Şimdi Ara

Doğa kolejini nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
100.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ögrenim görenler yada tanıdıklarından duyanlar izlenimleriniz nelerdir her yönde..

    ekşide baktıgımda cemaatçi okul deniyor..öylemidir gerçekten?Kartaldaki doğa koleji hakkında bilginiz nedir?



  • En gerçekçi bilgiyi ben verecegim sanırım. Annem Doga Kolejinin istanbuldaki bir kampüsünün okul müdürü, okulun kime ait oldugu belli degil ve fethullahcı oldugunu soylemek zor degil okulda kayıt yaptırmak isteyenlerin cogu okulun dedikodularını ögrenince cemaatlerle ilgili kaydı sildirmeye çalışıyor. Okulda her gün başka bir dizi çekiliyor kurumsal bir okul degil. Fakat egitimi gerçekten lüks. Eger gerçekten disiplinli ve kaliteli bir okul istersen Bilfen Kolejini öneririm, bende Bilfenden mezun oldum.

    http://www.bilfen.com




    Doga koleji hakkında okulun hisselerinin bir çogu Fethi Şimşege ait yazılıyor. Fakat geri belli zaten




  • Kurumun çocukları sıfırdan ele alıp düzgün bir eğitim sunması tercih sebebi olmasını sağlamıştır. Sorarlar'da bir arkadaşın anket için gittiği ve çok beğendiği okulmuş.

    http://sorarlar.com/32/do%C4%9Fa-koleji-e%C4%9Fitimi-nas%C4%B1l
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JamesCole


    quote:

    Orijinalden alıntı: alemdar1933

    Dinle bu kadar sıkıntınız ne çözemedim bir ataistin çocuğunu ateist yetiştirmek istemesi bir kemalistin çocuğunu çağdaş dinli gibi münafık yetiştirmesi ne kadar normal ise dinine bağlı bir insanında evladını dinine bağlı yetiştirmek istemesi ve bu kurumların büyümesi o denli normal daha çocuğum yeni okula başlayacak ve eğer eğitimle beraber dinini en iyi şekilde hangi okulda öğreneceğine kanaat getirirsem o okula yollamak istiyorum çocuklarımı.
    çünkü kuran derki yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ve ailenizi koruyun.
    işte bu sebepten ötürüdür ki modern ailelerin çocuklarını nasıl yetiştirmek için okullar çıkıyorsa dindar modern ailelerinde böyle hizmetlere ihtiyacı var.
    olaya niye hep tek taraflı bakıyor ve hiç incelemeden dinlemeden bu kurumları yargılıyorsunuz ki.
    Eğer doğa koleji gerçekten böyle bir eğitim veriyorsa ben evladımı gönül rahatlığıyla bu kuruma yollamak isterim dinimiz insanı güzelleştirmekten başka bir şey yapmaz korkmayın cenneti annenin ayaklarının altına seren bir dinle ve bu eğitimi vermek isteyen kurumlara fazla yüklenmeyin bence zararlı çıkan siz olursunuz.
    kulun bir hesabı varsa unutmayın ki kainatı yaratanında bir hesabı var unutmayın . sağlıcakla kalın





    Bizim derdimiz sizin gibi düşünen insanlar alemdar1933 efendi. Dinle falan derdimiz yok bizim. Tüm samimiyetimizle dinimizi yaşıyoruz. " bir kemalistin çocuğunu çağdaş dinli gibi münafık yetiştirmesi " nin normal olduğunu söylerken bile içinizde barındırdığınız hoşgörüsüzlüğü kelimelerin arasına gizleyerek çok güzel ifade ediyorsunuz. Tipik bir "cemaatçi" gibi, aba altından sopa gösteriyorsunuz.
    On satırlık yazınızda; çağdaş eğitime,dolaylı olarak da olsa Atatürk'e laf sokup, Kuran'dan alıntılarla bu duruma karşı çıkanların öbür dünyada cehennemde yanacaklarını bu dünyada da sizler tarafından cezalandırılacağını tatlı tatlı ifade etmişsiniz. Ama tabi Cenneti de eklemeyi unutmamışsınız yazınızın sonuna ki mutlu son olabilsin. Günümüz hükümetinin izlediği politikayı bire bir yansıtmışsınız. Tehdit ve yaptırım.
    Bu başlıkta insanlar, çocuklarının Doğa Kolejin'de örümcek kafalı insanlar tarafından eğitilip eğitilmeyeceğini öğrenmek istiyor hepsi bu. Dinci'den kasıt budur, kimsenin dinle derdi yoktur.

    Bu arada ben oğlumu Doğa Koleji'ne verdim. Bir çok arkadaşımın çocukları da bu okula gidiyor. Eğitim ve sosyal imkanlar çok çok iyi. Ve bu okul hakkında kuşkuları olanlara söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla çocuklarınızı gönderebilisiniz. Cemaatle ilişkisi var mıdır? Evet vardır ama bu durum okuldaki eğitime kesinlikle yansımamaktadır.

    Doğa Koleji'nin sahibi Fethi Şimşektir.Kültür Dershanesi’nde yüzde 40 hissesi, Doğa Okulları’nda ise yüzde 70′le çoğunluk hissenin sahibidir.

    Okyanus Kolejleri, Orhan ÖZBEY ve Fethi ŞİMŞEK’in kurucusu oldukları Kültür Şirketler Topluluğu’nun bir üyesidir”

    Orhan Özbey, Nesil Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır da… Nesil Şirketler Grubu Moral Dünyası diye bir dergi çıkarıyor…

    Ayrıca Moral Haber diye bir siteleri var. Orda Said Nursi ile ilgili de bir haber kategorisi var…

    Bu tip bağlantılar da Doğa Kolejlerinin Gülen okulları ile bağlantısını ortaya koyan dolaylı kanıtlar…







    ya konuyu hortlatmak istemezdim ama alemdar1933'e uğraşmamasının hatırlatmak istediğim için yazdım. Hocam uğraşmana hiç gerek yok Kopyala yapıştır yapılarak yazılmış bir konu

    linki işte burada

    BİR YALAN HİKAYESİ: DOĞA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bolulu_Komando -- 19 Şubat 2013; 12:14:51 >




  • DOĞA KOLEJLERİ

    2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan Doğa Kolejlerinin Türkiye çapında 35 kampüsünde 25 bin öğrencisi mevcut.

    Doğa Kolejleri’nin hisselerinin yarısı 2011’de Türkven isimli yabancı sermayeli bir şirkete satıldı

    Türkven ,‘Türk’ yatırımcı kabul etmeyen, yüzde 100 yabancı sermayeden oluşmuş bir girişim sermayesi kuruluşu. Ortakları arasında Dünya Bankası, Almanya Kalkınma Bankası, Hollanda Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Fonu gibi küresel kurumlar/bankalar var. Türkven’in yönettiği fon miktarı ise 1.5 milyar dolar civarında. Yabancı bankaların fon gücünü arkasına alan Türkven, 4 yıl gibi kısa bir süre zarfında Doğa Kolejlerinin öğrenci sayısını 100bin’e çıkarmayı hedefliyor.

    Şirketin yöneticisi ise Seymur Tari isimli Yahudi kökenli bir Türkiye vatandaşı. Türkven kurulduğu 2001’den bu yana önemli satın almalara imza attı. Bunlar arasında Digitürk, Migros, Koton, Doğtaş & Kelebek, Dominos Türkiye, Tekin Acar gibi sektöründe lider şirketler bulunmakta.




    http://www.bankalarveorumcekler.com/HD66903_egitim-kurumlari-kimlere-gidiyor-.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.