Şimdi Ara

MOTORUN YAĞ YAKMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
72.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bende 1997 model 140.000'de honda euro civic var ve malesef araba yağ yakıyor.neredeyse 500-750 km arası 1 lt. gibi.Sekman attırmanın hondanın motorunu kurtarmadığı motora rektefiye lazım olduğu söylendi.GERÇEKTEN SEKMAN ATTIRMAK kurtarmazmı?ve sekman ve rektefiyenin bana maliyeti ne olur? veya başka ÇÖZÜMLERİ olan arkadaş varmı? YARDIM ve GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.



  • Yağ gerçekten yakıyorsa (yani bi yerden damlatmıyorsa) aracın sekmandan mı, bloktan mı, sibop lastiklerinden mi kaynaklı yağ yaktığını basit testlerle anlayabilirsiniz. Boşta gaz verme, yokuşta kompresyona bakma, stop ettirip yokuşta viteste bırakma, ilk çalıştırma gibi. Detaylarını forumda yazarlar tam olarak bilmiyorum, kabaca araca gaz verildiğinde mavi duman atıyorsa, özellikle zorlandığında daha çok mavi duman çıkıyorsa, komple bitikdir rektefiye gerekir. Ama nolursa olsun en iyi motor açıldığında durum anlaşılır. Motor açıldığında silindirlerde oynama varsa, blokta aşınma varsa görülüyor ve sadece sekmanla kurtarıp kurtarmıyacağı sölenir. Tabi sekmanla kurtarıyorsa kullanacak, kurtarmıyorsa satıcaksanız mecburen işçilik ve jonta takımı parası vermek zorunda kalıcaksınız.
  • valla teknik olarak o kadar detayını bilmiyorum ama bunu usta gaz vererek denedi ve yağ yaktığını söyledi.arabayı bu sekilde satarsamda değerinin çok altında vermem lazım.

    bor minarelli motor yağı varmış bir türk bilim adamının buluşu ve harika sonuçlar veriyormuş birde onu katkı olarak deneyin belki bir faydası olabilir fiatıda 80 ytl civarında motor yağına eklendikten sonra 150.000 km boyunca etkili oluyormuş ve yağ değişimlerinde dışarı atılmıyormuş bir deneyin isterseniz . yağın ismi MOTOR SİLK BOR ON CLS BOND.

    başka bir forumda motor yağ yakması ile ilgili bu katkı maddesini tavsiye ediyorlar.bu konu hakkında bilgi verebilecek arkadas varmıı????




  • çok şanssızmışın arkadaşım. 140000 de degıl honda motoru hiçbir motorun bitmemesi gerekir.

    motor açılmadan masraf belli olmaz, hatta sekmanmı rektifiyemi istediği bile belli olmaz.
    arabayı satmayı karar verırsende alıcıya mutlaka yag yaktıgını soylemenı tavsıye ederım. ( beddua almamak ıcın)
  • valla aracın ilanını verdim özelliklede belirttim yağ yaktığını dediğin gibi beddua almamak lazım.Hayırlısı olsun bakalım.peki yağın ne kadar gittiğini tam olarak uzun yola gitmeden nasıl anlarım bilen varmı?çünkü öyle pek uzun yola gitmiyorum.
  • senın aracın asırı yag yaktıgı ıcın aslında uzun yola cıkmasan daha ıyı. yag eksıltmesı bır yana bujıler yaglanıp atesleme yapamaz duruma gelebılır ve yolda kalabılırsın.

    ayrıca bahsettıgın yag eksıltme mıktarı cok fazla dogru olcum yaptıgından emınmısın?

    oncekı aracım broadwaydi oda yag yakıyordu. 3 sene kullandım ve yaptırmadan sattım. ıstanbul trabzon trabzon canakkale canakkale ıstanbul arası defalarca uzun yol yaptım yag yakmasından dolayı hıcbır sorun cıkarmadı. sadece uzun yoldayken bellı aralıklarla yagını kontrol edıyordum o kadar...

    ayrıca durustlugun ıcınde tebrık ederım. durustler her zaman kazanır ama bu dunyada ama öbür dünyada
  • ben ölçüm yapmadım ama şimdi ustanın yanından geliyorum ustada o kadar fazla yakmadığını söyledi.haziran ayında bende uzun yola gittim dediğin gibi sadece yağı kontrol ettim.olayı garantiye almak içinde biryerde durup yarım litre yağ eklettim.ölçüm yapmadığım için ben en kötü 1 lt dir diyerek o şekilde yazdım.
  • Bendede 98 model 1.6 ies var ve 10000 km' de 1 lt' ye yakın yag eksiltiyor.Kardeşimde 2005 model civic var.O na sordum senin arabada yag eksilmesi varmı diye.O da yag degişimini geldiğinde biraz eksitmiş oldugunu söyledi.Tahminen yarım ila 1 lt arası.
    Ustalara sordum problem varmı diye Performanslı araclarda bunun normal oldugunu söylediler. Çogu hondalarda 10000 km de 1 lt yag eksiltmesi olagan bir durummuş.

    Ayrıca bahsettigin katkı motordaki üflemeyi önemli ölcüde kestigi icin yag eksiltme önemli ölçüde azalıyor.
    Basit bir gaza basma neticesi' aracın yag yakıyor motor acılması lazım' sözüne itibar etme, kompresyonu ölctur ve 10 bar altında degerler gorursen rektefiyeye karar ver.
    Saygılarımla
  • arkadasim aracinin orginal 140 bin de oldugundan eminmisin...
    hondanin 140 bin de motoru bitmez... imkansiz gibi bise... 500 km de 1 lt eksiltmesi abest bise...

    devirli araclar yag eksiltir bu normaldir.. ama honda icin ayni seyi soyleyemessin... bence km si orginal diil gibi...
  • arkadaşlar japon motorları biraz fazla yağ yaktığını biliyorum
  • arac orjınal 140000 de sadece benden oncekı kullanıcısı suyun bıttıgının farkına varmamıs o yuzden hararet yapmış araba.
  • bu aracın km sinin orjinal olduğu kesin midir?

    hiçbir araba özellikle HİÇBİR JAPON OTOMOBİL 140.000 de motor istemez... bu tamamen imkansız ya da inanılmaz ihmallere mağruz kalmıştır araç...

    bakımları yapılmamıştır hava filtresi yağ filtresi kontrol edilmemiştri belki de hava filtresi bile olmayabilir toz alıyodur motorun içine yani bunlar kimsenin ihmal etmeyeceği şeyler ve bir gerçek var ki tüm araçları dahi düşünsen 140.000 km çok ama çok az rektefe için...

    burada bir sorun var ...

    rektefe maliyeti demişsin 2500 - 3000 ytl gibi bir miktar tutar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.