Şimdi Ara

20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI ŞANLIURFA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
0
Favori
148.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • topçu taburu 1. bataryadayim.
    yemeklerin kotu oldugunu biliyordum fakat bu kadar kotu olacagini tahmin etmiyordum.birak onuda yiyemiyorsun istikakini bile alamiyorsun.
    yemek yemek dert banyo dert zirt pirt iştima.yemek haneye gidene kadar 20 kere sayiliyoz en az.
    cok rahat askerlik yapilacak biryeri bu kadar izdirap haline getirmek gercekten ayakta alkişlkanacak bir durum.lanetli bi havasi var kargalardan anladigim kadari ile
    ama aliştik..

    çarsı gercekten veli nimet.
    şimdi saglam bir yemek yerim donerim kışlama 20.zh tugayima selleri dizginleyen,rüzgarlara yol soran.....




  • çok yakın bir tanıdığımda kısa dönem olarak urfada yapıyor askerliğini ama şuan izinde
  • selam tertipler. hepimiz için hayırlısı olur inşallah. urfada görüşmek üzere...
  • Ben de buraya düştüm.

    Vatana millete hayırlı olsun :)
  • Eğitim Merkezi 20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI
    ŞANLIURFA
    adım mehmet
    antalyadan urfaya uçakla nasıl gelirim yardım edin ne olur aktarmalıda olsa uçakla gelmek istiyorum

    allah bu sıcaklarda yardımcımız olsun....
  • ben de burdayım, yıkarız ortalığı

    331lerden kim var orda aceba
  • haha 3 kişi tek miyiz :D
  • 20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI
    ŞANLIURFA PİYADE. bENDE İSTANBULDAN GELİYORUM
  • Bende antalyadan geliyorum saat 10 gibi urfadayim ins beyler onceden tanisalim isterseniz bir yerde oturup cay icelim saat 5e cok zaman var saat 2gibi tedlim oluruz ama sonkez sivillik yasayalim 5ay sivillik yok artik ben otobusle geliyorum antalyadan saat aksam 7 de harejet edecem(aksam) burdan gidecek olanla beraber gidelim veya urfada toplanim tanisim birlige oyle teslim olalim tek no 0542 825 24 27 arkadaslar ben cikmadan yola saat belirleyip otogarda bulusalim orb saat 12 de metro yazihanasinde. Nasil olur tertipler uyan arasin goruselim
  • hayırlısı olsun beyler.

    329.mknz.piyade idim.çok zor değil burda yapmak.koaly de değil.saçmalıkları adamı çileden çıkarır.çarşıya çıkışlar genelde cuma akşamı geç saatlerde belli olur.bazen cumartesi sabah tam çıkarken iptal edilir denetlemelere gelirseniz bol bol tır parkına çıkarsınız.sürekli eğitim yaparsınız.sok sıkı bi yer değil.bi şekilde çaktırmadan işlerden kaytarmaya bakın.çok aktif olmayın.yoksa her işi size kakarlar.(mknz.piyadeler için böyle,diğer taburları bilmem)

    yemek sıkıntınız olacaktır.yemekler temiz değildir söyleyim.yemek için alternatifiniz de pek yok.poaça ile idare etmeye bakın.yada er-erbaş gazinosundan pizza yada köfte alın (bulabilirseniz tabi )

    eğer her haftasonu çarşı iznine çıkabilecek gibiyseniz içerde banyo yapıp o rezilliği çekmeye değmez.çıkın dışardaki hamamlara gidin.ucuz olsun işimi görsün derseniz gülizar banyo nerde diye sorun çarşıda.5 liraya saatlerce yıkanırsınız.yada 7.5 liraya harran hamama gidersiniz.içerde yıkanmaya kalksanız daha üzerinizi çıkarmadan hadi çıkın demeye başlıyorlar.doğru dürüst yıkanamadan geri geliyorsun.

