Şimdi Ara

uydu vericisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben uydu alısıcından alacak şekilde bir verici yapmak istiyorum bu mümkün mü ?konuyla ilgili bana tavsiye edebileceğiniz bir site yada devre şeması varmı ?



  • söyleyebileceğim tek şey; kolay gesin! bence nasa'ya bir danış bunu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tecman

    Merhaba ben uydu alısıcından alacak şekilde bir verici yapmak istiyorum bu mümkün mü ?konuyla ilgili bana tavsiye edebileceğiniz bir site yada devre şeması varmı ?


    Vallahi tecman kardeş Uydular bildiğim kadarıyla 1GHz ve Üzeri frekanslarda yayın yapıyor (tam bilemiyorum ama daha da yüksek olabilir 10 GHz filan)

    ve bu kadar yüksek frekansta çalışan kararlı bi devre yapmak çok zor ve RF konusunda çok çok deneyimli olan lazım...

    Ayrıca bu kadar yüksek frekansta çalışan ve bu iş için üretilmiş malzeme ve ekipmanlar kim bilir ne kadardır onu da bırak Bu parçalar Türkiye de bulunuyor mu?

    Ayrıca yayın DİJİTAL uydular için mi yoksa eski tip ANALOG
    uydulardan olınacak şekilde yayınlayacaksın?

    Eğer DİJİTAL yayın yapmayı düşünüyorsan bu daha da zor hatta imkansız! Çünkü bu işi kıvırabilmen için bide yayını dijitale çevirmen lazım ve bu iş içinde gerekli teknik bilgiye sahip olman lazım...Yayın dijitale çevirelecek ama hangi tip bi formata?Hangi tip entegrelerle?

    Yani dijital yayın işi imkansız ama analog yayında belki bi şansın olabilir...

    İnternette analog uydular için yayın yapan bi kaç devre görmüştüm galiba ama analog yayın yaparsanda kim izlicek artık tüm alıcılar dijital....

    Ha bide unutmadan bu işin yasal boyutu var...

    İnşallah yazdıklarım şevkini kırmamıştır...




  • Selamlar.
    Bu tabii ki mümkün ancak epey bir tecrübe ve test cihazları ister.
    12 GigaHertz lik bir verici yapmaktır manası.
    Alıcı bir LNB yi verici haline dönüştürmek ve yayın yapmak istediğiniz sinyali de 950MHz - 2150MHz arası bir sinyale modüle etmelisiniz. Tabii ki bu kısım PLL kontrollü olmalı ki , receiver da sürekli bir arama içerisine girmeyin.
    Pratikte bunu yapan tanıdıklarım var ancak sanırım 20 yıllık bir elektronik ve RF tecrübesi var....
    Nette buna ait devreler ve projeler mevcut ancak o projelerdeki LNB nin aynısını bulabilmeniz zor...
    Arkadaşımın da belirttiği gibi , buraya kadar anlattıklarım tamamen analog yayınlar için geçerli. Şayet dijital olsun derseniz , bu kadar muammanın üzerine bir de QUAM modülatör tasarımını da dahil etmeniz gerekecektir ki buna şahsen ben 25 yıllık tecrübeme
    rağmen cesaret edemem...
    Saygılar.
  • Merhaba;
    Anolog verici yapacaksanız video modülator devrelerinde kullanılan LA7053 gibi bir entegre ile ses ve video sinyalini modüle ederek birleştirmelisiniz.Bu sinyali 950-2150 arasında PLL kontrollü bir osilatore (çok)Geniş bant FM modülasyonuna tabi tutarak yükseltip LNB ye göndermelisiniz.LNB kablosu tabii ki LNB beslemesini de taşıyacak.
    Vericiye çevrilecek LNB ler için en uygun olanları çok eski tip olanları.Bunlarda LNB çıkışına bağlı olan yükseteçi iptal edip mixere doğrudan girilmesi lazım.Benim incelediğim devrede mixer olarak single balanced diyot mixer kullanılmıştı.En uygun olan da bu tip LNB ler.LNB nin anten girişinden itibaren bütün FET leri ters çevirin.Böylece module edilmiş yak.11 GHz lik sinyal yükseltilerek antenden yayılacaktır.Tabii ki FET lerin drain ve Gate uçlarını ters çevirirken besleme ve bias gerilimlerinin geldiği doğru gerilim hatları da karşılıklı olarak değiştirilmelidir.
    LNB lerde kullanılan fetlerin Gate voltajı -0.25,-0,5 volt, drain voltajı da 1,5-2 volt civarındadır.
    Bu işleri yapmak için de Rf konusunda deneyimli olmak yanında iyi bir spektrum analizor gerekli tabii ki.
    selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_Şahin -- 15 Ağustos 2007; 0:08:15 >




  • Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkürler. Benim asıl amacım bir video veya dvd playerdan bilgisayarıma bağlı skystar 2 kartı ile yüksek kalitede pc ye kayıt yapmak bunun için ilk aklıma gelen skystar kartının sadece lnb girişi olması belki dvb kartına direk bağlamayı düşünmem lazım tabi bu mümkünmü bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.
  • Bu durumda 12GHz faslı biter ama 950 - 2150 MHz faslı aynen geçerli olur. Çünkü LNB ye voltaj ve mesela Disec-q dataları , 18kHz switch dataları vs. gider ve 12GHz den 950-2150MHz e dönüşen RF gelir.
    Ama istediğiniz şeyin çok mantığı yok ki :
    Video dan aktaracaklarınızı , bir video giriş kartı ile rahatça pc ye aktarabilirsiniz. DVD den ise hiç mantığı yok. Şöyleki ; zaten dijital olan bir bilgiyi önce analoğa , sonra tekrar dijitale çevirip , RF e bindirip tekrardan RF den arındırıp pc ye atmaktansa , niçin bir DVD-ROM kullanmıyorsunuz. direkt olarak dijital ortamdan , diğer bir dijital ortama yaani pc aktarmış olursunuz ve kalite kaybınız da olmaz. Video dan aktarırken ise video sinyalini dijitale çevirirken zaten bir kayıp olacakatır ki , haddizatında zaten video kasedinin kalitesi DVD den zaten düşük olduğundan kaliteyi arttıramazsınız ki.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.