Şimdi Ara

EN UCUZ VESİKALIK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklıma bi fikir geldi ve hepinizle paylaşmak istedim fotorafçılara gidip resim çektirmeye uyuz oluyorum bi türlü istediğim gibi çıkmıyo , zümrüt mümrüt gibi yerlerede hayatta para vermem

    en iyisi güzel bi dijital makine ile istediğim kadar kendi resmimi çekip aralarından en iisini seçmek..daha sonra boyutlarını ayarlayıp 10*15 lik sayfaya 4 tane sığacak hale getirmek..sonrası en kolayı istediğin fotorafçıya git 250 bin lira hatta 25 kuruş ver 4 tane cillop gibi vesikalığın olsun..
    bittikçe 25 kuruşuna kıy , ömür boyu vesikalık derdin bitsin







  • bunun nasıl yapıldığını anlatırmısınız hangi prog gerekiyor falan
    bir de bu pul fotoğraflar var not defterlerine yapıştırıo öğretmenler o pul fotoğraflaın ölçüleri nedir? ve nasıl hazırlayabilirim bi anlatın lütfen
    tabii vesikalık nasıl yapılıo onu da öğrenmek isterim saygılarımla
  • Program olarak. Photoshop veya İrfan View kullanabilirsin. ( Resim boyutlarını ayarlamak için. ) Sadece resim boyutu diyorsan İrfan , ama ben biraz kendimi güzelleştirmak istiyorum diyorsan photoshop
  • Gerçekten iyi bir fikir. Ama şu vesikalık fotoğrafların boyutu pixel olarak nedir? Bir de fotoğrafçıya nasıl götürüyoruz? Disket içinde mi?
  • tamam ok de ben vesikalık yada pul fotoğrafın ölçülerini nereden bulacam saygılarımla
  • bu konunun detaylı anlatımı chip dergisinde 1 kaç ay önce işlenmişti, bilgi !
  • Boyut meselesine herkes niye taktı böyle hiç önemli bi konu diilki. Fotoğrafcılar 10*15 cm karta baskı yapıyorlar. Ve bizim verdiğimiz JPG resmi uygun şekilde boyutlandırıyorlar.

    Yani bunun katları olacak şekilde yeni sayfa açıyosunuz. (2*3 / 10*15 / 20*30 / 100*150 / 1000*1500 cm yada pixel farketmez.) Ancak fotoğrafınızı küçültürseniz kalitesi ve boyutu(bayt) küçülür. Kaliteli olması için Yeni boş sayfayı büyük alınız....

    Vesikalık resminizden istediniz kadarın yapıştırın. Benim 640*480 pixellik resmimle elde ettiğim iki kartım var 1. si 1280*1920 boyutuna 8 resim koydum 2. cisine 1920*2880 boyutuna 18 resim koydum. kiside çok iyi oldu Küçük resim lazmolunca ikincisi idare ediyor.
    Ben en iyi vesikalığımı CD ye attırmıştı. Siz taratarak alabilirsiniz.

    Hatta ACDSee Canvas ile Kart vizit yaptım Resimli falan Foto kartına 4 tane sığdırdım
    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylanirey -- 18 Ocak 2005, 2:28:33 >




  • Güzel fikir :))
  • taylan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canoncu

    tamam ok de ben vesikalık yada pul fotoğrafın ölçülerini nereden bulacam saygılarımla


    vesikalık fotolar 10*15 lik sayfanın 4 te 1 idir yani 5*7,5 eder..bunun için önemli olan oranı tutturmak kısaca çektiğiniz resmi 2 ye 3 oranında kesmelisiniz..ki bunuda bi çok programla hatta en basitinden windows daki paint ile yaparsınırsınız..
  • * resmi çektiniz daha sonra paint in içine atın çözünürlüğü farketmez ama iyi bi makineyle 800*600 bir fotoraf işimizi görür..

    * daha sonra resmi boy-en 3*2 oranında mouse ile pencereye alın (paintte enüstte sağdaki kare şeklindeki ikon(seç ikonu)) ve kopyalayın..

    * tam bir oran tutturmak için paintte sağ alttaki pixel numaralarını kullanabilirsiniz..(örn: boy-en 600*400)

    * daha sonra boş bir paint dosyasına yapıştırın..

    * elimizdeki resmin tamamını seç ikonunu kullanarak kopyalayıp dört resmi bir sayfaya yapıştırın..

    * vesilalıklarımız hazır,isterseniz altına kendinize hayali bir fotorafçı tükkanı açıp isimde yazabilirsiniz

    * yaptığınız resmi , ister cd ye basn ister diskete kaydedin ister netten mailinize yollayın ister usb disc e kaydedin ister telefonunuza kaydedin ister ... bölee gider..

    * en yakın foto tükkanına gidin 25 kuruşa 4 vesikalığınızı alın hatta daha ucuz yerlerde var sanırım..bknz (çapa)




  • Ben kendi vesikalığımı çekmeye çalışmıştım ama iyi bir poz yakalayamamıştım hiç.
  • Abiii siz nerelerdesiniz ben bu vesikalık olayını 2-3 senedir yapıyordum ama şuan yapmanız zor en azından istanbulda...İpnator fotoğrafçılar karar almış vesikalıkları 10x15 karta basmıyorlar illa basacaksın dersen vesikalı adedine 1 milyon alıyorlar..uyanmış kekolar vatandaşı kazıklamaya alışık olduklarından engellemek için artık tek karta vesikalık baskı yok yapmıyorlar...bilginize
  • ben sımdı hazırladım bakalım cıktı alabılecekmıyım yanı fotografcılar vesıkalık fotpyu basacaklar mı :)
    umarım basarlar.
  • adamlar yapmıyo abı gıdıyorsun prensıp ıcabı cıkarmıyoruz dedıler.
    ılk fotoyu hazırlarken 10 dakıkada hazırladım fakat kafa lar buyuk cıktı :)
    ha bu arada 2 mılyon a cıkarttırabıldım.(8 adedını ) pahalı oldu ama ılk denemem dıye yaptırdım. :)
  • ben bu dediklerinizi 2 ay once yaptım,son derece guzel oldu,dijital makinesi olanlara bu yolu tavsiye ederim,photoshop sayesinde diledigin gibi de oynayabiliyorsun resimlerle..dijital makinesi olan herkese tavsiye ederim,guzel bir ugras..
  • Yaa bende zaten fotoğrafçı fobisi var. Vesikalık resim için fotoğrafçıya giremiyorum, sürekli eskileri çoğaltıp duruyorum, en son 6 yıl önce gitmiştim :)
  • abi hiç sorma ya oraya dön buraya dön kafanı kaldır biraz sağ yogg yogg olmadı az bişi sol aha şimdi tamam gül ee sırıt hadi cok sıkıcı abi..ben hepsinde sinirden mafya gibi çıkıyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: coxackie

    Yaa bende zaten fotoğrafçı fobisi var. Vesikalık resim için fotoğrafçıya giremiyorum, sürekli eskileri çoğaltıp duruyorum, en son 6 yıl önce gitmiştim :)
  • fotografcilar cok basit ama cok ise yarayan bir dakikada yaptiklari photosohop duzeltmeleri var. Bunlari bilen var mi? Nasil ve ne yapiyorlar genelde?
  • fotoğrafçıya da güvenemiyorsun yüzünü bir bulandırıyor tüm kemikler siliniyor. kendimi tanıyamamştım en son çektirdiğimde, aceleydi ses çıkarmamıştım fazla ama şimdi olsa vermem parasını..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.