    mknz. 3 bölük en rahatıdır.diğerlerinin rütbelileri biraz sıkı.3 e düşen rahat eder.

    acemilik ve usta aynı yerde geçecek.o yüzden yerinizi benimseyin.ilk acemilik döneminde sizi çok sıkacaklardır.acemilik bitince rahat ederiz diye çok fazlada ümitlenmeyin.ne olacağı hiç belli olmaz.biz tam rahatladık derken denetlemeler geldi askerlik bitene kadar yardırdık.en az 1 günlüğüne arazide kalmaya osmanbey denen yere gidersiniz.çadırlarda kalırsınız.dua edinde bizim gibi sizde deli gibi yağan yağmura yakalanmayasınız

    hasta olmamaya bakın çünkü askerde sizle kimse ilgilenmez.revir sadece laf olsun diye var.




  • bende yarın 10-11 gibi urfada olacağım. saclar 3 numara ve ankara üniversitesi çantasıyla oralarda dolasacagım. rastgelen arkadaslarla tanısabiliriz orda...
  • yanınıza ilaç,kolonya,traş losyonu falan almayın.teslim olunca kapıdaki aramada hepsini alıp çöpe atıyorlar çünkü.

    abartı eşya götürmeyin.sadece bi kaç iç çamaşırı ve eşofman yeterli.herşey içerdeki kantinde çok uygun fiyata mevcut.boş yere yük yapmayın kendinize.benim bi arkadaşım elini kolunu sallayarak geldi hatta.içerden bi kaç bişey aldı o kadar.

    içerde size 2 adet beyaz kilot (giymek yasak nerden görecekler demeyin cuma günleri bakım günü,donunuza kadar soyup size bakıyorlar.traş kontrolü falan) ,2 adet siyah çorap,eşofman takımı (sporlarda giymek için), kamuflaj, bot, spor ayakkabı, yeşil atlet, gri atlet ( belki vermezler,bizim ordayken bu kaldırıldı), terlik ve bir çanta verecekler.

    yanınızda mutlaka haki yeşil kemer olsun.çünkü çok büyük ihtimalle cuval gibi kamuflajları size de verecekler.sonra pantolonunuzu tutup gezmek zorunda kalmayın sonradan terzide kendi bedeninize göre ufalttırırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 11 Nisan 2010; 11:14:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deftonesss

    ben de burdayım, yıkarız ortalığı

    331lerden kim var orda aceba

    Ahaha deftonesss senle SF4 te tanıştık ve nasip olursa Urfada da tanışırız
    Ben 331'im Urfada ama biz urfada askerlik yapacaz sanırken acemilik için Viranşehire yani 1. Hudut taburuna gönderdiler şimdide ceylanpınarda hudut karakolundayım bunu okuyorsanız haberiniz olsun %90'ınız dağılacaksınız karakollara.
  • Herkeze merhaba, bende askerliğimi urfa'da yaptım. Merkezi güzeldir, çarşısı iyidir ama çevre iller nedeniyle çarşı iptalleri olabiliyor ama içiniz rahat olsun urfa şehir olarak çok güzel ve rahat bir yerdir (Askere gittiğinizi unutmayın çarşıyı haftada sadece 1 gün göreceksiniz). Tugay büyük bir yüzölçüme sahip olup merkeze düşenlerin ilçelere dağılımı çok az bir ihtimaldir. Eğer ilk girişte merkezde iseniz askerlik boyunca merkezde kalacağınız garantiye yakındır.

