatsu modelleri %30-35 değer yitiriyor. bu durumda proton'un da %35 oranında değer yitirmesi şaşırtıcı olmayacaktır. dolayısıyla bugün 30.000 ytl satış fiyatı olan bir proton'un ikinci el piyasası bana göre 20.000 civarındadır. üstünü isteyenin satabileceğini sanmıyorum. önünde sonunda bu fiyatlara vermek durumunda kalacaktır. dediğim gibi, ben olsam ikinci el alırım.




  • güzelim arabayı ne hale düşürdüler yazıklar olsun, millet bırak almayı yorum bile yapmıyor, çoğu proton konusunu ben hortlatıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winston29

    hortlasada olsun illaki birine faydası olur..

    şimdi boş konuşanlara konuşuyorum:
    ya arkadaş bu proton var ya çok kötü araba (neden oda bilmiyor laf olsun diye konuşuyor). la oğlum jet fadıl getirdi o arabayı(jet fadıl ne yaptı sana? tenekelerden kurtardı seni hey yavrum hey). arabayı satamazsın 2.eli yok son sahibi olursun(arkadaşım her malın bir müşterisi vardır emin ol alırken nasıl ucuza alıryorsan satarken de ucuza satarsın. kaç kişi tanıyorsun proton alıpta son sahibi olan hadi buldun bir tane neden son sahibi sordun mu?) arabanın yedek parçası yok olanlarda çok pahalı(nerden biliyorsun arkadaş kaç defa servise gittin fiyat sordun.. tüm yetkili servislerde parça pahalıdır(bu vwde de böyle renoda da) özel servise gideceksin yarı yarıya düşürürsün. parça pahalı diye bi durum yok zaten bi renault'un servis bakımıyla karşılaştırın bi fark yok daha ucuz da olabilliyor).. ya bırak protonuda kendini kanıtlamış marka al(neymiş o kendini kanıtlamış araba devir saati bile olmayan arka camlar elli arka tekerde eşşek kadar kampana olan cliolarmı sert plastiğin doruk noktası olan albea mı) seviyorum hepinizi sizde paranızla işkence çekmeyi seviyorsunuz galiba..

    gel gelelim ciddi olanlara, gerçekten parasının değeceği bir araba alıp rezil olmak istemeyen üyecanlara:
    az çok yukarıdaki yorumdan anlamışsınızdır. insanlarımız bilmeden konuşmayı atıp tutmayı çok seviyor. aracın eskilerden kötü sayılmasada kötü bir imajı oldu JetFadıl dönemiden ancak konuya biraz hakimseniz olayın arka yüzü biraz daha farklıdır mason koçcukları falan çıkar işin arkasından başımıza iş almayalım 98 yılında getirilen Protonlar dönemin en iyi arabalarındandır dönemin arabalarında fren tutmazken bu araçlarda ABS vardı. dönemin araçlarında ACS(Aç Camı serinle) varken bu arabada klima vardı.Zamanın arabalarında kazayada üç parçaya bölünüp şoförü fırlatma özelliği varken bu araçta hava yastığı falan vardı..YETERLİ OLMUŞTUR UMARIM olmadıysa araştırın biraz Bu marka hatırlarsanız Fenerbahçenin sponsorluğunu falan yapmıştı o dönemin futbolcularına arabalar verilmişti falan. Evet ben son arabası proton olan insan tanıyorum ama neden? adam diyor şimdi bunu satıp ne alacağım aynı donanımı alabilmek için 30-40bin Tl yi geçmek lazım benim arabam 10bin Tl diyor adam haklı beyler . Benim şuanki aracım 2004 passat 9o.ooo ağır bakımlarının fiyatlarını araştırmıştım yaptırmadan önce serviste 1.5ooTl civarı bi fatura çıkarırken Kartal Vw özel serviste 650Tl gibi fiyata kapatmıştım. yani bu olay Proton'a özel bir durum değil genel olarak tüm markalar için geçerli. Bulunduğunuz ilde Proton servisi yoksa sıkıntı yapmayın Mitsubishi servisleride anlar bu arabadan oda yoksa japoncular da çözer bu arabayı.. Size şunu söylemeliyim eğer ben bir defa alırım hiç satmam çürütene kadar binerim diyorsanız sıfır Proton alır binersin bakımını yaparsan hiçbir sorun yapmaz.. Ama 3-4 yıl binerim diyorsan temiz ikinci el bulacaksın aracın piyasasının düşük olması ve pek tanınmaması yüzünden 0 aldığınızda satarken çok değer kaybeder. Kulaktan dolma bilgilere inanmayın yakınlarda bi Proton sahibi varsa rica edin 1-2 tur atın kararınızı öyle verin.. Kolay Gelsin Hepinizee.