    İlk teslim olurken yanınızda fazla eşya getirmeyin kolonya ilaç vb almıyorlar (devamlı kullandığınız raporlu ilacınız var ise raporu kesinlikle yanınızda bulundurunuz, ilaçları revir sorumlunuz sizden alıp vakti vaktine kaç adet gerekiyorsa kendisi verecektir)
    Benim tavsiyelerim;
    3'er adet don aklet (tabiki yeşil)
    5 çift çorap (siyah)
    eşofman takımı
    traş köpüğü
    traş jileti (mach3)
    Banyo havlusu
    Krem

    Ulaşım olarak toplama merkezi yoktur urfaya düşenlere. Ama ikameti toplama merkezi dahili kritik bölgelerde oturanlar toplama merkezi aracılığı ile yolculuk yapabilirler.
    İstanbul ve Ankaradan her gün THY direk uçuşları var, Otobüs olarakda hemen hemen Türkiye'nin her yerinden otobüs var.
    Uçakla gelecekler havaalanından servise bindiklerinde direk tugay kapısının 100 mt aşağısında iniyorlar. En son servis ücreti 10 tl'ydi.
    Otobüs ile geleceklerde Terminalden tek minibüs ile gelebilir veya otobüse tugayda inecem derseniz sizi yakın bir yerde indireceklerdir.

    Yazın aşırı sıcaktır, 60 dereceleri görecekiniz. Ztn yazın kıyafet olarak kamuflaj altı ve bot giyiniyorsunuz ama üstte sadece fanile giydiriyorlar. Öğlen 12 ile 3buçuk arası tatil.(koğuşlarda uyku serbest)

    Kış geceleri ise tahmin edemiyeceğiniz bir ayaz göreceksiniz. Ama kar fln yok bol yağmur vardır.

    Çarşılarda gidebileceğiniz yerler kısaca uzun ve düz bir yol düşünün sağlı sollu internet kafeler dükkanlar mağazalar lokantalar ve caddenin en ucunda balıklı göl.
    Tam tersi istikamettede bir otobüse binerek Büyük bir AVM var içinde büyük ünlü markaların fast foodları cinema mağazaların bulunduğu güzel bir mekan var.

    Şunu her zaman aklınızda bulundurun siz ne kadar rahat yada zor askerlik yaparsanız yapın asıl askerliği ailelerimiz yapıyor. Ailelerinize şunu iyice anlatın Urfa halkı ve şehri askeri seven koruyan güneydoğu bölgesinde rahat edebileceğiniz en güzel şehirdir.

    Hiç bir şeyi düşünmeyin kim ne derse desin askerlik süresince ne görürseniz görün vatan görevi kutsaldır, ve askerlik boyunca yaşadıklarınızı ömür boyunca hatıra olarak torununuza bile anlatacaksınız.

    Vatani görevi süren ve gidecek olan arkadaşlara hayırlı teskereler dilerim.

    Allah'a emanet olun, Sorunlarınız olur ise burdan size cvp verebilirim.




  • sana katılmıyorum.. askerliğimi bende urfada yaptım ben suruçtaydım böyle rezalet bir askerlik yapmadım ben ve benim gibi oraya gelen tüm askerler nefret ettiler urfadan hep.. böyle berbat bi şehir yok.. insanları sahtekar.. askerleri hiç sevmezler bakmayın yüzünüze gülerlerse çoğu kindar insanlar.. çarşı izinlerimde ptt hastane banka vs yerlerde acelem oluyodu çarşı p*ç olmasın diye asker olduğumu söylüyodum öncelik istemek için ama o zaman dalga geçiyolardı üstelik.. insanları çok paragöz.. felaket kazık yersiniz çok dikkat edin. bunlar sadece benim değil çarşıya çıktığımız tüm arkadaşlarımızın ortak görüşleri.. kısacası urfa birdaha hatırlamak istemediğim bi yer artık..
  • +11111
  • Merhabalar,

    Yeni gelecek 1990/2 tertipler ve 335 kısa donem adayları için bende halen urfa / merkez de askerlik yapan birisi olarak tecrubelerimi paylaşmak istiyorum.


    Urfa gerçekten güzel memleket 20. zırhlı tugay genel itibari ile "sürgün yeri" olarak adlandırılan sorunlu askerlerin ( istisnalar kaideyi bozmaz) bulunduğu tuhaf bir yer.

    şuanda topçu taburu 1. batarya da 1989/4 tertip olarak askerliğimi yapıyorum adestim kısmında adestim çavuşuyum. Ulaşım sorunu yok uçakla gelecekler için 10 tl vererek havaş arabalarınla 25 dk lık bir yolculukla tugay önünde inebilirler.

    Çarşı konusunda da arkadaşların dediği gibi "olağan üstü hal" dışında sıkıntı olmaz her hafta çıkabilirsiniz.

    sıcakların başladığı şu günlerde gölgede 40 dereceyi görebiliyoruz :) onun dışında akşamları da hafif serin olan havalarda güzel güzel nöbetinizi tutarsınız :)


    Kışlarıda beklemediğiniz bir soğukla karşılaşacaksınız ama kar vs yok sadece soğuk arada da yağmur.

    Yeni tertipler için diyeceğim şu topçu taburuna ve 1. bataryaya düşerseniz sıracalık sistemine maruz kalacaksınız :) alt devrenin canı cıksın hesabı olan güzel bir sistem var. diğer bataryalarda da aynı sistem mevcut.


    Şuanda bulunan rütbelilerin hepsi tayinci ve siz gelene kadar muhtemelen burda olmayacaklar. Yeni yüzlerle karşılaşacağımızdan rütbeliler hakkında birşey diyemiyeceğim.

    Ama kısım komutanım,tugay komutanım,batarya komutanım yada "baba" diyebileceğim çok kalender bir adamla çalışıyorum adestim kısmında tayini çıkmayan nadir komutanlar arasında kendiside var geldiğinizde Uzman çavuş Yusuf TORUN'la tanışmanızı tavsiye ederim.

    Onun dışında anlatılacak pek fazla birşey yok,gelip görecek yaşayacak ve burdan herkes gibi farklı anılarla ayrılacaksınız.

    Şimdiden vatani görevini yapan yada yapmak için hazırlanan arkadaşlara hayırlı tezkereler.

    Eğer geldiğinde yardıma ihtiyacı olan kısa dönem yada 90/2 tertip arkadaşlar varsa topçu taburu 1. bataryaya gelip bana ulaşabilirler her konuda yardımı seve seve yapacağımdan şüpheleri olmasın.

    Saygı ve sevgilerimle.




  • Yakında oraya sevgili arkadaşımı asteğmen olarak yolluyorum:)
  • arkadaslar merhaba,
    benim arkadaşım acemiliğini burdur da yaptı.usta birliği ise 20.zirhlı tugay komutanlığı topçu taburu 3. 155/39 mm lik k/m ob.bt merkez/şanlıurfa çıktı. kendisi 90/ 2 er. teslim olmaya götürdügümüzde almadılar. bu birlik şırnak taymıs ama urfaya baglıymıs. kısa süreli mi gönderiyolar? orda ne kadar kalacak acaba? bi fikri olan war mı? hem merkez sanlıurfa cıkıyor hemde şırnak uludere andac köyüne gönderiyorlar. madem şırnak cıkacak neden urfa merkez yazıyorlar?bu konuda bi fikri olan warsa lütfen yazsın rica ediyorum. askerliğinin geri kalanını orda mı yapacak yoksa asker eksikliği yüzünden mi gönderiyorlar?
  • Şöyle söyleyelim esra;

    Topçu taburu 3. batarya dediğimiz yer urfa/merkez'e bağlı bir birlik yani şırnak'ta ayrı olarak görev yapmıyor bu yüzdendirki "urfa merkez" olarak geçiyor.

    Sorularına gelince;

    Kısa sürelimi orada kalacak demişsiniz, hayır askerlik süresince orada kalacaktır.Ama en ufak kuşkun olmasın güzel bir yere gidiyor canını sıkma onun ve bizler için dua et.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.