    Hakkı tesliminiz karşısında teşekkür etmeden duramadım.. Teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axialis

    Acaba 2007 modelini alsam nasıl olur. Çok acaip kararsızım yahu, bi dünya model dönüyor kafamda. Markalar, arabalar :D

    Seninle aynı ruh halindeyim. Stilo mu Gen 2 mi yoksa Rover mı diye düşünüyorum :)
  • Çoğu site yerin dibine sokmuş. Sen söyleyince bi göz gezdirdim. Ama kullanıcı değerlendirmesi 10 üzerinden 8-9.
  • KorelKandemir K kullanıcısına yanıt
    BMW 3.16i aldım ben. Sonunda bi arabam oldu :)
  • 2007 model Gen2 aracımı yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. Merak edenler için birkaç şey yazayım.
    -Performans: Aracın performansına diyecek yok. Ha yer uçağı mı? değil. Yalnız muadillerinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle motor sesi harika.
    -Sürüş: Yol tutuşu ve sürüş dinamikleri sınıfına göre çok iyi. Şehir içi trafikte akıyor resmen, istediğin yere dal çık.
    -İç mekan: İç donanım plastik aksamı kötü, sert plastik kullanılmış. Şahsen benim tek sevmediğim yönü bu. Alacaklara tavsiyem sport koltuklu olanlara baksınlar. Bir Hatchback'e göre içi geniş. Arkanın Fiorino'ya göre daha geniş olduğunu söyleyen oldu ki kendisi en az 110 kilo.
    -Parça tedarik: Herkesin merak ettiği parça konusu gelecek olursam; küçük şehirlerde her parçayı bulmanız mümkün değil. Yalnız aradığınız parçayla uyumlu diğer araçları biliyorsanız işiniz biraz daha kolay olabilir. Örneğin; arka balata Ford Mondeo ile uyumlu buna göre ararsanız bulma şansınız yüksek. İnternet üzerinden ise bütün parçaları bulabilirsiniz.
    -Parça fiyatları: Malum bizim insanımız fırsatçı, elinin mahkum olduğunu anlamaya görsün. Piyasada 20 liralık ürüne 100 lira isteyen üçkağıtçılar maalesef çok. Fakat uygun fiyatlı parça satan yerlerde var.
    -Servis: Bildiğim kadarıyla sadece İstanbul ve Ankara'da servis var ki bütün servisler gibi fahiş olduğu için onlara da aracını götüren yok. Kaputunun altı ferah o yüzden tamiratı kolay, pek sıkıntı çektirmiyor. Bu arabanın en güzel yanlarından birisi de sahibini usta yapması :) Ben bu arabayı almadan önce balata ne onu bile bilmezdim. Şimdi ise baştan aşağı söküp toplarım hiç sıkıntı değil.
    -Ekonomi: Benim bu konu bir şey söylemem yanıltıcı olabilir fakat söyle söyleyeyim, sakin kullanırsanız, LPG'de şehir içi küçük şehirlerde 100 km'de 8lt'yi tutturursunuz. Ben bazen sakin bazen devirli (5-6 bin bandında) kullandığımda 10lt'yi gördüm. Ne yaparsam yapayım 12lt'yi geçtiğini görmedim. Yalnız benzinde çok yakıyor, fakat hakkediyor :)
    -Piyasa: Temizse çabuk satılır. Zaten temiz bir şey alırsanız, paraya sıkışana kadar satmak istemezsiniz. Benim aldığım arkadaş sattıktan sonra neredeyse ağlayacaktı, o derece sevdiriyor kendini.

    Tavsiye isteyenlere maddi durumu iyi ise tavsiye etmiyorum, etmiyorum ki gariban kesim kaliteli, güvenli, sağlam ve ekonomik arabalara binsin.
    Bi de sakin kullanan birisiyseniz bu araba size tat vermez, daha mülayim bir şeylere bakın.
    Alacak olanlar Medium Line donanım baksınlar. Low'larda ABS yok.
    Daha da merak eden varsa protonun forum sitesini ziyaret etsinler.




  • arkadaşlar proton gen2 alıcam 2007 model araba çok iyi ve çok seri yalnız tek kötü tarafı yedek parçasının ve 2 ci el piyasasının kötü olduğunu biliorm sizce nasıl bi arabadır proton serisi veya proton önerilerinizi ve değerledirmelerinizi bekliorm şimdiden tşkler



    Motor hacmi 1597 cc
    Silindir çapı x strok 76 mm x 87.3 mm
    Motor Gücü (azami) 110 HP (82 kW) / 6000 d/dak
    Azami Tork 148 Nm / 4000 d/dak
    Azami Hız 190 km/h
    Yakıt Enjeksiyon Sistemi MPI (çok noktadan enjeksiyon)
    Ön süspansiyon Mc Pherson & viraj çubuğu
    Arka süspansiyon Çok Noktadan bağlantılı sistem ve viraj çubuğu
    Lastik ve jantlar 195/55R15 lastik ve 6.5JJ x 15 inç jantlar
    Fren Ön hava kanalcıklı 4 tekerlekte disk frenler
    Uzunluk 4310 mm
    Genişlik 1725 mm
    Yükseklik 1435 mm
    İz genişliği (ön/arka) 1475 mm / 1470 mm
    Dingil mesafesi 2600 mm
    Boş Ağırlık 1170 kg 1195 kg
    Şanzıman Manuel
    CO2 emissions (g/ km)**: 172
    Yakıt Tüketimi*: Şehir Dışı: 5.5 lt/100 km
    Yakıt Tüketimi*: Karma: 7.2 lt/100 km
    Yakıt Deposu Hacmi 50 litre
    Bagaj Hacmi 370 litre / 700 litre ( koltuklar yatık )

    * 1999/100/EC normlarına göre yapılan test sonuçlarıdır.

    ** 93/116 NO.LU AET NORMLARI LT/100KM

     PROTON GEN2 NASIL BİLİRSİNİZ ?? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _cisse_ -- 12 Eylül 2007; 11:13:27 >







  • Bende bu aracı çok merak ediyorum geçen hafta izmir balçova da geçen günlerde de bjk çarşı da bir tane gördüm onun dışında trafikte nerdeyse hiç yok.
    Bir ara kampanya yapmışlar hatırladığım fiyatını 21 22 bine kadar çekmişlerdi de yinede satmamıştı.
  • arabaya bindim süperdi hızı sürüşü yol tutuşu mükemmel sizlerinde bilgilerini almak istedm
  • bu ilanın sahibi 20.500 acil yazmış mesela:
    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4693824
  • araba çok şık görünüyor sıfırı 23 falandı fiaytı iyi ama hiç görmüyorum bu aracı etrafta 2. eli sıfır olur bunun
  • gecenlerde birtanesini yakindan inceleme firsati bulabildim tasarimi guzel keske farlarini biraz daha buyuk olsaydi

    on izgarada biraz buyuk olsaydi

    daha guzel olurdu
  • tasarımı.motor özellikleri,donanımı,yol tutuşu çok güzel ama Proton'un tek eksisi ülkemizde doğru dürüst bi distiribitör bulamayışıdır...bayinin elinde kalan 2007 model varsa onu biraz daha ikramlı olrak alabilrsiniz...ayrıca,renkleri çok güzel
  • araç 2 ci el 18 bin ytl dio bursadan ankaraa gidip gelinmiş sadece bu kdar başkada bişeyi yok deişen parçası yok çizik fln yok tertemiz araba hayırlısıyla alcam
  • hayırlı olsun...resimleri eklersiniz alınca....



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 22 Haziran 2009; 14:58:05 >
  • Dış tasarımına bitttim gerçekten renk birde sarı oldu mu aman aman.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 22 Haziran 2009; 14:57:11 >
  • bi ara benimde dikkatimi çekmişti
    ancak izmirde bayisi yokmuş
    olacak şey değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.